Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا،  بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در حاشیه مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت شهید محسن فخری زاده در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که امکان غنی‌سازی اورانیوم در سطوح 40 تا 60 درصدی در کشور وجود دارد.

کمالوندی در ابتدای صحبت‌های خود در خصوص جایگاه شهید دکتر محسن فخری‌زاده اظهار داشت: شهید فخری زاده در مدیریت، علوم و فنون مختلف و مسائل پدافندی بخصوص پدافند هسته ای تبحر ویژه ای داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهید شاگردان زیادی را تربیت کرد و ان شاءالله درجاتشان متعالی خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به آغاز غنی سازی 20 درصد اورانیوم گفت: همین اکنون حدود بیش از 4 تن مواد با غنای 3 و نیم تا 4 درصد داریم و با توجه به پیش بینی که شده است براساس قانون مصوب در مجلس ظرفیت مان را افزایش خواهیم داد. با توجه به پیش بینی هایی که صورت گرفته سالی 6 تا 10 تن اورانیوم خواهیم داشت که به سادگی افزایش خواهد یافت و برابر است با ظرفیتی که در گذشته داشتیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: پس از 6 سال در فردو که 14 ماه پیش، فعال شد، غنی سازی 20 درصد شروع شده است و اکنون در حال برداشت اورانیوم 20 درصد هستیم.

وی تصریح کرد: در سطوح بالا یعنی تا 40 تا 60 درصد امکان غنی سازی اورانیوم وجود دارد، کمااینکه در مصوبه مجلس هم است که اگر مواردی نیاز به غنای بالای 20 درصد بود زیرساخت های آن فراهم شود و سازمان در این خصوص بررسی های خود را انجام داده است.

کمالوندی خاطرنشان کرد: صنعت هسته ای ما یک صنعت بومی است و اگر زمانی محدودیت هایی بر این صنعت اعمال شد در جهت رفع تحریم ها بوده است و متأسفانه با خلف وعده طرف های مقابل، گام هایی برداشته شد که در نهایت به مصوبه مجلس شورای اسلامی منجر شد.

وی افزود: ما تمام بندهای قانون مجلس را اجرا می کنیم و در وقت مقتضی گزارش های آن را منتشر خواهیم کرد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: هم اکنون برای برداشت اورانیوم 20 درصد از ماشین های IR1 استفاده می شود و 6 آبشار را به این کار اختصاص داده ایم و این ظرفیت را داریم که از ماشین های جدید IR2 و IR2M یا IR6 استفاده کنیم البته در ماشین های دیگر در حال تحقیق و توسعه هستیم.

کمالوندی اظهار کرد: ما یک آبشار 164 تایی IR6 را بر اساس مصوبه مجلس تا سه ماه آینده باید راه اندازی کنیم که الان حدود 110 ماشین در حال کار هستند. ان شاءالله به خواسته مجلس که استقرار هزار ماشین در سال است خواهیم رسید.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: می توانیم بگوییم که اگر به این مسیر ادامه دهیم در آینده ماشین های جدید ما به تولید اورانیوم ادامه خواهد داد و این ماشین ها جایگزین ماشین های نسل اول خواهد شد، البته با توجه به عنوان قانون اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل کند این ظرفیت وجود دارد که ما به وضعیت قبلی برگردیم. ظرفیت صنعتی ما ظرفیت فوق العاده ای است و می تواند کارهایی انجام دهد که مورد نیاز ما در صنعت هسته ای است.

وی ادامه داد: تولید اورانیوم با خلوص بالا با استفاده از روش های جدید که نیازی به چرخش در چند مرحله نیست، در توان صنعت هسته ای کشور است.

این مقام سازمان انرژی  اتمی با اشاره به مکاتبات انجام شده با آژانس بین المللی انرژی اتمی پیش از شروع غنی سازی 20 درصد افزود: تمام مکاتبات انجام شده و راستی آزمایی ها صورت گرفته است و هم اکنون اورانیوم 20 درصد برداشت می شود.

پربیننده ترین واکنش وزیر انرژی رژیم صهیونیستی به افشاگری ظریف مردم یا قطعی برق را بپذیرند یا ناچاریم مازوت سوخته شود مازوت؛ متهم اصلی آلودگی هوای تهران /مصرف گاز باید بهینه شود سناریوهای فروش نفت ایران در ۱۴۰۰ قیمت نفت خام جهش کرد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اورانیوم بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی غنی سازی اورانیوم سخنگوی سازمان انرژی اتمی غنی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۳۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس درباره اعتبارات فرهنگی گفت: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی کشور اضافه شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نایب‌ رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد بودجه فرهنگی اظهار داشت: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهاد‌های فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی افزود: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: همه مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهاد‌ها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • امکان ثبت نام جدید در نهضت ملی مسکن استان سمنان وجود دارد
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • نامه سرپرست سازمان خصوصی‌سازی به تاج درباره پرسپولیس و استقلال
  • باید ۲۵ درصد به پایه بودجه فرهنگی اضافه شود
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها