Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارائه تخفیف‌های غیرواقعی گاه تا ۵۰ درصدی کالاها از سال‌های گذشته تاکنون رویه‌ای معمول در فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای مشهد و خراسان بوده و هست.

فروشگاه‌هایی که هر چند با ارائه این تخفیف‌ها منت بر سر مشتریان گذاشته و حتی با این حربه موجب جذب مشتریان زیادی می‌شوند؛ اما در عمل اجناس و کالاهای خود را عموماً گران‌تر از بازار عرضه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برابر این گران‌فروشی آشکار اما دستگاه‌های نظارتی و متولی کنترل بازار و قیمت‌ها، همواره برخورد انفعالی داشته‌اند و همین انفعال سبب تداوم به ‌کارگیری حیله حراج و تخفیف‌های مناسبتی و پی‌درپی توسط فروشگاه‌های زیادی در خراسان و مشهد شده است.

برخی حامیان حقوق مصرف‌کننده معتقدند در خوش‌بینانه‌ترین حالت، تولیدکنندگان قیمت درج ‌شده روی کالا را برای برخی خریداران عمده یا فروشگاه‌های بزرگ، بیشتر از قیمت واقعی درج می‌کنند تا هنگام فروش، در ظاهر به مشتری تخفیف بیشتری بدهند؛ در غیر این صورت چگونه ممکن است فروشگاهی که مجاز به فروش کالا با سود خرده‌فروشی حداکثر ۱۲درصدی است، قادر به فروش این کالا با تخفیف ۳۰تا ۵۰درصدی باشد.

در این ‌بین فرضیه فروش کالاهای کم‌کیفیت، غیر قابل ‌مصرف و تاریخ گذشته نیز در قالب طرح‌های تخفیفی و حراج‌های فروشگاهی مطرح است که مصداق تقلب و فریب مشتری است و دستگاه‌های مسئول در این حوزه باید مطابق با آنچه قانون نظام صنفی در این‌ باره تصریح کرده با متخلفان برخورد کنند، اما متأسفانه سال‌هاست با وجود ادعای برخورد برخی دستگاه‌های متولی نظارت و کنترل بازار، این فروشگاه‌ها با درج قیمت غیرواقعی روی کالاها و ارائه تخفیف‌های صوری، به دنبال کسب سود بیشتر با فریب مشتری بوده‌اند و این شیوه فساد در فروش کالا و خدمات تاکنون تداوم ‌یافته است.

در عین ‌حال رئیس اداره بازرسی و کشف کالای قاچاق سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این‌ باره معتقد است: تخفیف‌های غیرواقعی و تخلفات فروشگاه‌های زنجیره‌ای، ناشی از درج قیمت‌های غیرواقعی روی کالا از سوی تولیدکنندگان و رعایت نکردن میزان قانونی حاشیه سود توسط آن‌هاست.

بخش‌علی بیاتی، مقابله با تخفیف‌های غیرواقعی فروشگاه‌های زنجیره‌ای را نیازمند الزام کارخانه‌ها به رعایت میزان قانونی حاشیه سود دانسته و می‌گوید:‌ طبق قانون، هر کارخانه برای درج قیمت مصرف‌کننده روی کالا، حداکثر حاشیه سودی که می‌تواند در نظر بگیرد، برای عمده‌فروشی ۳درصد و برای خرده‌فروشی ۱۲ درصد است؛ به همین خاطر در نهایت فاصله بین قیمت تمام‌ شده تولید کالا در کارخانه تا قیمت درج ‌شده برای مصرف‌کننده باید حداکثر ۱۵ تا ۱۸ درصد باشد اما گاهی این فاصله تا ۵۰ درصد می‌رسد.

بیاتی تصریح می‌کند: وقتی حاشیه سود کالا به ۵۰ درصد می‌رسد، صاحب فروشگاه زنجیره‌ای آن کالا را از کارخانه خریداری کرده و بخشی از حاشیه سود را به‌عنوان تخفیف کالا برای مصرف‌کننده در نظر گرفته و تبلیغ می‌کند.

وی در همین حال معتقد است: چون فروشندگان به دنبال خرید کالاهایی با حاشیه سود بیشتر یا کالاهای بدون درج قیمت هستند، افزایش فشار نظارتی روی کارخانه‌های استان در خصوص درج قیمت، موجب می‌شود فروشندگان کالاهای خود را از کارخانه‌های خارج استان خریداری کنند و محصولات روی دست کارخانه‌های داخل استان بماند؛ به همین دلیل جلوگیری از تخلفات کارخانه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیاز به عزم ملی دارد.

