Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: امروزه یکی از اصلی‌ترین نیازهای مردم در هر کجای کشور که زندگی کنند، استفاده از آب شرب سالم است. این نیاز با شیوع کرونا و گسترش آن اهمیت بیشتری نیز یافته که می‌طلبد برنامه‌ریزی‌ها به رفع این نیاز در سراسر کشور معطوف شود.

خراسان شمالی که در شمال شرق کشور قرار دارد و یک استان مرزی محسوب می‌شود، شاید نسبت به استان‌های خشک کشور دارای ظرفیت‌های آبی بیشتری باشد و از این رو می‌بایست میزان دسترسی مردم به آب بیشتر شود اما امروزه نزدیک به ۳۰۰ روستای استان دارای تنش آبی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گفته مسئولان استانی بیش از ۹۸۰ میلیارد تومان بودجه برای تأمین و پایدار سازی آب شرب در روستاهای خراسان شمالی نیاز است. روستائیانی که بالغ بر ۴۵ درصد استان خراسان شمالی را تشکیل می‌دهند و حق دارند تا از نعمت آب شرب پس از ۴۰ سال از پیروی انقلاب اسلامی ایران بهره مند باشند.

بی تدبیری یا کمبود امکانات؟

هرچند ممکن است گاهی در نقطه‌ای به دلیل صعب‌العبوری و یا دوری از منبع آب سالم، آبرسانی به یک روستا سخت و دشوار باشد اما اگر روستایی در کنار سدی قرار داشته باشد که بناست آب شرب یک شهر را تأمین کند و آب نداشته باشد بیشتر شبیه بی تدبیری خواهد بود.

سد شیرین دره که با فاصله حدود ۵۰ کیلومتر از بجنورد قرار دارد، اکنون بخشی از آب شرب این شهر را تأمین می‌کند. اما نکته جالب آنجاست که سه روستای یالانچی، بربرقلعه و شیرین دره در شهرستان مانه و سملقان که در مجاورت این سد قرار دارند از نعمت آب بی بهره بوده و پیوسته با قطعی آب مواجه هستند.

مردم این روستا از شرایط قطعی آب آن هم در شرایط کرونایی این روزها گلایه دارند و علت آب نداشتن را بی توجهی مسئولان می‌دانند.

یکی از روستاییان ساکن در محل در گفتگو با مهر اظهار کرد: آب این سه روستا از طریق مخزنی در پایین روستا تأمین می‌شد اما جوابگوی مصرف اهالی نبود لذا قرارگاه پیشرفت سپاه استان در قسمت بالایی روستا یک مخزن بزرگ‌تر طراحی کرده و ساخت تا مشکل آب این سه روستا رفع شود.

وقتی ۲۰۰ متر لوله کشی دردسر ساز است

وی افزود: حدود یک سال است که سپاه این مخزن را ساخته و مخزن آماده بهره برداری است.

آقای سعادت ادامه داد: اینک باید از مخزن قبلی به مخزن فعلی لوله کشی آب انجام شود تا مشکل به کلی رفع شود اما مدت‌ها است که این اقدام صورت نگرفته است.

وی افزود: کل مسیری که باید لوله کشی انجام شود حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ متر است اما به خاطر همین راه حداقلی متأسفانه مردم سه روستا با مشکل آب شرب دست و پنجه نرم می‌کنند.

یکی دیگر از اهالی روستا نیز در گفتگو با مهر اظهار کرد: در شرایطی که تلویزیون روز تا شب بر رعایت مسائل بهداشتی و شست و شوی دست‌ها تاکید می‌کند ما آبی برای این اقدام نداریم.

وی افزود: گاهی می‌شود چند روز نیز آب قطع است و متأسفانه شرکت آب و فاضلاب روستایی که متولی لوله کشی آب است این وظیفه را عملی نکرده.

این روستانشین تاکید کرد: اگر مردم غیزانیه اعتراض کردند دلیل بر آن نیست که مردم آن روستا مشکل دارند و اینجا مشکلی وجود ندارد؛ اگر در هر نقطه‌ای از کشور روستاییان اعتراض نکرده‌اند به خاطر نجابت و نظام دوستی آنها است اما مسئولان طوری رفتار نکنند که مردم مجبور به اعتراض شوند.

نزدیکی به سد شیرین دره ارتباطی با آبرسانی ندارد

غلام حسین ساقی، عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در این خصوص اظهار کرد: مجتمع آبرسانی سد شیرین دره، پروژه‌ای با هدف بهره‌مندی ۶٧ روستای مسیر سد از آب شرب با کیفیت می‌باشد که تاکنون فقط آبرسانی ١٧ روستا عملیاتی شده و مابقی روستاها نیازمند اعتباری بالغ بر ٨ میلیارد تومان می‌باشند.

وی افزود: به لحاظ فنی نیز نزدیک بودن روستا به سد، ملاک تأمین آب سالم و بهداشتی نیست زیرا باید آب شرب موجود در سد در محل تصفیه خانه آب، واقع در ٣۵ کیلومتری از سد شیرین دره و طی عملیات تصفیه قابلیت شرب پیدا کرده و امکان ارسال آب خام به روستا از سد وجود ندارد.

ساقی گفت: در اسفند ۹۸، وظایف و مسئولیت‌های شرکت‌های آبفای شهری و روستایی یکپارچه شد که پس از چهار ماه مطالعه میدانی و پیمایش روستا به روستا مشخص شد که برخی از روستاها سابقه نیم قرن کم آبی را دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی تصریح کرد: در این سند که با محوریت علل و عوامل و محدودیت‌های اعتباری روستاهای استان تدوین شده با بیش از ۳۰۰ روستای استان مواجه شدیم که اعتبار مورد نیاز جهت رفع مشکل تمامی این روستاها بیش از ۹۷۵ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

وی افزود: شایان ذکر است در حال حاضر و با توجه به اعتبارات تخصیص داده شده در سال ۱۳۹۹، ۵۰ روستای استان از آب شرب پایدار بهره‌مند شدند و امیدواریم با نگاه مثبت مسئولین استانی و کشوری و با جهشی که در تخصیص اعتبارات شاهد خواهیم بود، بتوانیم بر اساس سند آبرسانی پایدار، مشکل تمامی روستاها را حل کنیم.

توزیع عادلانه امکانات و ترک فعل مدیران

بر این اساس مردم خواهان برقراری عدالت در توزیع امکانات هستند زیرا وقتی مشاهده می‌کنند که آب گوارا از کنارشان می‌گذرد و آنها بهره‌ای از آن نمی‌برند، سرخوردگی به وجود می‌آورد.

از سوی دیگر اقدام نکردن برای حل مشکل و یا دیر اقدام کردن یکی از عوامل بدبین کردن مردم نسبت به نظام است. موضوعی که آیت الله رئیسی، رئیس قوه قضائیه در خراسان شمالی از آن به عنوان ترک فعل مدیران یاد کرد و گفت: گاهی برخی ترک فعل‌ها از انجام افعال ضرر بیشتری دارد و گاهی نیز ترک فعل موجب خسارت به نسل‌های بعدی می‌شود.

به نظر می‌رسد خراسان شمالی یکی از استان‌هایی است که به شدت با مقوله ترک فعل مدیران مواجه بوده و حال امید است اگر مدیری به وظایف قانونی خود عمل نکرده در دادگاه پاسخگوی عملکرد خود باشد.

کد خبر 5114298

منبع: مهر

کلیدواژه: آبرسانی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی سد شیرین دره خراسان شمالی قاسم سلیمانی ویروس کرونا آیت الله مصباح یزدی اولین سالگرد شهادت حاج قاسم شیراز کرمانشاه آلودگی هوا آمار کرونا گرگان جبهه مقاومت بوشهر عکس استانها خطبه های نماز جمعه شهرستان کرج خراسان شمالی سد شیرین دره آب شرب لوله کشی سه روستا ترک فعل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۳۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ظرفیت صادراتی خراسان شمالی دستاورد نمایشگاه اکسپو است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا حسین‌نژاد در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اظهار خرسندی از حضور قوی و مؤثر خراسان شمالی در نمایشگاه اکسپو، بیان کرد: افزایش مراودات با سایر کشورها و افزایش ظرفیت صادراتی خراسان شمالی از مهمترین دستاوردهای این نمایشگاه است.

وی در ادامه افزود: از روز گذشته با حضور در نمایشگاه با هیئت‌های مختلف از چین، پاکستان، ترکیه و…نشست‌هایی برگزار و گفتگو و مذاکراتی انجام شده است تا علاوه بر تقویت مراودات، شاهد افزایش ارتباطات صادراتی استان با سایر کشورها باشیم.

استاندار خراسان شمالی گفت: در دیدار با نمایندگان و تولیدکنندگان خراسان شمالی که با حضور در نمایشگاه جایگاه استان را تثبیت کردند حمایت‌های دولت با هدف رفع موانع و تسهیل در روند تولید و افزایش صادرات را تشریح کردم.

حسین‌نژاد تصریح کرد: در حال حاضر خراسان شمالی به ۳۸ کشور دنیا صادرات دارد که این نمایشگاه ضمن نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری استان بستر ارتقای جایگاه استان را فراهم خواهد کرد.

استاندار خراسان شمالی افزود: در سالی که به فرمایش مقام معظم رهبری بر جهش تولید و مشارکت مردم تاکید شده امیدواریم با جمع آوری سرمایه خرد مردم و مشارکت مردم در پروژه‌ها سالی پربار بر استان رقم بخورد.

حسین‌نژاد اظهار کرد: در نشست با هیئت‌های سایر کشورها نیز تاکید ما بر بسترسازی برای ارتباط و مراودات بیشتر خراسان شمالی با سایر کشورها بوده است تا شاهد ارتقای شاخص‌های توسعه‌ای استان باشیم.

کد خبر 6091920

دیگر خبرها

  • شفافیت حقوق مدیران در راستای دانستن مردم است
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • افغانستان،حسرت ما و جام جهانی
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • افزایش ظرفیت صادراتی خراسان شمالی دستاورد نمایشگاه اکسپو است