Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@23:16:04 GMT

ثبت ۹۰۰ محصول قرآنی در سامانه سبد

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۵۲۲۲۱

ثبت ۹۰۰ محصول قرآنی در سامانه سبد

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه افق رادیو قرآن روز گذشته، ۱۳ دی‌ماه با حضور محمدمهدی عزیززاده، مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم با اجرای جواد نصیری موضوع بررسی آخرین وضعیت کمیسیون به بحث و گفتگو پرداخته شد.

در ابتدای این برنامه، عزیززاده به تبیین آخرین دستور جلسه این کمیسیون که روز نهم دی‌ماه برگزار شد، پرداخت و گفت: بررسی آئین‌نامه داخلی ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور یکی از موارد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از تشکیل این ستاد، آئین‌نامه‌ای برای آن تدوین شد، طی سال‌های گذشته، آئین‌نامه در داخل خود ستاد، تغییراتی داشت، نسخه تغییر کرده با نسخه ابلاغ شده در زمان تشکیل آن تناقضاتی داشت که در دور جدید مدیریت ستاد، مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به اینکه این ستاد از کارگروه‌های اقماری کمیسیون است برای تأیید نهایی باید در صحن کمیسیون، مورد بررسی قرار می‌گرفت.

عزیززاده در مورد دائمی بودن استقرار ستاد عالی مسابقات کشور در سازمان اوقاف، بیان کرد: هرگونه تغییر در ترکیب ستاد باید از سوی ستاد مطرح و در کمیسیون تصویب شود. آنچه الان به عنوان جایگاه ستاد در آئین‌نامه فعلی وجود دارد، ریاست بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه و نیابت رئیس نیز بر عهده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. امورات اجرایی هم در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه مدیریت می‌شود. ۱۷ دستگاه در این ستاد نماینده دارند و چهار نفر هم صاحب نظر حقیقی هستند. دستگاه‌ها مجوز برگزاری مسابقات خود را باید از این ستاد دریافت کنند.

مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم درباره موارد اختلافی برای تصویب نهایی آئین‌نامه ستاد عالی مسابقات، اظهار کرد: یکی از وظایف ستاد در آئین‌نامه، تعیین ضوابط اعزام نمایندگان ایران به مسابقات قرآن سایر کشورها هست که هم‌اکنون از موارد اختلافی است. گفت‌وگو بر سر این است که علاوه بر ضوابط، مصادیق نیز از سوی کدام مرجع تعیین شود؟ و نسبت ستاد با کمیته اعزام و دعوت از قاریان چه خواهد بود؟ هر دو طرف اختلاف، مستنداتی دارند که این مصادیق، باید از سوی آنها تعیین شود. بر همین اساس مقرر شد کارگروهی تشکیل شود تا مستندات هر دو طرف را مورد بررسی قرار دهد و نتیجه را به صحن کمیسیون بیاورد. که تا دو هفته آینده مشخص خواهد شد.

عزیززاده با اشاره به رونمایی محصولات قرآنی در جلسه اخیر کمیسیون، گفت: موفق‌ترین حالت توسعه فرهنگ قرآنی این است که بتواند شاخص انس و علاقه به قرآن را ارتقا دهد، یکی از اصلی‌ترین ابزار برای رسیدن به این کار تولید آثار و محصولات قرآنی و رساندن آن به مخاطبان قرآنی برای این تغییر است. در مجموعه پروژه‌هایی که برای اجرایی‌سازی سند راهبردی تعریف شده است، طیف قابل توجهی از آثار و محصولات باید تولید شود. سامانه سبد، سامانه‌ای است که هر آنچه به عنوان آثار و محصول قرآنی شناخته می‌شود، نمایه و معرفی می‌شود تا مخاطب بتواند آن را بشناسد و از آن بهره‌مند شود.

در ادامه این برنامه متین‌فرد، مسئول کارگروه فناوری اطلاعات در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز به بیان توضیحاتی در مورد سامانه سبد پرداخت و گفت: سامانه بازنمایی دستاوردهای قرآنی که به اختصار سبد قرآنی نامگذاری شده در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی و با حمایت کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم پیاده‌سازی شده است. ایده‌ای که باعث شد این سامانه پیاده‌سازی شود این بود که سامانه جامع و متمرکزی داشته باشیم تا بتوانیم محصولات و دستاوردهای قرآنی را جمع‌آوری کنیم و نسبت به اطلاع‌رسانی، معرفی و اشتراک‌گذاری برای عموم مردم اقدام کنیم.

متین‌فرد تصریح کرد: تاکنون حدود ۹۰۰ دستاورد و محصول از سوی هشت مؤسسه و مرکز قرآنی ثبت شده است. مقرر شده است تعاملاتی صورت بگیرد و مؤسسات و نهادها محصولات خود را معرفی کنند. ما یک سری ارزیاب و ناظر داریم که قبل از نمایش عمومی بررسی می‌شوند و پس از تأیید بارگذاری نهایی می‌شود. این سامانه علاوه بر نسخه وب دارای نسخه اندروید نیز هست.

کد خبر 5112727

منبع: مهر

کلیدواژه: فعالیت های قرآنی برنامه افق رادیو قرآن توسعه فعالیتهای قرآنی قرآن کریم قاسم سلیمانی آیت الله مصباح یزدی قرآن کریم قرآن رادیو قرآن فعالیت های قرآنی عراق انقلاب اسلامی ایران سوریه امام خمینی ره ایالات متحده امریکا فلسطین نجف اشرف علما و روحانیون آئین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۲۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد

استادیار دانشگاه سوره معتقد است که در دل قرآن فضای گفت و گوی بسیاری درباره هنر وجود دارد و در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه 7 اردیبهشت 1402، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقمندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این پنل تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان)، مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان)، مهدی محمدی (استادیار  و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) و محبوبه کاظمی دولابی (مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران) همراه بود.

نقش اقتصاد و سرمایه‌گذاری در ترویج هنرهای قرآنی

مقایسه عملکرد بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان) در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

او با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

 در دل قرآن فضای  گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی (استادیار  و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) با اشاره به آنکه  در دل قرآن فضای  گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، اذعان داشت: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

 مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان) نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است. اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقمند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

او با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند. 

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی (مدیر نگارخانه ترانه باران) نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.
از این رو آمادگی آنرا داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قائلیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، میتواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند. 

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد، و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم که می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

او در ادامه با بیان اینکه نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است. چرا که هنرهای قرآنی را از ابعاد مختلف می‌توان تبیین و تفسیر کرد گفت: از بعد میراث فرهنگی این آثار بسیار دارای اهمیت هستند، چرا که همانطور که از قرن یکم قرآن به اشکال مختلف نوشته شده و امروز به عنوان آثار ارزشمندی از گذشته در اختیار ما قرار گرفته در موزه‌های داخلی و خارجی فخر جهانیان است و میراث ماندگار جهان محسوب می‌شود، علاوه بر ، بحث عقیدتی، ما هم امروز بتوانیم زمینه خلق آثار ارزشمندی را فراهم کنیم و کتابت قرآن کریم را مورد توجه قرار دهیم تا این آثار ارزشمند برای آیندگان بماند هم به عنوان یک ثروت ملی و هم به عنوان فرصتی برای عرضه فرهنگ و هنر غنی ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد. فکر می‌کنم این نکته که هر هنرمند با چه نگرش و بینش و ایده‌ای آیات نورانی قرآن مجید را انتخاب کرده و به چه شکلی آراسته و با چه هنرهایی تلفیق کرده تا یک اثر هنری خلق کند، هنرهای قرآنی را از منظر میراث فرهنگی قابل توجه و پر اهمیت می‌کند.

این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ پایان یافت.

نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی "روایت باران " به همت نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی _اسلامی "ترانه باران" برگزار شده و تا پایان اردیبهشت ماه در گالری‌های 1 و 2 فرهنگسرای نیاوران از ساعت 10 الی 19 و در روزهای تعطیل از ساعت 14 الی 19 میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد