Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴  دکتر پیام طبرسی با اشاره به جزییات و پروسه اجرای فاز اول کارآزمایی واکسن ایرانی عنوان کرد: این واکسن که از ویروس کشته شده تهیه شده، در فاز اول مطالعات بالینی قرار دارد، به گونه‌ای که تزریق آن از هفته گذشته با 3 نفر آغاز شد و طی امروز و فردا به 3 نفر دیگر تزریق می‌شود و به همین ترتیب تا تزریق 56 نفر در فاز اول مطالعات بالینی ادامه پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه فاز اول بر اساس زمانبندی طرح تا اوسط اسفند ماه ادامه دارد، گفت: پس از تکمیل فاز اول یعنی تزریق واکسن به 56 داوطلب، نتایج این فاز از طریق وزارت بهداشت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در صورت تایید، بلافاصله فاز دوم آغاز می‌شود.

نهایی شدن مراحل تولید واکسن تا خرداد ماه

دکتر طبرسی با بیان اینکه اطلاعات فاز اول به صورت گزارشی جامع تهیه شده و در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد، گفت: اگر نتایج مطالعه فاز اول مثبت باشد و عوارض خاصی گزارش نشود، بلافاصله فاز دوم آغاز می‌شود و به دنبال آن احتمالا فاز سوم و نهایی تا خرداد ماه نهایی می‌شود.

وی با بیان اینکه شاید این مطالعه یکی از دقیق‌ترین مطالعاتی باشد که در کشور در حال اجراست، عنوان کرد: در حال حاضر یک سایت مجهز برای مطالعه بالینی این پروژه طراحی شده، به گونه‌ای که داوطلبان پس از تزریق اول و دوم که به فاصله دو هفته انجام می‌شود؛ برای هرکدام به مدت 7 روز و در مجموع 14 روز در این سایت قرنطینه شده و مورد ارزیابی دقیق قرار می‌گیرند.

بررسی علایم حیاتی داوطلبان هر 6 ساعت یکبار

عضو تیم علمی واکسن ایرانی در این رابطه توضیح داد: طی این مدت هر 6 ساعت یکبار علایم حیاتی داوطلبان چک شده و روزانه یکبار به صورت کامل تحت معاینات بالینی قرار می‌گیرند و  عارضه‌های احتمالی ثبت می‌شود. این مسئله به دقت کار و استخراج اطلاعات دقیق و مستند در خصوص عوارض و یا ایمن بودن واکسن کمک زیادی می‌کند.

بیشتربخوانید: کرونای انگلیسی به کردستان ایران رسید! آغاز مرحله دوم کارآزمایی از اواسط اسفند

دکتر طبرسی با بیان اینکه فاز دوم طرح در صورت تایید و ارزیابی گزارش فاز اول از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، بلافاصله از اواسط اسفند ماه آغاز می‌شود، عنوان کرد: اگر نتایج فاز اول ایمن بودن و نداشتن عارضه‌ واکسن را تایید کند و از نظر سازمان غذا و دارو نیازی به ایجاد تغییر در نوع واکسن نباشد، بلافاصله باهمین set up فاز دوم آغاز می‌شود.

به گفته وی، با این حال اگر در طول پروژه، سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای ناظر، نظری مبنی بر  تغییر فرایند داشته باشند، پروسه جهت اعمال تغییرات برای مدتی متوقف شده و پس از آن مجددا ادامه پیدا می‌کند.

آغاز واکسیناسیون عمومی با تایید سازمان غذا و دارو

دکتر طبرسی در خصوص اخذ تاییدیه‌های بین المللی برای واکسن ایرانی، اظهار کرد:  اگر هر سه فاز مطالعاتی واکسن با موفقیت طی شده و عارضه‌ای گزارش نشود، با تایید نهایی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، احتمالا مجوز واکسیناسیون عمومی صادر می‌شود.

وی توضیح داد: با تکمیل فاز مطالعاتی سوم، تعداد زیادی از داوطلبان یعنی چیزی حدود چند 10 هزار نفر واکسینه شده‌ و هر عارضه و ایرادی مطمئنا در فاز مطالعاتی خود را نشان می‌دهد، بنابراین اگر در طول 3 فاز مطالعاتی عارضه‌ خاصی گزارش نشود و مجوزها و تاییدیه‌های لازم از سوی سازمان غذا و دارو صادر شود، واکسیناسیون عمومی در داخل کشور آغاز می‌شود؛ مشابه آن چیزی که درباره واکسن فایزر در انگلستان رخ داد و قبل از اخذ تاییدیه سازمان جهانی بهداشت و با مجوز خود انگلستان واکسیناسیون عمومی آغاز شد.

پروسه اخذ تاییدیه‌های بین المللی نیز طی می‌شود

دکتر طبرسی با تاکید بر اینکه البته مطمئنا مراحل اخذ تاییدیه و مجوز این واکسن از سازمان جهانی بهداشت طی خواهد شد، عنوان کرد: با این حال از آنجاکه اخذ مجوز بین المللی زمان‌بر است، احتمالا پس از تایید سازمان های ناظر داخلی و اطمینان از ایمن و موثر بودن واکسن، مرحله واکسیناسیون عمومی آن در داخل کشور آغاز می‌شود، به عبارت دیگر تزریق عمومی واکسن منوط به تاییدیه سازمان جهانی بهداشت نخواهد بود.

آیا واکسن ایرانی در برابر جهش‌های مختلف ویروس اثربخش است؟

عضو تیم علمی واکسن ایرانی در رابطه با اثربخشی این واکسن در برابر جهش‌های مختلف ویروس نیز، بیان کرد: اگرچه هنوز برای قضاوت در این رابطه زود است، اما با توجه به پایه‌ای که واکسن بر اساس آن طراحی شده اگر جهشی هم وجود داشته باشد، تا زمانی که ویروس کامل در دسترس باشد، می‌توان در عرض ۲ تا ۳ هفته واکسن را تغییر داده و مجدداً واکسن جدید را با هدف اثربخشی در برابر جهش‌های احتمالی، طراحی کرد. البته این درصورتی است که ویروس جهش‌های متعدد پیدا نکند.

جهش ویروس با میزان چرخش آن در سطح جامعه ارتباط مستقیم دارد

وی با تاکید بر اینکه جهش ویروس با میزان چرخش آن در سطح جامعه ارتباط مستقیم دارد، گفت: هرچقدر چرخش ویروس در سطح جامعه کمتر باشد، احتمال جهش آن کمتر می‌شود، بنابراین اگر بتوانیم با تداوم محدودیت‌ها و رعایت پوشش ماسک و فاصله‌گذاری‌های فیزیکی، از چرخش ویروس پیشگیری کنیم می‌توانیم اپیدمی را کنترل کرده و از جهش ویروس جلوگیری کنیم.

این متخصص عفونی ادامه داد: با تداوم شرایط مطلوب کنونی، چه واکسن بیاید و چه نیاید، می‌توان نسبت به قطع زنجیره انتقال بیماری اقدام کرد؛ به عبارت دیگر با چرخش کمتر ویروس حتی احتمال تضعیف ویروس نیز وجود دارد، مانند آنچه امروز در چین می‌بینیم، به گونه‌ای که توانستند با پیشگیری از چرخش ویروس، زنجیره انتقال را قطع کرده و تا حدودی به شرایط عادی زندگی برگردند.

وی ادامه داد: اگر ما هم بخواهیم ویروس را از چرخش بیاندازیم باید میزان موارد درگیر و ابتلا را به زیر ۱۰۰ نفر در روز برسانیم، این رقم الان بسیار بالا و حدود ۵۰۰۰ نفر است، اما با ادامه روند فعلی یعنی تداوم محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، تحقق این مساله یعنی قطع چرخه انتقال ویروس دور از ذهن نیست.

شرایط همچنان ناپایدار و شکننده است

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پایان تاکید کرد: البته باید توجه داشته باشیم که شرایط همچنان ناپایدار و شکننده است و نباید کاهش آمارها را به عنوان عادی انگاری شرایط تلقی کنیم، گاها زمزمه‌هایی مبنی بر رفع محدودیت‌ها و ترددهای برون شهری شنیده می‌شود که بسیار نگران کننده است و باید بدانیم که اگر مجددا بی‌نظمی شده و به شرایط قبل برگردیم، شرایط اپیدمی غیرقابل کنترل خواهد شد.

منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 واکسن کرونا ویروس کرونا ویروس کرونا در ایران واکسیناسیون عمومی سازمان غذا و دارو واکسن ایرانی فاز مطالعاتی وزارت بهداشت اخذ تاییدیه آغاز می شود دکتر طبرسی فاز دوم فاز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۴۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت

 مهدی زنگنه گفت: دستاوردهای بزرگ جهانی مثل ریشه‌کنی ویروس‌های آبله در سال ۱۹۸۰، ویروس وحشی فلج اطفال تیپ دو در سال ۲۰۱۵ و ویروس وحشی فلج اطفال تیپ سه در سال ۲۰۱۹، حذف کشوری بیماری‌هایی مانند سرخک، سندروم سرخجه مادرزادی و کزاز نوزادی و همچنین عاری شدن کشور از فلج اطفال و کنترل بیماری‌های دیفتری، سیاه‌سرفه و سل نیز از دیگر نتایج آن به شمار می‌روند.
 
 
 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: همه ساله باهدف اطلاع‌رسانی، حمایت‌طلبی و جلب مشارکت مردمی، از طرف سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان هفته جهانی ایمن‌سازی نام‌گذاری می‌گردد.
 
 
 وی گفت داد: امسال نیز پویشی با شعار جهانی نجات زندگی با ایمن‌سازی جهت آگاهی‌بخشی جامعه و ارتقا پوشش واکسیناسیون کودکان برگزار شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت