Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@08:20:38 GMT

دخل کم‌نور الکتریکی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۸۷۱۰۷

دخل کم‌نور الکتریکی‌ها

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، مشاهدات میدانی نشان می‌دهد علاوه بر این افزایش قیمت، فروشندگان لوازم الکتریکی به‌طور متوسط ۴۰ درصد کاهش درآمد را تجربه‌ کرده‌اند که باعث‌شده توان دخل کسبه افت قابل‌توجهی کند. البته با شروع ساخت‌وسازها، بازار این لوازم بهتر شد اما یکی از فروشندگان می‌گوید با گذشت بیش از ۹ ماه از ابتدای سال هنوز «نصف درآمد پارسال را نداشته‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»  سوق مصرف‌کنندگان به کالای ایرانی

یکی از فروشندگان می‌گوید نسبت به سال گذشته ۴۰‌درصد کاهش درآمد داشته است. به گفته سلیمانی که در خیابان فاطمی لوازم الکتریکی دارد «بازار کاملا کساد است. قبلا نزدیک عید یا هر مناسبتی می‌شد چهار نفر از همین هم‌چراغ‌ها یا بقیه کسبه لامپ‌های تزئینی ال‌ای‌دی را تعویض یا نصب می‌کردند که ۴۰ درصد از درآمد من را تشکیل می‌داد. در عرض سه‌سال، سه برقکار رد کردم. هرساله حداقل هفته‌ای ۵سفارش داشتم که الان رسیده به ماهی یک‌بار، آن هم اگر شانس بیاورم.» سلیمانی می‌گوید قیمت‌ها آنقدر بالا رفته که «قیمت لوازم برای یک ال‌ای‌دی‌کشی عادی معمولا کمتر از دستمزد می‌شد اما الان تقریبا برابر می‌شود.» او جعبه‌ای لامپ از قفسه برمی‌دارد: «این لامپ اول سال ۲۰ هزار تومان قیمت داشت الان شده ۴۰ هزار تومان. بدون تعارف، اگر این خرید از قبل نمی‌ماند الان توان تامین این بخش از جنس مغازه را نداشتم. از قیمت کلید و پریز که دیگر نگویم.» به گفته سلیمانی قیمت پریزی که ۲ هزار تومان بوده به ۱۲هزار تومان رسیده است: «همه هم ایرانی هستند که نگوییم نرخ دلار قیمت را بالا کشیده، ولی ارز روی همه‌چیز تاثیر می‌گذارد.» 

فروشنده دیگری در خیابان کارگر‌شمالی می‌گوید نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش فروش داشته است: «اول سال که کل کشور قرنطینه بود شرایط بسیار سختی را پشت‌سر گذاشتیم‌ اما کم‌کم ساخت‌وسازها شروع شد و خرید‌ها بالا گرفت با این‌حال الان که بیشتر از 9 ماه از سال می‌گذرد درآمد من به نصف پارسال نرسیده است.» حاجی‌میری می‌گوید سود اصلی‌اش را از فروش لوازم الکتریکی به پیمانکاران برق ساختمان به‌دست می‌آورد «وگرنه خرده‌فروشی سودی ندارد. الان یک کیلو تخم‌مرغ می‌خریم 20 هزار تومان، در این شرایط نمی‌توان با خرده‌فروشی دوام آورد، حتی هزینه‌های اولیه مغازه را هم پاسخگو نیست.» این فروشنده می‌گوید با افزایش قیمت‌ها سلیقه پیمانکاران به سمت کالاهای ایرانی سوق پیدا کرده است: «کلید و پریز وارداتی که 15‌هزار تومان بود الان رسیده به بالای 60 هزار تومان. در عوض جنس ایرانی که زیر 5 هزار تومان بود به بالای 10‌هزار تومان رسیده است. پیمانکاران هم بسته به کاری که کارفرما از آنها می‌خواهد خرید می‌کنند و خریدارها می‌گویند همه دنبال جنس خوب ایرانی می‌گردند.» صنعت برق کشور ظرفیت و پتانسیل بالایی دارد. به سبب اینکه ایران یکی از کشورهای تامین‌کننده مس دنیا است در صنعت کابل و برق در بازار جهانی حرف برای گفتن دارد اما متاسفانه عدم‌مدیریت صحیح باعث شده کشورهای دیگر در رقابت برنده شوند. به گفته حاجی‌میری تقاضای پیمانکاران پیش از اعمال تحریم‌ها هم کابل برق ایرانی بود. 

 ظرفیت دیده‌نشده

تقریبا 50 درصد از نیاز بازار لوازم الکتریکی کشور از طریق واردات تامین می‌شود که انواع لامپ در صدر این لیست قرار دارد. نیاز کلیدوپریز بازار از طریق کارخانه‌های داخلی تامین می‌شود و کابل ایرانی علاوه بر اینکه در صدر تقاضای بازار داخلی است از تقاضای خوبی در بازارهای جهانی هم برخوردار است، این در حالی است که تا 95درصد مواد اولیه تولید کابل از داخل کشور تامین می‌شود. علیرضا کلاهی عضو کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران می‌گوید شرکت‌های خصولتی بازار این صنعت را رانتی کرده‌اند: «وقتی شرکت‌های رانتی سهمیه‌های دولتی می‌گیرند و کالای خود را با کمترین قیمت تمام‌شده به بازار روانه می‌کنند متاسفانه دیگر رغبت و توان فعالیت و رقابت در چنین بازاری نمی‌ماند.» ایران با وجود داشتن منابع سرشار مس سالانه 100میلیون دلار کابل صادر می‌کند، در حالی‌که این رقم برای ترکیه سالانه 2میلیارد دلار است. کلاهی درباره مشکلات صادراتی می‌گوید: «از تحریم‌ها که بگذریم، توان تولید ما در حد ظرفیت‌مان نیست. اول باید بنیه صنعت برق کشور قوی شود و بعد مانور در بازارهای جهانی را شروع کرد که این کار هم جز با عدم‌دخالت دولت و وجود بازاری رقابتی و سالم امکان‌پذیر نیست.»  بیشتر از 95 درصد از مواد اولیه صنعت برق از کارخانه‌های داخلی تامین می‌شود. این درحالی است که پتروشیمی‌ها به‌عنوان حلقه ابتدایی این صنعت نرخ‌گذاری مواداولیه را در اختیار دارند و با کوچک‌ترین تغییرات ارزی قیمت مواد‌اولیه افزایش می‌یابد. سالانه حدود 350 هزار تن سیم و کابل در کشور تولید می‌شود.

پربیننده ترین اعتراف وزیر صمت درباره آثار قیمت‌گذاری دستوری/ قیمت‌های پایه را اشتباه تعیین کرده‌ایم چرا موز گران شد؟/ کلید واژه پرتکرار اقتصاد ایران؛ انحصار و رانت دلالی مرگ؛ واکسن کرونا در بازار سیاه موز ارزان می‌شود؟ فرصت جدید برای ورود ایران به بازارهای ارمنستان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: لامپ کم مصرف صنعت برق کالای ایرانی لامپ LED لوازم الکترونیکی کابل برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۷۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین قیمت شاهین در بازار؛ شاهین کارکرده چند؟

قیمت انواع شاهین در بازار امروز مشخص شد. 

به گزارش اقتصاد آنلاین، شاهین دنده‌ای مدل ۱۴۰۱ با کارکرد ۱۵ هزار کیلومتر امروز چهاردهم اردیبهشت ۶۹۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

این در حالی است که قیمت شاهین اتومات مدل ۱۴۰۲ با کارکرد ۷ هزار و ۲۰۰ کیلومتر ۷۹۵ میلیون تومان اعلام شده است.

شما در جدول زیر می‌توانید قیمت انواع شاهین در بازار آزاد تهران را مشاهده کنید: 

دیگر خبرها

  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • جدیدترین قیمت شاهین در بازار؛ شاهین کارکرده چند؟
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • قیمت جدید دام زنده اعلام شد
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۳:۰۰
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید