Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@18:50:57 GMT

بحران سیاسی در پی انحلال پارلمان نپال

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۶۸۱۲۶

بحران سیاسی در پی انحلال پارلمان نپال

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای «تایمز آو ایندیا»، از زمانی که «بیدهیا دوی بندری» رئیس جمهوری نپال در اواخر دسامبر ۲۰۲۰ به درخواست «کی.پی شرما اولی» نخست وزیر، پارلمان را منحل کرد؛ کاتماندو صحنه تظاهرات مردمی در اعتراض به این تصمیم بوده است.

بر پایه این گزارش، دهلی نو اگرچه نقشی در تحولات اخیر ندارد اما بر این باور است که مردم نپال باید هرچه زودتر پای صندوق‌های رای بیایند و به این ناآرامی‌ها پایان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین، منابع سیاسی و دولتی نپال بر این باورند که تنها راه حل‌وفصل اختلافات در این کشور آسیایی، راه‌حل دموکراتیک یا همان برگزاری انتخابات است.در نتیجه دولت نپال با هدف پایان دادن به ناآرامی‌ها، قرار است انتخابات جدید را در ماه آوریل و یا ماه مه سال جاری میلادی برگزار کند.

سه شنبه هفته گذشته خیابانهای کاتماندو شاهد تظاهرات هزاران معترض به انحلال پارلمان در این کشور بود.

دامنه اختلافات سیاسی در نپال، چند ماه پس از درگیری با «پوشپا کمال داها» رهبر سابق شبه نظامیان به وقوع پیوست که به «اولی» کمک کرده بود تا زمانیکه احزاب سیاسی دو طرف در ۲۰۱۸ با یکدیگر ادغام شدند، به پیروزی برسد.

از دیگر سو، اولی در حال حاضر دیگر از حمایت حزب خود یعنی کمونیست نپال نیز برخوردار نیست چرا که برخی اعضای این حزب وی را به سبب به حاشیه کشیده شدن خود در اتخاذ تصمیم گیری‌های مهم، متهم می‌کنند.

همچنین رئیس جمهوری نپال به سبب قبول کردن سریع درخواست نخست وزیر برای انحلال پارلمان، مورد انتقادات شدید قرار گرفته است.

تشدید اعتراضات خیابانی در کاتماندو در شرایطی که  نپال در حال دست و پنجه نرم کردن با بحران کروناست، بسیاری از رهبران سیاسی را در این کشور خشمگین کرده است.

کودتای سیاسی

به گزارش پایگاه خبری نیکی آسیا از ژاپن، همچنین برخی رهبران سیاسی در نپال با تصمیم رئیس جمهور موافق هستند و می‌گویند انحلال پارلمان در این کشور از بروز کودتا جلوگیری به عمل آورده است.

«نارایانمان بیجوکچه» رئیس حزب کارگران و کشاورزان و عضو سابق پارلمان معتقد است که پیشنهاد انحلال پارلمان از تفرقه و بروز کودتا در این کشور جلوگیری کرده و تصمیمی عاقلانه است.

در حال حاضر شماری از وزرا در نپال در اعتراض به انحلال پارلمان استعفا کرده‌اند و می گویند این تصمیم ناقض «خواسته و تمایل مردمی» اعطا شده به آنها در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۷ به شمار می‌آید.

ناظران سیاسی بر این باورند که انحلال پارلمان توسط نخست وزیر باعث بروز بحران در قانون اساسی این کشور شده است، چون وی نمی‌تواند تا زمانیکه فرصت برای تشکیل یک دولت جایگزین وجود دارد، درخواست انحلال پارلمان را مطرح کند.

در حال حاضر موجی از نگرانی در خصوص تشدید ناآرامی های سیاسی در نپال موج می‌زند که همزمان مشکلات مربوط به کرونا نیز به آن افزوده شده است.

از دیگر سو، تحولات نپال به دقت از سوی هند و چین رصد می شود. بهبود روابط بین نپال و چین در یک دهه گذشته، موجبات نگرانی هند را فراهم آورده است.

با این حال، دهلی نو همواره برای بهبود و عادی سازی روابط دو جانبه با کاتماندو کوشیده است. هند در ماه‌های اکتبر و نوامبر ۲۰۲۰ شماری از مقام‌های امنیتی و دیپلماتیک خود را با هدف عادی سازی روابط به کاتماندو فرستاد تا از فاصله گرفتن روابط دو کشور بکاهد.

با توجه به تشدید بحران کرونا در نپال، برگزاری به هنگام انتخابات در ماه آوریل و مه در هاله ای از ابهام قرار دارد که این مساله می تواند زمینه را برای بروز ناآرامی بیشتر در این کشور هموار سازد.

برچسب‌ها کرونا هند نپال چین پارلمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا هند نپال کرونا هند نپال چین پارلمان اخبار کنکور انحلال پارلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۶۸۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به جایگاه ویژه و راهبردی جزیره قشم گفت: جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، محمدحسن نامی در نشست با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با تاکید بر گسترش بیشتر دامنه همکاری این سازمان و منطقه آزاد اظهار داشت: با توجه به صحبت‌های ارزشمند مقام معظم رهبری در حوزه تجارت دریایی، اهمیت این جزیره دوچندان شده و توسعه آن نیازمند ارتقای ایمنی است.

وی با اشاره به اینکه جزیره قشم بزرگترین جزیره جمهوری اسلامی ایران است، گفت: در نگاه سازمان مدیریت بحران کشور این منطقه جایگاه ویژه‌ای دارد و ما برای ایجاد آمادگی در مقابل انواع حوادث احتمالی در این جزیره سازمان منطقه آزاد را همراهی خواهیم کرد.

قشم شبکه مطلوبی از الزامات مدیریت بحران ندارد

رئیس سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این دیدار با تاکید بر توسعه هر چه بیشتر مقوله ایمنی در این جزیره، گفت:در این جزیره شبکه مطلوبی از الزامات مدیریت بحران وجود ندارد و بودجه دولتی هم برای مدیریت بحران و ایمنی در این خصوص اختصاص نیافته است.

عادل پیغامی افزود: جزیره قشم به لحاظ دارا بودن شهرک‌های صنعتی، بنادر، اسکله‌ها و ظرفیت های مهم تجاری و اقتصادی نیازمند افزایش ایمنی است و در تلاش هستیم اقدامات مثبتی را در این حوزه انجام دهیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت حوزه مدیریت بحران و توسعه استانداردهای ایمنی، بودجه نسبتا خوبی به حوزه مدیریت بحران و ایمنی جزیره قشم اختصاص داده‌ایم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد خاطرنشان کرد: استقرار ایستگاه آتش نشانی در بندر بهمن، ساخت شناور آتشخوار و پهپاد آتش نشان برای ایمنی ساختمان‌ها و همچنین استقرار آمبولانس در بندر بهمن و تجهیز ناوگان امدادی از جمله اقدامات انجام از سوی این سازمان برای افزایش ایمنی در این جزیره است.

پیغامی تاکید کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر در حوزه پدافند غیرعامل، بحران و ایمنی در این جزیره با استانداردهای کشور فاصله داریم، همراهی سازمان مدیریت بحران کشور برای بهبود و ارتقای زیرساخت‌های ایمنی در این جزیره ضروری و حائز اهمیت است.

مجید فرهادی مدیر پدافند غیرعامل، بحران و ایمنی سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این نشست گفت: از سازمان مدیریت بحران کشور درخواست داریم بیشترین همکاری‌‌های لازم را برای خرید تجهیزات نجات و ایمنی قشموندان با این سازمان داشته باشند.

انتهای پیام/7558/.

دیگر خبرها

  • سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور
  • درخواست مقام سابق امنیتی اسرائیل برای انحلال کنست
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد
  • گام پایانی کوهنورد بروجنی برای فتح قله لوتسه
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • بحران آوارگان در لبنان به اروپا کشیده خواهد شد
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد