Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،کشور ما جذابیت‌هایی دارد که همچون نخ‌هایی زرین از تاریخ با بدنه این کشور چهار فصل در هم تنیده شده است. این نخ‌های زرین گویای تاریخی تمدن‌ساز است.

در این گزارش سفری داریم به روستای زیبد، یکی از مناطقی که آن را محل کشته شدن یزدگرد سوم (آخرین پادشاه حکومت ساسانی) اعلام کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زیبَد یکی از دهستان‌های تاریخی شهرستان گناباد در خراسان رضوی است. این دهستان به روایت آنچه در شاهنامه فردوسی آمده، محل وقوع جنگی به نام جنگ دوازده‌رخ است. دوازده‌رخ نام سومین جنگ ایران و توران است.

درصوفه روستای کوچکی در دهستان زیبد است که از نظر موقعیت وزیبایی محل دارای اهمیت است و در فاصله شش کیلومتری روستای زیبد و ۳۰ کیلومتری غرب گناباد واقع است. سه طرف آن کوه مرتفع قرار گرفته و مشتمل بر درخت‌های بسیار قوی، هوای سرد، منظره و آبشار زیبایی است که حدود ۶ متر ارتفاع دارد.

در انتهای روستا و در دیواره یکی از کوه‌ها متصل به روستا فرورفتگی به عمق ۱۰ متر قرار دارد که شبیه به ایوان و صفه است.
بیشتر بخوانید گردشگری روستایی از ظرفیتهای غنی حوزه گردشگری خراسان رضوی
برخی معتقدند آن را در دوره ساسانیان حفر کرده اند و نمونه‌ای از ایوان‌های نقش رستم و بیستون بوده که نیمه تمام مانده است.

ایوان شبیه طاق بستان است، اما فاقد نقوش حجاری است. در داخل ایوان و بنا بر روایاتی در بالای آن قبر پیران ویسه بوده وشاید به همین دلیل در بین مردم محل به “صوفه‌ی پیر” معروف است. پیران ویسه فرمانده سپاه توران و از قهرمانان شاهنامه است که در نبرد معروف دوازده رخ که در منطقه تاریخی زیبد رخ داد مغلوب گودرز شد.

گفته می‌شود این مکان اقامتگاه موقت یزدگرد سوم بوده و قبر او هم در این ایوان واقع شده است. ایوان در ابتدای یک گذرگاه کوهستانی قرار دارد. طول این گذرگاه دره‌ای شکل ۲ کیلومتر، عرض ۷ متر و ارتفاع و بلندی آن حدود ۱۰۰ متر است. این گذرگاه در قدیم یکی از راه‌های سفر از ناحیه فردوس و طبس به دشت گناباد بوده است.

در ۷۰۰ متری درب صوفه‌پیر محوطه تاریخی به نام محوطه قلعه شهاب است. این محوطه تاریخی در دوره ساسانی ساخته شده است که محوطه قلعه شهاب در ۷ مهر ۱۳۸۱ به ثبت ملی رسیده است.

از جاذبه‌های گردشگری دهستان زیبَد می‌توان به قلعه زیبَد، قلعه شهاب‌نشین یا محوطه شهاب، گورستان گبری یا سرگزو، کوه تیرمهی، درب صوفه‌پیر و دشت ریواس زیبَد اشاره کرد.

انتهای پیام:ح. ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آثار تاریخی میراث فرهنگی گردشگری روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران بهاری در گناباد

دریافت 42 MB

تصویربردار: هادی شمسی ثانی

کد خبر 6088232

دیگر خبرها

  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • تسریع در حل مشکلات دهستان دستجرد سفلی 
  • مشکلات دهستان دستجرد سفلی در بازه زمانی معقول برطرف خواهد شد
  • بارش باران بهاری در گناباد
  • دستگیری عامل قمه کشی و شرارت در ایوان
  • طرح طرد اتباع غیر مجاز در شهرستان ملارد
  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد