Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@14:45:03 GMT

کرونای انگلیسی تا چه میزان خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۸۶۲۷۱

کرونای انگلیسی تا چه میزان خطرناک است؟

ویروس جهش یافته کرونا به نام ویروس کرونا انگلیسی این روزها در کشورمان دیده شده است اما این مهمان ناخوانده جدید تا چه میزان خطرناک خواهد بود؟

به گزارش برنا؛ نوع جدید جهش یافته ویروس کرونا برای اولین بار ماه گذشته در انگلیس مشاهده شد و اکنون در بسیاری از کشورها گسترش یافته است. این گونه نوع جدید «B.۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱.۷» نام دارد که منشا آن در منطقه جنوب شرقی انگلیس است.

بنا به ادعای برخی رسانه ها رد پای ویروس کرونای انگلیسی به ایران و کردستان رسیده است. گمانه هایی که سریعا پس از آن تکذیب شد اما وزیر بهداشت منکر این ویروس در ایران نشد و از ورود ویروس کرونای انگلیسی به کشور از سوی شخصی که PCR منفی داشت خبر داد. این مسئله در حالی به وقوع پیوسته که مسئولان وزارت بهداشت به کررات از عدم پروازها به کشور مقصد و انجام تست‌های متعدد از مسافران خبر داده‌ بودند اما باز هم نتوانستند مانع از حضور این ویروس جدید شوند چرا که در بسیاری از کشورها وجود دارد بر اساس گزارشات سازمان جهانی بهداشت نوع جدید ویروس کرونا اکنون در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و در کلرادو، کالیفرنیا و فلوریدا مشاهده شده است. در اروپا هم این ویروس شناسایی شده و کشورهای بلژیک، فرانسه، آلمان، ایرلند، ایتالیا، هلند، نروژ، اسپانیا، سوئد و سوئیس آن را تشخیص داده اند. در آسیا، استرالیا، خاورمیانه و آمریکای جنوبی نیز رد پای این ویروس شناسایی شده است.

بعد از ویروس کرونای چینی که همه دنیا را در بر گرفت حکایت ویروس کرونای انگلیسی ترس بسیاری در جامعه ایجاد کرده است چرا که هزینه های بسیاری برای مقابله با نوع چینی آن در سال 2020 داده ایم و حالا نمی دانیم در سال 2021 میلادی چه سرنوشتی خواهیم داشت. 

دانشمندان و متخصصان تا به اینجا در مورد ویروس کرونای انگلیسی چه می گویند و معتقدند این ویروس چه خطراتی برای جامعه انسانی خواهد داشت؟ چگونه این ویروس راه خود را به ایران باز کرده است؟

ویروس جهش یافته انگلیسی در ایران

تاکنون کرونا خسارات‌ متعددی را به ابعاد مختلف زندگی نه تنها ایرانیان بلکه همه افراد در سراسر جهان وارد کرده است. متخصصان معتقدند ویروس جهش یافته کرونا قدرت انتشار، چسبندگی و ماندگاری بیشتری دارد و بیم روند بیماری در بین مردم را دوچندان خواهد کرد.

پایش ها برای شناسایی این ویروس نوع جدید در کشور از همان روزهای ابتدایی شروع شد. از منع تردد هواپیماها به انگلیس تا انجام تست های تشخیصی کرونا برای مسافران تنها راه موجود شناسایی کرونای انگلیسی بود. شنبه 13 دی علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت در برنامه تلویزیونی گفت که ویروس انگلیسی تا کنون وارد ایران نشده اما در ترکیه و چند کشور همسایه شرقی مشاهده شده و  خطرناک است. او از رفت و آمد رسمی و غیر رسمی به کشورهای دیگر ابراز نگرانی کرد.

از سوی دیگر علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران طی گفتگویی بیان می کند تاکنون موارد مستند و اثبات شده‌ای از وجود واریانت یا گونه جدید ویروس کووید ۱۹ موسوم به ویروس انگلیسی در ایران گزارش نشده است اما تضمینی وجود ندارد که در روزها یا هفته‌های آتی شاهد این واریانت جدید در کشور نباشیم.

دو روز پس از این اظهار نظرات سعید نمکی،وزیر بهداشت و درمان در 15 دی ماه خبر از ورود ویروس کرونای انگلیسی به کشور داد اما او خطاب به مردم درباره آخرین یافته‌های ویروس جهش یافته انگلیسی در کشورمی گوید این مقوله به معنای ایجاد بیم و وحشت در کشور نیست، بلکه باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی این بیماری را مهار کرد. نمکی نحوه ورود این ویروس جهش یافته را اینگونه بیان می کند: « اولین مورد کرونایی انگلیسی را در یک هموطن که از انگلیس آمده بود پیدا کردیم. او در مراکز خصوصی بستری بود و تست کرونای جهش یافته انگلیسی اش مثبت شد.  البته الان حالش ایشان خوب است اما توجه کنید که این فرد با پی سی آر منفی وارد کشور شد. رد و نشان این ویروس را در بین همراهان این فرد تا این لحظه ملاحظه نکرده ایم.  همکار پزشک ما هم مورد تست پی سی آر قرار گرفت همچنین  245 نفر از اطرافیان این فرد هم تست  شده اند و هیچ ردی از ویروس انگلیسی کرونا در بین این افراد یافت نشده است.»

توان تکثیر ویروس جهش یافته انگلیسی  افزایش یافته است

با توجه به اینکه به کررات از سوی مسئولان وزارت بهداشت تاکید می‌شود که امکان شیوع ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در کشور وجود دارد و امروز هم وجود آن در کشور تائید شد باید بدانیم در این روزها چه باید کنیم و در چه شرایطی این ویروس ما را تهدید می کند؟

طلعت آزاد مختاری، استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو کمیته کشوری کرونا ویروس به خبرنگار برنا درباره روند ویروس کرونای انگلیسی در کشور گفت:  هر فردی که از انگلستان به ایران آمده باشد و به کرونا مبتلا باشد به ویروس جدید کرونا مبتلا نشده است بعد از تعیین توالی، نوع ویروس مشخص می شود.

او افزود: تا به حال شدت بیماری‌زایی این ویروس به تائید نرسیده است.

آزاد مختاری تاکید کرد: روند درمان کرونای انگلیسی با ویروس‌های دیگر  کرونا  تفاوتی ندارد اما توانایی تکثیر آن افزایش یافته و در نتیجه به سرعت انتقال پیدا می کند.

به گفته عضو کمیته کشوری کرونا کووید انگلیسی قدرت بیشتری برای تکثیر دارد. به عبارت دیگر در فرد مبتلا ویروس تکثیر بیشتری  خواهد داشت در نتیجه ویروس بیشتری را پخش و افراد بیشتری را درگیر این بیماری می‌کند.

این ویروس شناس ادامه داد: درمان و شدت بیماری ویروس کرونای انگلیسی تفاوتی با رده‌های دیگر کووید -۱۹ دارد.

مختاری آزاد تاکید کرد: ویروس‌های تنفسی به راحتی پخش می‌شوند و محدود کردن آن به یک منطقه یا کشور مشکل است و دلیلی ندارد که کشوری مصون بماند.

 برای مهار کرونای انگلیسی چه باید کرد؟

بر اساس بررسی‌های انجام شده از سوی مدیران و مسئولان وزارت بهداشت امکان شیوع ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در کشور چندان دور از ذهن نیست. هرچند  سال گذشته هم این ویروس از ووهان چین کل جهان را گرفتار کرد. خرداد ماه سال جاری هنگامی که آمار مرگ و میرها دو رقمی شده بود و همگان سرخوش از کنترل بیماری بودیم بنا به گفته مینو محرز؛ کارشناس سازمان جهانی بهداشت جهش ویروس کرونا را مشاهده کردیم و بدین ترتیب پس از آن پیک دوم و سوم کرونا پیش پا ما قرار گرفت و آمار مرگ و میر نزدیک 500 نفر در روز شد. یکی از دلایل این افزایش در بهار 99 علاوه بر عدم رعایت پروتکل ها امکان انتقال سریع آن اعلام شد. حال که با کرونای انگلیسی بنا است دست و پنجه نرم کنیم باید تنها به رعایت پروتکل‌ها به ویژه عدم ترددهای غیرضرور و عدم برگزاری تجمعات تاکید داشت. تجربه تابستان و پاییز سیاه 99 می تواند راهکارهای خوبی پیش پا همگان قرار دهد. شدت درگیری و خطر ویروس کرونای انگلیسی هنوز به اثبات نرسیده و تنها سرعت انتقال آن مخاطره آمیز عنوان شده است که باید هموطنان دقت داشته باشند ماسک بزنند، فاصله اجتماعی خود را با دیگران حفظ کرده و دست های خود را با آب و صابون به صورت مرتب بشویند. از رفتن به تجمعات خودداری کنند و با فاصله گرفتن از یکدیگر مراقب عزیزانشان باشند.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا زهرا سلیمانی ویروس جهش یافته انگلیسی ویروس کرونای انگلیسی جهش یافته انگلیسی ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور ویروس کرونا نوع جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۶۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری، طی پیامی ۱۱ اردیبهشت ماه، روز جهانی کارگر را به تلاش گران عرصه تولید و توسعه کشور، تبریک گفت و اظهار کرد: تحرک و کوشش کارگران و کارآفرینان برای به حرکت آوردن چرخ های تولید، صنعت و اقتصاد کشور، خوداتکایی، عزت، استقلال و خوکفایی را به ملت ایران تقدیم کرده است.

فخاری بیان کرد: هر کجا که این قشر صبور و زحمتکش حضور یافت، مشاهده کردیم که چگونه راه پیشرفت، فراهم و علم و دانش به کار گرفته و دستاوردهای شگرف رقم خورده است.

استاندار تهران با اشاره به اینکه کارگران و کارآفرینان عزیز در شرایط سخت تحریمی و جنگ اقتصادی، پای کار سازندگی و رونق تولید در کشور ایستادند و اجازه ندادند که موتور حرکت پیشرفت میهن عزیزمان متوقف شود، افزود: شرایط دشوار کرونا نیز عرصه دیگری برای پایمردی کارگران بود، آنان در زمان عصیان کرونا جان بر کف گرفتند و نگذاشتند کارخانه ها و خط تولید در کشور دچار خدشه شود.

وی در ادامه ضمن گرامی داشت یاد و خاطره شهدای کارگر و ادای احترام به ارواح بلند آنان، این روز را به همه کارگران اثربخش، زحمتکش و عزیز کشور، خاصه کارگران ارزشمند، متعهد و مسوولیت پذیر استان تهران و خانواده های محترم آنان تبریک گفت.

استاندار تهران با اشاره به شعار سال که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است عنوان کرد: نقش کارگران و کارآفرینان در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور بی بدیل و انکار ناپذیر است و امیدوارم با همدلی، همراهی و همت همیشگی زحمتکشان عرصه کار و اقتصاد شاهد تحقق این شعار باشیم.

کد خبر 6092707

دیگر خبرها

  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • گرد وغبار شهر اهواز به ۸ و شوش به ۴ برابر حد مجاز رسید
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت