Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: ذینفعان کنکور دهها هزار میلیارد تومان گردش مالی از قِبل کنکور دارند و به این سادگی سفره شان را جمع نمی کنند ولو اینکه باور داشته باشند این جریان نسل آینده را تهدید می کند.

سیدمحمد بطحایی در چهارمین نشست از کارگاه تعاملی سیاستگذاری کودکان و نوجوانان با موضوع «نقد و بررسی نظام آموزشی کنکور محور» که به صورت مجازی و به همت وزارت رفاه برگزار شد، با بیان اینکه کنکور که روزی بنا به ضرورت هایی در دهه ۴۰ شروع شد، در سال های اخیر آثار و تبعات شدیدی را بر کودکان و نوجوانان ما برجای گذاشته است گفت: یک علت به ذات کنکور و روشی که برای سنجش و پذیرش دانشجویان داریم و علت دیگر به آثار و تبعات این روش برای سنجش و پذیرش بر می گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از پاسخ های برخی متخصصان این است که در شرایط موجود چاره ای نیست به روش موجود تن بدهیم و وقتی ۱۰۰ صندلی خالی در فلان رشته در یک دانشگاه معتبر داریم و ۱۰ هزار نفر پشت کنکور هستند، باید کنکور برگزار شود. هرچند به عنوان فردی که در این زمینه کار کرده ام حرف هایی در این زمینه دارم اما روی دیگر کنکور تبلیغات موسسات و کتب کنکوری است که امروز شما در رسانه های جمعی به ویژه صداوسیما شاهد آن هستید.

هیجان کاذب تبلیغات کنکور

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه تلویزیون خانواده ها را تهییج می کند که فرزندانشان را در کلاس کنکور ثبت نام کنند و فلان کتاب ها را خریداری کنند و  در واقع یک هیجان کاذب ایجاد می کند گفت: این آموزشگاه ها گاهی با هزینه سرسام آور خانواده ها را وادار می کنند حتی اگر حیث مالی بضاعت چندانی ندارند برای آنکه عقب نیفتند فرش زیرپایشان را بفروشند تا فرزندشان در فلان رشته قبول شود.

می توان روش ورود به ۸۰ تا ۹۰ درصد رشته های دانشگاهی را تغییر داد

بطحایی ادامه داد: امروز برای حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد رشته های دانشگاهی می توان روش ورود را تغییر داد، اما فعلا برای ۱۰ تا ۲۰ درصد مابقی می پذیریم که چاره ای جز روش فعلی نداریم اما چرا اصحاب رسانه خطرات و لطماتی که کودکان و نوجوانان را در معرض خطر قرار می دهد روشنگری نمی کنند و این دست تبلیغات مضر کاهش نمی یابد؟ باید بتوانیم آسیب ها را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه پیشنهادم در دومحور است، محور اول درباره روش فعلی کنکور است گفت: آیا واقعا روش دیگری نداریم که جایگزین روش فعلی بشود؟ سال هاست چنین مباحثی در جریان است. چرا نتوانستیم حتی یکی از شاخ های کنکور را بشکنیم؟ چه تمهیداتی را می توانیم به کار بگیریم که آثار و عواقب آن را کاهش دهیم و سمومی که به جسم کودکان تزریق می کند را کاهش دهیم.

نقش آموزش و پرورش در طبقه بندی اقتصادی و اجتماعی مردم با ایجاد مدارس متنوع

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه آثار و تبعات کنکور در دو دهه اخیر بسیار شدیدتر از قبل خود شده است و اصل و اساس بروز چنین اتفاق ناگواری، نخبه پروری است گفت: متاسفانه دستگاه های حاکمیتی به ویژه آموزش و پرورش در بروز این اتفاق تقصیر زیادی دارند، امروز با تنوع فراوانی از مدارس مختلف روبروییم. هیچ کشوری را نمی توانید پیدا کنید که مانند آموزش و پرورش اینگونه بچه ها را طبقه بندی کند.

بطحایی ادامه داد: دانش آموزان در مدارس مختلفی چون نمونه دولتی، تیزهوشان، شاهد، غیردولتی و ... درس می خوانند. این جدا کردن بچه ها  و دسته دسته کردن آنها از مهمترین ایرادات و نقایض نظام آموزش و پرورش ماست و با دست خودمان خانواده ها را به این سمت سوق می دهیم که فرزندتان نخبه است و باید از بچه های عادی فاصله بگیرد و برود در کلاس ایزوله ای با افرادی مانند خودش درس بخواند. هیچ آموزه تربیتی و اسلامی این را تایید نمی کند و این نخبه پروری در ایجاد طبقات اجتماعی و اقتصادی هم موثر بوده است.

گزارشهای محرمانه از خودکشی داوطلبان کنکور بدلیل شکست در کنکور

وی با بیان اینکه وقتی تنها راه آینده بچه ها را جلویشان می گذاریم و می گوییم فقط می توانی آینده خود را در این رشته ها تضمین کنی معلوم است که میلیون ها نفر رقابت می کنند برای اینکه از فیلتر کنکور بگذرند و وارد فلان رشته شوند اظهار کرد: در سال های گذشته در بولتن های محرمانه اخباری از خودکشی دهها نفر از داوطلبان کنکور داشتیم که به علت شکست، سرکوب و تحقیر در خانواده این کار را انجام داده بودند. برخی داوطلبان واقعا آینده دردناکی را از حیث ویژگی های روانشناختی باید به خاطر شکستی که در کنکور خورده اند متحمل شوند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش تاکید کرد که تا عوامل ایجاد کننده را برطرف نکنیم حتما مشکل ادامه خواهد داشت افزود: باید تنوع را کم کنیم. در دوره وزارت بنده اقداماتی انجام شد به عنوان مثال بساط آزمون ها را در دوره ابتدایی جمع کردیم.

برای پذیرش در رشته های پزشکی و مهندسی دانشگاه های برتر فعلا راهی جز کنکور نیست

بطحایی در پاسخ به ایسنا درباره مقاومت های درون سیستمی آموزش و پرورش برای برچیده شدن کنکور و طرح پیشنهاداتی مبنی بر افزایش سهم سوابق تحصیلی با نهایی شدن امتحانات سه سال آخر دوره متوسطه و تبعات آن گفت: برای اینکه یک مسئله پیچیده و مزمن را حل کنیم باید توجه داشته باشیم که عوامل تاثیرگذار در کنکور فقط به آموزش و پرورش برنمی گردد و عوامل متعددی در ادامه این کار تاثیرگذار است.

وی افزود: کنکور یک پدیده پیچیده و مزمن است و برای حل آن یکی از استراتژی ها و روش ها این است که آن را بشکنیم و خرد کنیم تا مسئله راحتتر حل شود. اکنون در حدود ۹۰ درصد رشته محل ها می توانیم بدون فرایند کنکور دانشجو سنجش و پذیرش کنیم. اگر بنا باشد کنکور سه ساعته را تبدیل کنیم به امتحان نهایی در سه پایه و بگوییم هر سه پایه امتحان نهایی بدهند، به نوعی کنکور را به سه پایه تسری داده ایم اما واقعا در ۹۰ درصد رشته ها نیازی به کنکور نداریم. هرچند هیئت علمی دانشگاه ها ترجیحشان این است که کنکور وجود داشته باشد و از طریق آن دانشجو بپذیرند ولو صندلی خالی داشته باشیم.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه گام اول این است که آن ۹۰ درصد را جدا کنیم گفت: بله می پذیریم که فعلا برای پذیرش در رشته های پزشکی و مهندسی در دانشگاه های برتر راهی جز کنکور نیست اما برای مابقی نیازی نیست بچه ها را به صف کنکور بیاوریم. اکنون انتقاد به آموزش و پرورش این است که آنچه در مدرسه به بچه ها می آموزید و نمره می دهید یعنی همان پیشینه تحصیلی بچه ها، معتبر نیست و معلوم نیست معلمی که نمره داده چگونه داده و حتی در بسیار مواقع معدل ۱۹ به بالا است و قدرت تمیز و تشخیص نمرات پایین است.

بطحایی تصریح کرد: البته بحث ارفاق و اینها را در نمره دادن ها نفی نمی کنم، اما بحثم این است که دانش آموزانی که آمادگی نشستن روی صندلی بعضی رشته ها را دارند می توانند با پیشینه تحصیلی گزینش شوند. باید از همان مسیری که وارد کنکور شدیم از همان مسیر خارج شویم. ما مسئله مان را باید بشکنیم. روش کنکور را باید تصحیح کنیم و برای کنکور فقط سراغ آن ۱۰ تا ۲۰ درصد اول برویم.

کتب درسی متوسطه اول هم سمت و سوی کنکوری گرفته

وزیر اسبق آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه ابتدا باید بچه های ابتدایی و متوسطه اول را از این آتش بیرون بیاوریم و از مهلکه خارج کنیم گفت: باید نظام آموزشی را اصلاح کنیم. کتب درسی ما حتی در متوسطه اول سمت و سوی آمادگی کنکور گرفته است و باید محتوا اصلاح شود. کتب باید به جای اینکه تاکید بر حافظه محوری و محفوظات عبث داشته باشد به سمت مهارت آموزی برود.

گردش مالی دهها هزار میلیاردی ذینفعان از قبل کنکور و دست پر زور آنها از مجلس تا مجامع علمی

وی درباره تعارض منافع موسسات کنکوری نیز گفت: تعارض منافع وجود دارد و نیازمند قانون است. به عنوان مثال بنده نوعی به عنوان وزیر، معاون، مدیرکل و کارشناس اجازه ندارم که در این مسیر سرمایه گذاری کنم، مدرسه غیردولتی داشته باشم و کتاب منتشر کنم و باید اگر چنین شد مجازات شوم. این موضوع نیازمند قانون است. در دوره وزارتم بارها در مجلس گفتم به عنوان وزیر می توانم بخشنامه بزنم که مدیرکل اجازه ندارد مدرسه غیردولتی داشته باشد اما یک بخشنامه است و با رفتن بنده و کاهش مراقبت ها دوباره تکرار می شود.

بطحایی با بیان اینکه ذینفعان کنکور دهها هزار میلیارد تومان گردش مالی از قِبل کنکور دارند و به این سادگی سفره شان را جمع نمی کنند ولو اینکه باور داشته باشند این جریان نسل آینده را تهدید می کند گفت: فرصت های یادگیری عمیق را که باعث عدالت آموزشی می شود  به واسطه کنکور از بچه ها می گیریم و کنکور به ابزاری برای بی عدالتی تبدیل شده است.

وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: این ذینفعان مالی و اقتصادی کنکور در این موضوع بسیار سهیم هستند. به محض اینکه کسی بخواهد تغییری ایجاد کند در هرکجا که دستشان برسد از ریاست جمهوری گرفته تا مجلس و مجامع علمی و دانشگاه ها و مراجع دینی شروع به تخریب می کنند. این ذینفعان اجازه چنین تغییرات و اصلاحاتی را نمی دهند.

وی با اشاره به اینکه برخلاف کشورهای دیگر که وارد شدن به سیستم آموزش عالی آسان است اما خروج بسیار مشکل است گفت: متاسفانه یکی از شاخص های قضاوت و داوری درباره موفقیت دانشگاه ها  در کشور ما این است که می گویند از هر ۱۰۰ نفری که وارد دانشگاه شده اند، چند درصد بعد از چهار سال و چند درصد بعد از پنج سال خارج شده اند؟ فارغ التحصیل کردن دانشجویان یک شاخص موفقیت محسوب می شود.

کاهش اشتیاق جوانان برای ورود به دانشگاه ها از ۷ ـ ۸ سال گذشته

بطحایی ادامه داد: در آموزش عمومی مدل برنامه ریزی، تابع تقاضای اجتماعی است و هرکجا ولو یک دانش آموز وجود داشته باشد آموزش و پرورش باید خدمات بدهد اما در آموزش عالی تابعی از نیاز جامعه و آمایش سرزمینی است. در کشور ما از حدود ۳۰ سال قبل به دلیل افزایش تقاضا برای تحصیل در آموزش عالی،  یک جوان احساس می کرد اگر ادامه تحصیل ندهد نمی تواند شغلی داشته باشد. بنابراین داوطلبان ورود به دانشگاه یک شیب فراوان و تندی تجربه کردند و چاره ای جز گسترش دانشگاهها نبود  اما از حدود هفت، هشت سال قبل این اشتیاق کمتر شده و جوانان بیشتر به فکر کسب یک مهارت برای ورود به اجتماع افتاده اند.

چگونه می توان زمینه حذف کنکور را ایجاد کرد؟

وی با بیان اینکه گسترش بی حدوحصر دانشگاهها موجب کاهش کیفیت فارغ التحصیلان شده است گفت: فارغ التحصیلان کمتر می توانند شغلی متناسب با رشته تحصیلی خودشان پیدا کنند. هرچند این یک فرصت برای مبارزه با کنکور است. کاهش رغبت به آموزش عالی و تمایل به مهارت آموزی به شرط افزایش ظرفیت های مهارت آموزی و  گره زدن اشتغال به کسب مهارت می تواند زمینه حذف کنکور را فراهم کند.

/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزیر اسبق آموزش و پرورش ۹۰ درصد رشته آموزش عالی دانشگاه ها رشته ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۵۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات صحرایی درباره کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان

وزیر آموزش و پرورش درباره لغو کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان گفت: رای دیوان عدالت اداری باید اجرا شود و از حقوق دانشجو معمان به میزان استفاده از خدمات کسر شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش در مرکز ارتباط مردمی نهاد ریاست جمهوری اظهار کرد: فردا در روز چهارشنبه 12 اردیبهشت، گروهی از معلمان به نمایندگی از جامعه معلمان کشور، به دیدار رهبر انقلاب می‌روند و در این دیدار، عیدی خود را از ایشان دریافت می‌کنند. معلمان در سال پیش رو، در راستای اجرای سخنان ایشان تلاش خواهند کرد و سال بعد، گزارش اقدامات انجام شده را به ایشان ارائه می‌دهند.

وی در نخستین تماس تصویری با یکی از داوطلبان آزمون استخدام آموزگاری از شهر نیشابور که نسبت به نحوه اعمال امتیاز بومی در این آزمون بر خلاف محتوای منتشر شده در دفترچه راهنمای آزمون گفت: معیار دفترچه است و باید براساس آن اقدام شود، موضوع بررسی خواهد شد و نتیجه را پیگیری و اعلام می‌کنیم، البته امتیاز بومی قانون است و باید اعمال شود. در آزمون استخدامی به دنبال افرادی هستیم که علاقه‌مند به معلمی هستند و آن را فقط به عنوان شغل نمی‌دانند‌.

تماس دوم از جانب دانشجو معلمی بود که درباره ابطال کسر 45 درصد از حقوق دانشجو معلمان سوال پرسید، وزیر آموزش و پرورش دراین‌باره گفت: رای دیوان شیوه گرفتن را ابطال کرده است، مصوبه مربوط به سال 91 است که براساس قانون متعهدین خدمت گفته است که 45 درصد برای ارائه خدمات رفاهی کسر شود و همین موضوع باعث شده است که به دانشگاه فرهنگیان به اندازه سایر دانشگاه‌ها بودجه ندهند.

صحرایی ادامه داد: وقتی رای به ما ابلاغ شد از استان‌ها خواستم تا این شیوه کسورات را نگه دارند تا هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان تصمیم بگیرد همچنین به دانشگاه گفتیم به ما جدول ارائه داده و وضعت کسر از حقوق دانشجو معلمان به ازای وضعیت هر دانشجو متفاوت باشد.

وی گفت: پیوستی که در کنار نامه بنده در فضای مجازی منتشر شده است، از جانب بنده نبوده و مورد تایید نیست، به پلیس فتا گفته‌ایم که این موضوع را پیگیری کند.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان بابد رای دیوان عدالت اداری را اجرا کند و هرفردی به میزانی که از خدمات دانشگاه بهره مند می‌شود از حقوق او کسر شود.

صحرایی در تماس تصویری با معلم جوانی که در مدارس روستایی تدریس می‌کند و نسبت به حقوق پایین نومعلمان گلایه داشت و خواستار اجرای فوق‌العاده ویژه برای معلمان بود، گفت: امسال 8 نفر از معلمان نمونه کشوری از میان معلمان روستایی بودند که این نشان‌دهنده توجه به آنهاست.

وی افزود: به دنبال احیای پرداخت حق ایاب و ذهاب به معلمان هستیم همچنین معلمان فوق‌العاده ویژه دریافت می‌کنند اما درصد آن 100 درصد مورد انتظار نیست و طبق قانون برای 20 درصد کارمندان پیش بینی شده است و اگر وزارتخانه‌‌ای مانند نفت فوق‌العاده ویژه را اجرا می‌کند درآمد اختصاصی دارد البته از وقتی که وزارت آموزش و پرورش مصوبه رتبه‌بندی را دریافت کرد، اکنون دستگاه‌های دیگر مانند نیروهای مسلح هم خواستار رتبه‌بندی هستند‌.

وزیر آموزش وپرورش ادامه داد: به حوصله نیاز است تا فوق‌العاده ویژه را برای گروهی از معلمان جا بیندازیم البته در داخل وزارت آموزش و پرورش تا 100 درصد فوق‌العاده ویژه هم داریم به عنوان مثال کارکنان حقوقی و آی تی که معلم نیستند البته آنها هم حاضرند این حقوق را بدهند و رتبه‌بندی را بگیرند.

صحرایی افزود: بعد از اجرای رتبه بندی معلمان میانگین حکم آنها از دستگاه‌های دیگر بالاتر است، البته معلمان باید محدودیت حقوق دریافتی خود را با اضافه کار و حق التدریس جبران کنند. تلاش می‌کنیم به معلمان خدمت کنیم و امشب دولت خدمتی به معلمان خود خواهد کرد.

تماس بعدی از سوی مدیر مدرسه شبانه‌روزی فاطمیه بره سر از استان گیلان بود، که وی در پاسخ گفت: 68 دختر در مدرسه ما تحصیل می‌کنند و با افزایش هزینه‌ها باعث بدهی بسیاری در بحث تعذیه دانش‌آموزان شده است و سرانه غذایی که واریز شده پاسخگوی نیازها نیست همچنین فضای مدرسه دچار از جمله دیوار مدرسه دچار فرسودگی شده است.

وزیر‌آموزش و پرورش در این باره گفت: رئیس سازمان نوسازی را برای بررسی وضعیت مدرسه اعزام خواهم کرد تا تجهیزات مورد نیاز مانند نیمکت را اختصاص دهند و 100 میلیون تومان به عنوان هدیه به حساب مدرسه واریز می‌کنیم تا به تغذیه دانش‌آموزان اختصاص دهند.

صحرایی در پاسخ به مشکل معلمان خرید خدمات آموزشی گفت: معلمان خرید خدمات آموزشی باید در آزمون استخدامی شرکت کنند و اگر قبول نشوند به عنوان قرارداد کار معین استخدام خواهند شد و تعداد آنها در کشور 26127 نفر است که برای پرداخت حقوق آنها بودجه نداشتیم چون امسال برای به کارگیری آنها مجوز نداشتیم.

وی در پاسخ به تماس معلمی از استان سیستان و بلوچستان درباره نبود رفاهیات برای معلمان، کلاس‌های درس شلوغ مدارس که 35 تا 40 نفر جمعیت دارند، گفت: معلمان از گذشته رفاهیات نداشتند و در این دولت کار را شروع کردیم و سعی داریم در روز معلم از شرمندگی معلمان دربیاییم و باید به شیوه‌های خود رفاهیات را جبران کنیم‌.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: حق‌التدریس در حال به روز شدن است و سه ماه پرداخت شده و در اردیبهشت باقی مانده آن پرداخت خواهد شد و مطالبات حق‌‌التدریس را تسویه می‌کنیم و باقی مانده مربوط به سال 1403 تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید پرداخت خواهد شد همچنین از ابتدای سال تحصیلی آینده حق‌‌التدریس معلمان دو ماه پرداخت خواهد شد‌.

صحرایی گفت: تدریس در کلاس‌های 40 نفری واقعا دشوار است و اکنون میانگین تراکم کشوری 24 نفر است اما در برخی استان‌ها بالای 40 نفر است در تهران، جمعیت دانش‌آموزان بسیار بیشتر از سیستان و بلوچستان است.

وی در آخرین تماس درباره اعمال رتبه جدید در حقوق معلمان بازنشسته گفت: این مشکل حل شده است و از شب گذشته صندوق بازنشستگی کشوری برای اعمال احکام در حقوق اقدام کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور اعلام شد
  • فوری | هدیه روز معلم واریز شد | معلمان حساب‌هایشان را چک کنند
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • هدیه ۲ میلیونی وزیر آموزش و پرورش به حساب معلمان واریز شد
  • برای نگهداشت حرمت معلم بکوشیم
  • توضیحات صحرایی درباره کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان
  • صحرایی: غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال