Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

صنعت خودرو سازی ایران سال هاست با مشکلات عدیده ای دست به گریبان است و در یک سراشبی تند قرار گرفته است. از آن سو بی برنامه گی و سردرگمی تصمیم گیرندگان در این صنعت مهم باعث شده است که هر روز اخبار ضد و نقیضی منتشر شود. شرایط فروش و عرضه محصولات داخلی هربار تغییر می کند اما تاکنون هیچکدام از این شرایط نتوانسته است هب نتیجه مطلوب برسد بلکه این سردرگمی در بازار خودرو را دوچندان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک نمونه از آن در روزهای اخیر تصمیم شروای رقابت برای قیمت گذاری برخی محصولات بود که در عرض 24 ساعت با واکنش های زیادی مواجه شد که در نهایت خیلی سریع از دستور کار خارج شد.

درواقع سال هاست اینگونه تصمیمات بدون برنامه و عجولانه صنعت خودرورا به بن بست کشانده است اما تا به حال نه تنها کسی پاسخگوی این شرایط و وضعیت نشده است بلکه هربار به جای اصلاح ساختارها سعی شده است همان روندهای غلط را با روش های دیگری ادامه و دنبال کنند. فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با «تین نیوز» با اشاره عوامل تاثیرگذار در خودروسازی ایران، اقتصاد کلان را از جمله مهم ترین دلیل این سیستم معیوب در صنعت عنوان می کند.

این کارشناس صنعت خودرو درباره تصمیم چند روز پیش شورای رقابت در قیمت گذاری برخی خودروها می گوید: من از همان روز اول گفتم که این مصوبه شورای رقابتنه تنها تاثیری در بازار خودر و قیمت آن ندارد بلکه حتی آزادسازی کامل قیمت ها نیز تاثیری در بازار خودرو نخواهد گذاشت. وقتی اقتصاد کلان ما دچار ایرادات اساسی است در کل اصرار بر تنظیم بازار در مبدا خودرو بی معنی است. اگر تولیدات داخلی ما برای مثال به 5 میلیون خودرو برسد بازار خودرو دیگر تورم بخشی پیدا نمی کند اما در عوض نقدینگی بانک مرکزی به سمت افزایش قیمت دیگر کالاها در کشور پیش می رود. درواقع مشکل ما اقتصاد کلان است نه فقط صنعت خودرو چرا که صنعت خودروسازی فقط بخش کوچکی از این اقتصاد است.

زاوه می افزاید: پایه پولی کشور در مدت سه سال تقریبا 7 الی 8 برابر شده چرا که هیچ گونه نظارتی بر سیستم پولی وبانکی کشور وجود ندارد. تا زمانی که صنعت خودروسازی ایران بدون برنامه پیش می رود هیچ فرمولی در این شرایط برای تنظیم قیمت کالاها جواب نمی دهد. بحث تورم اصلا فومول پذیر نیست بنابراین فرمول هایی چون قیمت گذاری ها، شورای قابت و تصمیم هایی از این دست کاملا مشخص است که راهگشا نخواهد بود. بنابراین تمام این تصمیمات عجولانه و بدون برنامه که بازار خودرو را به بن بست کشانده است درواقع برای فرار از پذیرش مسئولیت است.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به عدم ارزیابی عملکرد مدیریتی، بیان می کند: یکی از مشکلات اساسی در سیستم مدیریتی موجود در ایران این است که هیچ گونه نظارتی بر عملکردها وجود ندارد و ارزیابی عملکردی انجام نمی شود. اینجاست که  چرخه معیوب این سیستم همچنان ادامه دارد. وگرنه چرا باید نهادهای مختلف از جمله مجلس شورای اسلامی، شورای رقابت و سازمان بازرسی باید به بحث قیمت گذاری در محصولات صنعت خودرو ورود پیدا کنند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: قیمت گذاری خودرو شورای رقابت اقتصاد کلان صنعت خودرو بازار خودرو صنعت خودرو قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۱۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ روند کاهش قیمت در انواع محصولات داخلی و مونتاژی در پیش گرفته است.

دنا پلاس توربو ۶ سرعته با ۱۹ میلیون تومان افت قیمت در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود.

پژو پارس tu5 که در صدر پرفروش‌ترین خودروهاست با ۲۸ میلیون تومان کاهش قیمت، در کانال ۸۴۰ میلیون تومانی معامله می‌شود.

ساینا s دوگانه‌سوز نیز از دیگر محصولات سایپا به شمار می‌رود که با سه میلیون تومان افت قیمت، ۴۵۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۳۰ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۳۷ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۷ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۱۴ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۵۵ میلیون تومان، پژو پارس ۶۵۹ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۰۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۵۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۵۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۰۵ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۲۸ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۷۹۹ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۶۱ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۵ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۴ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۲ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۸۵۷ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی قیمت سه محصول از بهمن‌موتور افزایش یافته است، وانت کارا تک‌کابین، دوکابین و وانت کاپرا نیز به‌ترتیب دو میلیون، سه میلیون و ۱۰ میلیون تومان رشد کردند.

کارا تک‌کابین با نرخ ۶۶۲ میلیون تومان، دوکابین ۸۷۸ میلیون تومان و کاپرا یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان در کانال‌های معاملاتی خرید و فروش می‌شود.

هونگچی H5، محصول مونتاژی بهمن‌موتور که با افت ۴۰ میلون تومانی رکورددار ریزش قیمت در میان خودروهای مونتاژی بوده که پنج میلیارد و ۸۰ میلیون تومان در بازار آزاد قیمت‌گذاری شده است.

لاماری ایما، خودرو پرقدرت مونتاژی نیز با قیمت دو میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۷ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۷۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۳۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۲۷ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۴۲ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۱۶ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۱۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748267

دیگر خبرها

  • قیمت روز خودرو در بازار آزاد سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت تولیدات ایران‌خودرو در بازار +جدول
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار آزاد +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو در بازار آزاد سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه
  • قیمت خودرو امروز 10 اردیبهشت 1403
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