Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان "دانشگاه توبینگن" آلمان یک برنامه آموزشی ایجاد کرده‌اند که به افراد دارای مشکل خواندن و املا کمک می‌کند تا از کودکی با کمک یک بازی بر این مشکل غلبه کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اینوویشن اوریجینز، در آلمان بین پنج تا ۱۰ درصد افراد از مشکلات خواندن و نوشتن/املا رنج می‌برند. برای حدود ۴۰ هزار کودک در سال این مشکلات به مشکلات یادگیری در مدرسه منجر می‌شود و اعتماد به نفس آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکلات غالباً تا جایی پیش می‌رود که کودک اشتیاق به یادگیری را کاملاً از دست می‌دهد.

زبان شناسان، دانشمندان علوم رایانه و روانشناسان "دانشگاه توبینگن" و "موسسه یادگیری درمانی توبینگن" آلمان اخیرا بازی آموزشی دیجیتالی به نام "Prosodiya" که در تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند قابل اجراست برای کمک به کودکانی که در حال مبارزه با چنین مشکلاتی هستند، ایجاد کرده‌اند.

"هیکو هولز"(Heiko Holz) یکی از توسعه‌دهندگان برنامه مذکور و دانشجوی دکترای دانشگاه توبینگن گفت: بسیاری از کودکان مبتلا به خوانش‌پریشی، دُش‌خوانی یا دیسلِکسیا(Dyslexia) در تشخیص ریتم گفتار و جایی که استرس در هجا یک کلمه است، مشکل دارند.

محققان اظهار کردند که این مشکلات مانعی جدی برای یادگیری نوشتن هستند و دلیل این امر آن است که استرس هجاهای یک کلمه نقش اصلی را در یادگیری قوانین مهم املای کلمات بازی می‌کند و برنامه مذکور می‌تواند در این زمینه به کودکان کمک کند.

در کشور خیالی "Prosodiya"، مناظری افسانه‌ای و رنگارنگ وجود دارند که در آنجا کودکان تمرین می‌کنند که کلمات را گام به گام به هجاهای مختلف تقسیم کرده و هجاهای استرس دار(stressed syllables) را تشخیص دهند. آنها یاد می‌گیرند که تفاوت هجاها را با مصوت‌های بلند و کوتاه تشخیص دهند و در نهایت قوانین املا را یاد گرفته و  بر روی آنها اعمال کنند. در این برنامه توپ بزرگ سبزرنگی وجود دارد که بر روی هجاهای کلمات استرس‌دار می‌پرد و توپ کوچک زرد بر روی کلمات بدون استرس می‌پرد. یک توپ قرمز نیز دهانش باز است و مصوت‌های بلند را نشان می‌دهد و در طرفی دیگر نیز یک توپ آبی با دهان بسته، مصوت‌های کوتاه را مشخص می‌کند.

کودکان در خانه و بدون کمک بزرگسالان می‌توانند بازی Prosodiya را انجام دهند.

هیکو هولز گفت: این امر به ویژه برای کودکانی که به کشور آلمان مهاجرت می‌کنند و والدین آنها به اندازه کافی زبان آلمانی را برای کمک به آنها نمی‌دانند، موثر است. برنامه این است که کودکان سه تا پنج بار در هفته و هر بار ۱۵ دقیقه در یک بازه زمانی ۱۰ هفته‌ای این بازی را انجام دهند. دروس این بازی با انجام هر مرحله به تدریج قفل‌شان باز شده و کاربران نمی‌توانند قبل از اتمام یک مرحله به مرحله دیگر بروند.

پیشتر یک مطالعه انجام شده بود که اثربخشی برنامه را نشان داده بود. در مطالعه مذکور ۱۳۰ دانش‌آموز کلاس دوم تا چهارم که بسیاری از آنها مشکل خواندن و املا داشتند، مورد بررسی قرار گرفته بودند و نشان داده شد که این برنامه مهارت‌های املایی و آگاهی آنها از نحوه استرس هجاها را به میزان قابل توجهی افزایش داده بود.

این بازی آموزشی را می‌توان به عنوان یک برنامه دانلود کرد و دانلود این برنامه اکنون تا پایان سال تحصیلی جاری به صورت رایگان در دسترس است. پس از آن موسسه یادگیری درمانی توبینگن(TIL) این برنامه را به صورت اسپین آف در بازار ارائه خواهد کرد. این پروژه به عنوان بخشی از پروژه‌ای که توسط وزارت آموزش و تحقیقات فدرال آلمان تأمین مالی شده، توسعه یافته است. علاوه بر آن بخشی از بودجه آن نیز توسط انجمن رسانه و فیلم بادن-وورتمبرگ (Baden-Württemberg) و وزارت امور اقتصاد و انرژی فدرال تأمین شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مشکلات خواندن خوانش پریشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۶۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است

نماینده مردم نجف‌آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی گفت: کاهش مشکلات و دغدغه‌های اجتماعی با طرح تحول نظام آموزشی رقم می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، ابوالفضل ابوترابی امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ در گردهمایی معلمان تیران کرون اظهار کرد: نظام آموزشی در شرایط فعلی پاسخگوی نیازهای جامعه و نسل جدید نیست و باید در این ساختار تحول ایجاد شود.

وی افزود: ترکیب درسی و فصل‌های کتب آموزشی برای نیازهای فردی و اجتماعی جامعه کارآمدی نداشته و کودک و نوجوان درس زندگی نمی‌آموزند.

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مباحث علمی و تجربی نیازهای جامعه را برطرف نکرده و نگرانی‌های اعتقادی و مهارتی به دلیل عدم ارائه مطالب مهارت‌های زندگی در جامعه ایجاد شده است.

ابوترابی ادامه داد: در طرح پیشنهادی تحول در نظام آموزشی کشور موضوعات اعتقادی و مهارت‌آموزی در اولویت قرار می‌گیرد تا دانش‌آموزان در مدت ۱۲ سال مدرسه اعتقادات خود را تقویت کرده و مهارت‌های زندگی را می‌گیرد.

وی اضافه کرد: با تمرکز بر دو محور اعتقادات و مهارت‌های علمی به زندگی زندگی افراد کمک شده و در آینده می‌توانند در زندگی فردی و اجتماعی خود استفاده کند.

نماینده مردم نجف آباد و تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این طرح در مجلس دوازدهم ارائه خواهد شد تا پس از بررسی در کمسیون‌های تخصصی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برسی نهایی و تصویر بشود.

ابوترابی یادآور شد: کارشناسان و افراد متخصص در این حوزه همکاری خوبی داشته و سعی شده تا این طرح قوی و با سطح بالا عرضه شود.

وی با اشاره به مشارکت مردم در تأمین نیازهای آموزش و پرورش گفت: خیرین در مدرسه‌سازی و تأمین هزینه‌ها همکاری خوبی داشته‌اند که بدون همکاری آنان دولت قادر به رفع نیاز آموزشی نبود. تداوم همکاری‌ها باعث می‌شود تا تجهیزات مورد نیاز مدارس هم تأمین شود.

کد خبر 751245

دیگر خبرها

  • با مشکلات ناشی از افکار منفی آشنا شوید
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • ۲۰ اثر به اختتامیه رویداد بازی‌آرا رسید/ معرفی ظرفیت‌های خوب بازی‌های رایانه‌ای به سبد خانوار
  • بررسی مشکلات ۱۵ مددجو زندان سپیدار اهواز
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • راهکارهای کاهش استرس
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • دانشگاهها در راستای رفع مشکلات توسعه ای مازندران پای کار بیایند
  • والدین دارای نوآموز بخوانند
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید