Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌مراد اکبری دوشنبه شب در نشست بررسی مشکلات و چالش های بخش کشاورزی میاندوآب اظهار داشت: در این بخش تاکنون ۲۳ درصد اعتبار محقق و تخصیص یافته و با توجه به تخصیص کم اعتبارات شایسته نیست فشار مضاعفی برای صرفه جویی آب به بخش کشاورزی وارد شود.

وی اضافه کرد: بر اساس مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه باید سالانه هشت درصد از منابع آب بخش کشاورزی استان صرفه جویی و برای احیای دریاچه ارومیه صرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بر اساس اعلام مسوولان آذربایجان غربی تولید در بخش کشاورزی ۱۴ درصد افزایش یافته، اظهار داشت: تحقق صرفه جویی هشت درصدی سالانه در بخش کشاورزی نیازمند تخصیص کامل اعتبار است که باید در این خصوص اهتمام ویژه ای از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: برای تحقق این هدف با الزام اجرای طرح‌هایی در بخش آب و خاک، ترویج، باغبانی، جنگل، مرتع و تهیه نقشه کاداستر زمینهای کشاورزی در آذربایجان‌غربی از آغاز اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه آغاز شده و برای آنها 50 هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

 اکبری از تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای سیستم های نوین آبیاری به شهرستان میاندوآب خبر داد و افزود: مسوولان در کارسپاری‌ها، شرکت‌ها و پیمانکاران خود، شهرستان را در اولویت قرار دهند.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: باید یک طرح جامع عملیاتی در بخش آب و خاک شهرستان میاندوآب اجرا شود تا مشکل تامین آب بخش کشاورزی این شهرستان حل شده و دریاچه ارومیه به احیای پایدار برسد.

وی اضافه کرد: به خاطر تعلق خاطری که به ارومیه دارم، با تمام وجود به احیای این نگین آبی معتقد هستم ولی نباید برای نجات یک بخش، بخش دیگری را قربانی کنیم.

 ۴۵ روستای میاندوآب در آستانه مهاجرت قرار دارند

نماینده مردم میاندوآب و رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با گلایه از بی توجهی برخی به مسایل و مشکلات معیشتی و کشاورزی شهرستان گفت: اگر نیازهای اولیه یک کشاورز در یک روستا تامین نشود چاره ای جز مهاجرت ندارد و امروز بیشتر روستاییان این شهرستان از سرناچاری مجبور به مهاجرت هستند.

مهدی عیسی‌زاده با بیان اینکه منابع آبی این شهرستان به اسم احیای دریاچه ارومیه و سایر فعالیت‌ها به استان‌ها و شهرستان‌های دیگری هدایت می شود، افزود: این در حالی است که مردم میاندوآب برای توسعه نیاز به همین منابع آبی دارند.

وی با بیان اینکه منابع آبی میاندوآب صرف آبادانی سایر مناطق می‌شود، اضافه کرد: حق آبه بخش کشاورزی، شرب و حتی احشام در این شهرستان با توجه به ظرفیت و منابع آبی خوب در شهرستان باید رایگان باشد در حالی که منابع آبی شهرستان به مناطق دیگری هدایت می شود و مردم هزینه زیادی برای تامین حق آب پرداخت می کنند که این روا نیست.

عیسی زاده با بیان اینکه هم اینک ۴۵ روستای این شهرستان در بخش باروق و چهاربخش این شهرستان در حال مهاجرت هستند، عنوان کرد: در حال حاضر برخی از روستاهای این شهرستان با وجود همجواری با پتروشیمی میاندوآب با مشکلات زیادی مواجه هستند.

 تجهیز ۹ هزار و ۵۰ هکتار از اراضی میاندوآب به سیستم های نوین آبیاری 

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به پتانسیل های کشاورزی شهرستان میاندوآب، گفت: میاندوآب یکی از قطب های مهم کشاورزی و دامپروری آذربایجان غربی است که در تولید نهال، شیر، علوفه و زراعت چوب رتبه نخست استانی، در تولید محصولات زراعی و دامی رتبه دوم و در تولید محصولات باغی رتبه سوم استانی را به خود اختصاص داده است.

علی دیانتی با اشاره به فعالیتهای شاخص جهاد کشاورزی در بخش آب و خاک، افزود: بیش از ۹۰ هزار و ۵۰ هکتار از اراضی شهرستان میاندوآب به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده و ۱۱۹ کیلومتر پروژه انتقال آب با لوله اجرا شده است.

وی افزود: بیش از ۳۱ کیلومتر طرح پوشش بتنی انهار سنتی، ۱۰ کیلومتر لایروبی انهار سنتی، ۱۲۹ کیلومتر لوله گذاری خط اصلی پروژه واحد عمرانی یک، هفت هزار ۶۰۰ هکتار احداث شبکه آبیاری و زهکشی، نزدیک به ۳۱ هزار هکتار تجهیز و نوسازی اراضی، ۱۰ کیلومتر جاده بین مزارع، ۱۵ رشته احیا و لایروبی قنوات و ۱۰۰ هزار هکتار تهیه نقشه کاداستر اراضی کشاورزی در این شهرستان اجرا شده است. 

 دیانتی اضافه کرد: دشت حاصلخیز میاندوآب با مساحت  ۹۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت شامل ۲۹ هزار هکتار اراضی دیم و بیش از ۶۰ هزار هکتار زمین زراعی آبی با تنوع کشت انواع محصولات زراعی و باغی (۵۰ نوع) است که سالانه بیش از یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان تولید می‌شود.

وی افزود: اجرای برنامه های ستاد احیاء دریاچه ارومیه و کاهش ۴۰ درصدی حق آبه بخش کشاورزی شهرستان، محدودیت های زیادی را برای کشاورزان بوجود آورده و تولید محصولات کشاورزی را تحت الشعاع قرار داده است.

دیانتی گفت: باستناد سند ملّی آب، جهت تولید محصولات کشاورزی به ازاء هر هکتار زمین کشاورزی باید ۱۱ هزار متر مربع آب اختصاص یابد در حالیکه با محدودیت های ستاد احیاء دریاچه در حال حاضر برای هر هکتار از اراضی کشاورزی میاندوآب بطور متوسط سه هزار متر مربع آب می رسد و روستاهای پایین با مشکل شدید تامین آب برای تولید مواجه هستند.

برنامه‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه بازنگری شود

فرماندار میاندوآب هم در این نشست گفت:  این شهرستان دارای پتانسیل های بالایی در بخش کشاورزی است ولی با توجه به عدم اجرای کامل تعهدات ستاد احیای دریاچه ارومیه در قبال کاهش ۴۰ درصدی حق آبه بخش کشاورزی، کشاورزان ساکن روستاهای اطراف دریاچه ارومیه در تامین آب و معیشت خود با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و لازم است برنامه‌های ستاد احیای بازنگری شود.

حسام شیرازه‌محبت اظهار داشت: در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی، کاهش نزولات جوی و تغییرات اقلیمی از یک سو و اجرای محدودیتهای ستاد احیای دریاچه ارومیه از سوی دیگر، حفاری‌های غیر مجاز در شهرستان افزایش یافته است که آفت شدید سطح آب های زیر زمینی و به تبع آن شور شدن منابع آب های زیر زمینی را در پی خواهد داشت.

وی افزود: حفر چاه‌های غیر مجاز سبب ایجاد تنش بین کشاورزان و مسوولان ذیربط در امحاء این چاه‌ها به دلیل عدم تامین آب معادل چاه امحاء شده، خواهد شد.

در جریان سفر ۲ روزه "کاظم خاوازی" وزیر جهاد کشاورزی و هیات همراه به آذربایجان‌غربی، همزمان ۱۳۱ طرح بخش کشاورزی با اعتبار بیش از ۴۴۵ میلیارد ریال در آذربایجان غربی به صورت ویدئو کنفرانس به بهره برداری می‌رسد و از ۱۸ رقم دستاورد تحقیقاتی بخش کشاورزی رونمایی می‌شود.

میاندوآب در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی علی مراد اکبری آذربایجان غربی دریاچه ارومیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی دریاچه ارومیه اخبار کنکور احیای دریاچه ارومیه شهرستان میاندوآب آذربایجان غربی بخش کشاورزی تولید محصولات جهاد کشاورزی میلیارد ریال هزار هکتار ستاد احیای منابع آبی تامین آب منابع آب آب و خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۳۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همسطح سازی حوضچه شیرآلات شبکه توزیع آب شرب شهرستان میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  حسین اصغری افزود: این عملیات با هدف مرئی سازی و جلوگیری از هدر رفت آب در هنگام ترکیدگی و اتفاقات پیش رو در شبکه آب انجام شد.

 وی با بیان اینکه این تعداد حوضچه شیر فلکه در بخش شبکه آبرسانی تعداد زیادی است، اظهار داشـت: این میزان مرئی سازی و همسطح سازی در بخش توزیع آب در اتفاقات، خسارت‌های ناشی از ترکیدگی و نشت آب به زیرساخت‌های مسکونی در قطع به موقع آب، تاثیر بسزایی خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • همسطح سازی حوضچه شیرآلات شبکه توزیع آب شرب شهرستان میاندوآب
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • احیای ۲۳۹ واحد راکد کشاورزی در لرستان
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • نمایی دل انگیز از دریاچه سد سمیرم در قاب دوربین شهروند خبرنگار
  • برگزاری جلسه بررسی طرح آمایش سرزمین شهرستان میاندوآب
  • تخصیص ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای احداث مخزن آب آشامیدنی در گوجان
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرح تغذیه مصنوعی بندان