Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@09:16:00 GMT

حدضرر و حد سود را در بورس فعال کنید

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۴۳۵۲۰

به گزارش بورس تابناک، بازار سرمایه امروز پس از گذر کردن از هفته گذشته که به شاخص کل هم‌وزن به عنوان بهترین شاخص بازار معرفی شد و سهم‌های کوچک را در بازار جلو انداخت، دوباره به یک روند سقوطی رسید چراکه امروز شاخص کل مانند روزهای کابوس‌بار سرمایه‌گذاران خود فقط به قعر قرمز سهم‌ها کشیده می‌شد و در نهایت هم شاخص کل در حالی که دستش را به مچ پای شاخص هم‌‍‌وزن انداخته بود، به قهقرا رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاخص پس از بسته شدن معاملات امروز افت ۴۳ هزار و ۶۷۵ واحدی را تجربه کرد و در نهایت روی یک میلیون و ۳۵۴ هزار و ۱۱۱ واحد توقف کرد و باز هم بازار به سهم‌های بنیادی پشت کرد.

با این حال، انتظار می‌رود که بهترین بازار حال حاضر برای سرمایه‌گذاری محصولات چوبی باشد چراکه امروز تنها شاخصی که در بورس رنگ سبز چمنی به تن کرد، این شاخص بود و در نهایت، هیچکدام از صنایع با وجود این که شنیده می‌شد، سهم‌هایشان تا آخر امروز، وارد صف خرید خواهند شد، به منطقه سبز وارد نشدند و وضعیتشان همچنان قرمز باقی ماند تا همراه با تیم سرخ پایتخت فعلا به پایین‌ترین نقاط پا بگذارد. دو گروهی هم که امروز به شدت دچار اصلاحات شد، دو گروه فلزات اساسی و خودرو بود که گفته می‌شود فرمول‌های قیمت‌گذاری محصولات این دو گروه همچنان تأثیر منفی روی آن‌ها گذاشته است.

۸۰ درصد سهم ها در صف فروش بودند
محمدمبین شفیعی ناطق، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بازار در رابطه با افت شاخص کل این بازار اظهار کرد: نکته قابل توجه این است که اگر یک بازار عادی را دنبال کنیم، این امکان وجود ندارد که همه سهم‌ها با هم رشد یا افت داشته باشند و جابجا شدن پاندول بازار نشان می‌دهد که این بازار در حال جابجایی با یک هیجان خاص است.

وی در ادامه گفت: هممانطور که دیده شد، امروز ۸۰ سهام در صف فروش قرار داشتند و همین حالت در اول سال هم وجود داشت و برای بازار توجیهی وجود نداشت که همه سهم‌ها در صف خرید قرار گیرند ولی چون در آن زمان همه سود می‌کردند، کسی اعتراضی نمی‌کرد اما حالا هم این عدم تعادل در بازار دیده می‌شود اما دلیلی ندارد که همه سهم‌ها را در صف فروش گذاشت و فروخت.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: البته دلایلی هم وجود دارد و نمی‌توان همه مسائل را به هیجان در بورس مربوط دانست. البته، بازار در این چند وقت اخیر تورم انتظاری و رشد بی سابقه نرخ ارز را تجربه کرد ولی همه ما می‌دانیم که عواملی مانند نرخ بهره، نرخ‌های جهانی و سودآوری شرکت‌ها روی بورس اثر می‌گذارد.

بازار در کوتاه مدت ممکن است که اشتباه داشته باشد اما در بلندمدت این اشتباه‌ها جبران می‌شوند و باید گفت در این نوع بازار ابتدا باید به حد ضررها و ریسک معاملات خود توجه داشت و اگر سرمایه‌گذاران در این بازار سرمایه خود را از دست دهند، دیگر نمی‌توانند کاری را پیش ببرند و معامله‌گران باید به ارزش سهام مورد خریداری خود دقت کنند تا اگر سهامدران در کوتاه مدت ضرر کردند، بدانند که در بلندمدت این ضرر جبران می‌شود

شفیعی ناطق در رابطه با عوامل مؤثر بازار مطرح کرد: بازار ما در این چند وقت به این عوامل اهمیت نمی‌داد و بر اساس نرخ ارز رشد می‌کرد ولی حالا که بحث توافقات با دولت آمریکا با روی کار آمدن بایدن پیش آمده، انتظار تورمی کاهش پیدا کرده است و نرخ ارز کمتر روی بازار اثرگذار است اما تا زمانی که سایه ارز بالای سر بازار است، ترس در سرمایه‌گذاری دیده می‌شود و همه سهامداران از ترس مرگ خودکشی می‌کنند.

وی افزود: بازار ما در حال حاضر ریسک گریز شده است و ترسیده است که به همین دلیل، بسیاری از عوامل تأثیرگذار بازار در بازار لحاظ نمی‌شود و سهامداران به دنبال بهانه‌ای برای فروش هستند و بر همین اساس شایعه‌هایی مانند جنگ  به وجود می‌آید و بسیاری از این فروش‌ها به دلیل همین ترس‌های موجود در بازار است.

این تحلیلگر بازار سرمایه گفت: بازار قبل از مرداد ماه آنقدر ریسک‌پذیر بود که اتفاقات منفی هم برای آن بازار هیچ ترسی به وجود نمی‌آورد اما به سختی به خبرهای مثبت توجه می‌شود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که بازار هنوز باید به دنبال راهی باشد تا عوامل تأثیرگذار روی بورس را جدا کند و برای پول جدید، منطق جدید در بازار به وجود آورد اما هنوز نشانی از این تغییر دیده نمی‌شود.

شفیعی ناطق با اشاره به اینکه در حال حاضر باید روانشناسی رفتاری سهامداران را برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفت، افزود: این روزها بیشتر فروش از ترس در بازار حاکم است و تا مادامی که فروشندگان در بازار موفق هستند، جریان فشار روی بازار ادامه دارد تا زمانی که خریداران با خرید سهام و ایجاد کف برای سهم‌ها، فروشندگان را پشیمان کنند.

بازار هنوز باید به دنبال راهی باشد تا عوامل تأثیرگذار روی بورس را جدا کند و برای پول جدید، منطق جدید در بازار به وجود آورد اما هنوز نشانی از این تغییر دیده نمی‌شود

زنگ هشدار در بورس به صدا درآمد
وی مطرح کرد: ارزش معاملات بازار امروز در محور ۱۱ همتی بود و با توجه به این مسئله، زنگ هشدار به صدا در آمده است که می‌توان گفت، بازار وارد یک سیکل نزولی شده است و هنوز مشخص نیست که این سیکل اصلاحی تا کجا ادامه خواهد داشت و انتظار این هم می‌رود که بازار تا زیر یک میلیون واحد هم پایین بیاید.

این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: بازار در کوتاه مدت ممکن است که اشتباه داشته باشد اما در بلندمدت این اشتباه‌ها جبران می‌شوند و باید گفت در این نوع بازار ابتدا باید به حد ضررها و ریسک معاملات خود توجه داشت و اگر سرمایه‌گذاران در این بازار سرمایه خود را از دست دهند، دیگر نمی‌توانند کاری را پیش ببرند و معامله‌گران باید به ارزش سهام مورد خریداری خود دقت کنند تا اگر سهامدران در کوتاه مدت ضرر کردند، بدانند که در بلندمدت این ضرر جبران می‌شود.

شفیعی ناطق در پایان خاطرنشان کرد: احتمال دارد که در روزهای آتی هم چنین فشار فروشی در بازار ادامه داشته باشد اما به نظر می‌رسد که سهم‌های کوچک با خالی شدن هیجان بازار خود را از این فشار جدا کنند اما مشخص نیست که آیا بازار می‌تواند این مسئله را قبول کند یا خیر.

 

منبع: بازار

منبع: تابناک

کلیدواژه: ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی شهادت سردار سلیمانی واکسن ایرانی کرونا مصباح یزدی ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز بازار سرمایه صف فروش افت شاخص نرخ ارز ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی شهادت سردار سلیمانی واکسن ایرانی کرونا مصباح یزدی ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز بازار سرمایه کوتاه مدت شاخص کل سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۳۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات

به گزارش قدس آنلاین، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز چهارشنبه (۸ اردیبهشت) با رشد ۶۵۲ واحدی به ۲,۳۰۴,۹۷۸و احد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۳۹۵.۱۴ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات امروز ۸.۰۳۲ میلیارد سهم بود که طی ۳۶۸,۶۰۳ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۵۵,۲۹۴.۸۳۴ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۲۹,۵۰۲.۸۸۴ میلیارد ریال شد.

امروز فملی به تنهایی ۲ هزار و ۹۳۵ واحد شاخص را بالا کشید. رشد فملی متأثر از رشد قیمت جهانی مس است. پس از فملی، تاصیکو و سدشت نمادهای سبز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای شپنا، شستا و وبملت از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای تجلی، حسینا و فجهان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای آریا، شگویا و خاور نمادهایی هستند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند.

به نظر می‌رسد که با توجه به معاملات امروز، در بازار فردا نیز شاهد تابلوی قرمز در ابتدای آغاز معاملات بازار سرمایه باشیم. انتظار می‌رود در ادامه بازار، تقاضا افزایش یافته، و در انتها بازار متعادلی را شاهد باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت