Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، فدراسیون پزشکی ورزشی منتظر روز سرنوشت ساز خود (15 دی ماه 1399) است. قرار است در این روز 30 رییس هیات پزشکی ورزشی استانی و 13 نماینده از ورزشکاران، مربیان، داوران، باشگاهها و نهادهای مختلف سکاندار این فدراسیون مهم و استراتژیک ورزش کشور را برای 4 سال انتخاب کنند.

رویدادهای مهم بین المللی همچون المپیک 2021، بایزیهای آسیایی 2022 و المپیک 2024 طی 4 سال آینده پیشروی مدیریت این فدراسیون قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین مدیریت کلان مقابله با کرونا در قالب ستاد ملی کرونا در ورزش و موضوع حساس و استراتژیک ورزش کشور یعنی مبارزه با دوپینگ از چالشهای پیش روی رییس آینده این فدراسیون خواهد بود.

اما در این بین کاندیداهای تصدی پست ریاست این فدراسیون ترکیب جالبی دارند. سوای این موضوع که همه پزشک هستند اما دو تن از کاندیداها کسانی هستند که در ادوار مختلف ریاست این فدراسون را در اختیار داشتند و مروری بر عملکرد آنها،‌نکات قابل توجهی دارد. این بررسی کوتاه و مختصر، نشان می دهد که چگونه ظرفیت های کم نظیر این فدراسیون در استانها و بین الملل، معطل مانده و چه فرصت هایی از دست رفته است.

نامزدی با مدیریت های ناتمام!

یکی از کاندیداهای پست ریاست این فدراسیون که سال 1385 رییس این مجموعه شده بود، بنا به دلایلی که فرصت گفتگو در این خصوص در این مجمل نمی گنجد، درپاییز 1388 از سمت خود خلع شد. وی که از کارمندان وزارت ورزش و جوانان است، چند سال بعد در زمستان 1391 رییس فدراسیون دیگری شد و دوباره در اوایل بهار 1395 بنا به دلایل خاص که افشا نشد، دوباره از سمت خود خلع شد. در واقع، چنین گزینه ای نشان داده که امکان مدیریت ندارد؛ البته به دلایلی که نمی شود گفت!

هزینه فرصتهای از دست رفته

در خصوص یکی دیگر از کاندیداهای حاضر در انتخابات این فدراسیون که سابقه دبیری و ریاست فدراسیون پزشکی ورزشی را داشته، از چند منظر قابل بررسی است.

فدراسیون پزشکی ورزشی مبلغی حدود 20 میلیارد تومان معادل 000/200/5 دلار (قیمت میانگین دلار 3800 تومان) در سال 1396 ذخیره مالی داشت که معادل قیمت خرید و تجهیز یک ساختمان نوساز 5 طبقه 10 واحدی در یکی از بهترین نقاط تهران برای تاسیس کلینیک پزشکی ورزشی بود که به علت عدم توان تصمیم گیری و نبود برنامه ریزی لازم، محقق نشد. این در حالی است که همان ساختمان بدون در نظر گرفتن هزینه تجهیزات آن در حال حاضر حدود 200 میلیارد تومان ارزش دارد، که ثروت فدراسیون همان 20 میلیارد تومان با قدرت خرید اندک (حدود 000/770 دلار) باقی مانده است. در واقع، نداشتن یک نگاه راهبردی و عملیاتی موجب شد تا این فدراسیون در جایگاه خود نزولی محسوس داشته باشد. همین رویکرد را می توان در استان ها نیز دید که با وجود حضور روسای توانمند و صاحب نظر، ظرفیت های آنها مورد استفاده قرار نگرفته است. اگر یک نگاه راهبردی و معطوف به مصالح ملی وجود داشت، اکنون این فدراسیون در تمامی حوزه های توسعه استانی و ملی، جایگاه بی نظیری داشت.

در  دوران 4 ساله مدیریتی این نامزد، تقریبا تمامی فرصت های بین المللی فدراسیون پزشکی ورزشی از بین رفت و به نازلترین حد خود در 40 ساله بعد انقلاب رسید. طی این 4 سال، هیچ کنگره بین المللی به میزبانی ایران برگزار نشد و هیچ استادی در این حوزه به ایران نیامد؛ در حالی که در دوره قبل (دوره 4 ساله مرحوم دکتر لطفعلی پورکاظمی) ایران به عنوان یکی از مراکز آموزشی تخصصی پزشکی ورزشی آسیا توسط فدراسیون جهانی انتخاب شده بود.

زیان چند میلیاردی ایران در حوزه مبارزه با دوپینگ

خبر خوب: بدهی انباشته دوپینگ پرداخت شد؛ اما به چه قیمتی؟ این خبر در بهار 99 منتشر شد که شامل تمامی بدهی های ایران از سال 95 بابت حق عضویت به وادا و هزینه های آنالیز تست های ارسالی به آزمایشگاه دوپینگ ازسال 1397 را می شد. با یک حساب سر انگشتی قیمت دلار و یورو از سال 1395 و زمان پرداخت این بدهی ها که بهار 99 بود، مبلغ بسیار هنگفتی را که حدود 600% درصد زیان را به فدراسیون پزشکی ورزشی و حدود 5/3 میلیون ورزشکار عضو آن تحمیل کرد.

حال پس از شرح حال مختصر 2 تن از کاندیداهای فدراسیون پزشکی ورزشی چند سئوال مطرح می شود که آیا آنها نباید پاسخگوی تصمیمات و عملکرد خود باشند؟ مسئولیت وضعیت اسفناک مالی هیاتهای پزشکی ورزشی کشور در شرایط سخت کنونی با کیست؟ چرا باید ظرفیت های میدانی و راهبردی هیات های استانی معطل کسانی شود که اصول ابتدایی مدیریت را نیز ندارند؟ و ...

به هر حال، فردا روز انتخاب اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون پزشکی ورزشی است. باید دید که آزموده های مردود در این عرصه جلو می روند یا شاهد اقبال اعضای مجمع به تفکری رو به جلو، توسعه محور و مشارکت گرا خواهد بود که باعث اعتلای این فدراسیون و بازگشت به روزهای خوش گذشته است.

انتهای پیام

منبع: فارس

کلیدواژه: ورزش فدراسیون پزشکی ورزشی فدراسیون پزشکی انتخابات فدراسیون پزشکی ورزشی مبارزه با دوپینگ فدراسیون پزشکی ورزشی فدراسیون پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۹۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا

تین نیوز

هواپیماهای «ایر تاکسی» به دلیل تعداد کم صندلی می تواند با تعداد محدود مسافر پرواز را برقرار کند اما برای اینکه یک هواپیما با ظرفیت ۲۰۰ نفری امکان برقراری پرواز به مقصدی داشته باشد ، حتماً باید ظرفیت تکمیل باشد .

به گزارش تین نیوز به نقل از  پرتال حمل و نقل ، معاون اقتصادی ، نظارت و امور اقتصادی با بیان اینکه «ایر تاکسی» از سال های گذشته در کشور مطرح بود اما امکان اینکه بتوانیم در صنعت هوانوردی به صورت عملیاتی در بین عموم مردم از آن بهرمند شویم ، وجود نداشت ، گفت افراد دارای سرمایه می توانند این هواپیماهای سبک را اجاره کنند و از شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران درخواست خلبان داشته باشند ، اجرای چنین روندی علاوه بر درآمدزایی و رشد اقتصاد در کشور ، موجب تردد در مسیرهای کم تقاضا نیز می شود .

علی عبدی با بیان اینکه برخلاف تصور عموم مردم ، مسافران می توانند با نرخ پایین تری بلیت «ایر تاکسی» را برای مسافت های تقریباً نزدیک یا مقصدهایی که به طور مداوم پرواز ندارند ، تهیه کنند ، گفت : «ایر تاکسی» از سال های گذشته در کشور مطرح بود اما امکان اینکه بتوانیم در صنعت هوانوردی به صورت عملیاتی در بین عموم مردم از آن بهرمند شویم ، وجود نداشت .

وی گفت : «ایر تاکسی» به طور کلی دارای دو سبک اقتصادی و پریمیوم است ؛ هم اکنون در اکثر کشورهای این دو سبک با چارچوب های قوانین به مقاصد مختلف تجاری - تفریحی در حال فعالیت اند . با توجه به قوانین سخت خرید هواپیما ، که ممکن است که این فرآیند ۳ الی ۵ سال زمان بر باشد اما نمی توان به نیاز بلیت پاسخ داد که ۵ سال زمان نیاز است تا هواپیما وارد کشور شود برای همین می توان از این پرنده های کوچک برای پاسخ به بخشی از نیاز بلیت هواپیما استفاده کرد زیرا واردات آن کار دشواری نیست .

عبدی ادامه داد : در حال حاضر به دلیل کمبود بلیت هواپیما در بازار، شرکت های هواپیمایی حتی اگر با دو برابر نرخ مصوب بلیت در بازار عرضه کنند، قطعاً خریدار وجود دارد یا به عبارت دیگر در برخی از مسیرها به علت تقاضای بالای مسافر ، بلیت نیست ؛ بدین ترتیب برای جبران کمبود بلیت در بازار می توان از «ایر تاکسی» بهره مند شد .

این مقام مسؤول با اشاره به اینکه استفاده از «ایر تاکسی» موجب رشد اقتصاد می شود ، افزود : افراد دارای سرمایه می توانند این هواپیماهای سبک را اجاره کنند و از شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران درخواست خلبان داشته باشند ، اجرای چنین روندی علاوه براینکه درآمدزایی و رشد اقتصاد در کشور ، موجب تردد در مسیرهای کم تقاضا نیز می شود . به طور مثال فردی قصد سفر از کرمان به یزد را دارد ، در مسیر خط هوایی مستقیمی وجود ندارد ، مسافر می تواند با خرید بلیت «ایر تاکسی» پرواز مستقیم و بدون هدر رفت زمان داشته باشد .

وی افزود : خرید بلیت اکونومی «ایر تاکسی» برای عموم اقشار جامعه قطعاً صرفه اقتصادی خواهد داشت ، زیرا خدمات جانبی پروازهای دیگر در این سبک وجود ندارد، مانند پذیرایی وعده غذایی ، میان وعده و خدمات بار . طبیعتاً با حذف این موارد از قیمت بلیت کاسته می شود ؛ همچنین از سوی دیگر شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی مبالغ سنگین برای احداث برخی فرودگاه ها در سطح کشور پرداخت کرده که آنچنان تقاضای مسافری ندارد ، بدین ترتیب هزینه اعمال شده بدون خروجی مانده است .

عبدی تصریح کرد : زمانی که فرودگاه مقصدی تعداد اندکی تقاضا داشته یا مسیر نزدیک باشد ، تنها هفته ای یک پرواز به آن مسیر اختصاص دهد زیرا برای ایرلاین ها صرفه اقتصادی ندارد ؛ بنابراین ممکن است برخی از افراد زمانی نیازمند سفر به مقصد مورد نظر باشند اما پرواز در آن تاریخ وجود نداشته باشد ، بدین ترتیب دعوای درد این چالش ، برقراری و استفاده از موقعیت «ایر تاکسی» است . «ایر تاکسی» مانند تاکسی اینترنتی در سطح شهر عمل می کند ، هرزمان که مسافر تقاضای پرواز به مقصدی داشته باشد ، تقاضای وی در لحظه به صورت تلفنی یا اینترنتی (رزرو بلیت و برگشت) قابل انجام است .

معاون اقتصادی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران عنوان کرد : هواپیماهای «ایر تاکسی» به دلیل تعداد کم صندلی می تواند با تعداد محدود مسافر پرواز را برقرار کند اما برای اینکه یک هواپیما با ظرفیت ۲۰۰ نفری امکان برقراری پرواز به مقصدی داشته باشد ، حتماً باید ظرفیت تکمیل باشد .

وی گفت : همچنین شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران آمادگی کامل برای همکاری با متقاضیان خرید و اجاره این سبک از هواپیماها را دارد ؛ اگر فرد یا شرکت هواپیمایی این هواپیماها را وارد سپس در بستر شرکت فرودگاه ها اقدام به فعالیت کند ، تخفیف های عوارضی شامل حال آنها خواهد شد .

این مقام مسؤول شرکت فرودگاه ها عنوان کرد : طبق موارد ذکر شده، رونق این هواپیماها در کشور علاوه براینکه موجب کاهش قیمت تمام شده بلیت هواپیما می شود ، میزان عرضه و تقاضای بلیت را به تعادل می رساند . همچنین موجب استفاده از تمام فرودگاه های کشور می شود در نتیجه استفاده از هواپیماهای سبک از تمام زوایای کارشناسی شده به نفع کشور و مردم خواهد بود و می تواند گام بزرگی در راستای تحقق به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» باشد .

عبدی با اشاره به سبک دوم «ایر تاکسی» گفت : در پروازهای پریمیوم خدمات (VIP) به مسافران ارائه می شود و حدود ۶ الی ۱۰ نفر ظرفیت دارد که خانوار می توانند با خرید بلیت این پرواز به صورت خانوادگی به مقصدهای نزدیک مانند شمال کشور ، سفر کنند اما نرخ بلیت این پرواز قطعاً نسبت به اکونومی بیشتر خواهد بود .

وی با تاکید بر اینکه پرواز با «ایر تاکسی» موجب صرفه جویی در زمان می شود ، ادامه داد : پرواز با این سبک از هواپیماها معطلی سفر با هواپیماهای دیگر را نخواهد داشت و «ایر تاکسی» صرفاً برای افراد تاجر یا ثروتمند نیست و در تمام جهان برای عموم مردم قابل استفاده است ؛ همچنین در برخی شرایط مسؤولان کشور ، فوتبالیست ها و ورزشکاران برای سفرهای استانی یا انجام مسابقات داخل کشور متقاضی اجاره این جت ها هستند .

معاون اقتصادی شرکت فرودگاه ها خاطرنشان کرد : بهره مندی از موقعیت این جت ها می تواند موجب رونق کسب و کار ایرلاین های موجود و سرمایه داران کوچک شود . هم اکنون شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران زیرساخت های لازم برای نگهداری و آموزش پرواز این سبک از هواپیماها را دارد .

وی در خصوص نرخ این پروازها ، گفت : مسؤول قیمت گذاری نرخ بلیت ها ایرلاین ها هستند و متولی قانون گذار برای تصویب نرخ بلیت ها سازمان هواپیمایی کشور است ؛ اما قطعاً با قیمت بلیت هواپیماها بسیار متفاوت خواهد بود .

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای ارائه ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت(ع)
  • ۷۰ کیلومتر راهِ روزانه تا رسیدن سرِ کلاس درس روستا
  • تاریخ برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد
  • خوش و بش محمد صلاح با مویس، سرمربی حریف پس از به ثمر رسیدن گل دوم وست هم
  • رئیسی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • رییسی فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم