Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- انجیرستان‌های دیم بخش سفیدار شهرستان خفر در معرض بیماری ترشیدگی انجیر که توسط مگس سرکه منتشر می‌شود قرار دارد و از آنجا که شغل ۹۰ درصد اهالی این بخش انجیرکاری است منبع درآمد آنها در خطر جدی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، انجیر خشک چهارمین خشکبار صادراتی کشور است و استان فارس با دارا بودن سطح زیرکشت 50 هزار هکتار انجیر و تولید 40 هزار تن انجیر رتبه نخست کشور را در سطح زیرکشت و تولید به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجیر در 20 شهرستان استان فارس کشت می‌شود و استهبان، داراب، خفر، کازرون، فیروزآباد، کوار و نی‌ریز عمده تولیدکنندگان انجیر در این استان هستند.

منطقه سفیدار خفر که شامل چندین روستا از جمله روستای کرفت، آبسرد، شاغون و غیره یکی از مناطقی است که انجیر دیم و آبی در آن کشت می‌شود و سطح زیرکشت انجیر آنها حدود 7 هزار هکتار است و سالانه 2500 تن انجیر از آنها برداشت می‌شود.  

سید علی حسینی دهیار روستای آبسرد خفر در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه روستای آبسرد حدود 420 خانوار و 1500 نفر جمعیت دارد، می‌گوید: شغل بیش از 90 درصد اهالی این روستا و روستای کرفت انجیرکاری است.  

وی با بیان اینکه انجیر منطقه سفیدار خفر به دلیل نبود سردخانه، شرکت‌های بسته‌بندی و فرآوری ناشناخته مانده است و انجیرکاران این منطقه محصول خود را برای فروش داخلی و صادرات به دیگر شهرستان‌ها استان فارس ارسال می‌کنند، می‌افزاید: جهاد کشاورزی زیاد به این منطقه توجه نمی‌کند و تاکنون کار خاصی برای این منطقه انجام نداده است.

یکی از انجیرکاران روستای آبسرد با بیان اینکه یکی از عمده‌ترین مشکلات ما فروش و بازاریابی محصولاتمان است و به همین دلیل مجبور هستیم که محصول خود را با واسطه به فروش برسانیم، می‌گوید: واسطه‌ها پول محصول را گاهی با 4 ماه تاخیر به ما پرداخت می‌کنند.

یکی دیگر از انجیرکاران این روستا با بیان اینکه در کنارمشکل  فروش و بازاریابی محصول انجیر چند سالی است که به دلیل آفت مگس سرکه، مگس آفریقایی و مگس مدیترانه‌ای بخش زیادی از محصول ما دچار بیماری ترشیدگی انجیر می‌شود می‌افزاید: برای جلوگیری از گسترش این آفت جهاد کشاورزی باید به کمک ما باغداران بیاید که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

چالش‌های صادرات انجیر استهبان؛ خام‌فروشی و انحصار طلبی بلای جان صادرات خشکباردل پردرد بهر‌ه‌برداران انجیر استهبان از مگس مدیترانه‌ای؛ "طعمه‌گذاری" روش صحیح مقابله با آفتقاچاق انجیر ایران به چین به دلیل تعرفه‌ بالای صادراتی؛ کشاورزان برای بازاریابی محصولات به سمت تعاونی‌ها بروند

زینب بلبلی کارشناس انجیر در کارگاه آموزشی "آشنایی با آفت‌ها و بیماری‌های انجیر و نحوه مبارزه با آنان" که توسط انجمن ملی انجیر ایران در روستای آبسرد برگزار شد با بیان این که استان فارس مهم‌ترین قطب تولیدکننده انجیر در کشور است و 90 درصد انجیر خشک کشور در این استان تولید می‌شود گفت: نخستین و مهم‌ترین عامل محدود‌ کننده انجیر تنش خشکی است که در چند سال اخیر استان فارس با آن روبه‌رو بوده است.

وی با بیان اینکه بیماری‌ها و آفت‌هایی مانند کنه تارتن انجیر، بیماری شانکر انجیر(کُنه خشکو)، مورائیک انجیر، ترشیدگی انجیر و شپشک ستاره‌ای از دیگر عوامل تهدیدکننده انجیر هستند، افزود: انجیرستان‌های روستاهای بخش سفیدار خفر بیشتر با بیماری‌ ترشیدگی انجیر روبه‌رو هستند.

بلبلی با بیان اینکه عامل این بیماری قارچی است و توسط مگس سرکه، مگس مدیترانه‌ای و مگس آفریقایی به داخل میوه انجیر حمل می‌شود بنابراین برای کنترل این بیماری باید این مگس را از بین برد، گفت: باغداران برای از بین بردن این مگس باید از روش طعمه‌گذاری با استفاده از میوه‌های گندیده استفاده کنند یا از طعمه‌های آماده که یک شرکت دانش‌بنیان تولید کرده استفاده کنند.

کرمی یکی از بهره‌برداران انجیر روستای آبسرد که سال گذشته در یک تن محصول انجیر یک کیلو ترشیدگی انجیر هم نداشته است در توصیه‌ای از بهره‌برداران خواست برای از بین بردن این مگس از خربزه به عنوان میوه گندیده استفاده کنند زیرا هم از لحاظ اقتصادی به صرفه‌تر است و هم این که به دلیل رنگ زرد جذب کننده این نوع پشه است.

گزارش از ثریا ستاری

انتهای پیام/422/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: روستای آبسرد استان فارس مگس سرکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۶۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه

عادل مردزاده معتمد روستای کوردان در این زمینه گفت: دیروز عصر این کودک بدون اطلاع خانواده ها برای بازی به اطراف رودخانه مهران رفته بودند.

دو کودک از نوه های یکی از اهالی روستا بودند.

وی افزود کودکان جان باخته دو پسر 5 ساله بودند که در آبهای گودالی و باتلاقی رودخانه غرق شدند.

به گفته این فرد اهالی روستا پس از ساعت ها جستجو جسد بی جان این دو کودک را در یکی از این گودال ها پیدا کردند.

رودخانه مهران از کنار روستای کوردان بخش مهران بندرلنگه می گذرد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • حادثه آتش‌سوزی امامزاده‌ابراهیم شفت؛ علت و نقص‌ها
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • کاهش وزن با دو قاشق چایخوری از سرکه سیب
  • هشدار شهرداری به صاحبان منازل متروکه و فرسوده
  • اهالی رسانه و تپق‌های زبان معیاری
  • نماینده ولی فقیه در لرستان پای صحبت‌های اهالی رسانه نشست
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود