Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیته انتخابات خانه احزاب ایران، ایجاد محدودیت برای ثبت‌نام نخبگان در انتخابات ریاست‌جمهوری را خلاف قانون اساسی دانست و با بیان اینکه نام‌نویسی همه افراد نشانه تقویت دموکراسی است خواستار وسیع شدن دایره انتخاب مردم شد.

«امیر میثم نیکفر» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌جمهوری را حلقه مفقوده انتخابات در ایران دانست و گفت: اصلاح این قانون در همه ادوار مجلس جزو دغدغه‌های اصولگرایان و اصلاح‌طلبان بوده است و نیاز به تدوین قوانینی در حوزه اجرایی انتخابات احساس می‌شد که نمایندگان مجلس یازدهم این موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کمیته انتخابات خانه احزاب ایران بیان کرد: چون قوانین تصویب شده وارد هویت انتخاباتی نشده و صرفا تسهیل‌گر اجرای انتخابات است عملا موضوعیتی در تضعیف یا تقویت جمهوریت نظام ندارد، البته این قوانین به شفافیت روند اجرای انتخابات کمک شایانی می‌کند و به بسیاری از سوالات بوجود آمده در حوزه شرایط احراز صلاحیت انتخابات را جواب خواهد داد.

وی افزود: سرنوشت حداقل چهار سال مدیریت کشور در اختیار فردی قرار داده می‌شود بنابراین این وظیفه نخبگان است که نسبت به تبیین و تشریح شرایط انتخاب ریاست جمهوری به مردم مشورت دهند تا از روی احساس افراد را انتخاب نکنند، بر همین اساس قاعدتا کسانی که توان مدیریت جامعه در حد عالی‌ترین مقام اجرایی جمهوری اسلامی را دارند تعداد زیادی نخواهند بود.

محدودیت نخبگان از نام‌نویسی خلاف قانون اساسی است

نیکفر با اشاره به نام نویسی شمار زیادی از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، گفت:تجربه دوران گذشته نشان داده افرادی زیادی برای تفنن و سرگرمی نسبت به ثبت نام اقدام می‌کنند که منابع، تشکیل پرونده‌های متعدد و نیروی انسانی صرف بررسی و جداسازی آنها می‌شود که این اقدام روند بررسی مقام‌های نظارتی و اجرایی را با مشکل کمبود وقت مواجهه کرده بود.

رییس هیات موسس حزب بیداری اسلامی افزود: اگر اصلاح موادی از قانون ریاست جمهوری دسترسی نخبگان به ثبت نام ریاست جمهوری را محدود کند خلاف قانون اساسی است.

نیکفر حضور همه افراد برای ثبت نام نامزدی ریاست جمهوری را  نشانه تقویت دموکراسی  دانست و گفت: باید دایره انتخاب مردم در این زمینه وسیع باشد، اما تعدد نامزدها لزوما به  معنی افزایش مشارکت و گرم شدن تنور انتخابات نیست، تجربه نشان داده زمانی که تعداد نامزدها کم بوده، اما مشارکت اجتماعی بیشتر بوده است.

وی بیان کرد: هرگاه امید مردم به فردایی بهتر تقویت شود مشارکت بیشتر خواهد بود و هرگاه این امید کمتر شده در نتیجه مشارکت هم کمتر خواهد شد. لذا اگر خواهان افزایش مشارکت در انتخابات هستیم باید کمک کنیم که آینده ای روشن تر از امروز برای مردم ترسیم کنیم.

طرح رجل سیاسی نکته انحرافی است

نیکفر،   طرح رجل سیاسی در اصلاح قانون انتخابات را نکته ای انحرافی دانست و عنوان کرد: پرداختن به مصداق‌های رجل سیاسی نه تنها کمکی به پیشرف دموکراسی نمی‌کند بلکه باعث ایجاد جنجال های بی مورد در این زمینه می‌شود.

رییس کمیته انتخابات خانه احزاب ایران بیان کرد:  این گلایه را از مجلس داریم که نسبت به نقش احزاب در انتخابات که طبق قانون اساسی مهم ترین نقش را در تبیین، تدقیق و تشریح انتخابات را دارند کاملا بی توجه بوده و دغدغه‌ها و نظرات احزاب را در قانون فوق لحاظ نکرده است و امیدواریم در جلسه ای مشترک خانه احزاب و کمیسیون انتخابات در تدقیق این قانون به نقاط مشترکی برسیم.

نیکفر، انتخابات ١۴٠٠ را نقطه عطفی در انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران دانست و تصریح کرد:  این انتخابات پلی برای انتقال بین نسلی، نسل سوم و چهارم انقلاب است و مسلما اهمیت خاصی در تاریخ انقلاب اسلامی خواهد داشت.

رییس هیات موسس حزب بیداری اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به نیاز جامعه و درک درست رهبر انقلاب مبنی بر تشکیل دولت جوان مؤمن انقلابی و همچنین انتخاب رییس جمهوری انقلابی به نظر می‌رسد در این دوره مرزبندی بین اصولگرا یا اصلاح طلب وجود نداشته و معیارهای مورد نیاز جامعه انتخاب رییس‌جمهوری کاردان و انقلابی با معیارهای حرکت صادقانه و ایثارگرانه برای اصلاح وضعیت معیشتی و حرکت جهادی و یک قیام اقتصادی خواهد بود.

نیکفر با اشاره به حضور نظامی در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری یادآور شد: با حضور فرد نظامی دارای رزومه مشخص جهادی برای انتقال مدیریت موافقم، اما بغیر از رزومه مدیریت نظامی لزوم داشتن مدیریت کشوری نیز لازم است و بغیر از این معیارهایی همچون داشتن قدرت سازماندهی، عملکرد کار با جوانان، سواد اقتصادی و از همه مهمتر داشتن برنامه شفاف و مشخص اجرایی و دقیق در حوزه اقتصادی مورد نیاز است.

رییس هیات موسس حزب بیداری اسلامی  گفت:میان نامزدهای نظامی با احترام به بقیه، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یک سر و گردن از بقیه بالاتر است.

لینک کوتاه: asriran.com/003Cd4

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری قانون اساسی خانه احزاب نام نویسی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۰۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، حجت الاسلام پورخاقان در آئین تکریم و معارفه رئیس جدید سازمان قضایی نیرو‌های مسلح استان یزد افزود: قوام امنیت و اقتدار هر کشوری بستگی به سلامت نیرو‌های مسلح دارد که استان یزد نیز باتوجه به اینکه استان کم حادثه‌ای است، خوشبختانه نیرو‌های مسلح آن نیز نیرو‌های کم پرونده‌ای هستند.
وی ادامه داد: بر اساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی، پیشگیری از وقوع جرم و صیانت و حفظ نیرو‌های مسلح از وظایف سازمان قضایی نیرو‌های مسلح است و اگرچه خدایی ناکرده نیرویی مرتکب جرم شود، در اجرای اصل ۱۷۲ قانون اساسی با آن برخورد خواهد شد.
همچنین در این مراسم غلامعلی دهشیری به عنوان رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح استان یزد معرفی و از خدمات مهدی تشکری در این سمت قدردانی شد.

دیگر خبرها

  • رییس کل دادگستری قزوین منصوب شد
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند
  • فیلم/ آخرین وضعیت فهرست های احزاب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی