Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- عضو انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک گفت: امروز تولیدات کیفی کاشی و سرامیک ایران در بازار اروپا از جمله در ایتالیا، اسپانیا، آلمان و روسیه مورد استقبال قرار گرفته است.

«مهدی فکری» روز دوشنبه در نشستی خبری تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد کاشی و سرامیک ایران از نظر کیفی اندکی پایین تر از ایتالیا و اسپانیا ارزیابی می شود، اما از لحاظ قیمت ارزان تر است و از همین رو آنها توان رقابت با نرخ های ایران را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فکری تصریح کرد: از مجموع ۱۴۷ واحد تولید کاشی و سرامیک در سطح کشور، تعداد یکصد واحد مازاد محسوب می شوند.

آمار تولید، مصرف کاشی و سرامیک در سال‌های ۹۶- ۱۳۹۲ گویای آن است که میزان متوسط تولید در دوره مورد بررسی بالغ بر ۳۸۰ میلیون متر مربع بوده و مصرف هم در این مدت بطور متوسط ۲۳۰ میلیون متر مربع ثبت شده است.

عضو انجمن یاد شده، خاطرنشان ساخت: امروز رویکرد به تامین نیاز از بازار داخلی توسط واحهای کاشی و سرامیک بیش از هر زمان مورد توجه قرار گرفته، بگونه ای اکنون یکی از سه برند برتر این بخش بالغ بر ۹۵ درصد خرید مورد نیاز خود را از بازار داخلی تامین می کند که ۵۰۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی بهمراه داشته است.

صادرات ۱۶۱ میلیون متر مربعی

بررسی های آماری گویای آن است که سال گذشته صنعت کاشی و سرامیک کشور صادرات ۱۶۱ میلیون متر مربعی را ثبت کرد و این با توجه به شرایط تحریم و کرونا محقق شد.

فکری با بیان اینکه پارسال ارزش صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلاری به اروپا توسط این واحد تولیدی انجام شد، گفت: امروز تولیدات این مجموعه مورد استقبال کشورهای چین، هند، اسپانیا، ایتالیا،آلمان و روسیه قرار دارد.

وی از امضای قرار داد صادرات ۵۰۰ هزار متر مربع کاشی و سرامیک در ظرف ۱۰ روز گذشته خبر داد و افزود: صادرات به عراق دارای پیچیدگی زیادی است که شرکت های ایرانی توسط واسطه ها به شکل ریالی اقدام می کنند که دلالان ریالی خرید می کنند و به طرف عراقی ارزی به شیوه های خاص می فروشند که بهره زیادی از این محل بدست می آورند.

مدیرعامل صنایع کاشی و سرامیک الوند تصریح کرد: اکنون ایران ۱۴۷ شرکت فعال کاشی و سرامیک دارد که باید با رویکرد صادراتی به فعالیت بپردازند و این رمز بقا در این صنعت محسوب می شود.

سهم ۵۰ درصدی بازار داخلی

براساس آمارهای انجمن صنفی تولید کنندگان کاشی و سرامیک سال گذشته بالغ بر ۵۰ درصد تولید کاشی و سرامیک کشور در بازار داخل با رقم ۲۰۰ میلیون متر مربع جذب شد و پیش بینی شده تا پایان امسال به همین حدود در بازار داخل به مصرف برسد.

فکری خاطرنشان ساخت: رشد صنعت ساختمان، پیامد ارتقای فعالیت در صنعت کاشی و سرامیک به دنبال دارد و انتظار می رود با برطرف شدن موانع در عرصه صادرات، تولیدات کشورمان بخوبی در بازارهای هدف قابلیت های خود را بروز دهند.

وی توضیح داد: ظرفیت این واحد تولیدی امروز به رقم هفت میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع کاشی، سرامیک و پرسلان(کاشی‌های پرسلان با استفاده از خاک رس بسیار خاص به علاوه ماسه ریز دانه و فلدسپات ساخته می‌شود) رسیده و انتظار می رود به میزان عملکرد سال گذشته تولید انجام شود.

تولید ۷۰۰ میلیون متر مربع برابر سند چشم انداز

بررسی های وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است، صنعت کاشی و سرامیک در بین هفت صنعت راهبردی کشور جای دارد و براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ پیش بینی تولید ۷۰۰ میلیون متر مربع کاشی و سرامیک شده است.

فکری گفت: امروز تحولات اقتصادی در کشور پیامد صعود و رشد برخی از بنگاه های تولیدی را فراهم کرده که از جمله آنها صنعت مس و فولاد، اما صنعت کاشی و سرامیک بر بستر عرضه و تقاضا و صادرات به فعالیت خود ادامه می دهد و انتظار می رود با خود اتکایی بیشتر، حرف های زیادی در این عرصه داشته باشیم.

وی یادآور شد: برخی از صنایع با بهره مندی از افزایش نرخ ارز، از سود دهی بالایی برخوردار شدند، ضمن اینکه بعضی از صنایع تولیدات خاص به بازار عرضه کردند و یا رقیبی ندارند و نیز مشتریانشان در صف خرید قرار گرفته اند.

تنوع تولیدات عامل حضور در بازارهای صادراتی

فکری بابیان اینکه امروز بازارهای جهانی تنوع طلبی دارد و تولیدات به روز را خواستار است، گفت: تولیدکنندگان ایرانی به این خواسته بازار باید توجه لازم را داشته باشد و برهمین اساس این واحد تولیدی در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۴۹ درصد رشد سود داشت و از هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به ۳۳ میلیارد و ۷۸ میلیون تومان رسید.

آمارهای مورد بررسی نشان می دهد سالهای ابتدایی دهه ۹۰، ایران بین پنج کشور تولیدکننده و صادرکننده کاشی و سرامیک جای داشت، اما اکنون ضمن حفظ جایگاه خود در بین تولیدکنندگان، از لحاظ صادرات براثر شرایط بین المللی در رده های نهم یا دهم جای دارد.

 استان یزد دارای ظرفیت تولید۵۰ درصدی صنعت کاشی و سرامیک است و اکنون حدود نیمی از توان تولید این بخش مورد بهره برداری قرار می گیرد و پیش بینی شده میزان تولید امسال به حدود ۲۰۰ میلیون متر مربع برسد.

هشت ماهه ابتدایی امسال تولید کاشی و سرامیک کشور به رقم ۲۷۸ میلیون و ۲۲۰.۵ هزار متر مربع رسید، ضمن اینکه پارسال بالغ بر ۲۹۱ میلیون و ۳۳۰ هزار متر مربع ثبت شده بود.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صنعت کاشی و سرامیک کاشی و سرامیک میلیون متر مربع هزار متر مربع واحد تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۷۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید

همشهری آنلاین-مرضیه ثمره‌حسینی: «در ایران روزانه حدود هزار و ۲۰۰تن بستنی مصرف می‌شود که از این میزان حدود هزار تن از سوی شرکت‌های صنعتی و ۲۰۰تن هم از سوی کارگاه‌ها و بستنی‌سازی‌های سنتی تولید می‌شود.» اینها را محمدجواد شکری، از فعالان صنعت تولید و تجارت بستنی در ایران در مورد آمار تولید و صادرات بستنی در کشور به همشهری می‌گوید. اما مهم‌تر از بستنی‌هایی که مصرف داخلی دارند، لژیونرها و صادراتی‌ها هستند؛ بستنی‌هایی که با برند ایرانی شهرت جهانی کسب کرده‌ و دل مشتری‌ها را به‌دست آورده‌اند.

شکری در مورد صادرات بستنی می‌گوید: «بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده ایرانی به کشورهای همسایه صادرات بستنی دارند؛ صادراتی که رکورد ۴۰۰تن بستنی در روز را به دست‌آورده است؛ بستنی‌هایی که بیشتر به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند عمان و کویت و امارات به‌ویژه شهر دوبی می‌رسند. علاوه بر حوزه خلیج‌فارس، بستنی‌های ایرانی به کشورهای آذربایجان، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان و حتی کشورهای آفریقایی مانند لیبی هم صادر می‌شود و صادرکنندگان نیم‌نگاهی هم به بازار چین دارند.»

مردم جهان بستنی ایرانی را با چه طعم‌هایی دوست دارند؟

شکری با بیان اینکه صادرات بستنی ایرانی به کشورهای دیگر با توجه به فرهنگ و ذائقه هر کشوری و با بسته‌بندی‌های مختص هر منطقه انجام می‌شود، می‌گوید:« چینی‌ها مزه‌های ایرانی مانند رز، گلاب و زعفران را خیلی دوست دارند و کشورهای همسایه شمال ایران طعم زردآلو را می‌پسندند.»

این فعال صنعت تولید و تجارت بستنی با بیان اینکه بستنی ایران حتی به آمریکا و کانادا هم صادرات می‌شود، می‌گوید: «هرچند صادرات ما به این کشورها محدود به ایرانیان ساکن در آنجا می‌شود اما در شهرهایی مانند تورنتو عرضه بستنی ایرانی به جز فروشگاه‌های ایرانی به فروشگاه‌های غیرایرانی هم رسیده، ضمن اینکه به‌دنبال توسعه صادرات بستنی به آمریکا هم هستیم.»

بستنی زعفرانی ابتکار ایرانی

بستنی از فرنگ به ایران رسید. ناصرالدین‌شاه قاجار در سفر به فرانسه بعد از خوردن بستنی میوه‌ای فرانسوی، عاشق این دسر جذاب شد و به خدم‌وحشم خود دستور داد طرز تهیه آن را از فرانسوی‌ها بگیرند و به ایران بیاورند و اینگونه شد که پای بستنی به ایران باز شد. نخستین کسی که در تهران بستنی درست کرد «ممد ریش» نامی بود که با چرخ دوره‌گردی‌اش روانه کوچه و بازار می‌شد و بستنی می‌فروخت. پس از او، اکبر مشتی(مشدی) به بستنی رنگ و بوی ایرانی داد و بستنی زعفرانی تولید کرد. طعم این بستنی آنقدر خاص و خوب بود که خیلی زود در میان ایرانیان و جهانیان محبوب شد. اواخر دهه۴۰ شمسی، دستگاه‌های بستنی‌سازی وارد ایران شدند و بستنی در طعم‌ها و برندهای مختلف عرضه شد.

بستنی گران‌ شده، مشتری آب رفته

مغازه‌داران می‌گویند رشد قیمت این خوراکی پرطرفدار باعث شده تقاضا برای خرید بستنی کاهش پیدا کند. رئیس اتحادیه بستنی، آبمیوه و کافی‌شاپ تهران با تأیید این موضوع می‌گوید: «تورم بر میزان تقاضا برای آبمیوه و بستنی اثرگذار بوده و تقاضا تا حدودی کم شده است. برای همین با وجود اینکه هزینه‌ها بیش از ۵۰درصد افزایش یافته است، صنف ما برای حمایت از مصرف‌کنندگان و برای حفظ بازارمان، تصمیم گرفت امسال فقط حدود ۲۰درصد افزایش قیمت داشته باشد».

محسن مبرا، ضمن تأکید بر اینکه بستنی قیمت مصوب ندارد، ادامه می‌دهد: «از سال۱۴۰۲ بنا بر مصوبه سازمان حمایت، دیگر نرخ مصوب نداریم و نرخ‌ها از سوی خود تولیدکننده‌ها تعیین می‌شود.»

قیمت انواع بستنی در بازار

کماکان ارزان‌ترین بستنی بازاری بستنی یخی است. بستنی یخی میوه‌ای در برندهای مختلف ۷ هزار تومان است. بستنی چوبی میلکی۱۰ هزار تومان، بستنی کیم ۱۰ هزار تومان، بستنی کیک تیرامیسو ۱۵ هزار تومان، قیفی ۱۵ هزار تومان، بیسکورول ۲۰ هزار تومان، بستنی لیوانی ماراش با شیر بز ۳۰ هزار تومان، بستنی چوبی سالار ۳۰ هزار تومان و بستنی مگنولیا ۴۰ هزار تومان است.

همچنین بستنی یک لیتری طالبی و وانیلی۸۰ هزار تومان است.

هر کیلو بستنی سنتی ساده هم در تهران بین ۱۳۰ تا ۱۷۰ هزار تومان و نوع ویژه و ۴ مغز آن بین ۲۰۰ تا ۲۷۵ هزار تومان است. هر کیلو بستنی میوه‌ای هم در طعم‌های مختلف انبه، توت‌فرنگی و غیره بین ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است.

اگر بخواهید بستنی سنتی در میزان کم سفارش دهید یک ظرف کوچک بستنی سنتی حدود ۴۰ هزار تومان و یک ظرف کوچک بستنی میوه‌ای شامل ۴ اسکوپ (هر اسکوپ بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان) حدود ۷۰ هزار تومان است. اگر هوس بستنی قیفی هم کنید هر عدد آن بین ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان است. بستنی قیفی متری هم که در بعضی مغازه ها عرضه می شود با توجه به اندازه کوچک، متوسط و بزرگ به قیمت ۵۰ هزار، ۶۰ هزار و ۷۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

کد خبر 848579 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها صادرات قیمت - تنظیم بازار بستنی و فالوده عراق عمان امارات

دیگر خبرها

  • رونق تولید در ایرانی‌ترین صنعت پتروشیمی کشور
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال