Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۸ و طی ۸ ماه تعهدات خود در قالب برجام را در مقابل بدعهدی‌های طرفین برجام، کاهش داد. در روز‌های اخیر نیز در پی مصوبه مجلس شورای اسلامی فرآیند غنی سازی ۲۰ درصد را آغاز کرد. خبرگزاری میزان - رؤیا راعی - در مقدمه توافق هسته‌ای قید شده است که «گروه ۱+۵ و ایران برعهده می‌گیرند که برجام را با حسن نیت و در فضایی سازنده، بر مبنای احترام متقابل اجرا کنند و از هرگونه اقدام مغایر با نص، روح و هدف این برجام خودداری کنند»؛ اما از همان ابتدا، آمریکا بدعهدی خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، بعد از گذشت حدود دو سال و چهار ماه از امضای برجام در دی ماه ۱۳۹۵، خروج آمریکا از برجام و بازگشت همه تحریم‌ها علیه ایران را اعلام کرد. اعضای دیگر برجام نسبت به این اقدام ترامپ اظهار تأسف کردند و به به ایران قول دادند که منافع ایران از این توافق را تأمین کنند.   اما بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام و بدعهدی اروپاییان نسبت به تعهدات خود در برجام، شورای عالی امنیت ملی در ۱۸ اردیبهشت ۹۸ بیانیه‌ای صادر کرد و اعلام کرد که «جمهوری اسلامی ایران در طول یكسال گذشته و پس از خروج غیرقانونی ایالات متحده آمریكا از توافق برجام و نقض مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد، نهایت خویشتن داری را از خود نشان داده و به درخواست دیگر اعضای برجام فرصت قابل توجهی در اختیار آنها قرار داده است.» در انن بیانیه تاکید شد که «جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از امروز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف می‌كند.»   صبح روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۸، سفرای کشورهای عضو برجام شامل آلمان، انگلیس، چین، روسیه و فرانسه به وزارت امور خارجه دعوت شدند و نامه روحانی، رئیس جمهور ایران توسط سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه به آن‎ها داده شد.
در این نامه تصمیم شورای عالی امنیت ملی کشورمان مبنی بر «توقف اجرای برخی تعهدات جمهوری اسلامی ایران ذیل برجام» به اطلاع سران کشورهای مزبور رسیده است.   همچنین در همان روز، وزیر امور خارجه ایران، نامه‌ای به فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپایی در امور خارجی و سیاست امنیتی ارسال شد و جزئیات اقدامات ایران به اطلاع وی به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام رسید.   بعد از اینکه منافع مورد نظر جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات یک‌ساله با گروه ۱+۴ تأمین نشد، در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام طی ۵ مرحله و فرصت‌های دوماهه‌ای به سایر اعضای باقی‌مانده در برجام داده شد تا در این مدت در گفت‌وگو‌ها منافع ایران تأمین شود که دراین‌صورت گام‌های ایران بازگشت بپذیرد.       گام اول؛ توقف فروش ذخایر اورانیوم غنی‌شده و ذخایر آب سنگین حجت‌الاسلام حسن روحانی ۱۸ اردیبهشت ۹۸ در نشست هیئت دولت جزئیات اولین گام کاهش تعهدات برجامی را اعلام کرد. 

روحانی ضمن تشریح جزئیات اقدامات و مداکرات صورت گرفته تا ۱۸ اردیبهشت ۹۸، گفت: «امروز بنا به تصمیم شورای عالی امنیت ملی به سران ۵ کشور باقیمانده در برجام اعلام کردیم از دو اقدامی که تا کنون انجام می‌دادیم صرف نظر خواهیم کرد این دو اقدام به یک بیان ساده دو فروش است.»

وی اضافه کرد: «یعنی هر وقت مواد غنی شده ما به ۳۰۰ کیلوگرم می‌رسید ما در عوض کیک زرد این مواد غنی شده به کشور دیگری می‌دادیم، اما از امروز این فروش متوقف می‌شود. همچنین هرگاه آب سنگین ما از ۱۳۰ تن تجاوز می‌کرد ما اضافی آن را به کشور دیگری می‌فروختیم، اما از امروز این فروش متوقف می‌شود.»   روحانی همچنبن در این نشست تاکید کرد که این اعلام برای مدت ۶۰ روز است؛ اگر طرف‌های مقابل ظرف ۶۰ روز پای میز مذاکره آمدند و به نتیجه رسیدیم و منافع اصلی ما مخصوصا نفت و بانک تامین شد، ما به نقطه اول برمی‌گردیم. در غیراینصورت دو اقدام دیگر را آغاز خواهیم کرد که آن دو اقدام این است؛ طبق برجام بنا بود ما سطح غنی سازی را در ۳.۶۷ نگه داریم و از این اقدام خودداری خواهیم کرد. همچنین قرار بود راکتور آب سنگین اراک با مشارکت کشور‌های مذاکره‌کننده در برجام نوسازی شود که در صورت عدم به توافق رسیدن در این ۶۰ روز، ما هم در این زمینه تصمیم جدیدی خواهیم گرفت و برنامه قبل از برجام را برای این راکتور ادامه خواهیم داد.     گام دوم؛ عبور از غنی‌سازی ۳.۶۷
در ۱۶ تیرماه ۹۸ و بعد از گذشت مهلت ۶۰ روزه، در نشستی با حضور سیدعباس عراقچی دبیر ستاد اجرای برجام، علی ربیعی سخنگوی دولت و بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، دومین گام کاهش تعهدات برجامی اعلام شد.   سخنگوی دولت در ابتدای این نشست به طور رسمی اعلام کرد امروز از مرز ۳.۶۷ درصد اورانیوم غنی شده عبور کردیم و مبنای غلظت بر اساس نیاز ما خواهد بود.   سید عباس عراقچی با بیان اینکه دیگر متعهد به میزان درصد و غلظت اورانیوم مندرج در برجام نیستیم، درباره آغاز گام دوم کاهش تعهدات برجام گفت: از آنجایی که به خواسته‌های ما در برجام از جمله بازگشت فروش نفت به قبل از خروج آمریکا از برجام جامعه عمل پوشانده نشد لذا ما گام دوم کاهش تعهدات برجامی خود را بر می‌داریم.


گام سوم؛ شتاب‌بخشی به تحقیق و توسعه یکی از مهمترین اقدامات ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای را می‌توان گسترش و شتاب‌بخشی به فعالیت‌های تحقیق و توسعه هسته‌ای سازمان انرژی اتمی بر اساس نیازهای فنی و بدون رعایت تعهدات برجامی دانست. پس از ابلاغ دستور گسترش و شتاب‌بخشی به فعالیت‌های تحقیق و توسعه هسته‌ای کشور بدون رعایت تعهدات برجامی، اقداماتی در زمینه تحقیق و توسعه روی انواع ماشین‌های سانتریفیوژ انجام گرفت.   سومین مرحله کاهش تعهدات برجامی هم بعد از گذشت دوماه از گام قبلی و بعد از تأمین نشدن نظر ایران در گفت‌وگو‌ها، توسط حسن روحانی و پس از جلسه با سران قوا در ۱۳ شهریور ۹۸ اعلام شد.   رئیس جمهور درباره کاهش تعهدات برجامی که در ۱۵ شهریور ۹۸ عملیاتی شد، اظهارداشت: «در گام سوم سازمان انرژی اتمی موظف است در زمینه تحقیق و توسعه هر آنچه نیاز فنی کشور است، بلافاصله شروع کند و تمام تعهداتی که در زمینه تحقیق و توسعه در برجام مد نظر بوده  را کنار بگذارد و شاهد گسترش در حوزه تحقیق و توسعه در زمینه انواع سانتریفیوژهای جدید و هر آنچه که برای غنی‌سازی نیاز داریم را سازمان انرژی انجام دهد و شاهد سرعت عمل در این زمینه باشیم.»     گام چهارم؛ گازدهی به سانتریفیوهای فردو گام چهارم در ۱۴ آبان ۹۸ برداشته شد. در این گام، عملیات گازدهی به سانتیفیوژهای مستقر در فردو در حالی آغاز شد که براساس توافق هسته‌ای، هزار و ۴۴ سانتیفیوژ در داخل فردو مشغول به کار بودند؛ اما به آنها گازدهی نمی‌شد.      گام پنجم؛ توقف آخرین محدودیت‌های عملیاتی ایران در برجام بعد از گذشت ۸ ماه از اولین گام ازیران در راستای کاهش تعهدات برجامی، در پنجمین و آخرین گام تمامی محدودیت‌های عملیاتی ناشی از برجام را پایان بخشید و اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در تعداد سانتریفیوژها و حوزه عملیاتی مواجه نیست و از این به بعد برنامه هسته‌ای ایران صرفا بر اساس نیازهای فنی‌اش پیش خواهد رفت.   برخی از کشورها پایان بخشیدن این محدودیت‌ها را پایان برجام، قطع همکاری با آژانس و نابودی توافق هسته‌ای قلمداد کردند؛ اما ایران اعلام کرد که همکاری‌اش را با آژانس کمافی السابق ادامه می‌دهد و این گام‌ها به منزله نابودی برجام نیست.     طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران

طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران روز چهارشنبه ۱۲ آذر ۹۹ در مجلس شورای اسلامی اصلاح شده و توسط شورای نگهبان تایید و پس از آن رئیس مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به رئیس جمهور این قانون را ابلاغ کرد. 

براساس این قانون سازمان انرژی اتمی ایران موظف شدبلافاصله پس از تصویب این قانون، جهت مصارف صلح‌آمیز نسبت به تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد اقدام و سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم آن را در داخل کشور ذخیره کند.

 

از سرگیری فرآیند غنی سازی ۲۰ درصدی

روز ۱۵ دی ماه و با تاخیر ۱ ماهه از زمان ابلاغ این قانون، علی ربیعی، سخنگوی دولت ار آغاز فرآیند غنی سازی ۲۰ درصدی خبر داد. 

ظریف، وزیر خارجه کشورمان با انتشار پیامی در صفحه توئیتری خود درباره غنی سازی ٢٠ درصد نوشت: «ما بر اساس مصوبه پارلمانمان، غنی‌سازی ۲۰ درصدی را از سر گرفتیم. به نحو مقتضی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع‌رسانی شده است. اقدامات جبرانی ما در انطباق کامل با بند ۳۶ برجام است و بعد از سال‌ها عدم پایبندی چند عضو دیگر برجام اجرا شده است. تدابیر ما در صورت پایبندی همه به تعهداتشان، کاملاً بازگشت‌پذیر است.»

این اقدام ایران نشان داد که نه تنها اظهارات مقامات آمریکایی و اروپایی مبنی بر بازگشت با پیش شرط به برجام را نمی‌پذیرد، بلکه این حق را برای دارد که در موقعیتی برتر نسبت به طرف مقابل، حقوق خودش را از آنها مطالبه کند.

 

بشتر بخوانید: جزئیات آغاز فرآیند غنی سازی ۲۰ درصدی از زبان سخنگوی سازمان انرژی اتمی

 

انتهای پیام/

برچسب ها: انرژی هسته ای برجام

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: انرژی هسته ای برجام فرآیند غنی سازی ۲۰ درصد جمهوری اسلامی ایران خروج آمریکا از برجام کاهش تعهدات برجامی سازمان انرژی اتمی کاهش تعهدات برجام غنی سازی ۲۰ درصدی ۱۸ اردیبهشت ۹۸ تحقیق و توسعه بعد از گذشت رئیس جمهور دو اقدام غنی شده بر اساس هسته ای ۶۰ روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۶۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران

زمانی، VOA، BBC، رادیو فردا،  رادیو اسرائیل و...، درباره موفقیت‌های ایران می‌گفتند «فتوشاپ است» و محال است ایران بتواند پهپاد و موشک بسازد اما اکنون غرب، در حالی برنامه پهپادی را بار دیگر تحریم می‌کند که ایران، پیشرفته‌ترین پهپادهای جنگی را به تولید انبوه رسانده و از روسیه و چین گرفته تا ده ها کشور آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، در صف مشتریان نوبت گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، محمد ایمانی در یادداشتی کوتاه در کانال تلگرام خود نوشت: برخی خبرهای یک خطی، لوح فشرده چند جلد کتاب مستند تحلیلی هستند؛ مانند این خبر BBC که نوشت: «آمریکا و بریتانیا، بار دیگر شبکه تولید پهپاد در ایران را تحریم کردند».

این خبر، یکی از صدها نشانگری است که از بالندگی ایران و فرتوتی فزاینده غرب حکایت می‌کنند. زمانی، VOA، BBC، رادیو فردا،  رادیو اسرائیل و...، درباره موفقیت‌های ایران می‌گفتند «فتوشاپ است» و محال است ایران بتواند پهپاد و موشک بسازد اما اکنون غرب، در حالی برنامه پهپادی را بار دیگر تحریم می‌کند که ایران، پیشرفته‌ترین پهپادهای جنگی را به تولید انبوه رسانده و از روسیه و چین گرفته تا ده ها کشور آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، در صف مشتریان نوبت گرفته‌اند.

پهپادها در اوج تحریم‌ها ساخته شد و آخرین بار، بر سر صهیونیست‌ها در فاصله ۱۵۰۰ کیلومتر دورتر تاخت. با این همه، غرب ناتوان در مهار ایران، باز هم دم از تحریم می‌زند! چه حربه بی‌خاصیت، اما شتاب دهنده‌ای!

برای غرب دردناک است که ایران یک دهه قبل، از ظرفیت شرکت‌های مختلف غربی برای تامین قطعات اولین پهپادها استفاده کرد؛ همچنان که ضمن هدف گیری پهپادهای آمریکایی، برخی از آنها را سالم بر زمین نشاند و مهندسی معکوس کرد؛ زنده‌گیری و تربیت معکوس و بومی سازی!

فناوران مومن ایرانی، با منطق «ما م‌ توانیم» در حال تغییرات اساسی در نظم جهانی هستند و این تغییر، به خاطر کاربست لجوجانه تحریم‌ها از سوی دشمن، ممکن شده است. حالا روزی نیست که محافل غربی از این اقتدار معجزه آسا ناله نکنند:

یورو نیوز: «پهپادهای شاهد که اخیرا در حمله به اسرائیل به کار گرفته شدند، سلاحی مرگبار هستند. این ابزار کارآمد جنگی، به هنگام اصابت، همه چیز را نابود می‌کنند. پهپادهای دوربرد، تا زمانی که اپراتور هدفی را برای منفجر کردن انتخاب کند، می‌توانند در اطراف یک منطقه چرخ بزنند. از این پهپادها به صورت گروهی و در جهات مختلف استفاده می‌شود، تا سیستم دفاع هوائی را خسته کنند».

شبکه صهیونیستی ایران اینترنشنال: «ایران با تامین پهپادهای شاهد و موشک‌های بالستیک، باعث تغییر موقعیت جنگ اوکراین شد. روسیه و ایران، قراردادی ۱.۸ میلیارد دلاری برای معامله شش هزار پهپاد منعقد کرده‌اند. در حالی خبر فروش سیستم دفاع موشکی اس-۴۰۰ منتشر می‌شود که روسیه در سال ۹۵، اس-۳۰۰ را به ایران تحویل داد و اگر جنگنده‌ های سوخو-۳۵ را هم در اختیار ایران قرار دهد، قدرت بازدارندگی آمریکا و اسرائیل با چالش بسیار جدی روبه‌رو خواهد شد. پیشنهاد فروش اس-۴۰۰ به ایران، پس از انهدام پهپاد آمریکایی توسط سامانه‌های پدافندی ایران صورت گرفت».

رادیو فردا ارگان سازمان CIA: «اظهارات جیک سالیوان درباره احتمال کاربُرد پهپادهای ایرانی از سوی روسیه، بسیاری را متعجب ساخت؛ این که آیا پهپادهای ایران از نظر فناوری و عملکرد، آن‌قدر پیشرفته‌اند که به چشم روسیه بیایند؟ ایران، یکی از متنوع‌ترین مجموعه‌ های تولید پهپادهای شناسایی، هجومی و انتحاری را دارد. این پهپاد ها در میدان‌ واقعی جنگ در سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، یمن و فراتر از خاورمیانه (ونزوئلا و اتیوپی) به کار رفته‌اند وحتی رکورد انهدام سامانه پاتریوت عربستان را دارند. ایران، آنها را به راحتی تمام تولید می‌کند. شاهد-۱۲۹، ابابیل-۵، مهاجر-۶، و شاهد-۱۳۶ توانسته‌اند ارزش نظامی خود را اثبات کنند».

شبکه CBS NEWS: «ژنرال مکنزی، فرمانده پیشین سنتکام که حملات انبوه پهپادهای ایران را با چشمان خود دیده، می‌گوید: با پهپادهای ارزان‌قیمتی مواجهیم که اگر با تعداد انبوه پرتاب و در ارتفاع پایین پرواز کنند، می‌توانند بر سامانه‌های دفاعی ما غلبه کنند... پیش از حمله موشکی به عین‌الاسد، چنین حمله‌ای را ندیده و تجربه نکرده بودم. موشک‌های دقیق آنها، به هرجا که بخواهند، اصابت می‌کنند. ایران انواع موشک بالستیک را دارد که حتی به وسط تل‌آویو می‌رسند».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی؛ نشانه تحریم‌ناپذیری ایران
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد
  • حیرت و درماندگی غرب در برابر شکوه قدرت سازی ایران