Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای رقابت گفت: در این شورا با رقابتی بودن بازار خودروهای داخلی موافقت نشد.

رضا شیوا در واکنش به انتقادات مسئولان سازمان بازرسی کل کشور نسبت به دستورالعمل جدید قیمت گذاری خودرو، گفت: شورای رقابت از خودروسازان دفاع نمی‌کند.

وی با بیان اینکه افرادی که به فرمول شورا ایراد می‌گیرند، آن را نفهمیده‌اند، افزود: فرمول ما ضریبی دارد که بحث تولید را در بر می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق دستورالعمل‌شورای رقابت، قیمت خودروها باید هر سه ماه یک بار بر اساس تورم بخشی بانک مرکزی افزایش یابد اما دیدیم که تولیدکننده علاقه‌ای به تولید بیشتر ندارد، در نتیجه تنها راه چاره برای رفع انحصار و رانت، افزایش تولید و ترغیب خودروسازان به این کار با فرمول جدید بود.

شیوا با بیان اینکه سه ماه پیش بر اساس تورم بخشی صنعت خودرو مجوز افزایش قیمت ۲۵ درصدی را برای خودروسازان صادر کردیم، ادامه داد: چرا آن زمان به این مصوبه ایراد نگرفتند اما حالا به فرمول جدید ما ایراد می‌گیرند؟ با این فرمول حداقل تولید افزایش می‌یابد.

این مقام مسئول تصریح کرد: منظور ما از افزایش تولید در فرمول جدید، تولیدی است که به عرضه ختم شود در عین حال، همه خودروهای جدید سایپا نیز از فرمول قدیمی شورای رقابت تبعیت می‌کنند.

وی درباره شائبه حضور شورای رقابت در قیمت‌گذاری خودروهایی که از نظر این شورا دارای بازار رقابتی هستند نیز گفت: اگر بازار خودرویی، رقابتی باشد ما از قیمت گذاری آن خودرو خارج می‌شویم. در شورای رقابت بر سر رقابتی بودن خودروها موافقت نشد، اگر این اتفاق می‌افتاد از قیمت‌گذاری کنار می‌رفتیم.

رئیس شورای رقابت با بیان اینکه وزیر صنعت بارها اعلام کرده که در راه افزایش تولید خودرو تلاش می‌کنیم، ادامه داد: اگر خودروسازان افزایش تولید نداشته باشند هیچ افزایش قیمتی مشمول تولیداتشان نخواهد شد.

شیوا با بیان اینکه در جلسات شورای رقابت نماینده سازمان بازرسی نیز حضور داشته است، گفت: نماینده وزیر صنعت نیز در این جلسات خود را به عنوان نماینده تام‌الاختیار معرفی کرده و اظهار داشت که با خودروسازان صحبت شده و قرار است افزایش ۵۰ درصدی خودرو را داشته باشند. وقتی ما مطمئن شدیم که آقایان پشت جریان افزایش خودرو هستند، فرمول جدید را مصوب کردیم اگر نه با دستورالعمل قبلی ادامه می‌دادیم.

برچسب ها: شورای رقابت ، بازار خودرو ، خودرو لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000LS6

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: شورای رقابت بازار خودرو خودرو افزایش تولید شورای رقابت بازار خودرو قیمت گذاری فرمول جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۴۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، قانون ساماندهی صنعت خودرو بالغ بر ۴.۵ سال پیش، مورد بحث مجلس وقت قرار گرفت و در گیرودار رفت‌وآمد به شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نهایت پس از سه سال، در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید؛ پس از تصویب آن، سه ماه به دولت مهلت داده شد تا آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده را تدوین، تصویب و ابلاغ کند؛ اما به‌جای آنکه این آیین‌نامه تصویب و ابلاغ شود، ماده ۱۰ این قانون را اصلاح کردند و نام "قانون اصلاح ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو" را بر آن نهادند. به عبارت دیگر درست در شهریور ماه ۱۴۰۱ که قرار بود آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده تصویب شود، ماده ۱۰ را اصلاح کردند.

بیشتر بخوانید: قیمت روز محصولات ایران‌خودرو سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد و ابلاغ آیین‌نامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده ۱۵ ماهی معطل و بلاتکلیف باقی ماند تا در نهایت در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲، بالاخره این آیین‌نامه ابلاغ شد.

در این آئین‌نامه تعداد گواهی اسقاط حاصل از اسقاط خودروهای فرسوده، افزایش یافته تا بدین ترتیب انگیزه مالکان این دسته از خودروها، برای اسقاط خودرو و جایگزین کردن آن با خودروهای نو افزایش پیدا کند.

به دنبال این موضوع، برخی سایت‌ها و در فضای مجازی موضوعی تحت عنوان "افزایش قیمت محصولات مونتاژی ایران‌خودرو" مطرح شد که براساس آن گفته شده بود "افزایش تعداد گواهی اسقاط برای شماره‌گذاری خودروها، سبب افزایش قیمت محصولات مونتاژی شده است."

در پی ابلاغ آیین‌نامه مذکور گروه صنعتی ایران‌خودرو در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است:

" براساس مصوبه هیئت وزیران و با توجه به ابلاغ و اجرایی شدن آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، گواهی اسقاط مورد نیاز برای شماره‌گذاری خودروهای مونتاژی شامل خانواده هایما، از ۲۵ درصد گواهی اسقاط به ۱.۵ گواهی اسقاط (معادل ۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان) افزایش یافته است؛ فلذا مبلغ معادل ارزش ریالی روز گواهی اسقاط در سیستم فروش پیاده‌سازی شده و آیتم ماده ۱۰ قانون ساماندهی خودروهای مونتاژی به مبلغ ۵۲۵ میلیون ریال رسیده است.

بدیهی است بر اساس قراردادهای فروش پرداخت مابه التفاوت ارزش گواهی اسقاط (الزامات قانونی) برای تمامی تعهدات الزامی است.

شایسته است نمایندگان در خصوص اطلاع‌رسانی موضوع فوق به مشتریان شرکت ایران‌خودرو اهتمام ورزند."

البته به تاکید این گروه صنعتی، افزایش قیمت در محصولات هایما رخ نداده و قیمت این محصولات افزایشی نداشته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229143 برچسب‌ها ایران خودرو

دیگر خبرها

  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • گواهی اسقاط هایما به این مبلغ افزایش یافت/ایران‌خودرو: قیمت هایما تغییری نکرد
  • ایران‌خودرو: قیمت محصولات تغییری نکرده است
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی