Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@04:05:54 GMT

بایدن و جایگاه جدید آمریکا در جهان

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۵۱۱۵۶

بایدن و جایگاه جدید آمریکا در جهان

خبرگزاری فارس ـ گروه غرب از نگاه غرب: اولین گام برای تثبیت یک فرهنگ اقتدارگرا در یک کشور این است که به شهروندان آن یاد داده شود خوانش نادرستی از آمار و ارقام داشته باشند. این کار عملا کار سختی نیست و بعد از آن بقیه کارها به روانی انجام می شود. از خوش اقبالی ایالات متحده، پرزیدنت دونالد ترامپ تا چند روز دیگر و پیش از آنکه بتواند این دستور کار را به اتمام برساند، کاخ سفید را ترک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قطعا نوع عملکرد دولت ترامپ در زمینه آمار و علم همه گیری کووید 19 شدیدا به سلامت و اقتصاد مردم لطمه زده است. اما از رئیس جمهور منتخب جو بایدن انتظار می رود که بسیاری از اشتباه ها و نقاط ضعف فراوان ترامپ را اصلاح کند و اقتصاد را رو به شکوفایی ببرد؛ کاری که با کمک به کسانی شروع می شود که در پله های پایینی نردبان درآمدها قرار دارند، کسانی که بیشترین لطمات را از این همه گیری متحمل شده اند.
اما با نزدیک شدن این سال ناخوشایند به پایان خود، من قصد دارم به  وظیفه بزرگ تر و سخت تری که فراروی بایدن و معاون رئیس جمهور کامالا هریس قرار دارد بپردازم. ترامپ با خودشیفتگی و ناسیونالیسم افراطی خود نه تنها آمریکا را دچار قطب بندی کرده، بلکه به اقتدارگرایی دست راستی در سراسر جهان دامن زده است. و این شناسایی طرفدارانش با او بر اساس نگاهی وسواس گونه نسبت به ثروت مادی و غفلت ازکرامت بنیادین انسان، همدلی و محیط زیست در کنار نوعی تحقیر بیگانه هراسانه نسبت به «دیگران» شکل گرفته که نباید هیچ جایی در جهان جهانی شده ما داشته باشد.
اکثر شهروندان ناسیونالیست افراطی متوجه نیستند که آنها گوشت دم توپ بی نقصی برای سیاستمداران و رهبران مالی طمعکار و فاقد اصول اخلاقی هستند. من در جای دیگر گفته ام که بسیاری از اهدافی که ما در زندگی برای رسیدن به آنها تلاش می کنیم، مثل مفروضات اقتصادی اصلی جزو تمنیات درونی انسان نیستند، بلکه بیشتر «اهداف خلق شده ای» شبیه موفقیت های ورزشی هستند. ناسیونالیسم نیز به این طبقه از  خواسته ها تعلق دارد.
با در نظر داشتن این نکته ممکن است حتی در دمیدن در هیجانات مردم نسبت به این که چطور مردم ثروتمندترین کشور شما در برابر مردم سایر ثروتمندترین کشورها رقابت می کنند نیز فرصت های اقتصادی وجود داشته باشد. شهروندان ناسیونالیست افراطی با تاثیر گرفتن از آگهی های تجاری و گزارش های ماهرانه، با نفس های در سینه حبس شده در انتظار دیدن این هستند که آیا شخصی که از کشور بسیار ثروتمند آنها در رقابت ها شرکت کرده، در صدر فهرست جهانی قرار خواهد گرفت یا خیر.
سپس وقتی این هیجان به سطح مشخصی رسید، یک سرمایه گذاری روی این انجام می شود که در آن تمام شهروندان می توانند در بالا بردن شانس قهرمان ملی شان نقش ایفا کنند. این قهرمان چه پیروز مسابقه شود و چه نشود، اکنون برخی از افراد از میان این مردم بسیار ثروتمند، قادر خواهند بود تکیه دهند و با دمیدن در احساسات ناسیونالیست های کشورشان حتی ثروتمندتر شوند.
این تمایلات هم اکنون نیز به طرقی ظریف در کارند و در حال به وجود آوردن موانعی جهانی هستند که همچنان باعث زیان ها و خسارات قابل توجهی خواهند شد، مگر آنکه این مسیر معکوس شود. به خاطر آمریکا و جهان، دولت بایدن باید به این چالش بپردازد. هدف او نباید صرفا این باشد که بار دیگر عظمت آمریکا را به طور واقعی به آن بازگرداند (هر چند در چهار ساله دوران ترامپ زمینه سازی های گسترده ای برای این کار شده است). بایدن برای آنکه کاری کند تا روسای جمهور آمریکا حضور جهانی مناسبی داشته باشند و از جایگاه خود برای پرداختن به برخی بیماری های جهان استفاده کند، باید طرز تفکری فراناسیونالیستی را در پیش بگیرد.
در اقتصادهای قدیمی مبتنی بر شکار و جمع آوری مواد خوراکی، این وفاداری های قبیله ای مردم بود که زندگی آنها را تعریف می کرد که به خوبی نیز جواب می داد. وقتی نیاکانمان کشت و زرع را آموختند و کار به مقوله ای تخصصی تر تبدیل شد، آن وفاداری های محدود به سمت طبقه بندی های گسترده تر نژاد و طبقه حرکت کرد و جای خود را به آنها داد. 
 با رشد باز هم بیشتر اقتصادهای صرفه جویی به نسبت مقیاس در امر تولید  و تخصصی شدن تمام حوزه ها در انواع مختلف فعالیت های اقتصادی، وفاداری های ما جامعیت بیشتری یافت و بار دیگر تغییر کرد و ملیت به هویت محوری ما تبدیل شد. ما آموختیم درست به همان شکلی که زمانی پرچم افتخار قبیله، نژاد یا دیگر مشخصه های هویتی و تعلق مان را بلند می کردیم، برای سربلند کردن کشورمان تلاش کنیم.
امروز معتقدیم که برتری نژادی یا طبقاتی شرم آور است. و به باور من در آینده ای نه چندان دور زمانی خواهد رسید که ما از اندیشیدن به غرور ملی احساس سرافکندگی خواهیم کرد، همانطور که اکنون در مورد برتری سفیدپوستان و دسته های مبتنی بر طبقه یا هویت های قومی که دیگران را مستثنی و از آنها بهره برداری می کند احساس شرمساری می کنیم.
ما به مرحله ای رسیده ایم که باید بیاموزیم که هویت انسانی ما مهم ترین چیز است. خوشبختانه فلاسفه، تعدادی از سیاستمداران خوب و حتی برخی از رهبران مذهبی دیدگاهی را در پیش گرفته اند که برتری های نژادی و حتی ملی در آن اخلاقا غیرقابل قبول است.
در راستای ضرورت اخلاقی  اعتلا دادن به این هویت بزرگ تر، ما در حال نزدیک شدن به نقطه ای در تاریخ خود هستیم که ناسیونالیسم تنگ و ضیق دیگر در آن اعتباری نخواهد داشت. جهانی سازی از پایان جنگ جهانی دوم به این سو به سرعت پیشرفت کرده و ظهور فناوری دیجیتال طی سه یا چهار دهه گذشته جهان را حتی بیشتر از گذشته مسطح کرده است. این جهانی سازی اقتصادی دیگر با بالکانیزه کردن سیاسی که ناسیونالیسم افراطی شالوده آن بود همخوانی ندارد.
سابقه سیاست خارجی آمریکا جای سرزنش زیادی دارد. اما اگر آمریکا یک بار دیگر بخواهد فعالانه در امور جهانی وارد شود می تواند نقش یک کاتالیزور را ایفا کند، نه با این نگرش که فقط در جهات منافع خود باید این کار را انجام دهد. 
نویسنده: کائوشیک باسو (Kaushik Basu) استاد اقتصاد در دانشگاه کرنل
منبع: https://b2n.ir/579304

