Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@01:56:12 GMT

آلودگی گوگردی پایتخت افت کرد

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۷۳۷۶۸

آلودگی گوگردی پایتخت افت کرد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، شیر تولید گازهای پرگوگرد در پایتخت چرخش کرد. مازوت و گازوئیل به‌عنوان دو سوخت پرگوگرد این روزها مهم‌ترین تاثیر را در افزایش آلایندگی هوای پایتخت دارند. موضوعی که به رغم تکذیب از سوی برخی مسوولان اما در روزهای اخیر استفاده از سوخت مازوت و گازوئیل در اظهارات وزیر نفت و رئیس سازمان محیط زیست کشور تلویحا مورد تایید قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت معاون عمرانی استاندار نیز از دستور اصلاح سوخت‌رسانی به برخی صنایع اطراف پایتخت خبر داد تا در نهایت تهران کمی از آلودگی در امان باشد.  تحت تاثیر عمومی شدن ماجرای مازوت سوزی در اطراف پایتخت و نقش غول پایتخت در استان مجاور از بابت پمپاژ گاز دی اکسید گوگرد به آسمان تهران، شیر مازوت در کارخانه ها، صنایع و پالایشگاه‌هایی که در هفته‌های گذشته از این سوخت مصرف کردند به سمت بسته شدن چرخش کرد.

جنس آلودگی هوای پایتخت در مقطع فعلی متفاوت از ادوار گذشته است. در حالی که در ادوار مختلف بخش قابل توجهی از افزایش آلاینده‌ها ناشی از وسایل نقلیه بود اما در برهه فعلی تولید سوخت پرگوگرد ناشی از سوزاندن مازوت و گازوئیل مهم‌ترین مجرمان آلودگی هوای پایتخت هستند.

با افزایش آلودگی هوا در روزهای گذشته و وخیم‌تر شدن اوضاع، شایعات درخصوص استفاده از گازوئیل و مازوت توسط برخی صنایع، کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها در تهران قوت گرفت اما در مقابل مسوولان با اصرار بر تاثیر وسایل نقلیه بر آلودگی هوا، استفاده از سوخت مازوت را تکذیب می‌کردند، مقاومتی که ظاهرا نمی‌توانست اهل فن و بسیاری از کارشناسان را اقناع کند.

با این حال در روزهای گذشته اظهارات وزیر نفت و رئیس سازمان محیط زیست به نوعی توانست به این مقاومت‌ها پایان دهد و مهر تاییدی بر استفاده از مازوت و گازوئیل توسط برخی کارخانه‌ها باشد.

هر چند هنوز مشخص نیست که آیا مصرف مازوت و گازوئیل به‌عنوان دو سوخت پرگوگرد در این صنایع متوقف شده یا خیر؟ اما آنچه محرز است کاهش مصرف این دو سوخت است که از ساعت اولیه دیروز با دو نشانه بروز داد. نخست افت شاخص آلایندگی گاز دی اکسید گوگرد (SO۲)و نشانه دیگر بروز نشانه‌هایی از رگه‌های آبی رنگ آسمان پایتخت با چشم غیرمسلح است.

بررسی وضعیت آلودگی هوا از روی شاخص آلایندگی گاز دی اکسید گوگرد نشان می‌دهد این شاخص از عدد ۸۵ در روز چهاردهم دی ماه به عدد ۳۸ در روز پانزدهم دی ماه (روز گذشته) کاهش یافته است. شاخصی که بالاترین عدد آن در سال گذشته ۳۰ بود. با این حال شاخص آلایندگی گاز دی‌اکسید گوگرد در روز یکشنبه عددی نزدیک به ۳ برابر بالاترین عدد این شاخص در سال ۹۸ را به ثبت رساند.

در همین زمینه علیرضا چراغعلی معاون عمرانی استاندار تهران با تایید گازرسانی به برخی صنایع طی روزهای اخیر تاکید کرد: شرکت گاز طی روزهای گذشته ۹ هزار بازدید و ماموریت را برای کنترل وضعیت سوخت صنایع و کارخانه‌های استان تهران انجام داد که بر اساس گزارش‌های دریافتی برخی صنایع سوخت‌هایی غیر از گاز استفاده می‌کردند که دستور اصلاح صادر شد و به برخی از صنایع گاز رسید.

به نظر می‌رسد با گازرسانی به برخی صنایع مازوت سوز یا گازوئیل سوز که دو سوخت پرگوگرد و موثر در افزایش آلاینده‌ها هستند، آلودگی گوگردی پایتخت افت کرد.

نشانه دیگر، افزایش خفیف دید افقی با چشم غیرمسلح است که در روز گذشته نسبت به روزهای گذشته محسوس بود، به این صورت که دید افقی در ۱۴روز گذشته از دی ماه به کمتر از یک کیلومتر رسیده بود اما در روز گذشته دید افقی کمی بیشتر شد. به‌عنوان مثال وضعیت دید افقی از مناطق دو و پنج غربی‌ترین منطقه پایتخت و حتی بخشی از استان البرز قابل رؤیت بود در حالی که در روزهای ماقبل آن حتی غربی‌ترین منطقه تهران از این دو منطقه مشاهده نمی‌شد.

با این حال مشاهده آسمان آبی رنگ بعد از چند روز سیاه‌چردگی پایتخت نتیجه چرخش شیر مازوت برخی صنایع و کارخانه‌های اطراف پایتخت در جهت بسته شدن است.

بر همین اساس به گفته معاون عمرانی استاندار تهران کاهش آلاینده‌های هوای تهران عمدتا دو علت دارد. چراغعلی با اشاره به اینکه با تمهیدات پیش بینی شده محدودیت استفاده از وسایل گرمایشی ادارات دولتی از ساعت ۱۳ به بعد در روزهای گذشته یکی از اقدامات بود، افزود:‌ یکی دیگر از تمهیدات گازرسانی به صنایعی است که تا پیش از این از گاز استفاده نمی‌کردند، تا کمی اثرات خود را بر کاهش آلایندگی‌ها داشته باشد.

چراغعلی همچنین با تاکید بر لزوم توجه دولت به موضوع پسماندهای دولتی گفت‌: روز گذشته پس از مدت‌ها جلسه کمیسیون پسماند استان تهران در محل استانداری تهران برگزار شد و مشکلات مربوط به پسماندهای صنعتی و بازیافت زباله مورد بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به تصمیمات صورت گرفته در جلسه روز گذشته گفت: یکی از مهم‌ترین تصمیمات این بود که درخصوص مشارکت بخش خصوصی برای تبدیل نخاله‌های ساختمانی به مصالح مفید و قابل استفاده در ساختمان موافقت شد.

معاون امور عمرانی استانداری با بیان اینکه ۴ هکتار زمین برای دفع پسماند صنعتی در نظر گرفته شد و در جلسه روز گذشته با آن نیز موافقت شد، افزود:‌ عدم توجه به پسماندهای صنعتی می‌تواند در آینده به یکی از عوامل مهم در آلودگی هوا منجر شود.

چراغعلی با اذعان به اینکه مشکل پسماندها در استان تهران کمتر از استان‌های ساحلی نیست، ادامه داد: استان تهران با ۱۶ میلیون جمعیت ضرورت توجه به بحث پسماند را می‌طلبد و در این زمینه دستگاه‌های دولتی باید در این حوزه همراهی بیشتری داشته باشند.

پربیننده ترین توصیه عجیب رئیس محیط زیست به مردم! مازوت؛ متهم اصلی آلودگی هوای تهران /مصرف گاز باید بهینه شود واکنش وزیر کشور به درخواست تعطیلی تهران «زورگیری»‌های محترمانه در بازار تهران طرح شکایت از کارخانه‌های مازوت‌سوز/ تاثیر ۱۴درصدی تردد اتومبیل‌ها بر آلودگی هوای تهران

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا گوگرد کیفیت هوا مازوت سوزی گاز دی اکسید گوگرد مازوت و گازوئیل روزهای گذشته سوخت پرگوگرد استان تهران آلودگی هوای برخی صنایع کارخانه ها روز گذشته دید افقی دو سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۳۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث

علی استادهاشمی رئیس کل بیمه مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار  خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اختلاف نظر درباره وصول و هزینه کرد حق بیمه ۱۰ درصدی بیمه شخص ثالث به حساب وزارت بهداشت، گفت: طبق قانون افرادی که در تصادفات رانندگی دچار حادثه می‌شوند در زمان انتقال به بیمارستان، نباید هیچ وجهی پرداخت کنند، چراکه از حق بیمه آن‌ها رقمی قبلا برای استفاده از خدمات رایگان پزشکی واریز کرده اند.

وی افزود: موضوعی که وجود دارد اختلاف بین بیمه مرکزی و وزارت بهداشت بر سر پرداخت نشدن هزینه ۱۰ درصدی حق بیمه شخص ثالث است که کمیسیون بهداشت مجلس امروز به این موضوع ورود و آن را بررسی کرد.

رئیس کل بیمه مرکزی گفت: امروز در کمیسیون بهداشت مجلس بحث‌های خوبی مطرح شد و ما هم گزارش مبالغی که سال‌های گذشته پرداخت کرده بودیم را به صورت شفاف ارائه کردیم. ما در بیمه مرکزی مدعی هستیم که طبق قانون عدد مشخص شده در سال‌های گذشته را پرداخت کرده ایم، دیوان محاسبات کشور هم که در این جلسه حضور داشت، ادعای ما را تأیید کرد.

استاد هاشمی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۵.۸ همت به حساب وزارت بهداشت واریز کردیم، گفت: وزارت بهداشت معتقد است که این عدد به این وزارتخانه واریز نشده است.

وی افزود: تکلیف کمیسیون بهداشت این است که این عدد به طور کامل در اختیار وزارت بهداشت و بیمارستان‌ها قرار بگیرد تا آن‌ها بتوانند خدمات لازم را در اختیار بیماران سوانح رانندگی ارائه دهند. بر این اساس، مقرر شد کمیته‌ای متشکل از سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و کمیسیون بهداشت مجلس برای بررسی علت واریز نشدن حق بیمه شخص ثالث به حساب وزارت بهداشت تشکیل و با نظارت، پرداخت حق بیمه شخص ثالث را راستی آزمایی کنند.

رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه متأسفانه بیش از ۸۰ درصد موتورسیکلت‌ها فاقد بیمه شخص ثالث هستند، تصریح کرد: پارسال افراد می‌توانستند یک روزه، دو روزه یا یک ماهه برای نقل و انتقالات وسیله نقلیه خود بیمه خریداری کنند که ما مانع از این کار شدیم و مدت بیمه را یک ساله کردیم. همچنین در کنار این اقدام افرادی که موتورسیکلت‌های صفر را خریداری کردند مشمول تخفیف ۲۰ درصدی بیمه شدند.

آقای استاد هاشمی ادامه داد: با همکاری پلیس راهور فراجا و موافقت وزیر اقتصاد به عنوان رئیس مجمع بیمه مرکزی برای کمک به افرادی که بیمه خریداری نکرده اند مقرر کردیم جریمه آن‌ها مشمول بخشودگی قرار بگیرد.

وی همچنین ضمن هشدار به رانندگان فاقد بیمه شخص ثالث گفت: ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی ماه گذشته در تهران به دلیل نداشتن بیمه شخص ثالث باطل شد؛ لذا طبق قانون بناست خودرو‌های فاقد بیمه شخص ثالث کارت سوختشان متوقف شود.

دیگر خبرها

  • ابطال ۲۳ هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • مرگ ۲ تن در ۲ تصادف رانندگی به فاصله ۱۰ دقیقه در پایتخت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • هوای پایتخت ناسالم برای گروههای حساس
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس