Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@15:08:45 GMT

انتخابات 1400 و «جعبه پاندورا»ی اصول‌گرایان

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۶۵۲۸۶

محمد باقر محسنی ساروی

اگر یکی از شاخص‌های مهم ریشه‌دار بودن یک جریان سیاسی، انتساب آن جریان به طیف کثیری از رجال خوش‌نام و سلیم‌النفس باشد -که هست- باید گفت جریان اصول‌گرایی در جمهوری اسلامی ایران با هر اسم و عنوانی، یک جریان ریشه‌دار است و مردانی را هم‌سو با خود دارد که به معنای واقعی کلمه، اهل حَزم و پرهیزگاری‌اند اما مشکل بزرگ این جریان، در آنجاست که فرماندهان و سیاسیون نامدار آن هیچ طرحی برای اقتصاد ملی ندارند و در حوزه فرهنگ، اراده‌ای معطوف به قدرت دارند و باور قلبی دارند به این‌که توسل به ابزارهای غیرفرهنگی و شیوه‌های قهری موثر واقع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نگاه و نظر اکثریت نیز در این بخش، واجد کمترین ارزش و اعتباری برای‌شان نیست و تلاش دارند با تحمیل گزاره‌های مورد نظر خود اکثریت را ولو به جَبر به رنگ این آموزه‌ها و انگاره‌ها در بیاورند و دلیل این امر هم غالباً این است که در دنیای جدید، تولیدات روزآمد فرهنگی که برای نسل جدید و حتی فرزندان خودشان جذّاب باشند، ندارند.

انتقاداتی که این جریان به رقیب قدرتمند خود –جبهه اصلاح‌طلبی یا جریان تحول‌خواه- در کلیّت خود می‌گیرد که طرفدار اقتصاد بازار و تئوری آدام اسمیت است و در حوزه فرهنگ نیز اهل تساهل و رواداری است نیز تا حدی بی‌ربط نیست اما دستِ کم باید گفت جریان اصلاح‌طلب با همه انتقادات شداد و غلاظی که بدان وارد می‌دانیم، یک گام پیش است چون طرحی برای تمشیت امور اقتصادی کشور و مدیریت بر فضای فرهنگی دارد و در مدیریت گفته‌اند «هرگاه شما طرحی برای اقدام نداشته باشید در حقیقت بهترین طرح را برای نابودی دارید» -if you fail to plan you are planning to fail-.

به باور من یکی از بهترین دلیل براین مدعا که اصول‌گرایان، طرحی جذّاب برای فرهنگ و برنامه‌ای برای ترمیم اقتصاد ملی ندارند در دو اظهار نظر اخیر محسن رفیق‌دوست و سردار کوثری یافتنی است: تاکید بر ضرورت قدرت یافتن برخی نظامیان و حل تمام مشکلات کشور در یک سال.

   غافل از این‌که نظامیان مورد نظر خواه از نظر اقتصادی یا سیاسی، همین امروز هم قدرتی کمتر از یک رییس دولت ندارند و اگر بتوانند یا بخواهند یک‌ساله امور را سامان بخشند چرا این کار را نمی‌کنند؟

ضمن این‌که این نظامیان با حمایت جریان اصول‌گرایی در فاصله‌ سال‌های 84 تا 90 و پنج تا شش سال از هشت سال دولت احمدی‌نژاد، هر سه قوه را یک‌دست در اختیار داشتند اما در نهایت از درون فروپاشیدند تا جایی‌که امروز قوی‌ترین منتقدان آنان نه اصلاح‌طلبان که مردانی از داخل جریان اصول‌گرایی هستند.

افزون بر آن شبیه همین وعده‌ها را در نیمه دوم دهه هشتاد نیز شنیده‌ایم ازجمله این‌که با «رضاخان اسلامی» قرار است ایران به یک «ژاپن اسلامی» مبدّل شود اما نتیجه چیزی جز تفرقه در بین جریان اصول‌گرایی، تزلزل در موقعیت منطقه‌ای و بین‌المللی ایران، تعمیق مشکلات اقتصادی مردم و کوچ بی‌سابقه نخبگان و طبقه متوسط اقتصادی و فکری نبود.

اصولاً اموری چون سیاست، اقتصاد و فرهنگ در دنیای جدید، اموری چندلایه و پیچیده است و برای مهار آنان باید ضمن هم‌اندیشی برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت تنظیم کرد.

همین که فردی ادعا می‌کند اقتصادی راکد با رشد منفی و تورّم بالا با تجمیع قدرت ظرف یک‌سال مدیریت خواهد شد نشان می دهد نه ساختار اقتصاد را می‌شناسد و نه مراودات حاکم بر روابط بین الملل را و نه هیچ طرحی برای ساختن دارد و اگر گمان بد به گوینده چنین تحلیلی نبریم باید بگوییم در جهل مرکب است یا قصد دارد با پنهان شدن در پشت خاکریز ساده‌سازی، قدرت را قبضه کند و فردای روزی‌که قدرت را قبضه کرد درِ «جعبه پاندورا»ی خود را باز می‌کند و هر نقد مشفقانه‌ای را با مشت آهنین پاسخ می‌دهد.

نکته جالب برای من این است که افزون بر اصول‌گرایان کهن‌سال و فاقد تحصیلات آکادمیک که چنین نگاهی دارند و بر آنان حَرَجی نیست، جوانان و نیروهای تازه‌نفس آنان نیز که خود را کارشناس اقتصاد، فرهنگ و روابط بین‌الملل می‌دانند نیز از همین زاویه به موضوع نگاه می‌کنند و در تحلیل‌های خود به‌طور ضمنی از چنین سیاست‌هایی در انتخابات 1400 دفاع می‌کنند و وعده می‌دهند که اگر روحانی و جهانگیری و نوبخت بروند و مردم به افرادی که اهل تسلیم و سازش نیستند و مخالف برجام هستند رای بدهند- بخوانید نظامیان-، اقتصاد کشور، گلستان می‌شود.

پیشنهاد من به «بقیه السّلف»، رجال شاخص و خط رسانه‌ای جریان تحول‌خواه این است که اجازه ندهند این افراد، از بی‌حوصلگی ملی که در اثر تنش‌های ناشی از مشکلات معیشتی، شیوع کرونا و بدعهدی دولت روحانی و غیبت تاریخ‌سوز رجالی چون آیت الله هاشمی رفسنجانی دامن قاطبه مردم به‌ویژه طبقه متوسط فکری را گرفته سوء استفاده کنند و به مردم وعده باغ سبز بدهند و از هم‌اکنون به دنبال افزایش آگاهی مردم، تحلیل درست و معرفی یک کاندیدا باشند و ید واحده شوند تا ضمن تحقق حضور حداکثری در انتخابات 1400 که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، موجی بسازند که همه ده نامزد متعدد اما هم‌فکر و هم‌اندیش جریان اصول‌گرایی را به کنار بزند.

با اتفاقاتی که این روزها بر سر طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در «خانه ملت» در حال رخ دادن است به نظر می‌رسد جریان اصول‌گرایی عزم خود را جزم کرده تا یک‌بار برای همیشه قدرت را یک‌دست کند و اگر امروز «بقیه السّلف» و رسانه‌های حامی جریان تحول‌خواه، سکوت کنند شاید فردای پس از تایید شورای نگهبان و ابلاغ این مصوبه به‌عنوان قانون نتوان کار موثری کرد.

پایان سخن این‌که در سیاست که عرصه واقعیات است، پیروزی حداقلی بهتر از بی‌عملی و تن دادن به شکست است.

جریان تحول‌خواه باید تمام مساعی خود را به کار بگیرد تا برنده قطعی انتخابات ریاست جمهوری 1400 باشد در غیر این‌صورت در برابر این مردم نجیب و در پیشگاه تاریخ و رخدادهای چند سال آینده کشور مسئول است.

لینک کوتاه: asriran.com/003CgC

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جریان اصول گرایی جریان تحول خواه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۵۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران شب گذشته ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳- در برنامه صف اول شبکه خبر در خصوص قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: باید ببینیم تهران چه وضعیتی در حوزه حمل و نقل دارد. تردد در تهران به صورت ۶۶ درصد استفاده از وسایل شخصی و ۴۴ درصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی است و علت آن هم عقب افتادگی تاریخی در نوسازی زیرساخت هاست.

افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس‌های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر

وی با بیان اینکه در کشور هر ظرفیتی داشتیم دنبال کردیم تا خریدها از داخل صورت بگیرد، به طوری که قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس منعقد شد، تصریح کرد: طبق مستندات تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد. ۳۲ ماه پیش روز معرفی بنده به عنوان شهردار هزار و ۸۸۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که ۸۸۰ دستگاه آن فعال بود. امروز سه هزار و ۲۰۰ اتوبوس داریم که دو هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط فعال هستند و تا چند روز آینده به سه هزار و ۴۰۰ دستگاه می رسد.

زاکانی با بیان اینکه ۶ هزار ون تهران مربوط به ۱۷ سال قبل بود و ۷۲ هزار تاکسی در تهران نیز وجود داشت که بخش قابل توجهی از آن با فرسودگی روبه رو بودند، تصریح کرد: پیش از سفر به چین برای اجلاس «یک کمربند یک جاده» قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس شامل دو هزار دستگاه دیزلی و هزار دستگاه برقی منعقد شد. پس از حضور در اجلاس پیگیری هایی برای انعقاد قرارداد مترو داشتیم.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ قراردادی برای ۶۹۱ دستگاه واگن مطرح شده بود و تا سال گذشته این طرح باقی مانده بود. پیش از سفر ما وزارت کشور در سفری این قرارداد را عملیاتی کرد. پس از ۶ سال عقب افتادگی که مقصر آن دولت قبلی بود، دولت انقلابی و جهادی اقدام کرد.

وی در ادامه یادآور شد: هشت رام قطار مترو به صورت کامل، ۱۰ رام قطعات و مابقی به صورت انتقال تکنولوژی وارد می شود. ما در چین با شرکت مربوطه اقدام به مذاکره کردیم و با پشتیبان مالی طرح نیز هماهنگی ها را انجام دادیم و قرارداد ۲۴ تا ۲۷ ماهه به ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافت و یک سال به نفع ایران شد.

زاکانی همچنین تصریح کرد: سهم اولیه ما دریافت شده بود و به همین دلیل یک سال به نفع ایران تمام شد. با مذاکره با چینی ها ۷.۵ میلیون یورو تکنولوژی ساخت بوژی را به ما دادند و مکلف شدند توسعه واگن سازی را برای ما انجام دهند.

‌در قراداد چین ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم

شهردار تهران با بیان اینکه این اقدام یک جهش برای داخل است، یادآور شد: میزان ساخت بوژی را برای کشور جلو انداختیم و ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران تمام شد و فضای جدیدی برای خدمت در کشور فراهم شد. ۶۳۰ دستگاه نیز به ۷۹۱ دستگاه واگن رسید. نمونه کامل یک به یک خردادماه ساخته و در اواخر سال واگن ها وارد کشور خواهد شد. ما به دنبال داخلی سازی بهترین قطعات هستیم و به سمت تزئینات نرفته ایم. بنده آمده ام که مردم را خوشحال کنم و با وجود صداهایی که شنیده می شود، ما توجهی به آن نداریم و مردم باید بدانند چه اتفاقات بزرگی در کشور رخ می دهد.

وی با اعلام اینکه اولین رام داخلی با همکاری مپنا، جهاد دانشگاهی و شرکت واگن سازی به صورت ۸۵ درصد داخلی سازی در حال تکمیل و یک افتخار برای کشور است، خاطرنشان کرد: ما خطوط را راه اندازی کرده ایم. مردم سالها در مترو با زحمت رو به رو بودند چون کسی به فکر آنها نبود.

‌ما به ازای ۲۵ سال گذشته در ۳ سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد

زاکانی با بیان اینکه ساخت خط ۸ و ۱۰ سال قبل آغاز شد و خط ۹ هفته آینده آغاز خواهد شد، گفت: تمام خطوط مترو غیر از خطوط ۹ و ۱۰ فعال هستند و یک انقلاب در مترو به عنوان زیرساخت ایجاد خواهد شد. ما به ازای ۲۵ سال قبل در سه تا چهار سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد. اورهال واگن ها نیز قابل مقایسه با گذشته نیست.

‌قیمت‌های طرف چینی ارزان‌تر و کیفیت بالاتر بود

شهردار تهران با اشاره به حضور خود در چین به دعوت شهردار پکن، تصریح کرد: موضوع حمل و نقل، هوشمندسازی، زیست محیطی و پسماند از موضوعات بحث ما در چین بودند. امروز انقلابی در چین در این بخش ها صورت گرفته و این مباحث برای آنها دیگر موضوعیت ندارد. ما سعی کردیم هدف‌گذاری مالی در این سفر داشته باشیم. قیمت هایی که در ایران به ما داده شده بود با چین قابل مقایسه نبود. قیمت های چین ارزان تر و کیفیت بالاتر بود.

وی افزود: سه هزار دستگاه اتوبوس داخلی خریداری شده بود و طرف داخلی به ما گفتند یک تا دو سال زمان می برد که اتوبوس ها را به ما تحویل دهند. ما گفتیم تولیدکنندگان با ما شریک شوند و در تکنولوژی و شراکت و ایجاد زمینه جدید وارد عمل شوند. هویت شهرداری و پول و امکانات قدرت آن است و آنها این شراکت را قبول کردند. قیمت داخل ایران ۳۴۷ هزار یورو اعلام شده بود و صورت جلسه ۳۲۲ هزار یورو و در نهایت ۳۱۶ هزار یورو بوده است. برای ۵۰۰ دستگاه با قیمت ۳۱۶ هزار یورو قرارداد بستیم و در چین دیدیم قیمت ها این چنین نیست.

زاکانی یادآور شد: چین حاضر شد با عددی کمتر از توافق با دولت ها با شهرداری تهران یوزانس کند. رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که این اتفاق برای اولین بار صورت گرفت. در داخل کشور ۲۵ درصد نقد، ۲۵ درصد ملک و ۵۰ درصد تسهیلات می پردازیم. ما وقتی وارد مذاکره شدیم این گام را برداشتیم که با ما تفاهم یوزانس داشته باشند و یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورو یوزانس برای اتوبوس، ون و تاکسی برقی یوزانس انجام شد. در آن زمان ما برای مجاب کردن چینی ها جهت یوزانس مذاکره می کردیم.

یوزانس یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورویی با چین

شهردار تهران با اعلام اینکه بانک شهر عامل ما بود و مسائل را دنبال می کرد، گفت: چینی ها با سفر به ایران قیمت های خود را اعلام کردند و یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو به تعداد ۲ هزار دستگاه اتوبوس، ۱۰ هزار دستگاه ون، ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی و ۱۵۰ هزار دستگاه موتور برقی یوزانس شد. به دنبال آن تیم کارشناسی ما به چین اعزام شدند تا ببینند کدام شرکت کیفیت بهتری دارد و کیفیت بالا در چین متعلق به ۶ یا ۷ شرکت است.

شرکت‌های سازنده اتوبوس‌های مطابق با استانداردهای ایران معرفی شدند

وی افزود: تیم ما مباحث را به صورت کارشناسی بررسی کرد و شرکت های سازنده اتوبوس های مطابق با استانداردهای ما در ایران را معرفی کردند. برای مثال قابلیت باتری و دیگر بخش ها مورد بررسی قرار گرفت. ما با دستاوردهایی که از بررسی کسب کرده بودیم خود به چین سفر کردیم و بنده با تک تک کارخانه ها صحبت کردم و در رقابت، بهترین کیفیت و کمترین قیمت را توافق کردیم.

شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است

زاکانی با بیان اینکه شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است و تأمین کننده خطوط مترو یک شرکت نظامی چینی است، یادآور شد: شرکت هایی که قرارداد بستیم از شرکتهای معتبر به شمار می روند و بانک مرکزی به ما گفت امکان ندارد یکی از همین شرکت ها به ما خودرو بدهد. قرار شد چینی ها در ایران کارخانه بسازند، انتقال تکنولوژی انجام دهند، با شهرداری شریک شوند و یوزانس سه ساله بگیرند که این موضوع یک شیرینی و حلاوت دارد.

ضمانت‌نامه‌های پایدار شدن قرارداد اتوبوس‌ها آمده است

شهردار تهران گفت: اگر این قرارداد پایدار شود (که ضمانت نامه های آن برای پایدار شدن آمده است) تمام خودروهایی که قرارداد آن منعقد شده وارد شهر خواهد شد. ما تنها عامل پیگیری هستیم و دیگر دستگاه ها نیز دخیل هستند. ما اتوبوس را به قیمت ۲۲۰ هزار یورو خریداری کردیم و با احتساب ورود آن به شهر ۲۴۵ هزار یورو خواهد بود و باید ببینیم چه میزان اختلاف با رقم داخلی وجود دارد.

‌همه بخش های مرتبط در جریان قرارداد با چین هستند

وی افزود: ما قرارداد را به آقای چمران به آقای تشکری و خانم سلیمانی تحویل دادیم که البته آقای تشکری در صحن شورا گفتند که تحویل نگرفتند و در تماسی که با ایشان گرفته شد گفتند که شاید به دستشان رسیده و یادشان نبوده است و سند آن موجود است. قرارداد را به وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه و بانک مرکزی دادیم. ما به ازای آن را دولت به ما می دهد. امکان ندارد این قرارداد منتشر شود و به صلاح کشور نیست. همه بخش ها در جریان قرارداد هستند.

زاکانی تأکید کرد: قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی خواهند اتفاقی بیفتد. مردم بدانند این افتخار برای این دولت و شهرداری است که دست به دست هم دادند تا گره از مشکلات مردم باز کنند.

شهردار تهران با بیان اینکه عده ای همت کردند که اجازه ندهند، کار انجام شود، گفت: این کارها بر ضد امنیت کشور است و می خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی توانند. این را به مردم نوید می دهیم.

وی تاکید کرد: تمام این وسایل حمل و نقل عمومی ضمانت نامه رسمی بانکی دارند.

دیگر خبرها

  • باشگاه آلومینیوم: مذاکره با بازیکنان خلاف اصول حرفه ای است
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • ۱۴۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • اصول فکری شهید مطهری برای جامعه دانشگاهی بسیار کارآمد است
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟
  • غدیر، اصل و اصول مهندسی دین خداست
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • رئیس ستاد انتخابات ورامین: فرآیند انتخابات با قدرت برگزار می‌شود