Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، علی خاکی دبیرعلمی شانزدهمین جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان در رابطه با اهداف برگزاری شانزدهمین جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان اظهار کرد: حاکم شدن شرایط کرونایی در کشور ضرورت ورود بسیج فرهنگیان کشور به نظام تعلیم و تربیت را بیش از گذشته گوشزد کرد؛ بنابراین با این دیدگاه که همه زحمات سنگین مربوط به آموزش و پرورش نباید تنها بر روی دوش وزارت آموزش و پرورش قرار بگیرد و سایر نهادها برای بهبود تعلیم و تربیت باید برای کمک به این وزارتخانه وارد عرصه شوند، بسیج فرهنگیان با هدف کمک به وزارت آموزش و پرورش در امر تعلیم و تربیت به این زمینه ورود پیدا کرد؛ همچنین با توجه به اینکه در شرایط کرونایی آموزش و پرورش به یکی از موضوعات حاد کشور تبدیل شده است لذا تلاش در راستای ارتقای آن، جهاد محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

دبیرعلمی شانزدهمین جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان در توضیح محورهای اصلی این جشنواره افزود: با توجه به اینکه چندین سال است که بسیج فرهنگیان کشور با همکاری دانشگاه فرهنگیان کشور جشنواره کشوری علمی پژوهشی را برگزار می‌کنند، امسال به دلیل شرایط کرونایی ۵ محور اصلی برای برگزاری این جشنواره درنظر گرفته شده است؛ یادگیری موثر، توجه و رسیدگی به زیرساخت‌ها، الگوهای تربیتی موثر نظام آموزشی، مدیریت نظام آموزشی در شرایط کرونا و سایر موضوعات مرتبط و قابل طرح متناسب با اهداف جشنواره، محورهای اصلی جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان را تشکیل می‌دهند. 

وی در ادامه تصریح کرد: در ذیل این پنج محور 20 موضوع مشخص شد که مسائلی نظیر یادگیری موثر در دوران کرونا، ارزشیابی موثر در آموزش‌های غیرحضوری، نقش خانواده در تربیت و یادگیری، رسانه فضای مجازی و یادگیری موثر، همسویی جریان تربیت خانواده و تعلیم و تربیت رسمی، نقش انجمن اولیاء و مربیان، تأثیر سواد رسانه و فضای مجازی بر کارکرد نقش معلمان و تربیت دانش‌آموز، وظیفه شناسی و احساس مسؤولیت معلمان در شرایط کرونا،  شبکه شاد، قوت ها، ضعف ها و راهکارها، توانمندی معلمان در بهره گیری  از ابزار رسانه و فضای مجازی، مهارت های ICDL  و تاثیر آن بر نقش معلمان و دانش‌آموزان در یادگیری، شبکه شاد، سلامت و امنیت دانش آموزان، مدیریت زمان در آموزش های مجازی، برنامه ریزی کارآمد آموزشی و درسی ، شناسایی و رفع آسیب های نظام آموزشی در شرایط کرونا، کرونا و شکاف آموزش یادگیری، آسیب شناسی پسا کرونا، تجارب زیسته، ایده‌های دانشجویان و دانش آموزان، ایده های آزاد، نوآورانه، خلاق، پویا و موثر برای آموزش و پرورش،  موضوعات این جشنواره هستند.

خاکی اضافه کرد: در مجموع این ۵ محور به همراه زیرمحورها تدوین و تحت عنوان ایده‌پردازی تعلیم و تربیت در دوران کرونا به استان‌ها ارسال شد و اطلاع‌رسانی صورت گرفت. در نهایت ۷هزار و ۴۶۹ ایده از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۸۹۳ ایده انتخاب و پذیرفته شد و ۳۶ ایده به عنوان رتبه‌های یک تا سه کشوری برگزیده شدند. علاوه بر این حدود ۳۰ ایده دیگر به عنوان ایده اجرایی نیز به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

وی با بیان اینکه نظام آموزش در برخورد با کرونا غافلگیر شد، افزود: به عبارت دیگر به علت اینکه تا قبل از کرونا آموزش از طریق سنتی شکل می‌گرفت، در مواجهه با کرونا و لزوم آموزش از راه دور، زیرساخت‌ها و آمادگی لازم برای آموزش‌های غیرحضوری در کشور وجود نداشت. علاوه براین کرونا همزمان با ورود به کشور از مسائل دیگری هم پرده برداشت. در دوران آموزش غیرحضوری خانواده‌ها به ارزش نهفته معلم‌ها پی بردند و متوجه شدند که حضور معلم در کنار دانش‌آموز در کلاس تا چه اندازه مفید است. همچنین در این دوران معلم‌ها چند برابر آموزش حضوری وقت و زمان صرف آموزش کردند و کار آنها چندبرابر شد. افزون بر این معلم‌ها به دلیل استفاده متناوب از گوشی همراه و یا سایر وسایل ارتباطی در دراز مدت دچار آسیب می‌شوند.

دبیرعلمی شانزدهمین جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان با اشاره به آسیب‌های دانش‌آموزان در کرونا و آموزش غیرحضوری ادامه داد: در دوره آموزش غیر حضوری نظم دانش‌آموز بهم ریخته شد. آسیب دیگر به دانش‌آموزان در شرایط کرونایی ناشی از دسترسی آنها به اینترنت است. یکی دیگر از آسیب‌ها مربوط به بخش ارزش‌یابی‌هاست به این ترتیب که برخی از دانش‌آموزان زمان امتحان پاسخ‌ها را هماهنگ می کردند. با توجه به آسیب‌های مذکور معتقدم که فعالیت در این حوزه کمتر از دفاع مقدس نیست و به همین دلیل بود که بسیج وارد عرصه کمک به نظام تعلیم و تربیت شد. یادآوری این نکته الزامی است که  همه مردم بسیجی هستند.

وی در رابطه با معیارهای انتخاب آثار ارسال شده به شانزدهمین جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان ابراز کرد: جشنواره از تیرماه شروع شد و تا پایان شهریور ادامه داشت. در این جشنواره حدود ۳۷۰ نفر از کارشناسان و داوران از سراسر کشور حضور داشتند؛ یادآوری می‌کنم شانزدهمین جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان با هدف حل مشکل برگزار شد. نوع پیشنهادات و ایده‌ها در این جشنواره از ساده و تا بسیار پیشرفته را در برمی‌گرفت. برای نمونه تشکیل مدرسه مجازی مدرسه جمهوری اسلامی از جمله ایده‌هایی بود که از طرف شرکت‌کنندگان در جشنواره، به دبیرخانه ارائه شد. البته این ایده قابلیت اجرایی دارد و حتی به صورت آفلاین هم می‌تواند به کار خود ادامه دهد. یکی دیگر از پیشنهادات مبنی بر استفاده از رادیو برای آموزش بود چرا که رادیو طول موج بیشتری دارد و نیازی هم به اینترنت ندارد و همگان می‌توانند از آن استفاده کنند.

خاکی در ادامه خاطرنشان کرد: در این جشنواره وضعیت آموزش از راه دور سایر کشورها هم مورد بررسی قرار گرفت، که در نتیجه این بررسی‌ها مشخص شد در کشورهایی نظیر آمریکا، ژاپن و فرانسه ۳۰درصد معلم‌ها از امکانات و آمادگی کافی برای آموزش مجازی برخوردار نیستند. لذا مسأله بحران آموزش در دوران کرونا صرفا مربوط به ایران نیست و سایر کشورها نیز با این مسأله مواجه هستند. بنابراین با وجود اینکه کشور در تنگناها و محاصره اقتصادی قرار دارد اما در بسیاری از زمینه‌ها از جمله آموزش ضعف‌های چشمگیری ندارد و در مسیر پیشرفت است. لازم به ذکر است در حال هماهنگی هستیم که ایده‌های اجرایی، وارد عرصه تولید شوند.

دبیرکل شانزدهمین جشنواره علمی پژوهشی بسیج فرهنگیان در رابطه با زمان اعلام نفرات برتر و پذیرش این جشنواره یادآور شد: برای اطلاعات و اسامی نفرات برتر و نفرات پذیرش شده به سایت جشنواره به آدرس www.sci-cbo.ir  مراجعه کنند؛ برای 36 نفر برتر کشوری جوایز نقدی و لوح تقدیر با امضای وزیر آموزش و پرورش، به مرکز بسیج فرهنگیان استان ها ارسال شد و تعداد 893 نفری که گواهی پذیرش با امضای مدیر کل آموزش و پرورش استان به آن ها تعلق می‌گیرد، جهت دریافت گواهی خود به مرکز سازمان بسیج فرهنگیان استان مراجعه کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علی خاکی بسیج فرهنگیان شرایط کرونا شرایط کرونایی تعلیم و تربیت آموزش و پرورش دانش آموزان نظام آموزش برای آموزش ارسال شد معلم ها ایده ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۱۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد عبدالنبی موسوی فرد عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: انجام عمل سخت است ولی حفظ و نگهداری آن از انجام عمل سخت‌تر است. در تاریخ نمونه‌ها فراوان است به طور مثال شیطان ۶ هزار سال عبادت کرد اما در یک لحظه آن را بر باد داد.

نماینده ولی فقیه در خوزستان عنوان کرد: روز شهادت شهید مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده است زیرا گلوگاه انقلاب اسلامی آموزش و پرورش است و اگر بخواهیم به قله‌های تربیت فرزندان انقلاب راه پیدا کنیم باید معلمی در تراز انقلاب اسلامی که نمونه آن شهید مطهری است، داشته باشیم.

وی افزود: اگر امروز در عرصه معرفتی پیش رفته‌ایم حاصل زحمات حوزه‌های علمیه در سراسر کشور به ویژه قم است که محصول آن امام عظیم‌الشأن، مقام معظم رهبری و پس از آنها علمای بزرگ هستند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان اظهار کرد: اگر بخواهیم در انقلاب اسلامی بعد از ۴۵ سال به سمت‌وسویی برویم که نیروهای پا به کار انقلاب را تحویل جامعه بدهیم که یکی از حلقه‌های مفقوده است، باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود.

حجت الاسلام موسوی فرد با بیان اینکه باید در آموزش و پرورش تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شود، تصریح کرد: شخصی که می‌خواهد فرزند ما را تربیت کند باید اول خودش تربیت شده باشد؛ لذا وزیر آموزش و پرورش و مجموعه فعال در این زمینه باید زحمت‌هایی را برای خود متحمل کنند که دستاورد آن را در انقلاب اسلامی ببینیم. در استان خوزستان نیز همین گونه است همه اشخاص باید کمک کنند تا سربازان در تراز انقلاب اسلامی را تحویل جامعه بدهیم.

وی بیان کرد: مجموعه افرادی که در کشور فعالیت می‌کنند، انقلابی هستند به تعبیر حضرت آقا در کل کشور ممکن است در خیلی از مسائل اقتصادی خودشان را نشان ندهند ولیکن من نسبت به عملکرد این دولت خیلی خوشایند هستم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: ۱۰ هزار کارخانه‌های خرد و کلان که در این کشور تعطیل شده بودند به فعالیت برگشتند اما با نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم که باید تلاش کنیم در این فرصت باقی مانده بتوانیم برای رسیدن به نقطه مطلوب به کارها شتابی بدهیم. همچنین با توجه به فرمایش آقا که امسال را به نام جهش تولید نامگذاری کرده است اکنون دیگر کارها به تولید بسنده نمی‌شود.

حجت الاسلام موسوی فرد ادامه داد: اگر در این مشارکت تسهیلگری از ناحیه دولتمردان اتفاق بیفتد و مردم را به معنای واقعی سهیم کنیم، امسال می‌توانیم ثمره شعار سال را بچشیم.

وی با بیان اینکه تقریباً ۳۰ شهرستان در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: کارهای خیلی خوبی صورت گرفته اما اگر در هر شهرستان و شهرهای آن در یک تا ۲ نقطه که مورد نظر مردم است، کار محقق شود تا مردم ببیند می‌توانید به عنوان الگو معرفی کنید، لذا شهرداری‌ها و شورای شهر تلاش کنند تا این اتفاق صورت گیرد.

کد خبر 6091536

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی، رتبه دوم کشور در جذب نخبگان به دانشگاه فرهنگیان
  • دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب در مشهد برگزار می‌شود
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • تجمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در حمایت از دانشجویان آزادیخواه
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • برگزاری جشنواره مالک اشتر در چهارمحال و بختیاری
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • شناسایی معلمان نمونه ‌از برنامه‌های ‌مجموعه تعلیم و تربیت کشور است
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند