Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر هنوز منتظرید که بابت شدت گرفتن آلودگی هوا در تهران، روز‌های آتی تعطیل اعلام شود و این تصمیم به دیگر شهر‌های آلوده سرایت کند، سخت در اشتباهید چراکه دولت مردان ترجیح می دهند که به جای این امور، فرارسیدن روزهای کمتر آلوده را انتظار بکشند!
به گزارش «تابناک»، امروز پنجمین روز متوالی بدر تهران سپری شد که شاخص کیفیت هوا در شرایط «ناسالم» برای عموم مردم قرار داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنج روز متوالی که بی هیچ تفاوتی به نسبت هم سپری شدند الا اینکه روز گذشته کمیته اضطرار آلودگی هوا با تاخیری چهار روزه تشکیل شد و بی آنکه تصمیم خاصی اتخاذ کند، با ارائه یک پیشنهاد به دولت به کار خود پایان داد؛ پیشنهاد تعطیلی دو روزه ادارات دولتی و خصوصی.
آن گونه که استاندار تهران در پایان نشست روز گذشته یادآور شد، این پیشنهاد برای اجرا نیازمند طی مراحل قانونی و دریافت تایید هیات وزیران بود. نکته‌ای مهم که چشم بسیاری را به نشست امروز دولت خیره کرد که عصر امروز با رعایت کامل پروتکل‌های قانونی، به صورت نیمه حضوری نیمه مجازی تشکیل شد و با اتمامش همگان دریافتند که پیشنهاد تعطیلی حتی در آن مطرح هم نشده است!
آن گونه که از جلسه امروز هیات دولت خبر می‌رسد، یکی از بحث‌های شروع جلسه امروز، آلودگی هوا در چندین کلانشهر کشورمان از جمله تهران بود. مبحثی که با گزارش وزیر نفت آغاز شد که تاکید داشت: «به دلیل شیوع ویروس کرونا و تغییر الگوی مصرف مشترکان در سال جاری، میانگین مصرف گاز بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در ۴۲ روز گذشته ۱۲ درصد رشد داشته است.»
به گفته زنگنه، مصرف گاز در این بخش اکنون به میانگین ۵۵۶ میلیون متر مکعب در روز رسیده در حالی که سال گذشته ۴۹۳ میلیون متر مکعب بود و سال قبل از آن، ۴۳۳ میلیون متر مکعب؛ اعداد و ارقامی که نشان می‌دهد مصرف گاز در کشورمان روند فزاینده‌ای را طی می‌کرده و شکستن کاسه و کوزه بر سر کرونا چندان منطقی نیست، اگرچه نمی‌توان از کنار تغییر الگوی مصرف به سادگی عبور کرد.
اما بشنوید از ادامه ماجرا در هیات دولت که به توصیه رئیس جمهور به رعایت الگوی مصرف انرژی توسط هموطنان عزیز و بویژه در بخش دولتی و لزوم رعایت بخشنامه معاون اول رئیس جمهور در نحوه مصرف در دستگاه‌های اجرایی محدود شد و حسن ختامش، دستور روحانی به همه دستگاه‌های مسئول برای اجرای دقیق قانون هوای پاک بود. قانونی که شاید حالا بیش از هر زمانی بی اثر بودنش خودنمایی می‌کند!
این را می‌شود از قصه مازوت سوزاندن در نیروگاه‌ها دریافت که به تاکید معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، نتیجه پر شدن مخازن ذخیره مازوت و ممکن نبودن صادرات و نگهداری آن است که موجب شده سوزاندنش تنها راهکار باشد. تصمیمی که کلانتری تاکید دارد قانونی است، مقامات قضایی بر رد این ادعا تاکید دارند، استاندار می‌گوید که سوزاندنش از یکی دو هفته قبل متوقف شده و برخی دیگر از مسئولان تاکید دارند که هنوز سوزانده می‌شود، اما کمتر از قبل!
قصه‌ای عجیب و غریب که با مرور آن سخت است که بپذیریم قانونی تحت عنوان «هوای پاک» داریم و بتوانیم به دستور رئیس جمهور به زیردستانش برای رعایت دقیق و مو به موی این قانون دل خوش کنیم، به ویژه وقتی می‌بینیم که کمیته اضطرار آلودگی هوا هم امیدی به تغییر اوضاع ندارد و وقتی بعد از چند روز از بحرانی شدن اوضاع تشکیل جلسه می‌دهد، تصمیمی اتخاذ می‌کند که خوشان بهتر از همه می‌دانند قرار نیست به تصویب رسیده و اجرایی شود!
این در حالی است که شیوع وسیع ویروس کرونا موجب شده که همه امور در جهان تحت الشعاع این پدیده قرار گیرند و آلودگی هوا هم از این قاعده مستثنی نیست. پدیده‌ای که به تاکید متخصصان هرچه شدت بگیرد، خطر بیماری‌های تنفسی از جمله کووید ۱۹ بیشتر می‌شود، اما از آنجایی که منع تردد برای جلوگیری از شیوع ویروس در دستور کار قرار گرفته و تعطیلی ممکن است این منع را دچار خدشه کند، بی توجهی به آلودگی هوا در دستور کار قرار گرفته است.
واکنشی که یکی از معانی آن، بی توجهی مطلق به قانون هوای پاک است. قانونی که حالا دولت آب پاکی را روی دست آن‌هایی که به اجرایش دل خوش کرده بودند هم ریخته و حتی لازم ندانسته توضیح دهد تکلیف مازوت‌هایی که روی دستش مانده و خواهند ماند چه خواهد شد؟ آیا قرار است با بهبود هوا در نتیجه بارش باران یا وزش باد، باز مازوت سوزاندن در دستور کار قرار گیرد و ریه‌های شهروندان جور انبار‌های لبریز شده و مصیبت تحریم‌ها را بکشد؟!  

منبع: تابناک

کلیدواژه: ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی واکسن ایرانی کرونا مصباح یزدی آلودگی هوا مازوت آلودگی هوا تهران مازوت دولت قانون هوای پاک تعطیلی تهران ابومهدی مهندس قاسم سلیمانی واکسن ایرانی کرونا مصباح یزدی آلودگی هوا مازوت رئیس جمهور آلودگی هوا هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۸۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود

در حالی که ستاد مدیریت بحران در استان خوزستان وجود دارد، اما هربار که اتفاق بحرانی رخ می‌دهد با تصمیم‌گیری‌های دیرهنگام، یک بحران جدید ایجاد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان، مدارس استان خوزستان در شهرهای اهواز، حمیدیه، باوی و کارون امروز _ دوشنبه دهم اردیبهشت_ به علت آلودگی شدید هوا تعطیل شد و ادارات نیز با دو ساعت تأخیر فعالیت خود را آغاز کردند، اما این تعطیلی به قدری دیر اعلام شد که کارمندان به محل کار مراجعه کرده بودند و دانش‌آموزان نیز در مسیر مدارس بودند و همین این امر باعث ایجاد نگرانی برای والدین و ایجاد بحران در خلال بحران دیگر شد.

امروزه شرایط به نحوی است که بسیاری از مشکلات همچون سیل، طوفان و گردو خاک از قبل پیش‌بینی می‌شود و شدت آن نیز تعیین می‌شود، در خوزستان اما انگار اینگونه نیست چراکه تا زمانی که شرایط به بدترین حالت ممکن نرسد هیچ‌گونه تصمیم‌گیری صورت نمی‌گیرد و همین امر موجب گلایه شهروندان شده است.

طی چند ماه اخیر اتفاقات بحرانی در خوزستان از جمله آب‌گرفتگی شدید معابر اهواز و بندر امام خمینی (ره) و آلودگی هوا چندین مرتبه موجب تعطیلی مدارس شد، اما آنچه که در این خصوص به شدت مورد انتقاد است تصمیمات لحظه آخری مدیران مربوطه است، به نحوی که دانش آموزان در کوچه‌ها سرگردان می‌شوند و والدین استرس و نگرانی بازگشت آن‌ها به خانه را دارند.

در بارندگی سال گذشته در حالی که خیابان‌های اهواز مملو از آب بود و تردد به سختی انجام می‌شد، مدارس زمانی تعطیل شد که سرویس‌های مدارس و دانش‌آموزان در حال حرکت به سمت مدارس بودند، در تعطیلی‌ها به علت آلودگی هوا نیز همین رویه تکرار شد و به این ترتیب و با وجود پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع گرد و خاک و قرار گرفتن وضعیت هوای اهواز از شب گذشته در حالت خطرناک، بازهم تصمیم گیری صورت نگرفت تا زمانی که هم کارمندان و هم دانش‌آموزان به سمت محل کار و مدرسه در حرکت بودند.

مهدیه خسروی یکی از اولیایی که شاغل نیز هست به خبرنگار ایمنا می‌گوید: من و همسرم هر دو شاغل هستیم، وقتی هوا آلوده یا شرایط بحرانی است لحظه به لحظه اخبار را چک می‌کنم تا بتوانم برای فرزند کلاس اولی خود برنامه‌ریزی کنم، اما هر بار باید با استرس و اضطراب صبح زود به خانه‌ی اقوام بروم تا از فرزندم تا زمان بازگشتن از محل کار نگهداری کنند، من به عنوان یک شخص عادی از شب گذشته متوجه آلودگی شدید هوا شدم، این سوال را دارم که مسئولان با چه دلیلی دیر تصمیم می‌گیرند.

نازنین مرادی یکی دیگر شهروندان اهواز اظهار می‌کند: من مشکل تنفسی دارم در و این وضعیت آلودگی هوا به شدت برای من خطرناک است، اما باید به محل کار خود می‌رفتم در حالی که شروع ساعت اداری ۷ صبح است، خبر تأخیر در بازگشایی ادارات ۷:۱۶ می‌رسد، وقتی ما از هفت صبح در محل کار حضور داریم؛ مگر می‌شود که به خانه برگردیم، وقتی مسئولان خوزستان به فکر مردم نیستند چگونه از دیگران انتظار می‌رود.

وی می‌گوید: یکی از همکاران ما در حالی که در مسیر اداره بود که متوجه تعطیلی مدارس شد و میانه راه برای اینکه دختر خود را به مدرسه فرستاده بود از سرویس پیاده می‌شود و با استرس باز می‌گردد، این وضعیت برای ما نگران کننده است.

آلودگی هوای امروز اهواز به نحوی بود که از شب قبل امکان تصمیم‌گیری وجود داشت، اما با سوءمدیریت، آرامش از خانواده‌ها برای ساعاتی گرفته شد، چراکه والدین در مسیر محل کار بودند که خبر تعطیلی مدارس و بعد از آن خبر تأخیر در بازگشایی مدارس اعلام شد؛ داستان به همین‌جا ختم نشد خبر تعطیلی چندین بار اصلاح و تکمیل شد به نحوی که ابتدا مدارس شهرهای اهواز باوی و کارون در دو شیفت صبح و بعد از ظهر تعطیل شد و پس از آن بازگشایی ادارات با تأخیر دوساعته اعلام و دقایقی بعد مدارس و ادارات حمیدیه اضافه شد.

در نهایت و با اصلاح خبر، تنها مدارس صبح تعطیل و تصمیم‌گیری در خصوص مدارس شیفت بعدازظهر به بعد موکول شد. این چنین اطلاع‌رسانی را به هیچ وجه نمی‌توان در کنترل شرایط بحرانی مؤثر دانست، برعکس این نحوه تصمیم‌گیری ایجاد بحران در بحران است؛ بنابراین انتظار می‌رود مسئولان استان خوزستان با کمی دقت و مدیریت بیشتر در راستای ایجاد آرامش برای شهر و شهروندان خود تلاش کنند.

کد خبر 748994

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! | ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب یعنی پول بده و کشف حجاب کن! | انتقاد تند حسین شریعتمداری
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است