Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد بخارایی معتقد است بایدها و نبایدهای جامعه باعث شده مردم در تضادی بین درونیاتشان با آنچه که از خود در جامعه نشان می‌دهند قرار بگیرند و این تضاد با ادامه این وضعیت هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود.

احمد بخارایی جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: وقتی بخواهم درباره یک موضوع صحبت کنم و مجبور باشم مدام به بایدها و نبایدها در صحبت‌هایم دقت کنم، به اجبار با نوعی خودسانسوری مواجه شده‌ام و این اتفاقی است که در کشورمان برای همه ما رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخارایی تصریح کرد: سلبریتی‌ها و حتی افراد ناشناس مدام با این نوع خودسانسوری درگیر هستند و این وضعیت آن‌ها مثل سایر مردم را در تضادی بین باورها و درونیاتشان با آنچه که نشان می‌دهند قرار داده است و این تضاد هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود. ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که سیاست‌هایش بر پایه‌ نگاه‌های سنتی بنا شده و همین سنت حکمفرما است اما بیرون از کشورمان را هم می‌بینیم که هر روز مدرن‌تر و به‌روزتر می‌شود. در این شرایط طبیعی است که مردم و به خصوص نسل جوان خارج از کشور آن را انتخاب می‌کند و اگر با پدیده‌ای غیر از این در بین مردم و افراد مطرح مواجه بودیم باید تعجب می‌کردیم.

این جامعه‌شناس در ادامه اظهار داشت: در کشور ما آنچه که به عنوان معروف مطرح می‌شود تا به مردم امر شود یک معروف ایدئولوژیک و سنتی است و منکری که نهی می‌شود همان نشانه‌های جهان مدرن است. از آنجا که انسان نسبت به هر چیز که منعش می‌کنند، حریص‌تر می‌شود طبیعی است که نسبت به آنچه در داخل کشور می‌بینیم، با آنچه که بیرون از کشور وجود دارد شاهد این حجم از رفتارهای متناقض هستیم. افراد مطرح این تناقض بیشتر نمایان می‌کنند وگرنه چنین رفتاری در اکثریت جامعه وجود دارد.

بخارایی درباره رفتارهای افراطی برخی افراد مطرح در خارج از کشور نسبت به محدودیت‌های داخل کشور، گفت: معمولاً پس از رهایی از بند محدودیت‌ها، افراد به شکلی افراطی در مقابل آن محدودیت‌ها ظاهر می‌شوند به طوری که مثلاً یک ایرانی پس از اینکه به کشوری دیگر می‌رود ممکن است حتی از اکثریت افراد آن کشور هم پوشش ظاهری‌اش را آزادانه‌تر انتخاب کند. این رفتارهای افراطی که اگر از سوی یک فرد مطرح صورت گیرد در رسانه‌های مختلف در فضای مجازی بسیار مورد استقبال مردم داخل کشور قرار می‌گیرد مثال رفتار پرنده‌ای است که از قفس آزاد شده در ابتدا شاید خود را به در و دیوار بزند اما بالاخره راهش را پیدا می‌کند.

او افزود: هر فردی در ایران یک جایگاه اجتماعی دارد و ممکن است حتی انسانی موفق و شناخته شده باشد. به عنوان مثال یک نفر که ایران استاد دانشگاه است می‌تواند درآمد و جایگاه اجتماعی خوبی داشته باشد اما عجیب نیست که همین فرد بار سفر ببندد و از ایران برود. افراد بسیاری هستند که نمی‌توانند محدودیت‌ها را بپذیرند و این افراد حتی اگر مطرح و بسیار موفق هم باشند ریسک دوباره شروع کردن در کشوری دیگر را به قیمت رهایی از محدودیت‌ها می‌خرند تا بتوانند حداقل حرف و عقیده‌ای که دارند را مطرح کنند. 

بخارایی با اشاره به استقبال مردم در فضای مجازی از این افراد، گفت: امروز در شرایطی هستیم که میل به کنار گذاشتن محدودیت‌ها در جامعه بسیار زیاد است. کسی که از ایران می‌رود و دیگر در محدودیت‌های داخلی نیست اگر یک بازیگر، خواننده یا حتی یک ورزشکار مطرح باشد، در شرایطی قرار می‌گیرد که افراد بسیاری در داخل کشور احساس می‌کنند سخن خود را از زبان او می‌شنوند و برای او هورا می‌کشند و این افراد به گروه مرجع در جامعه تبدیل می‌شوند و اینگونه ما به جای یک انسان فرهیخته، باسواد، روشنفکر و باهوش شاهد مرجع و الگو شدن افرادی دیگر هستیم و به راحتی بحران گروه مرجع در جامعه شکل می‌گیرد که ما امروز با آن درگیر هستیم.

این جامعه‌شناس تصریح کرد: اگر ما در همه زمینه‌ها مدیریت را به سبک و سیاقی که شاهد هستیم ادامه دهیم تضادها عمیق‌تر می‌شود و امکان بحرانی‌تر شدن وضعیت وجود دارد. باید در شکل مدیریت در همه زمینه‌ها تجدید نظر شود وگرنه مردم مدام در تلاش هستند تا کاری که قدرت نهی می‌کند را انجام دهند و این تضاد هر روز عمیق‌تر و عمیق‌تر می‌شود. عمده حرکت نگاه مدیریتی کشور به سمت سنت است و ما مملوء از بایدها و نبایدها هستیم که باید آن‌ها را از بین ببریم چرا که نمی‌شود برای مردم با باید و نباید مشخص کرد که چه کاری انجام دهند و چه کاری را خیر.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه شناس سلبریتی ها محدودیت ها داخل کشور تر می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۳۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ بیکاری جامعه ایثارگری به زیر ۹ درصد رسید

به گزارش خبرنگار مهر امیرحسین قاضی زاده شامگاه چهارشنبه در آئین تجلیل از معلمان و ایثارگران با بیان این که در زمینه افزایش حقوق و سرانه درمان با رشد مواجه بودیم، گفت: همچنین در تأمین زمین و تخصیص برخی تجهیزات نیز با رشد مواجه بودیم.

معاون رئیس جمهور گفت: با کمک سازمان برنامه بودجه برای اشتغال فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد سهمیه تخصیص داده شد و برای اولین بار حتی برای کارجویانی که فاقد مدرک دیپلم نیز بودند زمینه اشتغال فراهم شده است.

وی‌گفت: هر فرزند شهید و جانبازان بالای ۷۰ درصد می‌توانند در آزمون‌ها برای استخدام شرکت کنند و و می‌تواند به استخدام دولت درآید و این مسئله در ۴۵ سال بعد از انقلاب بی‌نظیر بوده است و سابقه را در قبل نداشتیم.

قاضی زاده به عنوان که ۳۰ درصد سهمیه استخدام‌ها به طور کلی مربوط به ایثارگران است، گفت: در استخدامی اخیر آموزش و پرورش ایثارگر و متقاضی برای شرکت وجود نداشت.

رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری ۲ برابر جامعه حدود ۲۰ درصد بود و این میزان در پایان سال قبل به زیر ۹ درصد کاهش یافت.

وی با عنوان این که میزان بیکاری در جامعه ایثارگری دو تا سه برابر کاهش یافته است گفت: امیدواریم نرخ بیکاری جامعه ایثارگری تا پایان دولت آقای رئیسی به زیر ۵ درصد برسد.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه در شرایط اقتصادی کنونی کشور با تورم بالا مواجه هستیم، گفت: دولت و مجلس دست به دست هم خواهم داد تا شرایط امور عموم مردم جامعه اصلاح شود و بهبود یابد و جامعه ایثارگران نیز از این شرایط بهره‌مند شوند.

وی از خانواده شهدای ایثارگران که عظمت و بزرگی را از خود به نمایش گذاشتند تقدیر و تشکر کرد

کد خبر 6094677

دیگر خبرها

  • مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند
  • سردار رادان: قرائت قرآن از زنان مکشوفه حجاب را نشان می دهند/ این تفکر حتی برخی افراد حزب اللهی را تحت تاثیر قرار داده و تصاویر آن دست به دست می‌شود
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید
  • ۷۹ درصد افراد جامعه ما کم تحرک هستند
  • مشهد با کمبود ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس مواجه است
  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها
  • نرخ بیکاری جامعه ایثارگری به زیر ۹ درصد رسید