Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که احترام به ادیان الهی و تقریب ادیان در قانون اساسی و نظام اخلاقی ما توصیه شده اما در برنامه سازی‌های تلویزیون چندان ردپایی از این توجه قابل ردیابی نیست. در واقع اقلیت‌های دینی مثل ارامنه که فارغ از هویت ملی و ایرانی واجد هویت مذهبی مورد تأیید و به رسمیت شناخته شده هستند اما چندان سهمی در تولیدات رسانه‌ای رسانه ملی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از منظر مخاطب شناسی به این مسأله بنگریم بخشی از مخاطبان رادیو و تلویزیون، اقلیت‌های مذهبی و هموطنان مسیحی، یهودی یا زرتشتی هستند که نه تلویزیون خصوصی دارند نه دست‌کم برنامه‌ای با محتوا و محوریت مذهبی خود. شاید در سریالی یکی از شخصیت‌های قصه ارمنی باشد یا در یک برنامه تحلیلی از کارشناسی از اقلیت‌ها استفاده شود یا مسائل تاریخی و اعتقادی آنها در میزگردی مورد بحث و گفت‌و‌گو قرار بگیرد اما برنامه خاصی یا به اصطلاح ویژه برنامه‌ای ندارند. شاید فقدان تولیدات رسانه‌ای درباره اقلیت‌ها، منع قانونی داشته باشد و صدا وسیما مجوز قانونی این کار را نداشته باشد اما دست‌کم پرداختن به برخی مناسبت‌های آنها مثلاً عید کریسمس می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. از جمله تهیه یک گزارش خبری از هموطنان مسیحی درباره کریسمس و حال و هوا یا مراسم و مناسبت‌های آنها یا پوشش خبری آغاز سال میلادی جدید در بخش‌های های مختلف خبری یا دست‌کم تبریک به آنها در زیرنویس‌های تلویزیونی بدون اینکه هیچ کدام مصداق تبلیغ دینی پیدا کند. به نظر می‌رسد منع اصلی تلویزیون در نسبت با اقلیت‌ها همین مسأله باشد. مسأله تبلیغ ادیان دیگر از طریق رسانه ملی اما این نگاه بدبینانه به این موضوع است وگرنه می‌توان دست‌کم مستندی درباره آنها پخش یا تله فیلمی تولید کرد که به مسائل آنها می‌پردازد. حتی این آثار می‌تواند در راستای گفت‌و‌گوی ادیان و همدلی ایرانیان با مذاهب مختلف باشد. این عادلانه نیست که در برخی مناسبت‌ها مثلاً در انتخابات به حضور و مشارکت آنها یا برگزاری مراسم محرم و ادای احترام اقلیت‌ها به آیین‌های عاشورایی بپردازیم اما در پرداخت و پوشش مراسم و مناسبت‌های آنها در حد یک خبر یا گزارش خبری هم پرداخته نشود. آیا این به معنای نادیده گرفتن بخشی از مخاطبان تلویزیون یا نادیده گرفتن بخشی از ایرانیان نیست! وقتی از رسانه ملی حرف می‌زنیم باید همه مخاطبان ملی را فارغ از هویت قومی یا مذهبی آنها در نظر بگیریم. فارغ از این مسأله ما با یک رخداد جهانی به‌عنوان آغاز سال میلادی مواجه هستیم که از منظرهای مختلف تاریخی، فرهنگی و سیاسی و اجتماعی قابل پردازش است. اما کمترشاهد پرداختن به این اتفاق و بازنمایی آن در قاب تلویزیون هستیم. در حالی که بسیاری از رسانه‌های دنیا به پوشش و بازتاب عید نوروز و مناسبت‌های آن می‌پردازند. ضمن اینکه مناسبت‌های این چنین که اغلب سویه فرهنگی و اجتماعی دارد، بزنگاه های مناسبی برای تبلیغ همدلی و صلح طلبی و نوع دوستی است. فرصتی برای تبلیغ و ارسال پیام صلح و گفت‌و‌گو و آشتی میان ادیان از طریق رسانه ملی. در این میان البته نقش رسانه‌های برون مرزی بیش از شبکه‌های داخلی است و آنها از ظرفیت و ضرورت بیشتری برای پرداخت به این مسأله برخوردارند. به نظر می‌رسد فارغ از اختلافات و تفاوت‌های مذهبی و اعتقادی و در چارچوب قوانین کشور که مبتنی بر احترام بر مذاهب و ادیان الهی است، صداوسیما باید تمهیدات رسانه‌ای معقولی در ارتباط با این مسأله طراحی و اجرا کند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مناسبت ها رسانه ملی اقلیت ها دست کم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۴۹۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداران بیانات رهبری را برای خود حجت شرعی می‌دانند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالرحیم نجفقلی زاده سرایی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن هفته عقیدتی سیاسی، با بیان اینکه هم اکنون سپاه مقتدر در کنار سایر نیروهای مسلح ایران اسلامی در نبرد ناشناخته با دشمن قرار دارد، اظهار کرد: به دلیل اعتقادات عمیق دینی، ایمان و تقوا و همچنین برخورداری از توان رزمی و روحی بالا امروز شاهد شکست پی در پی دشمنان در این عرصه هستیم.

وی یکی از ویژگی‌های مهم پاسداران را عمل به رهنمودهای رهبری دانست و با بیان اینکه این نیروهای شجاع و دلاور بیانات رهبری را برای خود حجت شرعی می‌دانند، افزود: عملیات وعده صادق نمونه روشن از این خصوصیت است که تمام جهان را تحت تأثیر قرار داد و موشک باران سرزمین‌های اشغالی به تیتر اصلی اخبار رسانه‌ها جهان تبدیل شد که این همان اثرگذاری ناشی از تعبد و تدین است.

نجفقلی زاده سرایی انتقام از اسرائیل غاصب را نشانه‌ای از عزم و اراده راسخ ملت ایران در دفاع از مردم مظلوم فلسطین دانست و ادامه داد: این امر تعمیق عنصر ایمان در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که برای دشمنان همچون خاری در چشم می‌ماند.

وی برگزاری آموزش‌های مختلف عقیدتی و سیاسی، دوره‌های معنوی و انس با قرآن از سوی عقیدتی سیاسی سپاه را یکی از دلایل مهم در تعمیق باورهای دینی و عشق به وطن و دفاع از آب و خاک کشور دانست و یادآور شد: با وجود نیروهای مسلح جان بر کف، ولایی و مؤمن امروز هیچ کشوری جرأت نگاه چپ به ایران اسلامی را ندارد.

نجفقلی زاده سرایی به برنامه‌های گوناگون سپاه عاشورا در هفته عقیدتی سیاسی از هشت تا ۱۴ اردیبهشت اشاره و اعلام کرد: برگزاری نشست‌های بصیرتی، سیاسی و بصیرت افزایی، گفتمان‌های دانشجویی و کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها، تجلیل از حلقه‌های صالحین در رده‌های مختلف، بسیج اقشار، غبارروبی از مزار شهدا، نشست‌های تخصصی سیاسی و عقیدتی در حوزه‌های مقاومت و حوزه‌های علمیه، تبیین آثار شهید مطهری در مدارس و دانشگاه‌ها و نواخته شدن زنگ سپاه معلم از جمله برنامه‌های این هفته در آذربایجان شرقی است.

وی تجلیل از هادیان سیاسی و معلمان نمونه و نیز دیدار با علمای شاخص در شهرستان‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی در استان برشمرد و افزود: هادیان سیاسی از جمله نیروهای بسیار مجرب و زبده سپاه در مسیر آموزش‌های عقیدتی و فرهنگی هستند که بدون منت و با تفکرات بسیجی و انقلابی برای پیشبرد اهداف معنوی این مجموعه تلاش می‌کنند.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا آشنایی با مبانی دینی، تعمیق باورهای دینی، افزایش عزم و اراده ملی، تقویت ایمان، تقوا و طهارت روحی و معنوی را از اهداف اصلی فعالیت‌های سازمان عقیدتی سیاسی در سپاه عاشورا بیان کرد.

کد خبر 6088208

دیگر خبرها

  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟
  • فیلم های سینمایی آخر هفته تلویزیون
  • پاسداران بیانات رهبری را برای خود حجت شرعی می‌دانند
  • جشن عبادت وبندگی ۲۲۰ دانش آموز بادرودی
  • رسانه‌های صهیونیستی: ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به رفح است
  • پربیننده‌ترین شبکه تلویزیون مشخص شد
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • خبر‌های رسانه، ۴ اردیبهشت