Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@17:50:10 GMT

نمایشگاه مجازی کتاب تهران؛ سازگاری با شرایط سخت

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۴۷۹۷۳

نمایشگاه مجازی کتاب تهران؛ سازگاری با شرایط سخت

در روزهای همه‌گیری کرونا تجمع در دنیا ممنوع شد، در کنار هم بودن به هر نوع ممکن آن ناممکن بود و همه راه‌های ارتباط فیزیکی و رو در رو محدود شدند اما انسان چنان آموخته است که برای هر مشکل راه‌حلی بیابد و خود را با هر شرایطی سازگار کند.

یکی از مواردی که همه مردم در جهان با آن دست به گریبان بودند، برگزار نشدن نمایشگاه‌های بین‌المللی و عمومی در کشورهای مختلف بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه مهم این آشفتگی در ایران، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است که قرار بود اردیبهشت ۱۳۹۹ پس از ماه مبارک رمضان برگزار شود و همه برنامه‌ریزی‌های آن صورت گرفته بود اما ناگهان با موج اول کرونا، همه چیز لغو شد.

در جهان نیز نمایشگاه‌های بسیاری، با این مشکل مواجه شدند، نمایشگاه کتاب کودک بولونیا که هر سال در ماه مارس (اسفند/ فروردین) برگزار می‌شود، نمایشگاه بزرگ فرانکفورت در اکتبر (مهر/ آبان) و دیگر نمایشگاه‌های جهان به دنبال سازگاری با شرایط رفتند و برگزاری نمایشگاه مجازی را راه‌حل بحران کرونایی در حوزه کتاب دانستند.

 در ایران نیز موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، با حضور در بیش از ۱۰ نمایشگاه بین‌المللی در سراسر جهان، از شمال غربی اروپا تا جنوب شرقی آسیا، توانست تجربه قابل توجهی کسب کند و محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستور برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را خطاب به این موسسه صادر و ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب را مسئول برگزاری آن کرد.

نمایشگاه مجازی چیست؟

نمایشگاه مجازی یک فضای نمایشگاهی است که به صورت اینترنتی فعالیت می‌کند. در واقع یک وب سایت نمایشگاهی است که امکان نمایش محصولات و خدمات تولیدی، صادراتی و فروش را برای شرکت‌کنندگان فراهم می‌کند. نمایشگاه‌های مجازی محدودیت‌های نمایشگاه‌های فیزیکی شامل حضور شرکت‌ها و تجمع بازدیدکنندگان که هزینه‌های زیادی برای شرکت‌کنندگان ایجاد می‌کند را ندارد.  

هر شرکت کننده با عضویت و سفارش غرفه می‌تواند با نام کاربری و رمز عبوری که به آن‌ها ارائه می‌شود، تمام اطلاعات لازم درباره کار خود مانند اطلاعات تماس، شناسنامه شرکت، محصولات، گواهینامه‌ها، اخبار، تصاویر و... را در غرفه اختصاصی خود درج کنند.

نمایشگاه کتاب کودک بولونیا، نمایشگاه کتاب پکن، نمایشگاه کتاب فرانکفورت، نمایشگاه کتاب اندونزی، نمایشگاه کتاب سئول، مهم‌ترین نمایشگاه‌های کتاب در سال ۲۰۲۰ بودند که به صورت مجازی برگزار شدند.

یک تجربه فرهنگی تازه

نمایشگاه مجازی کتاب، تجربه تازه برای مدیریت فرهنگی ایران است، موقعیتی که همه‌گیری ویروس کرونا برای از میان بردن تردیدها برای پذیرش اتفاقات تازه در حوزه کتاب فراهم کرد. نمایشگاه مجازی، نه می‌تواند جای کتابفروشی‌ها را بگیرد و نه جایگزین نمایشگاه فیزیکی می‌شود اما فرصتی برای جبران آسیب‌هایی است که کرونا و برگزار نشدن نمایشگاه به ناشران زده است. نمایشگاه با این امید برگزار می‌شود که بتواند برای مخاطبان کتاب، امکان برخورداری از ویژگی‌هایی را فراهم کند که از بهار سال گذشته و سی‌ودومین نمایشگاه کتاب از آن محروم بوده‌اند.

برای ناشران نیز نمایشگاه کتاب مجازی، جدا از سود مالی، محک مهمی برای هماهنگی با دنیای مدرن و به روزرسانی بخش‌هایی از کارشان است که تا کنون از آن غافل بوده‌اند. ناشرانی که به اهمیت سایت یا شبکه‌های اجتماعی بی‌توجهی کرده‌اند و دسترسی به آنها محدود بوده است، در این موقعیت فرصتی برای معرفی کار خود خواهند داشت.

مخاطبان و خریداران کتاب نیز، تجربه دیگرگونه‌ای به دست خواهند آورد، از دورترین شهرهای کشور، با ساده‎‌ترین امکانات و فناوری‌ها می‌توانند کتاب‌های مورد نظرشان تهیه کنند و به گونه‌ای متفاوت از سایت‌های خرید کتاب، با محصول فرهنگی مورد نظر خود روبه رو شوند.

ارتباط نامحدود و بی‌وقفه با کتاب

نمایشگاه کتاب مجازی، مکان و زمان را از میان برمی‌دارد، فرصتی برای گفت‌وگویی فراهم می‌کند که در یک سال و نیم گذشته، کمتر امکان آن فراهم بوده است. البته این مهم در شرایطی فراهم می‌شود که ناشران و مخاطبان به پلتفرم مناسبی دسترسی داشته باشند. ویژگی نمایشگاه فیزیکی برخورد رو در رو با مخاطب بوده است اما امروز که همه ارتباط دگرگون شده است، شاید باید راه تازه‌ای برای گفت‌وگو و ارتباط با مخاطب برگزید.

همیشه مخاطب نمایشگاه مجازی، خریدار داخلی کتاب نیست، وقتی امکان جست و جو فراهم باشد، شاید بتوان چشمی هم به بیرون از مرزهای کشور داشت هر چند امکان ارسال کتاب فیزیکی یا داد و ستد مالی محدود است؛ آشنایی با مخاطبان در سراسر دنیا در بلند مدت می‌تواند فرصت مناسبی برای گسترش حوزه نشر و کتاب کشور باشد.

ویژگی‌های نمایشگاه مجازی کتاب تهران

با اعلام ایوب دهقانکار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، یکم تا ششم بهمن ماه، در پلتفرمی که معرفی خواهد شد، برگزار می‌شود. این نمایشگاه کتاب‌های ناشرانی که در آن حضور یافته‌اند را با ۲۰ درصد تخفیف ارایه خواهد کرد. نحوه تخصیص اعتبار خرید برای دانشجویان و مخاطبان نیز، اعتباری و روی کد ملی آنان خواهد بود، تا مشکلی برای استفاده از آن به وجود نیاید.

پیش از این نیز شرکت ملی پست ایران در یک تفاهم‌نامه با موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، برای ارسال رایگان کتاب‌ها، با این نهاد فرهنگی به توافق رسیده بود و بخش پشتیبانی کار را بر عهده گرفت.

از سوی دیگر آزاده نظربلند، معاون فرهنگ و کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام کرده بود که نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران فقط موقعیت فروش کتاب نیست و برگزاری نشست‌ها و حتی مکان‌سازی برای نمایش تبلیغات نیز در نمایشگاه مجازی برای آن در نظر گرفته ‌شده است.

امسال نمایشگاه مجازی کتاب عنوان بین‌المللی را با خود ندارد و دلیل آن پیش‌بینی نشدن تدابیر لازم برای حضور ناشران خارجی است اما دهقانکار اعلام کرد کتاب‌های خارجی که برای سی و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، رسیده بودند، در نمایشگاه مجازی کتاب ارائه خواهند شد.

 زیستن در شرایط بقا، جدال میان کتاب و کرونا

در ایران هر سال، بهمن ماه، زمانی پر از رویدادهای فرهنگی است؛ جشنواره‌های متعدد فجر، ویژه‌برنامه‌های سالگرد انقلاب اسلامی و مراسم‌ پایان زمستان، زمان پرخبر و  خوشی برای اهالی فرهنگ است اما امسال که بیشتر برنامه‌ها برخط خواهند بود، باید دید سرنوشت نمایشگاه مجازی کتاب چگونه رقم می‌خورد. برخی نیز معتقدند بهمن ماه موقعیت مالی مناسبی برای خریداران کتاب نیست اما در هر فصلی از سال می‌توان نقدی به برگزاری رویدادهای فرهنگی وارد کرد.

کوتاه سخن آن که باید به پیشواز نمایشگاه مجازی کتاب رفت با این نگاه که همیشه اولین‌ها، کاستی‌های خود را دارند و بهترین نیستند اما باید فرصت تجربه‌اندوزی برای آینده باشند. برای روزهای بعد از کرونا که از این پس بتوان بخش مجازی و فیزیکی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را در بهترین کیفیت ممکن و در کنار یکدیگر برگزار کرد.    

برچسب‌ها نمایشگاه مجازی کتاب شرکت ملی پست ایران نمایشگاه کتاب نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کتاب ایوب دهقانکار ناشران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نمایشگاه مجازی کتاب شرکت ملی پست ایران نمایشگاه کتاب نمایشگاه مجازی کتاب شرکت ملی پست ایران نمایشگاه کتاب نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کتاب ایوب دهقانکار ناشران اخبار کنکور نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نمایشگاه مجازی کتاب تهران خانه کتاب و ادبیات ایران نمایشگاه کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۷۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در نخستین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟

نخستین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران امروز، چهارشنبه، نوزدهم اردیبهشت با نشست‌های متعدد فرهنگی همراه است که برنامه آن را در ادامه مشاهده می‌کنید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نخستین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ با نشست‌های متعدد فرهنگی همراه است.

در کوشک کتاب دو نشست با عناوین «نقد و بررسی فیلم کوتاه صوراحیل» و «کو کتاب طنز؟» برگزار می‌شود؛ نشست «نقد و بررسی فیلم کوتاه صوراحیل» با حضور اسماعیل عظیمی کارگردان و علی آهنگری نویسنده ساعت ۱۳ برگزار می‌شود و نشست «کو کتاب طنز؟» ساعت ۱۷:۳۰ با حضور امید مهدی‌نژاد و ناصر فیض میزبان مخاطبان است.

گوشه نقد و پنج نشست تخصصی در روز اول نمایشگاه کتاب

گوشه نقد نیز با پنج برنامه از جمله مراسم رونمایی و بررسی کتاب «پژوهشی نو در نوشتار و جستاری در اسناد جلال‌الدین محمد مشهور به مولوی به قلم بدیع‌الزمان فروزانفر» با حضور غلامحسین مراقبی، محمود جعفری جنیدی و اعلا ستوده در ساعت ۱۲:۳۰، معرفی و بررسی کتاب «روایت فقه پزشکی» با حضور محمدعلی قاسمی و محسن اکبری عضو در ساعت ۱۴، نشست نقد و بررسی کتاب «مرا پیدا کن» با حضور معصومه رامهرمزی و مژگان بیتانه در ساعت ۱۵:۳۰ همراه مخاطبان نخستین روز از سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است.

همچنین دو نشست معرفی و بررسی مجموعه سه جلدی «تاریخ فوتبال بوشهر» با حضور الهه غریب‌زاده، افسر افشار نادری و نرجس زارعی در ساعت ۱۷ و نشست معرفی و بررسی کتاب «مقام اسماعیل؛ روایت زندگی شهید مدافع حرم اسماعیل حیدری» با حضور علی رستمی، جواد کامور بخشایش و فاطمه سلیمانی ازندریانی در ساعت ۱۸:۳۰ برگزار می‌شود.

بخش کودک و نشست‌های تخصصی روز اول نمایشگاه کتاب

سرای اهل قلم کودک و نوجوان در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چدر نخستین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب، با چهار برنامه از بازدیدکنندگان نمایشگاه، میزبانی می‌کند.

نشست بررسی مجموعه شعر «بعضی از پرنده‌ها شاعرند» از سلسله نشست‌های «نقد و بررسی کتاب برگزیده فجر» با سخنان اسماعیل الله دادی و مریم اسلامی ساعت ۱۴ برگزار می‌شود. نشست «نشست شعرهای روشن با موضوع فلسطین» ویژه برنامه خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور خاتون حسنی و طیبه شامانی ساعت ۱۵:۳۰، عناوین دو نشست از این چهار نشست است.

دو برنامه دیگر این بخش به ترتیب به این شرح است: نشست قصه گویی در ساعت ۱۷ تا ۱۷:۳۰ و نشست «سهم اقتباس در سینمای کودک و نوجوان» با حضور جلیل اکبری صحت، وحید نیکخواه آزاد و حامد جعفری ساعت ۱۷:۳۰ برگزار می‌شود.

سالن جوایز نمایشگاه سه برنامه تخصصی دارد

سه برنامه تخصصی در بخش سالن جوایز کتاب‌های سال جمهوری اسلامی ایران، شامل جایزه کتاب سال، جایزه ادبی جلال آل احمد و جشنواره بین‌المللی شعر فجر در روز اول برگزاری نمایشگاه کتاب، اجرا می‌شود.

معاونت شعر و ادبیات داستانی با شعرخوانی «محفل سرو» ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶، نشست «مقدمات نویسندگی» ۱۶:۳۰ تا ۱۸ و نشست «روایت رنج» با حضور نعمیه پورمحمدی، زهرا قدیانی، افروز مهدیان، حسن اجرایی، حامد آقاجانی و معید داستان از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰ برگزار خواهد شد.

سرای ملل و اجرای دو نشست تخصصی در نمایشگاه کتاب

سرای ملل نشستی با محور «مستند جابر بن یزید الجعفی» مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲ با سخنرانی آیت‌الله محمد جعفر طبسی برگزار می‌کند. در بخش میزگرد نیز نویسندگان و نمایندگان انتشارات روسیه، کنیا و عراق از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ با حضور جیمز اودیامبو (رئیس اجرایی انجمن ناشران کنیا)، حسن رحیم احمد (رئیس نمایشگاه سلیمانیه) و یک مهمان از کشور روسیه نشست تخصصی خواهند داشت.

سرای اهل قلم ناشران آموزشی مراسم افتتاحیه خود را با سخنرانی امین آصفی مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران آموزشی به همت این انجمن برگزار خواهد کرد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

کد خبر 751657

دیگر خبرها

  • جشن بزرگ دختر ماه در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود
  • نشر ۲۷ بعثت با ۲۱۰ عنوان به نمایشگاه کتاب آمد
  • تقریباً همه ناشران بزرگ در نمایشگاه کتاب حضور دارند
  • در‌های نمایشگاه کتاب باز شد
  • در نخستین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • درهای نمایشگاه کتاب باز شد
  • آغاز سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران/ درهای مصلی به روی بازدیدکنندگان باز شد
  • تعرفه‌های پستی نمایشگاه مجازی کتاب اعلام شد
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران