Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@09:19:13 GMT

پربازدیدترین اخبار سیاسی ۱۴ دی ایسنا

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۵۴۹۸۳

پربازدیدترین اخبار سیاسی ۱۴ دی ایسنا

توضیحات رییس جمهور درباره شروع واکسیناسیون با اولویت کادر درمانی و سالمندان/ متن کامل طرح اقدام متقابل ایران در برابر ترور شهید سلیمانی/ یادداشت رهبر انقلاب پیش از مطالعه کتاب زندگی‌نامه خودنوشت شهید سلیمانی/ تماس‌های محرمانه امارات با ایران در روزهای اخیر/ واکنش العبادی به رأی ممتنع عراق درباره بازگشت تحریم‌ها علیه ایران و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..در صدر اخبار مورد توجه و پربازدید امروز مخاطبان سرویس سیاسی ایسنا بود که می‌توانید آنها را در این گزارش مرور کنید.

واکسیناسیون با اولویت کادر درمانی و سالمندان آغاز می شود

به گزارش ایسنا، توضیحات رئیس جمهور درباره شروع واکسیناسیون با اولویت کادر درمانی و سالمندان در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی در صدر اخبار پرمخاطب قرار گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی گفت: دولت امیدوار است با اقدامات انجام گرفته، در کنار پیگیری مجدانه برای تولید داخلی واکسن، در هفته‏‌های آینده با خرید واکسن از شرکت‏های مختلف و انتقال آن به داخل کشور، واکسیناسیون بر اساس اولویت‏ بندی و جدول آماده شده از جامعه هدف در کشور با اولویت کادر درمانی و سالمندان آغاز شود.

تولید واکسن ایرانی افتخار بزرگی برای ایران‌ زمین است

در همین ارتباط احمد آوایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مطلبی در صفحه توییتر خود با اشاره به آغاز تزریق انسانی واکسن ایرانی کرونا نوشت: فارغ از دوگانه کذایی "خرید_تولید" واکسن کرونا، تولید واکسن ایرانی یک افتخار بزرگ برای ایران‌ زمین است و بر خود می‌بالم که فرزندان دزفول بزرگ پرچم‌دار و زمینه‌ساز این حرکت علمی عظیم بودند.

متن کامل طرح اقدام متقابل ایران در برابر ترور شهید سلیمانی

اعلام وصول طرح اقدام متقابل ایران در برابر ترور شهید  شهید قاسم سلیمانی با ۱۶ ماده از دیگر اخبار پربازدید بود.

هفته گذشته و در آستانه سالگرد شهادت شهید قاسم سلیمانی طرح اقدام متقابل ایران در برابر ترور شهید قاسم سلیمانی در صحن علنی روز چهارشنبه ۱۰ دی ماه اعلام وصول شد؛ طرحی که در راستای مقابله با  تروریسم اقتصادی آمریکا، پیگیری سیاست خارجی عزتمندانه و اجرای اقدام سخت با اخراج آمریکا تهیه شده است.

یادداشت رهبر انقلاب پیش از مطالعه کتاب زندگی‌نامه خودنوشت شهید سلیمانی

یادداشت حضرت آیت‌الله خامنه ای درباره کتاب زندگینامه خودنوشت حاج قاسم سلیمانی با نام «از چیزی نمی ترسیدم» هم از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.

در یادداشت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای آمده است: هر چیزی که یاد شهید عزیز ما را برجسته کند، چشم‌نواز و دلنواز است.یاد او را اگرچه خداوند در اوج برجستگی قرار داد و بدین گونه پاداش دنیایی اخلاص و عمل صالح او را بدو هدیه کرد ولی ما هم هرکدام وظیفه‌ ای داریم. کتاب حاضر را هنوز نخوانده‌ام اما ظاهراً می تواند گامی در این راه باشد.

خبرهای دیگر مرتبط با اولین سالگرد شهادت شهید سلیمانی را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

روایت فرزند شهید سلیمانی از یادداشت رهبری بر کتاب خاطرات شهید

کتاب زندگی نامه خود نوشت شهید سلیمانی رونمایی شد

شهید سلیمانی یک سرمایه ملی و الگو برای تربیت یک ملت است

سردار سلیمانی تک چهره قهرمان ملی ایران و امت اسلامی است

شهید سلیمانی یک چهره استراتژیست بود

هرکس به حتمی بودن پاسخ باور ندارد، هنوز ایران را نشناخته است

شهید سلیمانی کیمیا و معجزه انقلاب است

آمریکا با ترور سردار سلیمانی دست به حماقتی زد که بازنده اصلی خود آنها هستند

شهید سلیمانی مرد میدان بود

انتقام از عاملان ترور سرداران مقاومت، محدود به زمان و مکان خاصی نیست

آمریکایی‌ها با ترور شهید سلیمانی دل داعش را شاد کردند

آماده باش ارتش صهیونیستی از بیم ''اقدام احتمالی ایران در ۲۴ ساعت آینده''

نشست تبیین راهبردی مقاومت در اندیشه و مکتب شهید سلیمانی در مرکز پژوهش‌ها برگزار شد

حاج قاسم تقسیم‌بندی‌های بی‌حجاب، بدحجاب و ‌اصول‌گرا، اصلاح‌طلب را قبول نداشت

 ترور غیرقانونی سردار سلیمانی، یک زنگ بیدارباش بود 

حاج قاسم عمق دفاع استراتژیک ایران را ساماندهی کرد

***

دولت دورکاری حداکثری را برگرداند

توصیه یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی به برگرداندن دورکاری حداکثری ازدیگر اخبار پربازدید بود.

محمدعلی محسنی با اشاره به عوارض آلودگی هوای تهران از دولت خواست که دورکاری حداکثری را اعمال کند و افزود: دولت تصمیم گیری کند که وقتی شرایط هوای تهران به حد خطرناک رسیده نسبت به تعطیلی تهران اقدام کند. البته تعطیلی به معنای بسته شدن ادارات نیست بلکه می‌توان از ظرفیت دورکاری حداکثری استفاده و کارها را پیش برد 

دو تروریست و یک شرور اعدام شدند

خبر اجرای سه حکم اعدام در سیستان و بلوچستان هم از پرمخاطب ها بود.

روابط عمومی دادگستری استان سیستان و بلوچستان در این باره اعلام کرد: بامداد امروز، احکام مجازات سه مجرم در مناطق خاش و سراوان در استان سیستان و بلوچستان که دو تن از آن‌ها به نام‌های «حسن دهواری» و «الیاس قلندرزهی» به سبب اقدامات تروریستی و یک تن از آن‌ها به نام «امید محمودزهی» به سبب اقدامات شرورانه و قتل محکوم شده بودند، بعد از طی تشریفات قانونی، اجرا شد.

سیاست نگاه به شرق ایران، آمریکا را مجبور به بازنگری در سیاست‌هایش می‌کند

نشریه تریبون در گزارشی تحلیلی به قلم یوگیشا گوپتا، دیپلمات سابق هندی با اشاره به اینکه سیاست فشار حداکثری آمریکا درقبال ایران، این کشور را به سمت تعامل بیشتر با روسیه و چین سوق داده است، تاکید کرد که سیاست نگاه به شرق ایران، واشنگتن را مجبور به بازاندیشی در سیاست‌هایش می کند.

این خبر هم مورد توجه مخاطبان سرویس سیاسی ایسنا قرار گرفت.

تماس‌های محرمانه امارات با ایران در روزهای اخیر

همچنین روزنامه العربی الجدید به نقل از برخی منابع اعلام کرد که که امارات در چند روز اخیر تماس های محرمانه ای با ایران داشته و تاکید کرده است که این کشور در هیچ یک از اتفاقات اخیر ایران از جمله ترور محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایرانی دست نداشته است.

واکنش العبادی به رأی ممتنع عراق درباره بازگشت تحریم‌ها علیه ایران

خبر بعدی،‌ واکنش نخست وزیر پیشین عراق به رای ممتنع این کشور در رابطه با بازگشت تحریم‌ها علیه تهران بود.

 حیدر العبادی در صفحه توییتر خود نوشت: به نظر می‌رسد رای ممتنع عراق درباره وضع تحریم علیه ایران در راستای سیاست بیطرفی عراق در محوربندیها باشد اما در حمایت از مسائل عادلانه ملتها نباید بی طرف بود بلکه به منظور ایجاد صلح باید از حق دفاع کرد.

روزی که خبرسازترین پیش بینی جهان اتفاق افتاد

«چهاردهم دی ماه ۳۲ سال قبل، منحصر به فردترین رهبر جهان در نامه ای چند صفحه ای به رهبر مخوف ترین امپراتوری جهان که در اوج تسلط و قدرت بر تقریبا نیمی از جهان بود، از شنیدن صدای شکسته شدن استخوان های مارکسیسم خبر داد، اما رهبر این حکومت اهمیت چندانی به این پیش گویی نداد و دو سال بعد جز خاطره ای از این حکومت چیزی باقی نماند.»

آنچه خواندید بخشی از گزارش ایسنا با عنوان "روزی که خبرسازترین پیش بینی جهان اتفاق افتاد" بود که از پربازدید ترین اخبار بامداد امروز بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی واکسن کرونا آلودگی هوا ایران و امارات طرح اقدام متقابل ایران در برابر ترور شهید دورکاری حداکثری قاسم سلیمانی شهید سلیمانی نامه خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۴۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئالیسم سیاسی چیست؟

  عصر ایران - رئالیسم سیاسی (political realism) احتمالا قدیمی‌ترین نظریه دربارۀ سیاست بین‌الملل است. پیشینۀ این نظریه را می‌توان در شرح توکیدیدس (thuchydides) دربارۀ جنگ‌های پلوپونزی و نوشتۀ کلاسیک شون تسه (sun tzu) متفکر چین باستان مشاهده کرد.

  جنگ‌های پلوپونزی به مجموعه جنگ‌هایی گفته می‌شود که از 431 تا 403 پیش از میلاد بین اسپارت و آتن وجود داشت. نوشتۀ کلاسیک شون تسه نیز "هنر جنگ" نام دارد که دربارۀ راهبردها یا استراتژی‌های جنگی است. این کتاب تقریبا همزمان با شرح توکیدیدس دربارۀ جنگ‌های پلوپونزی (یا پلوپونز) نوشته شده است.

  از دیگر چهره‌های برجسته در سنت رئالیسم سیاسی می‌توان به ماکیاولی و توماس هابز اشاره کرد. با این حال رئالیسم فقط در قرن بیستم، با انگیزه‌های برآمده از دو جنگ جهانی، به صورت چشم‌انداز مسلط سیاست بین‌الملل درآمد.

  در حالی که ایده‌آلیسم تاکید دارد که "اخلاق" باید راهنمای روابط بین‌الملل باشد، رئالیسم بر پایۀ تاکید بر "سیاست قدرت" و پیگیری "منافع ملی" بنا نهاده شده است. فرض بنیادی رئالیسم این است که "دولت" بازیگر اصلی صحنۀ بین‌المللی یا جهانی است، و چون حکمران است، می‌تواند به صورت واحدی خودمختار عمل کند.

  افزون بر این، پیدایش ناسیونالیسم و ظهور دولت-ملت جدید، دولت را به اجتماع سیاسی همبسته‌ای تبدیل می‌کند که در آن سایر وفاداری‌ها و بستگی‌ها تابع وفاداری به ملت است.

  اندیشمندان رئالیست، مانند تی.اچ.کار و هانس مورگنتا، دربارۀ باور ایده‌آلیستی به "اینترناسیونالیسم" و هماهنگی طبیعی به "جامعۀ جهانی"، موضعی انتقادی داشته‌اند. تی.اچ.کار معتقد بود که ایمان ساده‌لوحانه به "حقوق بین‌الملل" و "امنیت جمعی" در دورۀ میان دو جنگ جهانی، سیاستمداران اروپایی و آمریکایی را از شناخت توسعه‌طلبی آلمان و اقدام برای جلوگیری از آن بازداشت.

  در مقابل، رئالیست‌ها بر این موضوع تاکید دارند که چون اقتداری بالاتر از دولت حکمران وجود ندارد، سیاست بین‌الملل در شرایط "وضع طبیعی" عمل می‌کند و به همین علت دستخوش آنارشی است نه هماهنگی.

  از این منظر، دولت‌ها در جهان مثل "افراد" هستند در جامعه‌ای فاقد دولت. در چنین جامعه‌ای، هیچ منبع اقتدار مشروعی وجود ندارد که بتواند افراد را از تعرض احتمالی به حقوق یکدیگر بازدارد. در جهان واقع نیز عملا چنین منبع اقتداری وجود ندارد.

 اگرچه تشکیل سازمان ملل اقدامی در راستای نقض این توصیف رئالیستی از سیاست بین‌الملل بوده، ولی ناکارآمدی این سازمان در جلوگیری از نقض حقوق بین‌الملل از سوی یک دولت، دال بر این است که توصیف رئالیست‌ها از وجود نوعی آنارشیسم در عرصۀ روابط بین‌الملل کاملا هم بیراه نیست.

  با این حال می‌توان مواردی را هم مثال زد که شورای امنیت سازمان ملل موفق شده به عنوان یک منبع مشروع اقتدار، مانع نقض حقوق یک دولت از سوی دولتی دیگر شود؛ و یا دولتی را از نقض حقوق ملت تحت حکمرانی‌اش بازدارد. بیرون راندن ارتش عراق از کویت در جنگ اول خلیج فارس و نیز ساقط کردن حکومت معمر قذافی برای ممانعت از کشتار مردم لیبی، هر دو با مجوز شورای امنیت سازمان ملل صورت گرفت.

  بنابراین در چنین مواردی، شورای امنیت سازمان ملل مظهر "اقتداری بالاتر از دولت حکمران" است و مانع از پیدایش تام و تمام "وضع طبیعی" در عرصۀ روابط بین‌الملل می‌شود.

  در مجموع به نظر می‌رسد سازمان ملل متحد، وضعیتی مابین توصیفات و انتظارات رئالیست‌ها و ایده‌آلیست‌ها از روابط بین‌الملل ایجاد کرده است. یعنی مانع تحقق کامل توصیفات رئالیست‌ها بوده، ولی انتظارات رئالیست‌ها را چنانکه باید برآورده نکرده است.

  به هر حال مطابق نگرش رئالیسم سیاسی، نظام بین‌المللیِ آنارشیک، نظامی است که در آن هر دولتی مجبور است به خود کمک کند و به منافع ملی خود، که اساسا موجب بقای دولت و دفاع از سرزمین تعریف می‌شود، ارجحیت دهد.

  به همین دلیل است که رئالیست‌ها بر نقش قدرت در مسائل بین‌المللی چنین تاکید شدیدی دارند و می‌خواهند قدرت را بر اساس آمادگی نظامی یا نیروی نظامی‌اش بشناسند.

  البته آنارشی بین‌المللی به معنای درگیری بی‌امان و جنگ بی‌پایان نیست. رئالیست‌ها تاکید دارند که الگوی "درگیری و همکاری" عمدتا با نیازمندی‌های "توازن قوا" هماهنگ است.

این دیدگاه که در پی ایجاد امنیت ملی است، اذعان می‌کند که دولت‌ها وارد اتحادهایی می‌شوند که اگر در برابر یکدیگر به حالت توازن درآیند، ممکن است در بلندمدت صلح و ثبات بین‌المللی را تضمین کنند. اما اگر توازن قدرت به هم ریزد، نتیجۀ احتمالی جنگ است.  

دربارۀ نسبت رئالیسم با "وضع طبیعی" باید این نکتۀ را متذکر شد که رئالیست‌ها معتقدند "نظم بین‌المللی" همان "وضع طبیعی" کلاسیک نیست، زیرا قدرت و ثروت و سایر منابع در میان دولت‌ها به طور برابر توزیع نشده است.

  در واقع بازیگران اصلی به طور سنتی با موقعیت "قدرت‌های بزرگ" هماهنگ شده‌اند. سلسله‌مراتب برآمده از دولت‌ها، که حاصل این وضع است، تا حدی نظمی را به نظام بین‌المللی تحمیل می‌کند، و کنترلی را نشان می‌دهد که قدرت‌های بزرگ از راه بلوک‌های تجاری، "مناطق نفوذ" و مستعمره کردن، آشکارا بر "دولت‌های تابع" اعمال می‌کنند.

  این وضع در دورۀ جنگ سرد به ایجاد نظم جهانی دوقطبی‌ای انجامید که در آن رقابت بین بلوک قدرت ایالات متحدۀ آمریکا و بلوک قدرت شوروی به بیشتر بخش‌های جهان گسترش یافت.

  رئالیست‌ها معتقدند که دوقطبی بودن جهان به حفظ صلح کمک می‌کرد زیرا هزینه‌های نظامی فزاینده منجر به به ایجاد سیستم بازدارندۀ فعالیت هسته‌ای می‌شد؛ بویژه زمانی که در دهۀ 1960 احتمال نابودی حتمی متقابل تشخیص داده شده بود.

  از این رو سلسله‌مراتبی باثبات بر پایۀ مقررات پذیرفته شده و فرایندهای شناخته شده جلوی آنارشی را گرفت و رئالیست‌ها را تشویق کرد تا اندیشۀ تعدیل‌شده‌ای را بپذیرند که آن را "جامعۀ آنارشیستی" نامیدند.  

  رئالیسم سیاسی بر "جدایی سیاست از اخلاق" تاکید دارد. همین تفکیک، مبنای مهم‌ترین انتقادها به این نگرش سیاسی بوده است. منتقدان می‌گویند رئالیسم سیاسی مایۀ مشروعیت رقابت نظامی و جاه‌طلبی قدرت‌های بزرگ و کوچک است. از نظر منتقدان، "سیاست قدرت" جهان را در آستانۀ "فاجعۀ هسته‌ای" قرار داده و در تامین صلح هم چندان موفق نبوده.

  انتقاد دیگر را نظریه‌پردازان فمینیست مطرح کرده‌اند که معتقدند رفتار قدرت‌جویانه و پرداختن به امنیت ملی و قدرت نظامی، همگی بازتاب سلطۀ مردان بر عالم سیاست است که ترجیحاتشان اساسا تجاوزگرایانه و رقابت‌جویانه است.  

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: «ایده‌آلیسم» در سیاست جهانی یعنی چه؟ «وضع طبیعی» ؛ عرصۀ خشونت یا آزادی؟ «سیاست واقعی» چیست؟

دیگر خبرها

  • معلمِ متفکر
  • آقا معلم در لیست ترور!
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • دستگیری سارقان طلا در مشگین شهر
  • روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران
  • ببینید | جزئیات جدید از طراحی ترور شهید آیت الله بهشتی در سال ۵۴
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • رئالیسم سیاسی چیست؟
  • برنامه ریزی برای برگزاری یادواره ملی شهدای ترور خراسان رضوی
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد