Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@03:25:14 GMT

رشد ۲۶ درصدی معاملات پتروشیمی در بورس

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۶۴۸۸۱

معاون امور صنایع وزارت صمت با اشاره به رونق فضای تولید در حوزه پتروشیمی، از رشد ۲۶ درصدی حجم معاملات در بورس در هشت ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد. خبرگزاری میزان - بنا به اعلام شاتا، مهدی صادقی‌نیارکی در نشست مشترک با روسای سازمان‌های صمت ۱۰ استان کشور که ۷۰ درصد واحد‌های پتروشیمی را تحت پوشش دارند، با مرور روند عرضه محصولات پتروشیمی از سال ۹۷ تاکنون از هدایت عرضه و تقاضای این محصول به سمت افزایش تولید و کاهش تقاضای غیر واقعی خبرداد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون امور صنایع وزارت صمت با اشاره به مدیریت وضعیت عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در اوج مصرف و تغییرات شدید نرخ ارز تصریح کرد: با رصد وضعیت آمار تولید بنگاه‌های صنعتی و انطباق آن با میزان تقاضای خرید این محصولات در سنوات قبل، امکان افزایش تولید با توجه به افزایش حجم معامله محصولات پتروشیمی نسبت به سنوات قبل فراهم شده است.

صادقی نیارکی پیاده سازی طرح افق (استانداردسازی فاکتور و قیمت) به منظور ایجاد زیرساخت مناسب برای مدیریت بهینه تقاضای مواد پتروشیمی و اصلاح ساز و کار تخصیص سهمیه مواد پتروشیمی را اقدامات وزارت صمت برای شفاف سازی در فرآیند تولید عنوان کرد و گفت: با اجرای اصلاحات انجام گرفته توسط دفاتر تخصصی وزارتخانه موفق به کنترل رقابت فزاینده مواد اولیه عرضه شده در بورس کالا برای واحد‌های مصرف کننده PVC، BOPP، PP نساجی، PP شیمیایی، PET نساجی و SBR شدیم.

معاون امور صنایع وزارت صمت خطاب به استان‌ها بر رصد مستمر وضعیت آمارتولید واحد‌های تولیدی تاکید کرد و گفت: مواد اولیه بسیاری از صنایع پایین دستی نظیر صنایع غذایی، نساجی، کفش، مصنوعات پلاستیکی، رنگ و رزین و... وابسته به محصولات پتروشیمی است و اگر سهمیه‌های واحد‌های تولیدی به صورت مستمر توسط سازمان‌های صمت استانی رصد و نظارت نشود. امکان ایجاد فضا برای سوء استفاده و کمبود تصنعی محصولات فراهم خواهد شد.

صادقی نیارکی تاکید کرد: استان‌ها باید نسبت به ثبت آمار دقیق تولید توسط واحد‌های صنعتی و تایید آن اهتمام جدی داشته باشند و براساس میزان واقعی تولید، سهمیه‌ها اختصاص یابد.

همچنین سازمان‌های صمت استانی و سازمان حمایت باید بر روند تولید بنگاه‌ها پس از خرید محصولات پتروشیمی نظارت مستمر داشته باشند. بیشتر بخوانید: ضرورت بازنگری شرایط عرضه کالا در بورس معاون امور صنایع وزارت صمت افزود: پالایش مستمر میزان آمار تولید بنگاه‌های صنعتی متناسب با میزان خرید محصولات پتروشیمی علاوه بر ایجاد آرامش در بازار این محصولات منجر به کنترل نوسانات شدید در اثر رقابت فزاینده برای صنایع پایین دست مصرف کننده محصولات پتروشیمی می‌شود.

معاون امور صنایع وزارت صمت در ادامه با مقایسه وضعیت عرضه محصولات پتروشیمی طی ۸ ماهه سال‌های ۹۶ تا ۹۹ افزود: با مقایسه ۸ ماهه سال ۹۹ نسبت به ۹۸ با اجرای اصلاحات انجام گرفته نه تنها شاهد التهاب در بازار نبودیم بلکه حجم معاملات در بورس که نشان از رونق در فضای تولید را دارد از افزایش ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

همچنین با مقایسه سال ۹۹ با سال ۹۷ که اوج التهابات در بازار بود، شاهد افزایش ۱۰ درصدی حجم معامله و کاهش ۵۵ درصدی تقاضای غیر موثر در بازار بودیم، که این اتفاقات در این ایام به رغم افزایش ۲۸۰ درصدی نرخ ارز رخ داده است؛ با اجرای اصلاحات ساختاری و ساماندهی وضعیت عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی میزان تقاضای غیر موثر حدود ۱۱ میلیون تُنی در هشت ماهه سال ۹۷ به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال ۹۹ کاهش یافت.

صادقی نیارکی با اشاره به همکاری استان‌ها در ساماندهی وضعیت عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی خاطر نشان کرد: با مقایسه وضعیت عرضه و تقاضا محصولات پتروشیمی در مقایسه با سال ۹۶ که التهابی در بازار وجود نداشت نیز شاهد افزایش ۳۳ درصدی حجم معامله و ۱۶ درصدی عرضه محصولات در بازار بورس هستیم.

وی اظهار امیدواری کرد با اصلاح سهمیه همه واحد‌های صنعتی متناسب با ثبت آمار تولید و اجرای کامل طرح افق (رصد مستمر سهمیه‌ها به صورت سیستمی) علاوه بر حفظ ثبات در روند عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی، امکان فرصت سازی برای واسطه گران به حداقل رسیده و تامین مواد اولیه با سرعت بیشتری بدست مصرف کننده واقعی خواهد رسید.

معاون امور صنایع وزارت صمت در انتها بر لزوم افزایش تولید در محصولات ملتهب از جمله انواع پلی پروپیلن ها، انواع پلی اتیلن ترفتالات‌ها و دی اتیلن هگزانول اشاره کرد و ریشه اصلی نابسامانی توزیع محصولات پتروشیمی را کمبود مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین دست برشمرد و لازم است برنامه ریزی از سوی وزارت نفت بری افزایش تولید این محصولات صورت گیرد.

وی همچنین نظارت شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر عرضه هفتگی محصولات ملتهب را به منظور جلوگیری از ایجاد زمینه‌های واسطه گری را درخواست کرد.   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی پتروشیمی بورس

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی پتروشیمی بورس عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی معاون امور صنایع وزارت صمت افزایش تولید صادقی نیارکی وضعیت عرضه مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۴۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: دو خوشه‌ پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت، در استان ایجاد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان علی مهدی‌پور _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: شکل‌گیری خوشه‌های صنعتی اهمیت زیادی دارد و با ایجاد این خوشه‌های صنعتی چندین واحد صنعتی راکد نیز به چرخه تولید بازگشت.

وی افزود: دو خوشه پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری (تأمین و ساخت و تعمیر) به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت در استان ایجاد شد، با ایجاد این دو خوشه صنعتی دو قرارداد به مبالغ یک میلیون یورو و ۴۶۰ میلیارد ریال با صنایع بزرگ استان در راستای تولید و تأمین تجهیزات مورد نیاز آن‌ها منعقد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خاطرنشان کرد: افزایش گردش مالی، توسعه قراردادهای قبلی، سفارش‌گیری از صنایع بزرگ و جلوگیری از خروج سفارش‌ها در استان از مزیت‌های راه‌اندازی این خوشه‌ها است، همچنین راه‌اندازی این خوشه‌ها و شناسایی ظرفیت‌های فنی موجود در استان باید جلب رضایت شرکت‌های بزرگ صنعتی را به همراه داشته است.

مهدی‌پور با اشاره به نقش و جایگاه صنایع کوچک و متوسط، اضافه کرد: این صنایع عامل اصلی رشد و توسعه کارآفرینی و نوآوری است که در رفع بیکاری و محرومیت بسیار اثرگذار است و فرصت‌های جدیدی را برای جذب سرمایه گذار ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه استفاده از خوشه‌های صنعتی در توسعه صنایع کوچک و متوسط یکی از روش‌های مؤثر و کارآمد است، ادامه داد: یک خوشه موفق می‌تواند نیرویی جهت‌دهنده تلقی شود که توسعه یک حوزه صنعتی خاص یا یک اقتصاد منطقه‌ای را در بهترین شکل ممکن به وجود آورد.

کد خبر 748739

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • تحقق ۱۰۳ درصدی تولید در پتروشیمی ایلام
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته