Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:35:11 GMT

«نوشتا»ی جدید منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۴۵۳۴۵

«نوشتا»ی جدید منتشر شد

شماره چهل و چهارم فصلنامه ادبی- فرهنگی «نوشتا» منتشر شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این شماره در یادداشتی از محمدحسین مدل می‌خوانیم: شاعر با کلماتی که در یک قطعه می‌آورد، دیدن ندیده‌ها را برای خود و مخاطب خود به  وقوع می‌رساند، البته اگر مخاطب اساسا با دیدن سر و کار داشته باشد والا خواندن متن اگر به قصد دیدن متن نباشد، خواندن اتفاق نمی‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر یک قطعه شعر بتواند مخاطب را با خود، خودی کند و به جهان درونی مخاطب برسد به ثمر رسیده است. گاهی شاعر فکر می‌کند که چه شعری بنویسد تا شعر خوبی باشد. این رویه در شعر، اصل ناکامی شعر است. اما اگر  شعر در شاعر بجوشد و خودش را نشان بدهد و آنچه را که دیده به شیوه و زبان خودش  بنویسد، آن وقت  می‌تواند به خلق شعر رسیده باشد. چون چیزی که او دیده، تنها در نگاه  او آشکار شده و نه دیگران و می‌دانیم که آشکار هرکس با دیگری فرق دارد، حتی اگر دیدن رنگی از سرخ باشد، زیرا رنگ سرخ هم مثل رنگ‌های دیگر طیف‌های گوناگون دارد و هر کدامش تأثیری بر حال آدم در وقت دیدن‌شان دارد. مثل سرخ مایل به صورتی یا سرخ مایل به سیاه.

 شاعر، دیدن را، فهمیدن را و تجربه زندگی‌ کردن را هر روز از جهانی که می‌شناسد و می‌بیند کشف و گاهی شکار می‌کند. در شعرش اما حرف‌های خودش را می‌زند، به شیوه‌ای که حرف‌هایش حرف مخاطب شود. منظورم این است که تفاهمی متقابل و مشترک بین شاعر و مخاطب باید باشد و آن فهمیدن همدیگر است تا آن یاور گوارا، در بین شاعر و مخاطب به اتحادی واحد برسد و اتفاق بیفتد.

عرب‌ها به یک قطعه شعر می‌گویند قصیده اما منظورشان فقط شکل و شمایل قصیده‌ای که ما می‌شناسیم نیست بلکه برای شعر، قصد را الزامی می‌دانند. مگر ما از نوشتن شعر قصدی نداریم؟ منظورم قصد شعر، با تعهد داشتن شعر در برابر کسی با چیزی نیست که قصد شعر خود شعر است و قصد در شعر می‌تواند منطق باشد در ساختار شعر، در چگونه قرار گرفتن کلمات در کنار هم، که در نهایت به دیدن و فهمیدن چیزی برسیم که پیش از آن ندیده‌ایم.

در این شماره در کنار یادداشتی درباره آریا آریاپور با عنوان شاعری که راه را به راه می‌برد، شعرهایی از این شاعر به همراه شعرهایی از ۲۷ شاعر دیگر منتشر شده‌ است.

شماره چهل و چهارم «نوشتا» با قیمت ۱۰هزار تومان منتشر شده است

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۵۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟
  • دختر شاعر فلسطینی مانند پدرش کشته شد
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • فیلم| وقتی خاخام‌های اسرائیلی از دیدن بقایای موشک ایران شگفت‌زده شدند
  • تجلیل از ۵۰ شاعر و شاعره محله دستگرد در «گنج‌های پنهان»
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • (ویدئو) مقایسه‌های دردآور مهران مدیری از قیمت‌های امروز با ۲۰ سال گذشته / مسئولین با دیدن این ویدئو بایدآب شوند!
  • استقبال شاعر «سلام فرمانده» از غزل رهبر انقلاب
  • شاعر سلام فرمانده به استقبال غزل رهبر انقلاب رفت