در عین ‌حال آنچه مسلم است اینکه نظارت بر حراج و برخورد با فریب مشتری در قیمت‌گذاری و فروش کالا بر عهده دستگاه‌های نظارتی است و دستگاه‌هایی مانند سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده، صمت و تعزیرات حکومتی، موظف به نظارت بر درج قیمت واقعی روی بسته‌بندی کالاها هستند و اگر در این زمینه کوتاهی کرده‌اند، باید بازخواست شوند.از سوی دیگر تولیدکنندگان نیز موظف به رعایت ضوابط قیمت‌گذاری بر اساس مقررات هستند و هر گونه تبانی آن‌ها با فروشندگان برای درج قیمت‌های بالاتر حتی به بهانه ارائه تخفیف‌های ویژه، تخلف بوده و مشمول برخوردهای نظارتی باید باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فروشگاه زنجیره ای مشهد فروشگاه های زنجیره ای تخفیف های غیرواقعی کارخانه ها مصرف کننده فروشگاه ها حاشیه سود فروش کالا روی کالا درج قیمت تخفیف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۹۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول

قیمت انواع خودرو در بازار آزاد امروز نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد.

به گزارش مشرق، قیمت انواع خودروهای تولید شده توسط شرکت های خودروساز ایرانی شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ به شرح زیر است:

قیمت روز خودروهای ایران خودرو قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

سمند سورن پلاس XU۷P

۶.۵۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۵۹۰.۰۰۰.۰۰۰

دناپلاس

۸.۳۸۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۴۴۰.۶۰۰.۰۰۰

دناپلاس توربو

۹.۷۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۴۸۰.۹۰۰.۰۰۰

پژو پارس XU۷

۶.۷۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۲.۳۷۰.۴۰۰.۰۰۰

پژو پارس TU۵

۸.۶۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۲.۴۶۰.۰۹۰.۰۰۰

پژو ۲۰۷ دنده ای هیدرولیک

۷.۶۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۴۷۰.۰۰۰.۰۰۰

پژو ۲۰۶ تیپ ۳

۵.۸۲۰.۰۰۰.۰۰۰

---

رانا پلاس

۶.۲۶۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۰۴۳.۹۰۰.۰۰۰

تارا دستی

۸.۱۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۹۱۳.۰۰۰.۰۰۰

هایما S۵ توربو

۱۵.۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰

-

هایما S۷ توربو

۱۶.۹۰۰.۰۰۰.۰۰۰

-

قیمت روز خودروهای سایپا قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

اطلس

۵.۷۳۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۹۹۷.۷۳۰.۰۰۰

ساینا اس

۴.۴۹۰.۰۰۰.۰۰۰

۲.۰۴۰.۸۰۰.۰۰۰

کوییک دنده ای - GXL

۴.۳۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۶۳۰.۵۰۰.۰۰۰

کوییک دنده ای S

۴.۳۸۰.۰۰۰.۰۰۰

۲.۹۰۰.۱۰۰.۰۰۰

وانت زامیاد آپشنال

۵.۸۹۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۹۰۵.۰۰۰.۰۰۰

شاهین G

۷.۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۳۵۸.۰۰۰.۰۰۰

قیمت روز خودروهای مدیران خودرو قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

ام وی ام X۲۲ دنده ای

۹.۰۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۷.۰۷۰.۰۰۰.۰۰۰

ام وی ام X۳۳

۹.۹۳۰.۰۰۰.۰۰۰

۸.۲۴۰.۰۰۰.۰۰۰

چری آریزو ۵ توربو جدید

۱۲.۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰

۱۰.۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰

چری تیگو ۷ پرو

۱۹.۵۹۰.۰۰۰.۰۰۰

۱۵.۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰

قیمت روز خودروهای کرمان موتور قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

جک J۴ اتوماتیک

۸.۳۹۰.۰۰۰.۰۰۰

۷.۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰

جک S۳ اتوماتیک

۱۱.۷۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۷.۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰

جک S۵ جدید

۱۶.۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰

۹.۹۵۰.۰۰۰.۰۰۰

قیمت روز خودروهای گروه بهمن قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

وانت کارا تک کابین

۶.۰۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰

وانت کارا دوکابین

۷.۴۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۵.۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰

وانت کاپرا

۱۱.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰

۹.۴۸۰.۰۰۰.۰۰۰

منبع:بازار

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۳۰ کارخانه مشغول خرید برگ سبز چای هستند
  • هشدار ستاد مبارزه با قاچاق کالا به صاحبان مالها
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • استقبال خانوار‌های استان همدان از طرح کالابرگ فجرانه
  • بهترین نرم افزار حسابداری برای فروشگاه زنجیره ای
  • استقبال خانوارهای استان همدان از طرح کالابرگ فجرانه