Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@14:03:35 GMT

پدیده‌ای به‌ نام شهرام جزایری

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۴۷۰۴۰

پدیده‌ای به‌ نام شهرام جزایری

جنجالی‌ترین پرونده قضایی سال 1380 نیمه دوم این سال برای شهرام جزایری عرب تشکیل شد. جوانی حدوداً 30 ساله که به اتهام پرداخت رشوه، رانت خواری و اخلال در نظام اقتصادی دستگیر شد و در دادگاه او نام تعداد زیادی از شخصیت‌های سیاسی، نمایندگان مجلس، مسئولان دولتی و اقتصادی مطرح شد.

 در نخستین جلسه دادگاه، علی مژده‌ای نماینده مدعی‌العموم کیفرخواست صادره درباره شهرام جزایری را قرائت کرد:«متهم ردیف اول شهرام جزایری عرب سهامدار، عضو هیأت مدیره شرکت‌های اقماری و مشاور کمیسیون اقتصادی مجلس بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اتهامات وی ایجاد و تأسیس حدود 50 شرکت مختلف بازرگانی، کسب امتیاز موهوم از طریق مانورهای متقلبانه، برداشت 38 میلیارد و 10 میلیون ریال به دفعات مختلف و پرداخت آن به اشخاص به‌عنوان رشوه و جعل اسناد است. همچنین تبانی در معاملات دولتی، اغوای مسئولان بانک‌ها، تسهیل و دریافت ارز، عدم به کارگیری تسهیلات در امر صادرات و واردات از دیگر اتهامات شهرام جزایری در جلسه دادگاه عنوان شد. روزنامه ایران در گزارش 6 دی ماه با تیتر «شهرام جزایری کیست؟» نوشت:«این روزها در گرما گرم بحث مبارزه با فساد و کشاکش جریان‌های سیاسی کشور از یک فرد به‌ عنوان سوژه استفاده می‌شود. شهرام جزایری نامی است که حالا همه می‌دانند در تاریخ 16 دی ماه به اتهام اخلال در نظم اقتصادی، رشوه دهی و رانت خواری در شعبه اول دادگاه عمومی مجتمع قضایی امام خمینی(ره) محاکمه خواهد شد. هر چند برخی از شخصیت‌ها و محافل سیاسی براین باورند که جزایری در درجه‌ای از اهمیت نیست که بخواهد به موضوع محوری برنامه مبارزه با مفاسد اقتصادی تبدیل شود. اما برخی محافل و مطبوعات نیز طی روزهای اخیر حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند... جزایری جوانی جنوبی با حدود سی سال سن است که چهره او برای نمایندگان خصوصاً در کمیسیون اقتصادی آشنا است، چرا که به‌ عنوان یکی از صادرکنندگان نمونه فرش، در زمره مشاورین اقتصادی این کمیسیون بوده است. شنیده‌ها حاکی است او آنقدر به کمیسیون اقتصادی نزدیک شده بود که کارت رفت و آمد تا حد ورود به صحن علنی مجلس را هم در جیب داشته است. حتی به‌عنوان کارشناس امکان رفت و آمدهایی نیز به شورای نگهبان پیدا کرده بود.» روزنامه ایران همچنین درباره روال کار جزایری نوشته است: «به گفته منابع آگاه کانون فعالیت تجارت خارجی جزایری کشور امارات بوده است. او 40 شرکت در داخل کشور به ثبت رسانده بود تا بتواند برای هر کدام آنها وام‌هایی دریافت کند. ضمن اینکه در بازپرداخت اقساط و بدهی خود به بانک‌ها فردی خوش حساب بوده است. او یک بار با دعوت از اعضای کمیسیون اقتصادی برای سفر به امارات که تنها مورد پذیرش تعدادی از اعضای کمیسیون اقتصادی قرار گرفته، کلیه هزینه‌های سفر و پذیرایی میهمانان را برعهده گرفته بود. منابع آگاه می‌گویند او در مواردی مبالغی را به برخی اشخاص صاحب منصب هدیه داده که یک فقره از هدایای بزرگ او به مبلغ 400 میلیون تومان به یکی از معاونت‌های وزارت بازرگانی داده شده است. او همچنین با یکی از فراکسیون‌های فرعی مجلس با نام فراکسیون صادرات روابطی داشته و تعدادی از اعضای این فراکسیون را هم از بذل و بخشش‌های خود بی‌نصیب نگذاشته است... به گفته افراد آگاه از مناسبات جزایری وی برای نفوذ به تمام لایه‌های سیاسی قدرت تقلا می‌کرده و مردان سیاسی صرف نظر از خط و گرایش‌شان مورد توجه او بودند.» شهرام جزایری بعد از جلسات متعدد دادگاه و تجدید نظر خواهی در نهایت به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. او در اتهامات اقتصادی جمعاً به ۵ سال حبس و در اتهامات معمولی ناشی از عبورغیرقانونی از کشور، جعل کارت سربازی و... به ۶ سال حبس محکوم شد. البته او در جریان گذراندن محکومیت خود ۲ اسفند ۱۳۸۵ با فریب مأموران محافظ که او را به دادگاه برده بودند، فرار کرد اما در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۵ مقامات اطلاعاتی ایران او را در روستایی در کشور عمان دستگیر و به زندان بازگرداندند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کمیسیون اقتصادی شهرام جزایری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۷۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است

استاندار مرکزی با بیان اینکه مدیران استان ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها هستند گفت: به اندازه ۱۳ سال در حوزه عمران سلامت استان مرکزی کار شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز در همایش شوراهای استان و روز بزرگداشت شوراها اظهار داشت: سال گذشته بالغ بر یک هزار میلیارد تومان در روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است. استان مرکزی استان پهناور و پر روستایی نیست و تنها 1.8 درصد از مساحت کل کشور مربوط به استان است و 2درصد تولیدات کشاورزی به استان اختصاص دارد و با این وضعیت رتبه دوم در اجرای پروژه‌ها در سطح کشور و رتبه نخست در تعریف پروژه‌های جدید و راهبردی برای استان مرکزی است.

وی افزود: در سطح شهرها بالغ بر 100 هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده است و لزوماً طرح عمرانی نبوده است. سال 1401 نیز 5 هزار و 24 میلیارد تومان دولت در بخش عمرانی هزینه کرد که 20 درصد بیشتر از مجموعه بودجه عمرانی سال قبل هزینه کرده است و برای امسال 7 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

استاندار مرکزی بیان کرد: از سال 95 تا 1400 طی شش سال تنها 3 هزار و 200 میلیارد تومان بودجه عمرانی وارد استان شد، اما در سال 1401 نیز 60 درصد بیش از شش سال گذشته بودجه عمرانی وارد استان شده است. برای نخستین بار در تاریخ استان به اندازه 10 سال در حوزه راهداری و به اندازه 13 سال در حوزه عمران سلامت استان کار شده است و تعدادی از پروژه‌ها شبانه‌روزی شدند.

وی تأکید کرد: هر چند زبان شوراها و مدیریت شهرها هم مانند زبان دولت در بیان موفقیت‌ها نارسا است به طوری که پروژه امام خمینی(ره) اراک به عنوان بزرگ‌ترین پروژه تاریخ مدیریت استان و شهری بدون مراسم افتتاح شد که این نارسایی و عدم اطلاع رسانی مناسب را نشان می‌دهد.

مخلص‌الائمه بیان کرد: مدیران استان ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها هستند. شوراها نمایندگان مردم هستند و ارتباط بسیار قوی با مردم دارند بنابراین فرمانداران باید به شوراها توجه ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه گفتمان نظام اداری؛ نظام مسئله‌محور نتیجه‌گراست و این مهم در استان دنبال شده است، گفت: هر موفقیتی در سطح استان، شهر و روستاها داشته باشیم موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هر عدم موفقیت نیز در کارنامه نظام ثبت می‌شود. شوراها باید در بیان دستاورهای جامعه در سطح شهر و روستا برنامه داشته باشند. برای ایجاد رقابت در سطح استان نیاز است شوراها برنامه‌های روستاهای مربوطه را اطلاع‌رسانی کنند و اطلاع‌رسانی باید پیوست تبلیغاتی داشته باشد.

استاندار مرکزی بیان کرد: استان مرکزی در اجرای طرح نهضت ملی جزو کم‌مشکل‌ترین استان‌ها در بحث تأمین زیرساخت‌ها است، اما همچنان پیگیری‌ها در حوزه مسکن انجام می‌شود. تعداد اندکی از استان‌ها نگاه کسب درآمد سنگینی را بر بحث نهضت ملی حاکم می‌کنند، اما به طور کلی نگاه خوبی بر نهضت ملی مسکن وجود داشته است.

وی با اشاره به خسارتی که معادن وارد می‌کنند عنوان کرد: یکی از مشکلات شورای معادن روستا و کشور این است که شکایت از برخی معادن را ثبت نکردند، در حالی که باید پیگیری و شکایت شود. شوراها باید از معادنی که خسارت به همراه دارند نیز شکایت کنند.

استاندار مرکزی با اشاره به توجه به مناطق حاشیه‌نشین خاطرنشان کرد: برخی از شهرها با پدیده حاشیه‌نشینی به صورت جدی درگیر هستند. توجه به مناطق حاشیه‌ای جزو سیاست‌های مهم نظام است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

802 شورای استان 645 شورا شناسه ملی دریافت کرده اند

علی اکبر اسدی در این نشست اظهار داشت: از 802 شورای استان 645 شورا شناسه ملی دریافت کرده‌اند اما آنها مراحل بودجه‌نویسی را انجام نداده اند که حق‌الجلسه دریافت کنند و کوتاهی از سمت شوراها بوده است.

سرپرست امور عمرانی استانداری مرکزی تصریح کرد: کارت شوراها از وزارت کشور پیگیری شده است و این کارت به برخی از شوراها تحویل و مابقی به زودی تحویل می‌شود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • پرونده کثیرالشاکی موسوم گروه "ش" به دادگاه ارسال شد
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • وزیر کار: جامعه کار و تولید مخاطب اصلی شعار سال
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • عربده کشی نتانیاهو برای دادگاه لاهه