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۱۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است

به گزارش قدس آنلاین، پایگاه اینترنتی «آکسیوس» نوشت: مشاوران ارشد «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا می‌گویند توافق پیشنهادی که هم اکنون روی میز مذاکرات حماس با اسرائیل است به عنوان تنها مسیر ممکن برای رقم زدن آتش‌بس در نوار غزه و تحقق احتمالی پایان به جنگی که بایدن را آماج انتقادات تند حتی از جانب حامیان برجسته‌اش در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ قرار داده، محسوب می‌شود.

«جان کربی»، سخنگوی کاخ سفید روز سه‌شنبه گفت، جو بایدن همه تمرکزش را بر رقم زدن یک توافق آزادی اسرا قرار داده است. یک خبرنگار از کربی درباره اینکه آیا کاخ سفید طرح جایگیزینی برای پیگیری در صورت شکست مذاکرات آتش‌بس غزه دارد سوال کرد و او پاسخ داد: «فقط باید یک توافق (برای آتش‌بس) وجود داشته باشد.»

او ادعا کرد: «اگر بتوانیم آتش‌بس را حاصل کنیم خواهیم توانست به چیزی پایدارتر برسیم و سپس شاید به جنگ پایان دهیم و سپس شاید روند عادی‌سازی روابط (میان اسرائیل و عربستان سعودی)‌ را به پیش ببریم، اما شروع این روند باید با یک توافق و برگرداندن این افراد (اسرای صهیونیست) به خانواده‌هایشان باشد.»

به نوشته آکسیوس ۱۳۳ نفر از کسانی که در جریان عملیات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» جنبش حماس در سرزمین‌های اشغالی به اسارت گرفته شدند شامل ۶ شهروند آمریکایی هنوز در نوار غزه نگهداری می‌شوند.

این پایگاه در ادامه مطلب خود نوشت، مقام‌های آمریکایی مدعی هستند بحران انسانی در نوار غزه در هفته‌های اخیر کمی بهبود یافته است اما تاکید می‌کنند که یک آتش‌بس تنها راه واقعی برای رسیدگی نظام‌مند به وضعیت موجود و دفع خطر قحطی در این باریکه به حساب می‌آید.

وزارت بهداشت دولت تحت رهبری حماس در غزه اعلام کرده بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه از هفتم اکتبر تا کنون به شهادت رسیده‌اند.

در این میان «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه گفت دستور به حمله ارتش این رژیم به شهر رفح در جنوبی‌ترین نقطه نوار غزه «چه با توافق و چه بدون آن» را خواهد داد.

مقام‌های آمریکایی مدعی هستند از آنجا که بایدن قصد دارد هر کار ممکن به منظور جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح انجام دهد پس دستیابی به یک توافق ‌آتش‌بس را پیگیری می‌کند چون باور دارد حصول این توافق است که باعث به تعلیق در آمدن عملیات نظامی اسرائیل در رفح  (اگر که باعث کنار رفتن دائمی آن از میز مذاکرات نشود) می‌شود.

همچنین به گفته مقام های آمریکایی مورد استناد پایگاه آکسیوس، کاخ سفید از سوی دیگر معتقد است برقراری یک آتش‌بس در نوار غزه در چارچوب توافقی برای تبادل اسرا آتش‌ درگیری‌های دیگر در منطقه از جمله حملات توسط انصارالله یمن علیه کشتی‌ها در دریای سرخ را فروخواهد نشاند.

همچنین چند دستیار بایدن معتقدند چنین توافقی در عین حال باعث دورتر شدن رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان از آستانه جنگ در محل مرز لبنان-اسرائیل خواهد شد.

آکسیوس نوشته است: یک هدف دیگری که دولت جو بایدن دنبال می‌کند این است که یک توافق آتش‌بس موقت برقرار وسپس آن را در ادامه تبدیل به یک توافق آتش‌بس دائمی کرده و بر مبنای این توافق به مذاکرات بر سر عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل که آمریکا پیش از هفتم اکتبر پیگیری می‌کرد، برگردد.

مقام‌های آمریکایی همچنین ادعا کردند کاخ سفید می‌خواهد از مساله توافق عادی‌سازی روابط عربستان-اسرائیل به عنوان اهرم استفاده کرده و با استفاده از این اهرم نتانیاهو را وادار به پذیرش مسیر تشکیل کشور فلسطین کند.

حمایت‌های مداوم بایدن از اسرائیل موجب شده که در داخل آمریکا و در ضمن کارزار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، او با خطر از دست دادن آرای رای دهندگان ترقی‌خواه جوان مواجه شود.

هدف دیگر بایدن از دنبال کردن انعقاد توافق آتش‌بس حماس و اسرائیل این است که شعله اعتراضات طنین انداخته در دانشگاه‌های مهم آمریکا از سوی تظاهرکنندگانی که معترض به سیاست‌های او در قبال اسرائیل هستند را کم کند.

به نوشته آکسیوس در سوی دیگر، بایدن همچنین به موجب این تلاش می‌خواهد وجهه خدشه‌دار شده خود در میان رای‌دهندگان عرب در ایالت تاثیرگذار میشیگان را بازسازی کند.

بایدن روز یکشنبه یک گفتگوی تلفنی با نتانیاهو داشت و در آن درباره جدیدترین پیشنهاد اسرائیل شامل تمایل برای مذاکره کردن بر سر «بازیابی آرامش پایدار» در غزه بعد از آزادی نخست اسرا بر مبنای دلایل بشردوستانه صحبت کرد.

روز دوشنبه نیز رئیس جمهور آمریکا با رهبران مصر و قطر، دو میانجی‌گر بین حماس و اسرائیل گفتگو داشت.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • آمریکا در مقابل جنبش دانشجویان درون کشورش محکوم به شکست است/ هم افزایی و همراهی در مقابل خوی استکبار جهانی پیام ایستادگی به همراه دارد
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در تهران
  • روز جهانی کار و کارگر
  • صعود فوتسال افغانستان در رنکینگ جهانی