Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@08:12:53 GMT

۶۰۰ شرکت در صف خرید نانو فیلتر‌های محققان ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۴۵۲۹۹

۶۰۰ شرکت در صف خرید نانو فیلتر‌های محققان ایرانی

با سرد‌تر شدن هوا همچون سال‌های قبل آلودگی هوا شدت بیشتری پیدا کرده و فیلتر‌های حاوی نانوالیاف می‌تواند به کاهش آلودگی کمک شایانی کند، از این‌رو یکی از شرکت‌های سازنده فیلتر، فیلتر‌های نانویی برای این منظور تولید و به بازار عرضه می‌کند.

این محصول که از سوی محققان نخبه کشور در حوزه مهندسی شیمی تولید شده، به دلیل وجود نانوالیاف، قدرت جذب آلاینده‌های آن نسبت به فیلتر‌های رایج بسیار بالاتر بوده و امکان گیراندازی ذرات زیر ۵/۲ میکرون در این فیلتر‌ها وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدی می‌توانند با استفاده از این فیلتر‌ها نسبت به جذب ریزگرد‌ها از خروجی کارخانه اقدام کنند و در نهایت میزان رهایش ریزگرد‌های خطرناک به محیط‌زیست به حداقل برسد.
فیلتر‌های صنعتی حاوی نانوالیاف پلیمری یکی از محصولات این شرکت است که قابلیت زدایش ذرات آلاینده از خروجی کارخانه‌ها را دارد و در صنایع سیمان، فولاد، آرد، گچ، روغن نباتی و هر صنعتی که در جریان تولید غبار ایجاد می‌کند، کاربرد دارد؛ فیلتر‌هایی که به صورت معمول در کارخانجات و صنایع استفاده می‌شود میکروفیلتر بوده که قابلیت فیلتراسیون بالایی ندارد، ولی نانوفیلتر‌ها به واسطه جذب بالا و فیلتراسیون سطحی که با استفاده از نانوالیاف صنعتی انجام می‌شود، قابلیت غبارگیری تا سطح قابل‌توجهی را دارند.
عملکرد این فیلتر‌ها به دلیل وجود نانوالیاف افزایش یافته و در عین حال طول عمر فیلتر نیز بهبود قابل توجهی پیدا می‌کند. این در حالی است که مصرف انرژی دستگاهی که از این فیلتر استفاده می‌کند، کاهش می‌یابد؛ چون وقتی فیلتر دیرتر اشباع می‌شود، افت فشار کمتری ایجاد می‌کند و در نتیجه توان دستگاه را بالا می‌برد.
بر اساس اعلام ستاد نانو، نام بیش از ۶۰۰ شرکت داخلی و خارجی در لیست مشتریان این محصول قرار دارد که فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان از جمله این مشتریان به شمار می‌رود.
کاربرد این محصول زمانی بهتر مشخص می‌شود که بدانیم دی اکسید گوگرد به تنهایی به عنوان دغدغه در کیفیت هوای تهران قلمداد نمی‌شود و باید برای ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکرون چاره‌اندیشی کنیم. این محصول دانش‌بنیان هم دقیقاً در همین راستا کاربرد دارد و حریف ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکرون می‌شود.
معاون نظارت و پایش محیط‌زیست استان تهران هم در همین زمینه روز گذشته در تشریح روند افزایش دی اکسید گوگرد در هوای تهران گفت: «افزایش آلودگی هوا تابع دو موضوع شرایط جوی و انتشار آلاینده‌ها از منابع مختلف است. در حقیقت هنگامی که پایداری داشته باشیم تمام پارامتر‌ها افزایش پیدا می‌کنند، اما شدت این افزایش بستگی به حجم آلاینده‌ها دارد.»
رستگاری در خصوص ارتباط فعالیت صنایع و افزایش دی اکسید گوگرد نیز گفت: «واحد‌های عمده مصرف‌کننده سوخت فسیلی در تهران همچون سیمان تهران تعطیل هستند و نیروگاه بعثت نیز گاز استفاده می‌کنند، بنابراین به نظر می‌رسد افزایش دی اکسید گوگرد ناشی از افزایش تجمعی روز‌های گذشته هستند که به این آلایندگی اضافه شده‌است.»
وی تأکید کرد: «بی‌تردید اگر صنایع و منابع انتشار آن در تهران تعطیل نمی‌شدند، اعداد برای دی اکسید گوگرد بسیار بالاتر می‌رفت، فعلاً مشکل ما ذرات معلق با قطر متر از ۵/ ۲ میکرون است، بر همین اساس هرچند که باید دی اکسید گوگرد مورد توجه قرار گیرد، اما دغدغه اصلی ما نیست و در طول سال دی اکسید گوگرد اکثراً در شرایط پاک است. امروز باید برای ذرات معلق چاره‌اندیشی کنیم.»
در حال حاضر بر اساس شاخص‌هایی که جهانی هستند برای حفظ سلامت شاخص صفر تا ۵۰ پاک و ۵۰ تا ۱۰۰ را قابل قبول اعلام می‌کنند؛ دی اکسید گوگرد در هوای بالا رفته، اما جز سه روز که چند ایستگاه موردی از ۱۰۰ عبور کردن در بقیه روز‌ها در رنج ۵۰ تا ۶۰ قرار داشته‌است. بنابراین در حال حاضر دی اکسید گوگرد دغدغه جدی نیست و مشکل اصلی بحث ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکرون هستند، مسئله‌ای که خوشبختانه با ورود به موقع یک شرکت دانش‌بنیان، امکانپذیر شده‌است.

منبع: فارس

کلیدواژه: آلودگی هوا فیلتر نانو دانش ذرات معلق با قطر دی اکسید گوگرد ۲ میکرون فیلتر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۵۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه ساری در انگلیس تلاش کرده اند محتوای چربی (لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند. 

این فناوری نوین با همکاری پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های «یوکوگاوا» «Yokogawa» و «سایکس» «Sciex» توسعه یافته است.

نظارت بر محتوای چربی

لیپید‌ها اجزای مهمی در سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

پژوهشگران از سامانه تک سلولی شرکت یوکوگاوا موسوم به SS۲۰۰۰ استفاده و سلول‌های سرطانی منفرد را از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه برداری کردند. این سامانه‌ی نوآورانه، سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان بررسی دقیق را فراهم می‌آورد.

عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در گام بعدی، محققان با رنگ آمیزی این سلول‌ها با رنگ فلورسنت، توانستند قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند. آنها سپس با سایکس برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف سنجی جرمی همکاری کرده و توانستند لیپید‌ها را شکسته و ساختار واقعی سلول را مشخص کنند.

کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

مجریان این مطالعه از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری می‌گویند مشکل سلول‌های سرطانی این است که «هیچ دو سلولی شبیه هم نیستند» و همین موضوع طراحی یک درمان مطلوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی از سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در مقابل درمان مقاومت می‌کنند.

با این حال، همیشه ثابت شده مطالعه سلول‌های زنده با جزئیات کافی برای درک واقعی ساختارشان پس از خارج کردن آنها از محیط طبیعی، دشوار است.

به همین دلیل نمونه برداری سلول‌های زنده زیر میکروسکوپ و بررسی یک به یک محتوای چربی آنها برای محققان همیشه جذاب و هیجان انگیز بوده است.

دانشمندان همچنین از این رویکرد جدید برای مطالعه مولکول‌های چربی لیپید‌ها در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب است که محققان تفاوت‌هایی را در ویژگی‌های لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

مجریان این پژوهش ادعا می‌کنند روش آنها راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا دیده نشده هموار می‌کند. یک روز، ممکن است بتوان نحوه تعامل تک سلول‌های سرطانی را با سلول‌های اطرافش مشاهده کرد؛ پیشرفتی که به ارائه درمان‌های جدید و هدفمندتر منجر خواهد شد.

این شیوه فناورانه می‌تواند شناخت ارزشمندی از چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه داده و به پزشکان در درک تاثیر پرتو درمانی سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند؛ مقاومتی که می‌تواند منجر به عود سرطان شود.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد