Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مهم‌ترین وجوه توسعه اقتصادی کشورها، توسعه سریع و نامحدود زیرساخت‌های کشور است. سال‌ها قبل در همه‌ی کشورهای دنیا، وظیفه دولت، توسعه این زیرساخت‌ها با منابع بودجه‌ای دولت بود. با این وجود گسترش کشور و لزوم توسعه در سطح وسیع، کشورها را به استفاده از منابع سرگردان نقدینگی از طریق بازار سرمایه سوق داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی؛ نقش تامین مالی دولتی پروژه‌های کلان به آرامی از بین رفته است؛ دولت و نهادهای مالی دولت، بیشتر به سمت رگولاتوری و تنظیم‌گری قوانین برای بهبود هرچه بیشتر این سرمایه‌گذاری از طریق ابزارهای بدهی_سهام و صندوق‌های پروژه رفته‌اند. در این مواقع دیگر کسری بودجه عاملی برای توقف توسعه کشور نیست و مسیر توسعه کاملا مردمی خواهد شد که اثرات بسیار مثبتی خواهد داشت.

دکتر علی سعدوندی در گفت و گو با خبرنگار تابناک اقتصادی در خصوص غیر واقعی بودن بودجه 1400 اظهار کرد: مهم ترین مسئله کشور در حال حاضر تبدیل نفت به پایه پولی است. اگر قابلیت فروش نفت ما صفر باشد می توانیم پایه پولی ایجاد کنیم و اگر قابلیت فروش نفت ما پنج میلیون بشکه هم در روز باشد، باز هم می‌توانیم پایه پولی ایجاد کنیم. پس این امر وجود اشکال در ساختار ما را می‌رساند.

متاسفانه درآمدهای نفتی ناکارآمدی‌های مختلف دولت را پوشانده بود و در جهت تثبیت اقتصاد کشور درطی سال های گذشته استفاده می‌شد. مسأله در بحث بودجه این است که باید از بودجه درآمد حاصل از فروش نفت از بودجه حذف شود.

اگر کشور افزایش درآمد نفتی داشته باشد و این درآمد نفتی به پایه پولی تبدیل شود؛ منجر به تورم می‌شود. بنابراین از درآمد نفت به هیچ وجه به درستی استفاده نشده است و صرف بودجه جاری کشور شده است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: برای کسری بودجه فعلی، هرچه درآمد نفت در بودجه محاسبه شده است باید بعنوان کسری بودجه در نظر بگیریم. بنابراین این امیدی که برخی دارند که درصورت برگشت برجام ما درآمد نفتی داشته باشیم، امید بسیار واهی است. این امر باعث می‌شود که صنعت داخلی صدمه ببیند و در مقابل بخش غیر مولد در اقتصاد بشدت رشد کند. بیشترین فرصت در طی این دو سه ساله گذشته برای اصلاحات ساختار بودجه به وجود آمد که متأسفانه با اصلاحات بدلی بودجه این فرصت کاملا از دست رفت.

راهکار جبران کسری بودجه چیست؟

سعدوندی در خصوص راهکار برای جبران کسری بودجه افزود: کسری بودجه هیچ راهی در کوتاه مدت ندارد مگر فروش اوراق. تغییر ساختار مالیاتی و مولد سازی دارایی در کوتاه مدت امکان پذیر نیست. بالغ بر ده سال طول می کشد که درآمد حاصل از مولد سازی وارد بودجه دولت شود.  

درآمد مالیاتی بالا در کشور ما امکان پذیر نیست؛ در شرایط فعلی رویکرد افزایش مالیات به افراد عادی، صنوف کوچک، حقوق بگیران برای اخذ مالیات فشار وارد می‌کند که این نتیجه معکوس خواهد داشت. تنها راه کاری که باقی مانده است درآمد حاصل از فروش اوراق است ولی نباید از درآمد حاصل از فروش نفت استفاده شود زیرا در نهایت همان استفاده از پایه پولی و تمسک جستن به پایه پولی است. تنها راهکار کوتاه‌مدت انتشار اوراق خزانه با بازپرداخت کوتاه‌مدت است.

سعدوندی در رابطه با کسری بودجه پروژه‌های عمرانی خاطر نشان کرد: علل طولانی شدن اغلب پروژه‌های عمرانی نبود بودجه کافی برای ادامه کار است. اما یکی از مهم ترین نکات این است که دولت بنایی برای تغییر شرایط و اصلاح ساختاری ندارد. کاهش چشمگیر سهم بودجه عمرانی نسبت به کل بودجه، می‌تواند مشکلات گسترده‌ای در زمینه زیرساخت‌های اقتصادی، کیفیت زندگی مردم و در نهایت افزایش تعداد پروژه‌های نیمه تمام داشته باشد.

مهم‌ترین و کلیدی ترین اقدام برای اصلاح ساختار بودجه کشور، خارج کردن ردیف بودجه پروژه های عمرانی از بودجه کشور و اجرا و تکمیل این پروژه‌ها به وسیله بخش خصوصی است

سعدوندی در پایان درخصوص راهکار برای تامین مالی بخش خصوصی و بازار سرمایه برای پروژه‌های عمرانی اشاره کرد: برای تأمین سرمایه و فعالیت باید به بانک خصوصی در زمینه‌های مختلف اقتصادی زمینه بروز بدهیم تا کار خودش را انجام بدهند البته نه اینکه بانک خصوصی بوجود بیاید که مثل جاروبرقی عمل کند و منابع اقتصادی را جمع کند و در اختیار مالک بانک قرار بدهد. متاسفانه بانک خصوصی در ایران درجهت جذب رانت‌ها استفاده می‌شود. باید کل سیستم دگرگون شود و اجازه داده شود بخش خصوصی، بخش خصوصی را تأمین مالی کند منتهی بهترین راه این است که پروژه های بزرگ از طریق بازارهای سرمایه تامین مالی کنند. ابزارهای مبتنی بر اوراق مشارکت و صندوق سرمایه‌گذاری بهترین راهکار جذب منابع مردمی هستند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی واکسن ایرانی کرونا مصباح یزدی آلودگی هوا پروژه های عمرانی سرمایه گذاری رکود بودجه 1400 ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی واکسن ایرانی کرونا مصباح یزدی آلودگی هوا پروژه های عمرانی درآمد حاصل کسری بودجه درآمد نفت پایه پولی کوتاه مدت بخش خصوصی مهم ترین پروژه ها فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۴۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف

امیرحسین جنانی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صندوق‌های سرمایه گذاری به عنوان روشی برای عدم ورود هیجانات و رفتار‌های غیرحرفه‌ای به بازار سرمایه عمل می‌کند صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نقش کلیدی در جمع‌آوری نقدینگی بلاتکلیف و جلوگیری از ورود آن‌ها به بازار‌های موازی مثل مسکن و ارز دارند و به همین دلیل، تصمیماتی که سبب خروج پول از صندوق‌ها می‌شود در نهایت به ضرر اقتصاد ایران خواهد شد.

او افزود: اکنون نه تنها صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان یکی از ابزار‌های اصلی بازار سرمایه تلقی می‌شوند بلکه این صندوق‌ها به یکی از اجزای مهم اقتصاد کشور تبدیل شده‌اند آغاز فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال ۸۷، حجم چشمگیری از نقدینگی‌ها جذب این صندوق‌ها شدند و توانستند علاوه بر پوشش انواع مختلف ریسک‌پذیری افراد، به رکن اصلی تأمین مالی شرکت‌ها و حتی دولت تبدیل شوند.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: کارکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری بخصوص صندوق‌های با درآمد ثابت به ۲ بخش اصلی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس و کمک به تأمین مالی تقسیم می‌شود اکنون بیش از ۹ میلیون نفر از دارندگان واحد‌های سرمایه‌گذاری با رقمی حدود یک‌هزار همت در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده اند، این مبلغ می‌توانست بجای جذب در شفاف‌ترین بخش اقتصاد یعنی بازار سرمایه به سمت بازار‌های غیر مولد و غیررسمی مانند رمز ارزها، طلا و ارز سرازیر شود و بجای به‌کارگیری آنها در تأمین مالی شرکت‌ها در هنگام انتشار اوراق یا سپرده‌گذاری در بانک‌ها با ورود به بازار‌های مخاطره‌آمیز در این شرایط تحریمی که دسترسی به منابع سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد، آسیب جدی به اقتصاد کشور وارد کند.

جنانی افزود: صندوق‌های سرمایه‌گذاری توانسته‌اند کمک شایانی را در مسیر شفافیت به بخش مولد اقتصاد داشته باشند و تا حد زیادی باعث جلوگیری از بروز ناهنجاری‌ها در فضای اقتصاد کشور شوند متأسفانه خبر‌هایی مبنی بر اجرای قانون مالیاتی جدید شنیده می‌شود که این ابزار حیاتی بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهد.

او بیان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان ابزاری تلقی می‌شوند که امکان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم را برای جمع زیادی از مردم فراهم کرده و توانسته در طی این سال‌ها منابع مناسبی را جذب کند بهترین راه برای حفظ و افزایش اصل سرمایه، سرمایه گذاری اصولی و مطمئن است، روش‌های مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد و در کل می‌توان گفت سرمایه گذاری به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود که افراد با توجه به میزان سرمایه و سطح اطلاعات خود، روش متناسب با شرایط خود را انتخاب می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • اختصاص هزار میلیارد ریال بودجه عمرانی ویژه منطقه ۳ اراک
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • اجرای ٢٠ پروژه عمرانی-زیرساختی منطقه ویژه لامرد در سال ١۴٠٢