Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-08@20:28:55 GMT

بانک مرکزی سیاست نرخ موثر ارز را دنبال کند

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۵۹۳۲۵

بانک مرکزی سیاست نرخ موثر ارز را دنبال کند

امتداد -یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بانک مرکزی علاوه بر اینکه باید سیاست نرخ موثر ارز را به کار گیرد، باید اجازه دهد تا نرخ ارز با توجه به تفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی تغییر کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،

یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه بازار ارز مانند هر بازار دیگری از عرضه و تقاضا تشکیل شده است، اظهار کرد: معمولا ۳ بخش واردکنندگان (اعم از رسمی و غیررسمی)، خروج سرمایه و انگیزه سوداگری یا همان سفته بازی در بازار ایجاد تقاضا می کنند و بخش عرضه نیز عموما از سوی صادرکنندگان به ویژه صادرات نفت توسط دولت و در حال حاضر هم پتروشیمی و فولاد و همچنین ورود سرمایه در قالب سرمایه گذاری خارجی مستقیم و غیرمستقیم تامین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصطفی صفاری در گفت و گو با ایبِنا با تاکید براینکه عرضه و تقاضا نقش تعیین کننده ای در بازارها و اقتصاد دارند، تصریح کرد: در بخش سوداگری و سفته بازی در بازار برخی افراد با توجه به نوسانات قیمت سرمایه خود را به ارز تبدیل می کنند و از سود حاصل از آن بهره می برند که باعث بهم ریختگی بیشتر بازار خواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر چندین نرخ ارز داریم. از نرخ رسمی و نرخ بازار آزاد گرفته تا ارز (PPP) یا قدرت خرید و نرخ موثر ارز که از دیدگاه من به نظر می رسد بانک مرکزی باید مورد آخر را دنبال کند و در سیاست گذاری ارزی خود مدنظر قراردهد. ارز (PPP) در واقع بر مبنای قدرت خرید و سبد کالای خانوار و هزینه آن تعیین می شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: نرخ موثر ارز سبدی از ارزهاست که نشان می دهد با چه کشورهایی شریک هستیم و تراز تجاری چقدر است و براساس آن نرخ تعیین خواهد شد. با این سیاست تا همیشه شاهد رقابت پذیری در اقتصاد هستیم چرا که این نرخ به عنوان یکی از مهم ترین عوامل رقابت پذیری بین المللی شناخته می شود.

صفاری افزود: بانک مرکزی علاوه بر اینکه باید سیاست نرخ موثر ارز را به کار گیرد، باید اجازه دهد تا نرخ ارز با توجه به تفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی تغییر کند. با افزایش نرخ موثر ارز رقابت پذیری صادراتی کشور هم بالا می رود. 

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: نرخ موثر ارز بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۵۹۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد

به گزارش قدس آنلاین، جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی عصر چهارشنبه به ریاست آیت‌الله رئیسی برگزار شد و دو مصوبه به تصویب رسید.

در این جلسه با توجه به لزوم تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی مبنی بر اعطای اختیارات لازم به این بانک برای مداخله در بازار ارز و کنترل نوسانات ارزی، اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی با تمدید این مصوبه موافقت کردند.

همچنین با توجه به لزوم تأمین مالی منابع مربوط به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان، شورای عالی هماهنگی اقتصادی، «بند (م) تبصره (۲) قانون بودجه ۱۴۰۲» مبنی بر اعطای مجوز برای برداشت منابع مالی مورد نیاز این طرح از محل واگذاری سهام دولت در شرکت توسعه نیشکر را برای سال ۱۴۰۳ تمدید کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز تمدید شد
  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی