Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه کشور و نظام به اندازه یک دهم فرصت ها هم دچار تهدید نیست، بیان کرد: از دست دادن فرصت ها باعث شده که تهدیدها پررنگ جلوه کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، تفاهمنامه همکاری مشترک مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و پژوهشگاه قوه قضاییه روز (سه شنبه ۱۶ دی ماه) به امضای علیرضا زاکانی رییس مرکز پژوهش های مجلس و سیدحجت الله علم الهدی رییس پژوهشگاه قوه قضاییه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علیرضا زاکانی در ابتدای این نشست با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین مرکز پژوهش‌های مجلس و پژوهشگاه قوه‌قضاییه ابراز امیدواری کرد که این تفاهمنامه به ایجاد و توسعه تعاملات پژوهشی دوجانبه در پیشبرد امور قوه مقننه و قوه قضاییه بینجامد.

وی قوه عاقله، مجاهدت و تلاش را نکته متمایز کننده یک مجموعه از حوزه‌های دیگر دانست و تصریح کرد: اگر در بررسی مشکلات و مسائل کشور، فهم درستی نداشته باشیم کارها به سرانجام نخواهد رسید.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، اهمیت قوه قضاییه در تحقق عدالت در کشور را مثال زدنی دانست و خاطرنشان کرد: حضور آیت‌الله رییسی در قوه قضاییه امیدی را در دل مردم و جامعه ایجاد کرده است که انتظارات را بیش از پیش کرده است.

وی همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و پژوهشگاه قوه قضاییه را گامی در جهت ارتقای عملکرد دو مجموعه دانست و تاکید کرد: این تعامل به رفع مشکلات در بخش‌های مختلف کمک خواهد کرد. مرکز پ‍ژوهش‌های مجلس و پژ‍وهشگاه قوه قضاییه، قوه عاقله دو قوه هستند و می‌توانند برای اصلاح ساختارهای کشور نقش مهمی ایفا کنند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه کشور و نظام به اندازه یک دهم فرصت‌ها هم دچار تهدید نیست، بیان داشت: از دست دادن فرصت‌ها باعث شده که تهدیدها پررنگ جلوه کنند. باید با استفاده از ظرفیت‌های بی‌نظیر کشور استفاده کرده و مشکلات مردم را کاهش دهیم تا مردم نتیجه اقدامات را در زندگی عملی خود مشاهده کنند.

نماینده مردم قم در مجلس تاکید کرد: باید در قانون‌گذاری و قاعده‌گذاری به سمت تخصصی شدن حرکت کنیم تا بتوانیم راهبردهای دقیقی برای حل مشکلات طراحی کنیم. تعامل و همکاری نهادهای مختلف از جمله مرکز پژ‍وهش‌های مجلس و پژوهشگاه قوه قضاییه کمک می‌کند تا مشکلات قوه مققنه و قوه قضاییه کاهش یابد که این مهم باعث مرتفع شدن مشکلات قوه مجریه نیز خواهد شد که در نهایت آثار مطلوب آن در زندگی مردم مشاهده می‌شود.

سید حجت‌الله علم‌الهدی هم در این نشست با ابراز علاقه نسبت به گسترش همکاری‌های پ‍ژوهشگاه قوه قضاییه و مرکز پ‍ژوهش‌های مجلس، گفت: این دو مرکز چالش‌ها و شباهت‌های بسیاری با هم دارند. هر دو مجموعه پ‍ژوهشی و وابسته به دستگاه‌های حاکمیتی هستند. بنابراین می‌توانند با هم برای حل مشکلات همفکری کنند.

علم الهدی چالش‌های عرصه حاکمیت را ناشی از علمی نبودن بسیاری از کارها دانست و تصریح کرد: در عرصه حکمرانی خیلی وقت‌ها از ظرفیت‌های انباشته علمی کشور استفاده نمی‌شود که این امر مسئولیت کارگزاران نظام در نهادهای مختلف برای اصلاح رویه‌ها را سنگین می‌کند.

وی افزود: با رویکردهای انقلابی حال حاضر قوه قضاییه و مجلس این دو قوه می‌توانند به خوبی همگرا باشند.

وی ادامه داد: قضات دستگاه قضا تجربیات انباشته شده زیادی دارند که می‌توان برای جلوگیری از بروز مشکلات آتی از این تجربیات استفاده شود چرا که این قوانین نتایج خود را در اقدامات و عملکرد قوه قضاییه نشان می‌دهند.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه یکی از مراجع مورد نظر در زمان اصلاح قوانین را قضات دانست و تصریح کرد: گاهی اوقات ضعف در قوانین آرای قضایی را دچار تشتت می‌کنند که این امر در برخی موارد با آرای وحدت رویه قابل حل هستند اما در زمان تدوین اگر از ظرفیت قضات استفاده شود دچار این مشکل نخواهیم شد.

هدف از امضای تفاهمنامه همکاری مشترک مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و پژوهشگاه قوه قضاییه،‌ توسعه همکاری علمی، پژوهشی و آموزشی دوجانبه است.

بررسی و تهیه‌ فهرست عناوین طرح‌های پژوهشی و فناوری مرتبط با نیازهای نظری و کاربردی مشترک و مورد نیاز طرفین، تعیین اولویت‌ها و همکاری در جهت انجام آنها، بهره‌گیری از اساتید، متخصصین، کارشناسان و پژوهشگران طرفین، همکاری دوجانبه در آسیب‌شناسی و شناسایی مشکلات و خلاءهای قانونی پیش‌روی دستگاه قضایی و تدوین پیش نویس‌های قانونی لازم برای رفع آنها، همکاری در تألیف، تدوین و ترجمه منابع، متون، کتب علمی و طرح‌های تحقیقاتی مرتبط، همکاری در برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی تخصصی، کرسی‌های نظریه‌پردازی و آزاداندیشی، همکاری در انتشار کتب، یافته‌های پژوهشی، مقالات و طرح‌های تحقیقاتی مرتبط، تبادل اطلاعات، مشارکت و ارائه محتوا و آراء قضایی مورد نیاز جهت برگزاری جلسات نقد رأی و استفاده از امکانات تخصصی و دیجیتالی کتابخانه‌ای، اسنادی، مدارک و منابع یکدیگر،‌ بخشی از موضوعات تفاهمنامه همکاری مشترک مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و پژوهشگاه قوه قضاییه است.

انتهای پیام
 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مركز پژوهش هاي مجلس قوه قضاييه علیرضا زاکانی مجلس یازدهم مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تفاهمنامه همکاری مشترک پژوهشگاه قوه قضاییه فرصت ها مرکز پ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۷۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با تاکید بر اینکه آواربرداری از یک خرابی ۱۰ ساله زمانبر است، گفت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود و چند سال متمادی تورم بالای ۴۰ درصد را تجربه کرد، اما با روی کار آمدن دولتِ مردمی تمام این ها ساماندهی شد و نرخ تورم و رشد نقدینگی به شدت کاهش یافت.

«سپهر خلجی» رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به سخن‌پراکنی برخی رسانه‌ها که با بیان عباراتی همچون «دولت کجاست؟» سعی در کمرنگ نشان دادن دستاوردهای دولت سیزدهم دارند، تصریح کرد: آنها که می‌گویند دولت کجاست باید به این اقدامات توجه داشته باشند که تورم کشور در فروردین ماه وارد کانال ۳۰ درصد شد، این در حالی است که در سال گذشته هم شاهد کاهش تورم بودیم، اما کاهش آن به کانال ۳۰ درصد دستاورد بزرگی است که نشان می‌دهد سیاست‌های دولت در حال به بار نشستن است.

آواربرداری از خرابی ۱۰ ساله زمانبر است

وی با تاکید بر اینکه آواربرداری از یک خرابی ۱۰ ساله زمانبر است، تصریح کرد: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود و چند سال متمادی تورم بالای ۴۰ درصد را تجربه کرد، اما با روی کار آمدن دولتِ مردمی تمام این ها ساماندهی شد و نرخ تورم و رشد نقدینگی به شدت کاهش یافت و از بیش از ۴۰ درصد به ۲۴ درصد رسید.

سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده است

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با تاکید بر اینکه نیم نگاهی به این دستاوردها نشان می‌دهد که دولت نقش سیاستگذاری و اجرایی خود را به خوبی انجام داده، بیان کرد: سیاست‌های تبیین شده با همین رویکرد فعلی در حوزه‌های اقتصادی و بین‌المللی و با قوت در حال پیش رفتن است. نمونه آن سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکاست که اتفاق بسیار مهمی است پاکستان یکی از همسایگان مهم ما محسوب می شود که پیوندهای فرهنگی بسیار و ناگسستنی با یکدیگر داریم. در پاکستان شاهد استقبال بی نظیر از رئیس‌جمهور بودیم که این نیز پیام مهمی به همگان مخابره کرد.

قادریم در تحولات منطقه‌ای سیاست‌های خود را اجرا و اعمال کنیم

خلجی افزود: پروژه عظیمی که در سریلانکا رقم خورد نیز نشان داد که جمهوری اسلامی این توان را دارد که در حوزه تحولات منطقه‌ای سیاست‌های خود را اجرا و حتی اعمال کند.

اعلام کرد: در طول ۲ تا سه هفته گذشته اقدامات بسیار مهمی در سطح ملی و بین‌المللی انجام دادیم که اینها به اتکا پشتوانه ی مردم بود، شما دیدید که جمهوری اسلامی ایران در مسائل منطقه‌ای‌ با اتکا به ظرفیت مردم و به اعتماد و پشتوانه مردم در مقابل زورگویی و جریان سلطه با اقتدار ایستاد.

وی با تاکید بر اینکه اقدام نیروهای مسلح کشورمان بسیاری از مناسبات و تحلیل‌های مرتبط با موضوعات بین‌المللی را تغییر داد، افزود: تمام دنیا، اعم از دوست و دشمن پیام پاسخ مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران را دریافت کردند و این نتیجه یک انسجام و وحدت کلمه است که امروز در ارکان مختلف نظام وجود دارد و به حمدالله دولت نقش مهمی در کمک به همه این مباحث دارد.

خلجی تصریح کرد: در همین ایام که شرایط بین‌المللی دستخوش تغییراتی بود، رئیس جمهور به استان سمنان رفتند؛ این موضوع حاکی از این است که همه چیز در حال تدبیر است و بعد استقبال مردم را می‌بینید و ادامه پیدا کردن سفر ایشان از یک روز به دو روز و ادامه سفر به شهرستان دامغان، یک پیام روشنی برای همه طرف‌ها داشت. در بسیاری از کشورها با اتفاق کمترین مسائل امنیتی سفرها را لغو می‌کنند اما اینجا در اوج اقتدارآفرینی ارکان نظام علیه دشمن، آقای رئیسی به توسعه و پیشرفت استان سمنان و کشور توجه دارند و لذا تمام سفرهای از قبل پیش‌بینی شده مطابق برنامه انجام می‌شود.

مردم پشتوانه نظام هستند

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت افزود: درهمین ایامی که جمهوری اسلامی اراده کرد که پاسخ دشمن را قاطع و اثربخش بدهد، بسیاری از مسافرت‌های مسئولان و سران کشورها لغو شد. اینها همه پیام است و نشان می دهد که جمهوری اسلامی مطابق فرمایش حضرت آقا از نظر ساخت درونی نظام و ظرفیت‌های بزرگ و اعتمادی که نظام به پشتوانه مردم دارد کارها در حال جلو رفتن است.

دیگر خبرها

  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • در سه سال اخیر سرانه خط فقر سه برابر شده است
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود