Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، سیدمحمد هاشمی‌نژاد به افزایش تعداد سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه نسبت به سال گذشته اشاره کرد و افزود: صدور فرمان تاریخی رهبر معظم انقلاب در ٩ اردیبهشت ماه سال جاری در خصوص «آزاد سازی سهام عدالت» و تاکید بر اعمال «مدیریت مستقیم» سهامداران سهام عدالت بر سبد دارایی‌های خود نقطه عطفی در تاریخ ۵۰ ساله بازار سرمایه کشور، به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بورس تهران سبزپوش شد | افزایش ۱۰ هزار و ۴۳۳ واحدی شاخص کل

وی اظهار داشت: در واقع، ورود حدود ۵۰ میلیون سهامدار سهام عدالت به بازار سرمایه که بیش از نیمی از جمعیت کشور را شامل می‌شود، فرصت بی‌نظیری را برای افزایش سهم بازار سرمایه در تجمیع پس‌اندازهای خرد و توسعه فرهنگ سهامداری فراهم ساخته است؛ امری که با نگاهی به میزان مشارکت سهامداران حقیقی در عرضه‌های اولیه سهام شرکت‌ها به خوبی قابل مشاهده است.  

هاشمی نژاد خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه، تعداد کل کدهای سهامداری فعال در شهریور ماه ۹۹، حدود ۲۱ میلیون بود، این در حالیست که این عدد در شهریور ماه ۹۸ نیز حدود ۹ میلیون کد بوده است.  

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت:  رشد ۱۳۶ درصدی کدهای فعال در یکسال اخیر، جذابیت بالایی را برای ورود شرکت‌های تازه به بازار سرمایه ایجاده کرده است، زیرا صرف نظر از تامین مالی مناسب بنگاه‌ها از بازار، وجود چشم‌انداز مثبت سهامداران به عرضه‌ اولیه ها سبب شد که فعالان بازار اقبال زیادی به این قبیل عرضه‌ها از خود نشان دهند.

افزایش مشارکت سهامداران در عرضه‌های اولیه

وی گفت: بررسی عرضه‌های اولیه در نیمه نخست ۹۹، نشان می‌دهد که در اولین عرضه اولیه امسال در ۲۰ فروردین ماه که مربوط به شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا) بود، حدود دو میلیون نفر مشارکت داشتند؛ این در حالیست که در عرضه اولیه های پایانی امسال حدود ۵.۵ میلیون نفر، مشارکت داشتند.  

به گفته هاشمی نژاد، این افزایش چشمگیر مشارکت در عرضه‌های اولیه می‌تواند فرصت بسیار مناسبی را برای بنگاه‌های اقتصادی کشور برای تامین مالی ایجاد کند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بررسی‌های موجود نشان‌دهنده برآیند مثبت عرضه‌های اولیه طی دو سال اخیر بوده است، افزود: به نوعی که صف‌های خرید میلیونی و کسب بازدهی‌های حداکثری علاوه بر افزایش مشارکت سبب ایجاد جو خوش‌بینی و مثبت به تداوم سرمایه‌گذارهای حقیقی‌ها در بازار سرمایه شده است.

وی با بیان اینکه بررسی تاریخچه‌ای عرضه‌های اولیه، حاکی از آن است که تعدادی از شرکت‌های عرضه شده در روزهای بعد از عرضه نه تنها با استقبال خرید روبرو نشده‌اند، بلکه شاهد قیمت‌های پایین‌تر از روز عرضه اولیه خود نیز بوده‌اند، گفت: عمده دلیل این رویداد نیز جدا از تفاوت دیدگاه‌های ارزش‌گذاری‌ها به شرایط خاص بازار در زمان عرضه که عمدتا هم ناشی از ریسک‌های سیستماتیک بوده است باز می‌گردد.

پشت پرده ریزش‌های شدید بورس تهران | روایت رئیس سازمان بورس از علت ریزش‌های اخیر بازار سهام

هاشمی نژاد خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نرخ مشارکت در آخرین عرضه‌های اولیه امسال حدود پنج میلیون نفر بوده است؛ بنابراین می‌توان این گونه نتیجه‌گیری کرد که بازار سرمایه بستر مناسبی را برای عرضه سهام بنگاه‌های اقتصادی و تامین مالی شرکتی فراهم کرده است.  

این کارشناس بازار سرمایه گفت: افزایش سهم بازار سرمایه در تامین مالی نسبت به بازار پول، موضوعی است که در برنامه‌های مختلف توسعه مورد تاکید مسوولان اقتصادی کشور قرار گرفته است و از این رو می‌توان حضور پررنگ فعالان در عرضه‌های اولیه را مانند ابزاری برای تحقق این برنامه در نظر گرفت.  

وی اظهار داشت: وجود قوانین و دستورالعمل‌های حمایتی بازار که برجسته‌ترین آن، الزام داشتن بازارگردان برای کلیه سهام در بورس و فرابورس است، به عنوان محرک برای دو طرف عرضه و تقاضا عمل می‌کند.  

هاشمی نژاد افزود: همچنین تسهیل در فرآیند پذیرش شرکت‌ها در بورس و فرابورس که سبب شود شرکت‌هایی با عملکرد مناسب و سودده زودتر مورد پذیرش در بازار سرمایه قرار گیرند، می‌تواند سبب افزایش اعتماد عمومی در خصوص عرضه‌های اولیه گردد و عرضه این شرکت‌ها با موفقیت انجام شود.

کد خبر 577568 برچسب‌ها بورس تهران بورس - فرا بورس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران بورس فرا بورس عرضه های اولیه بازار سرمایه تامین مالی هاشمی نژاد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۶۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم

محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در رابطه با قرارداد‌های آتی تک سهم تاکنون بیش از ۳۰ نماد در بازار ابزار‌های نوین خودمان در قالب قرارداد آتی تک سهم شروع به کار کردند نکته‌ای که وجود دارد این است که omsهای متنوعی بتوانند اضافه شوند در حال حاضر دو تا از oms مجوز گرفتند به مرور که چند oms دیگر هم اضافه شوند به امید خدا ما نماد‌های پایه‌ایی که بخواهند در بازار قرارداد آتی تک سهم فعالیت داشته باشند را اضافه خواهیم کرد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: فکر می‌کنم به امید خدا تا پایان سال بتوانیم به بیش از ۴۰ نماد به عبارتی حداقل نماد‌هایی که گردش بالایی دارند این فرآیند را افزایش دهیم.

گودرزی در رابطه با اهمیت قرارداد آتی تک سهم هم بیان کرد: دو طرفه شدن بازار مهم‌ترین فاکتور و عامل ایجاد این بازار است و فکر می‌کنم بازار آتی تک سهم می‌تواند کمک شایانی کند که حتی در بازار نزولی هم معامله‌گران سود داشته باشند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است