Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@15:46:54 GMT

صنعت هسته‌ای تعطیل هست یا نیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۷۲۴۳۴

صنعت هسته‌ای تعطیل هست یا نیست؟

روز گذشته با دستور رئیس جمهوری مصوبه مجلس با عنوان «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» اجرایی و غنی‌سازی 20 درصدی شروع شد. دولت پیش از این مخالفت خود با این مصوبه را اعلام کرده و گفته بود که آن را برای مسیر دیپلماسی کشور مضر می‌داند. با این حال وقتی طرح مجلسی‌ها تبدیل به قانون شد، آیین‌نامه‌های اجرایی آن را تدوین و حالا آن را اجرایی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذشته از «قانون‌گرایی» دولت در این فقره، نکته دیگری که درخور توجه و البته تأمل است، تناقض‌گویی‌های مخالفان دولت است. همان‌ها که در طول چند سال گذشته و در مخالفت با برجام از بیان هیچ ادعا و تهمتی علیه دولت دریغ نکرده و بارها و بارها گفتند که صنعت هسته‌ای کشور در دولت روحانی تعطیل شده است. این جریان فکری حالا اکثریت مجلس یازدهم را در اختیار دارد و معلوم نیست با آن پیش‌ذهنیتی که چند سال آن را برجسته کرده‌اند چگونه دست به تهیه قانونی زده‌اند که در حقیقت خلاف گفته‌های گذشته خودشان است. اگر حرف‌ها و ادعاهای آنها مبنی بر تعطیلی صنعت هسته‌ای قرین صحت باشد، حالا چگونه دولت و سازمان انرژی اتمی را مکلف کرده‌اند که در فاصله‌ای اندک غنی‌سازی را به سطح 20 درصد برساند؟
پیش از این علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در واکنش به همین دوگانه ناجور گفته بود: «می‌گویند آفتاب آمد دلیل آفتاب. همان‌طور که آقای کمالوندی هم در مجلس گفتند، در این قانون آمده که غنی‌سازی ۲۰ درصدی را فوراً آغاز کنید. هزار تا سانتریفیوژ آی‌آر ۶، هزارتا سانتریفیوژ آی‌آر ۲M، چنین و چنان. فلز اورانیوم. همه اینها را فوری انجام دهید. خب این از منظر برخی دوستان که می‌گفتند فاتحه فناوری صنعت هسته‌ای خوانده شده است.
ما فاتحه را برای چه کسی می‌خوانیم؟ برای کسی که دیگر از دنیا رفته و قابلیت برگشتن به دنیا را ندارد. یا می‌گویند صنعت هسته‌ای نابود شده است. یعنی هیچ اثر و آثاری از آن نمانده است. حالا چطور است که این خواسته مجلس از یک مرجعی که نابود شده و فاتحه‌اش خوانده شده و ارزش حیاتی ندارد خواسته‌اند که این کارها را به سرعت انجام دهد. این خودش برای ما یک فرصت است که مردم بزرگوار ما و افکار عمومی مطلع باشند که صنعت هسته‌ای با نشاط جلو می‌رود و دلیلش هم همین قانون مجلس است.»
11 آذر هم که کلیات طرح مجلس به تصویب رسید، بهروز کمالوندی در صحن بهارستان در همین باره گفته بود: «یکی از نقاط فعال در کشور انرژی هسته‌ای است. این در حالی است که بعضی چه آگاهانه و چه ناآگاهانه فعالیت‌های هسته‌ای را زیر سؤال می‌برند. تمام مفادی که در این طرح وجود دارد، گویای قدرت و فعالیت هسته‌ای کشور است. راکتور آب سنگین اراک و احیای قلب راکتور اتمی آن که می‌گفتند در قلب راکتور سیمان ریخته شده اشتباه است و برعکس قابل احیا است... این امکان را داریم که سانتریفیوژهای جدید هم نصب کنیم.»
با اجرایی شدن قانون مجلس از سوی دولت معلوم شده که فریادهای چندساله مخالفان دولت و ادعای تعطیلی صنعت هسته‌ای، یا از سر ناآگاهی بوده یا از سر غرض‌ورزی و همان نگاه‌های سیاسی- جناحی به مقوله‌های ملی که تندروها در تجربه کردن آن ید طولایی دارند. به هر روی حالا مخالفان دولت با این سؤال اساسی روبه‌رو هستند که افکار عمومی باید آن ادعاهای قبلی‌شان مبنی بر تعطیلی صنعت هسته‌ای را باور کنند یا قانونی که تصویب کرده و اجرایی هم شده است؟!

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: صنعت هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۲۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده

آفتاب‌‌نیوز :

جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در مجلس با اشاره به تعیین تکلیف وضعیت تسهیلات در سال جدید و اینکه آیا با وجود عدم تصویب بودجه و نهایی شدن برنامه هفتم افزایش‌ها در آن اعمال می‌شود، به ایلنا گفت: در این مساله سردرگمی در بحث وام ازدواج و فرزندآوری وجود دارد، البته افزایش آن تصویب شد، اما معمولا در ابتدای سال بانک‌ها اعتبارات لازم برای پرداخت آن را دریافت نکرده‌اند و در نتیجه از پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج استنکاف می‌ورزند.

وی ادامه داد: البته این موضوع شامل انواع دیگر تسهیلات بانکی هم می‌شود و به کلی پرداخت وام در کشور تعطیل شده است، برای بخش تولید مشاهده می‌کنید که نرخ سود تسهیلات از ۱۸ درصد به ۲۳% رسید و ۵% افزایش پیدا کرد. از سوی دیگر مردم برای تامین هزینه‌های اولیه زندگی مانند رهن منزل استیجاری نیاز به حمایت و دریافت وام دارند که در حال حاضر بانک‌ها حاضر به همکاری نیستند و باید هرچه زودتر برای این وضعیت چاره‌اندیشی شود.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • روز کارگر برای کارگران تعطیل است
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند