Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:31:29 GMT

بازی خطرناک ترامپ در آستانه خروج از کاخ سفید

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۶۶۴۱۱

بازی خطرناک ترامپ در آستانه خروج از کاخ سفید

کمتر از سه هفته دیگر «جو بایدن» رئیس جمهوری منتخب مردم آمریکا قدرت را در کاخ سفید به دست خواهد گرفت.

رویکرد دیپلماتیک بایدن امیدواری ها را به احیای توافق هسته‌ای و فروکش فضای تخاصم و دشمنی مطلق میان تهران و واشنگتن که در دوران ترامپ به اوج خودش رسید افزایش داده و حتی برخی ناظران می‌گویند یک فضای حداقلی عادی‌سازی و مدیریت تنش را میان دو کشور فراهم خواهد ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این موضوع خوشایند ترامپ و تیم سیاسی‌اش نیست. چهار سال تلاش و تقلا برای آوردن ایران پای میز مذاکره و رسیدن به توافق مورد نظر خودشان در خصوص مسائل هسته ای ایران به نتیجه حاصله نرسید و امروز ترامپ بدون داشتن دستاورد و میراثی اثرگذار و قابل عرضه برای مردم آمریکا در حال ترک قدرت است.

ترامپ با اطلاع و آگاهی از این موضوع، استراتژی برهم زدن بازی و تلاش برای تنش آلود کردن فضای منطقه ای خاورمیانه و در این مرحله راه اندازی جنگی محدود را در پیش گرفته است. اعزام بمب افکن بی ۵۲ به منطقه خاورمیانه و اعلام اینکه در پشت حملات به منطقه سبز بغداد که محل استقرار سفارت آمریکا است؛ نیروهای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارند؛ همگی بازی هدفمند و برنامه‌ریزی شده از سوی ترامپ برای ماجراجوی جدید به نظر می‌رسد بلکه از این طریق بتواند مساله انتقال قدرت در داخل آمریکا را متاثر سازد. 
نگرانی نسبت به رفتار ترامپ زمانی بیشتر می شود که تمایلی به ترک و انتقال مسالمت آمیز قدرت نشان نمی‌دهد. این موضوع با اینکه اساسا مساله داخلی آمریکا است اما بی گمان تاثیرات  بین المللی زیادی خواهد داشت.

هیجان‌زدگی و تلاش برای زود به نتیجه رسیدن بخشی از شاخصه های رفتاری ترامپ است و با توجه به اینکه خودش را همواره بازیگر عاقل و مسلط به مسائل و تحولات می داند؛ احتمال رفتارهای غیر قابل پیش بینی و ماجراجوایانه زیاد است؛ به خصوص اینکه ترامپ متاثر از لابی های یهودی و سعودی هم هست. این دو لابی نقش معناداری در رفتار ضدایرانی ترامپ طی چهار سال اخیر داشته‌اند. اخیرا هم به نقل از برخی منابع گزارش شده که عربستان سعودی و صهیونیست‌ها سخت در تلاشند که ترامپ را قانع کنند قبل از ترک کاخ سفید دست به انجام حملات محدود و عملیاتی علیه مراکز حساس نظامی و هسته ای ایران بزند.
در این شرایط حساس باید دیپلماسی فعال کشورمان هم در جهت رسانه ای و هم میدانی وارد عمل شده و نیات و اهداف شوم دشمنان را در سطح افکار عمومی جهانی روشنگری کنند.

واقعیت این است که ترامپ امروز احساس شکست و ناکامی می کند. استراتژی فشار حداکثری در عمل با استراتژی مقاومت حداکثری مواجه شد. در سطح بین المللی ترامپ نتوانست ائتلاف جهانی را علیه ایران بسیج کند.

کشورهای اروپایی، چین و روسیه هرگز در دام و بازی افراطی ترامپ نیافتادند. از این جهت به لحاظ روانشناختی هم این موضوع قابل تفسیر و تحلیل است که ترامپ با نزدیکی به موعد پایانی حضورش در کاخ سفید رفتارهای پرخاشگرانه و تند بیشتری از خودش نشان دهد.

اساسا انسان و سیاستمداری که ناکامی و احساس شکست را تجربه کرده؛ رفتارهای ضد عقلانی و پرخاشگرانه از خود بروز می دهد. تحرکات و رفتار ترامپ طی یک هفته اخیر در خاورمیانه نشان از همین امر دارد که رئیس جمهوری افراطی آمریکا اخرین تقلاها و تلاش خود را برای رسیدن به اهداف مورد نظرش دنبال می کند و در این مسیر با توجه به بن بست همه سیاست های ضد تحریمی اش، احتمال عملیات نظامی را هم در ذهن و روانش جست و جو می کند.

به عبارت و زبان ساده تر، ترامپ به عنوان بی قانون ترین و افراطی ترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا دنبال بهانه و مستمسکی برای ماجراجویی است که باید با هوشمند و تدبیری عالمانه فرصت بهانه را نداد و شکست را مثل گذشته نصیب اش ساخت. در همین خصوص محمد جواد ظریف با نوشتن توئیتی با مضمون اینکه ترامپ به دنبال بهانه ای برای راه اندازی جنگ است؛ افکار عمومی منطقه و جهان را نسبت به خطر رفتارهای ترامپ آگاه ساخت.

برچسب‌ها برجام اختصاصی ایرنا جو بایدن ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام اختصاصی ایرنا جو بایدن برجام اختصاصی ایرنا جو بایدن ایران اخبار کنکور کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۶۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف

فرارو- این مورخ از سال ۱۹۸۴ میلادی نتیجه تمام انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده را به درستی پیش بینی کرده است. او اعلام کرده که برای شکست بایدن در مقابل ترامپ در ماه نوامبر "اشتباهات زیادی باید رخ دهد".

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، این استاد تاریخ در دانشگاه امریکایی در واشنگتن دی سی سیستمی را ابداع کرده که آن را "سیزده کلید" می‌نامد و کتابی در دهه ۱۹۸۰ میلادی نوشت که این ایده را توضیح می‌داد. او نظریه خود را با الهام از  "ولادیمیر کیلیس" دانشمند روس زلزله شناس مطرح کرده است.

کیلیس پس از وقوع یک زلزله عظیم در ژاپن و زلزله‌ای دیگر در مرکز کالیفرنیا در سال ۲۰۰۳ که در دوره زمانی پیش بینی شده توسط تیم بین المللی وی رخ داده بودند توجهات زیادی را به خود جلب کرد.

 لیچمن می‌گوید تکنیک اش او را قادر می‌سازد نتیجه آرای رای دهندگان را صرفا بر اساس عوامل تاریخی و نه با استفاده از نتایج نظرسنجی ها، تاکتیک‌ها یا رویداد‌های تبلیغاتی ترجیحی نامزد‌ها پیش بینی کند.

علیرغم نتایج نظرسنجی‌ها که نشان می‌دهند بایدن در سطح ملی با مشکل مواجه است و در چندین ایالت نوسانی عقب‌تر از نامزد رقیب اش می‌باشد لیچمن معتقد است که او کماکان رئیس جمهور باقی خواهد ماند و با چالشی جدی مواجه نخواهد بود. او می‌گوید: "برای آن که بایدن در انتخابات متحمل شکست شود خیلی مسائل باید اشتباه پیش بروند".

نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهند وضعیت ترامپ در سطح ملی و در ایالت‌های کلیدی در حال تغییر جدی است لیچمن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. او می‌گوید: "آنان مسحور چیز‌های اشتباهی شده اند که همانا نتایج نظرسنجی‌ها است. نخست آن که نتایج نظرسنجی‌هایی که شش تا هفت ماه پیش از انتخابات پیش بینی کنند از نظر من ارزشی معادل صفر دارند. همواره ممکن است یک رویداد فاجعه آمیز به اندازه کافی خارج از محدوده کلید‌ها رخ دهد که می‌تواند بر انتخابات تاثیر بگذارد. در اینجا ما برای اولین بار نه فقط یک رئیس جمهور سابق بلکه یک نامزد اصلی حزب را داریم که محاکمه می‌شود و چه کسی می‌داند که اگر او محکوم شناخته شود که احتمال تحقق این سناریو نیز زیاد است چگونه ممکن است همه چیز تغییر کند".

لیچمن می‌گوید پاندمی کووید – ۱۹ یک رویداد تاریخی بود که او را وادار کرد پیروزی بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کند. او می‌افزاید: "ترامپ فکر می‌کرد کارزار انتخاباتی اولویت و اهمیت بیش تری دارد و به طور اساسی با پاندمی کووید مقابله نکرد. همین موضوع باعث باخت اش شد".

با این وجود، برخی از "کلید"ها به نفع ترامپ عمل می‌کنند. یکی از آن کلید‌ها وجود نامزد سوم است که ممکن است "رابرت اف کندی جونیور" نقش آفرین اصلی ان در رقابت انتخاباتی باشد. دو کلید دیگر مربوط به اقتصاد هستند. علیرغم آن که برخی از اعداد و آمار‌های اقتصادی ممکن است به نفع بایدن باشند، اما او از این نظر هنوز با بهبود رتبه در زمینه محخبوبیت مواجه نبوده است. ناآرامی‌های اجتماعی کلید دیگری می‌باشد که علیه بایدن عمل می‌کند. بسیاری از دانشجویان معترض ضد اسرائیل بایدن را به دلیل حمایت از اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه، "جو نسل کُش" خطاب می‌کنند. هم جذابیت رئیس جمهور فعلی و هم کاریزمای رقیب نیز به عنوان یک کلید در نظر گرفته می‌شود و در حالی که بسیاری احساس می‌کنند هر دو نامزد بسیار پیر هستند به نظر می‌رسد سن بیش‌تر بایدن در مقایسه با ترامپ عاملی به ضرر بایدن باشد.

البته لیچمن در سال ۲۰۰۰ میلادی از نظر فنی نتیجه انتخابات امریکا را اشتباه پیش بینی کرد او پیش بینی کرده بود که "ال گور" برنده انتخابات می‌شود. البته لیچمن خود معتقد است که نتیجه آن انتخابات "به سرقت رفت" و می‌گوید ال گور رای مردم را کسب کرده بود. او می‌افزاید: "افراد زیادی هستند که دوست دارند شکست من را ببینند. واقعیت آن است که من یک انسان هستم. در نتیجه، نمی‌توان گفت که سیستم پیش بینی من هرگز دچار خطا نمی‌شود. هیچ چیز در دنیای انسانی کامل و قطعی نیست".

از جمله کلید‌ها در سیستم پیش بینی لیچمن می‌توان به این عوامل اشاره کرد: ماموریت حزب، رقابت، رئیس جمهور مستقر، نامزد سوم، وضعیت اقتصاد در کوتاه مدت، وضعیت اقتصاد در بلند مدت، تغییر سیاست، ناآرامی اجتماعی، رسوایی، شکست نظامی یا شکست در عرصه سیاست خارجی، موفقیت خارجی یا موققیت نظامی، کاریزمای مقام فعلی و کاریزمای رقیب.


دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • غیبت ۲ ستاره پرسپولیس در آستانه بازی با سپاهان
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • مداخله جویی کاخ سفید درباره خواننده رپ ایرانی
  • تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد