Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ تالاب دریاچه‌ای هامون به صدقه سر ترسالی‌های دو سال گذشته حالا حال نسبتا خوبی دارد اما هم‌چنان خطر خشکی بیخ گوشش است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، دریاچه و تالاب بین‌المللی هامون در زمان پرآبی به‌عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران محسوب می‌شود. این تالاب هفتمین تالاب بین‌المللی جهان و یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هامون از سه دریاچه کوچک به نام‌های "هامون پوزک، هامون سابوری و هامون هیرمند" تشکیل شده که در زمان فراوانی آب به هم می‌پیوندند و دریاچه مشترک هامون میان افغانستان و ایران را تشکیل می‌دهند.

چهارمین مرحله از حق‌آبه وارد تالاب بین‌المللی هامون شد / تالاب هامون همچنان حیات داردگزارش| حال و روز بد تالاب بین‌المللی "هامون"/ میلیون‌ها ماهی در بستر تالاب تلف شدندکمک 10 میلیون یورویی اتحادیه اروپا برای احیای تالاب هامونگزارش|‌ بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین ایران زنده شد / جان تازه باران به ‌تالاب خشک «هامون» + تصاویر

دریاچه هامون در بیست و چند سال اخیر به دلیل عدم تخصیص حق‌آبه آن از سوی کشور افغانستان همواره با  با بحران بی‌آبی رو به‌ رو  بوده و خشک شدن بخش‌های وسیعی از آن موجب شده بستر خشک تالاب  در هنگام وزش بادهای شدید منطقه سیستان منشأ پراکنده شدن ریزگرد شود و موجب به وجود آمدن مشکلات مختلف زیست‌محیطی، اجتماعی و اقتصادی در سطح منطقه ‌است. امروز هم بار دیگر با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال حال و روز هامون و مردمان اطرافش مساعد نیست.

گزارش از احمد ملازهی

انتهای پیام/395/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان تالاب بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۷۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  دکتر سعید شهند   ، در جریان تور رسانه ای  روایت خدمت و در بازدید از تالاب سولدوز شهرستان نقده در جمع خبرنگاران افزود: طی سال آبی جاری و تا کنون ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه ۱۱ تالاب اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه تامین و رهاسازی شده است که این میزان ۱۳ میلیون مترمکعب بیشتر از حقابه مصوب این تالابها بوده است.

وی با بیان اینکه پس از ۲۰ سال تالابهای طالقان ، قوپی بابا علی و گرده قیط و ممیند آبگیری شده و شاهد جریان یافتن حیات و بازگشت پرندگان به این تالاب ها هستیم،گفت: امسال نیز همانند سال گذشته وضعیت محیط زیستی تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه مطلوب است و با شرایط موجود این تالابها در زمره زنده ترین اکوسیستم های طبیعی کشور شاهد تنوع زیستی و گونه‌ای در این تالابها هستیم. 

شهند اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده و بر اساس مصوبه کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب‌های استان ، تابستان امسال نیز حقابه محیط زیستی ۳ تالاب شورگل حسنلو ، سولدوز و کانی برازان تامین و رهاسازی خواهد شد.
گفتنی است تور رسانه ای روایت خدمت به منظور انعکاس خبری وضعیت تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه و بیان اقدامات انجام یافته در جهت احیای این تالابها در شهرستان نقده برگزار گردید.

 

 

دیگر خبرها

  • (ویدئو) حضور پرشور مردم در کنار تالاب هامون
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • احیای موقت گردشگری در تالاب بین‌المللی هامون
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • جانی دوباره درتالاب هامون جازموریان سیستان وبلوچستان
  • تالاب هامون جازموریان جان دوباره گرفت
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • جان دوباره تالاب جازموریان بعد ۲ سال خشکسالی
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه