Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایسنا: به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه سی. ان. ان، استراتژی ترامپ در زمینه ایران با شکست مواجه شد. این کاملا از شدت گرفتن تنش‌ها میان آمریکا و ایران پیش از سوم ژانویه که سالگرد ترور سردار قاسم سلیمانی از فرماندهان برجسته ایران بود، معلوم است.

روز‌های پیش از اولین سالگرد ترور سردار سلیمانی به طور ویژه‌ای تنش زا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا بمب افکن‌های B ۵۲ را به خاورمیانه اعزام کرد تا قدرتش را به نمایش بگذارد و مقامات دفاعی به سی. ان. ان گفتند که اطلاعات جدید حاکی از آن است که ایران موشک‌های کوتاه برد را به عراق منتقل می‌کند که احتمالا برای انجام دادن حمله‌ای به کارکنان آمریکا یا مایملک آن است. سالگرد این ترور مهیب و عوامل خطرزای همراه آن نشان داد که استراتژی ترامپ در زمینه ایران چقدر بد عمل کرده است.
رویکرد ترامپ در برابر ایران شاید به این دلیل که غیرواقع بینانه و ناآگاهانه بود، ناکارآمد از آب درآمد. پس از آن که دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای خارج شد، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا ۱۲ شرط غیر مرتبط به موضوع برنامه هسته‌ای ایران را برای بازگشت آمریکا به میز مذاکره برای آن مطرح کرد. دولت ترامپ همچنین در راستای تحت فشار گذاشتن ایران برای عمل به این شرط ها، تحریم‌ها را افزایش داد. واضح است که این رویکرد موثر نبود، ایران به این شرط‌ها عمل نکرد و مذاکرات از سر گرفته نشد. به جای آن، تهدید‌ها از جانب ایران شدت گرفت.
توان هسته‌ای ایران با عملکرد دولت ترامپ افزایش پیدا کرد و آن طور که از گزارش‌ها پیداست، «زمان گریز» ایران به یک بمب [هسته ای]کاهش یافته است و این تهدیدی است که با تصمیم غیرمسئولانه‌ی ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای باز هم بروز پیدا کرد. ایران اخیرا اعلام کرده است که غنی سازی اورانیوم را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد و این تا حد زیادی بالاتر از سقف غنی سازی ۳.۶۷ درصد مقرر توافق هسته‌ای است. بدون یک مسیر پایدار مذاکره، وضعیت بی ثبات‌تر شده است، همان طور که مدتی قبل اخبار حاکی از عملیات‌های مخفی برای هدف قرار دادن یک تاسیسات هسته‌ای ایران و ترور محسن فخری زاده، دانشمند هسته‌ای ایران بود.

وزارت امور خارجه آمریکا در ماه دسامبر در آستانه اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و حملات احتمالی از جانب ایران، به منظور کاهش خطر، کارکنان سفارتش را از عراق خارج کرد. در حالی که تحریم‌های آمریکا و کووید-۱۹ بر تامین مالی ایران برای نیرو‌های نیابتی تاثیر گذاشته است، این گروه‌ها در منطقه هم به طور زمینی و هم دریایی همچنان فعالیت کرده‌اند.
ایران خصومتش در فضای مجازی را هم افزایش داده است. مقامات آمریکایی گفتند که ایران برای ایجاد تفرقه در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ماه نوامبر «نفوذ آنلاینش را مانند پراکندن اطلاعات غلط در شبکه‌های اجتماعی و انتشار محتوا‌های ضد آمریکایی» به کار می‌گرفت.
واضح است که سیاست شکست خورده‌ی ترامپ در زمینه ایران موجب افزایش تنش شده است. اما ناکارآمد بودن ترامپ مجوزی برای کار‌های ایران نیست. جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا با روی کار آمدن باید این موارد را در نظر بگیرد.
جو بایدن مانند ترامپ به ابزار ایجاد ترس و وحشت نیاز ندارد. در عوض، از او انتظار می‌رود که یک استراتژی مبتنی بر اطلاعات واقعی به دست آمده از مقامات امنیتی در زمینه ایران در پیش بگیرد، نه اطلاعاتی که از فاکس نیوز به دست می‌آید، انتظار می‌رود که برای خنثی کردن تهدید از جانب ایران اول از طریق توافق هسته‌ای احیا شده تلاش کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: ترامپ ایران ترور سلیمانی زمینه ایران توافق هسته ای هسته ای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۶۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند

ایتنا - یک مقام ارشد آمریکایی از چین و روسیه خواست تا مانند ایالات متحده تعهد کنند که تنها انسان‌ها کنترل سلاح‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشند د و هوش مصنوعی از فرآیندهای تصمیم گیری در این مورد حذف شود.
پل دین، یک مقام مسئول در دفتر کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت واشنگتن «تعهد واضح و محکم» داده است که انسان ها کنترل کامل سلاح های هسته ای را خواهند داشت و افزود که فرانسه و بریتانیا نیز همین کار را کرده‌اند.

او از چین و روسیه نیز خواست تا از این روند پیروی کنند.

اظهارات این مقام ارشد آمریکایی در حالی بیان می‌شود که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، تلاش می‌کند تا بحث‌های جداگانه با چین را بر سر سیاست تسلیحات هسته‌ای و رشد هوش مصنوعی پیش ببرد.

روابط چین با روسیه، تهدیدهای مداوم چین علیه تایوان، اختلافات مرزی در دریای جنوبی چین و مسائل مرتبط با تجارت منصفانه مدت‌ها است که روابط پکن با واشنگتن را تیره کرده است.

گسترش فناوری هوش مصنوعی در جریان گفتگوهای گسترده بین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در ۲۶ آپریل در پکن مطرح شد.

بلینکن در آن سفر گفته بود «دو طرف توافق کردند که در هفته‌های آینده اولین گفتگوهای دوجانبه خود را در مورد هوش مصنوعی برگزار کنند و افزود که نظرات خود را در مورد بهترین نحوه مدیریت خطرات و ایمنی پیرامون این فناوری به اشتراک خواهند گذاشت.»

چین، بزرگترین تأمین‌کننده ماشین‌آلات، میکروالکترونیک، و نیتروسلولز است که برای ساخت مهمات و سوخت موشک و سایر موارد با کاربرد دوگانه‌ به کار می‌روند و مسکو از آنها برای تقویت پایگاه صنعتی دفاعی خود استفاده می‌کند.
پیشتر مقامات چینی از کشورهای دارای سلاح هسته‌ای خواسته بود که درباره عدم استفاده اولیه از سلاح‌های هسته‌ای علیه یکدیگر مذاکره کنند یا یک بیانیه سیاسی دراین‌باره صادر کنند.

دیگر خبرها

  • آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند
  • چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • اذعان صهیونیست‌ها به شکست آمریکا در مقابله با موشک‌های ایران
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • دروغگویی BBC برای خون‌شویی
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد