Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نشریه آمریکایی در مقاله ای با اشاره به سیاست های خصمانه واشنگتن درقبال ایران در طول دهه های گذشته تاکید کرد که رئیس جمهور منتخب آمریکا برای ایجاد تغییر در روابط با تهران باید کاری بیش از بازگشت به توافق هسته‌ای انجام دهد.

به گزارش ایسنا، نشریه نیشن ( The nation)در مقاله خود نوشت:  یک سال پس از آنکه دولت آمریکا ژنرال سلیمانی را ترور کرد، دو کشور ایران و ایالات متحده تا آستانه جنگ با هم پیش رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون این سوال مطرح است که آیا دولت جدید در آمریکا تغییرات جدیدی ایجاد خواهد کرد که به تغییر در روابط منجر خواهد شد؟

نیشن در ادامه نوشت: جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا پیش از این قصد خود مبنی بر بازگشت به توافق هسته ای را که دونالد ترامپ به طور یک جانبه از آن خارج شد، اعلام کرده است اما تمام کشورها از این تصمیم حمایت نخواهند کرد و به ویژه گام برداشتن از جایی که واشنگتن روابط با ایران را متوقف کرد، کار چندان آسانی نخواهد کرد.

این نشریه افزود: نگاهی به آنچه در یک سال گذشته در روابط ایران و ایالات متحده روی داده است، علت را نشان می دهد. واشنگتن پس از ترور سلیمانی حتی اقدامات دیگری را نیز انجام داد که برای ایرانی ها ویرانگر بود. در حالی که ترامپ در برابر شیوع ویروس کرونا در آمریکا بی تفاوت و بی مسئولیت بود، روی موضوع دیگری متمرکز بود و با اعمال و گسترش تحریم ها شرایط را برای ایران در شرایط سخت مقابله با اپیدمی بدتر کرد.

واشنگتن همچنین خصومت های نظامی به پا کرد و همه کاری کرد تا با تحریک ایران، به این کشور حمله کند. ناوهای هواپیمابر را به نزدیکی سواحل و مرزهای دریایی ایران منتقل کرد و آنها را برای تمام سال در آنجا نگه داشت. به علاوه، هزاران نیرو را در کشورهای اطراف ایران در منطقه اضافه کرد و متحدان خود یعنی عربستان و اسرائیل را با همین هدف تجهیز کرد. سالی که گذشت با ترور یکی دیگر از چهره های برجسته ایران به پایان رسید. محسن فخری زاده دانشمند هسته ای و دفاعی ایرانی که بسیاری بر این باورند به دست اسرائیل ترور شده است.

به نوشته نیشن، در روزهای پس از ترور ژنرال سلیمانی هنگامی که دو کشور در آستانه درگیری قرار گرفتند، آمریکایی ها در چندین شهر تجمع و جنگ را محکوم کردند. مهمتر از همه، تهران در پاسخ خود خویشتنداری نشان داد  و حملاتی را علیه پایگاه های آمریکا در عراق انجام داد که محاسبه شده بود.

اما واشنگتن نمی تواند برای همیشه روی این خویشتنداری حساب کند، به ویژه اینکه خصومت این کشور رنج های عظیم برای ایرانی ها ایجاد کرده است. این رنج که برای مردم ایران اجتناب ناپذیر است، به سختی در گفت‌وگوهای آمریکایی درباره این رابطه دیده می شود. به همین دلیل است که ما نباید انتظار داشته باشیم ایران بازگشت آمریکا به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را به راحتی و سادگی بپذیرد - و اینکه چرا بازگشت به این توافق به تنهایی کافی نیست.

نشریه نیشن همچنین نوشت: سیاست آمریکا در قبال ایران نباید مبتنی بر سلطه باشد و این، بدان معناست که واشنگتن فراتر از پیوستن دوباره به توافق، می بایستد به طور چشمگیری رویکرد خود را تغییر دهد. این باید با برچیدن همه جنبه "فشار حداکثری" ، از جمله از طریق برداشتن تحریم ها، پایان استقرار نیروهای اضافی و ترورها آغاز شود.

اما ایالات متحده همچنین باید تلاش کند تا خسارات ناشی از خشونت تاریخی را که از سال ۱۹۵۳ علیه ایرانی ها روا داشته، رفع کند.  این رویدادها با حمایت از صدام در جنگ علیه ایران تداوم یافت. همچنین از سال ۱۹۷۹ ایالات متحده ایران را همواره هدف تحریم داشته است و تنها یک دوره بعد از امضای توافق هسته ای میان ایران، آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان برخی از این تحریم ها برداشته شد.

این نشریه آمریکایی ادامه داد: امروز، مقامات و تحلیلگران آمریکایی در اندیشکده های واشنگتن آشکارا استفاده از تحریم هایی که زندگی مردم را غیرقابل تحمل می کند، زیر سوال می برند. حذف این اقدام ضروری است. اما کل تاریخ سیاست آمریکا در قبال ایران در قرن های ۲۰ و ۲۱ بی رحمانه و مبتنی بر سلطه بوده است. بنابراین به یک گسست قاطعانه از آن  و یک تحول کامل در روابط ایالات متحده و ایران نیاز است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برجام بازگشت آمریکا به برجام ایالات متحده تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۹۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش عجیب مدیرعامل تیک تاک به اقدام جو بایدن

لایحه‌ای که روز گذشته توسط مجلس سنا ایالات متحده به‌منظور «فیلترشدن یا فروش تیک تاک» تصویب شده بود، حالا با امضای «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، به یک قانون تبدیل شده است. بایدن مجموعه‌ای از لوایح را امضا کرده است که شامل «قانون حمایت از آمریکایی‌ها در برابر برنامه‌های کنترل‌شده توسط دشمنان خارجی» می‌شود و حالا Bytedance یک سال فرصت دارد تا تیک‌تاک را به فروش برساند یا با ممنوعیت آن روبرو شود. در واکنش به این موضوع، مدیرعامل تیک تاک ویدیویی را منتشر کرده که در آن می‌گوید «اطمینان داشته باشید که ما هیچ جا نمی‌رویم.»

به گزارش دیجیاتو، تیک‌تاک در بیانیه‌ای گفت که این قانون را در دادگاه به چالش خواهد کشید.

بیانیه تیک تاک در واکنش به امضای «جو بایدن»

در متن بیانیه این شرکت آمده است:

«معتقدیم که حقایق و قانون به نفع ماست و ما در نهایت پیروز خواهیم شد. واقعیت این است که ما میلیارد‌ها دلار برای ایمن نگه‌داشتن داده‌های کاربران ایالات متحده سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و پلتفرم خود را از نفوذ و دستکاری خارجی دور نگه داریم. این ممنوعیت هفت میلیون کسب‌و‌کار را ویران خواهد کرد و ۱۷۰ میلیون آمریکایی را سرکوب می‌کند.»

«شو زی چو»، مدیرعامل تیک تاک نیز با انتشار ویدیویی، از این قانون به‌عنوان «لحظه‌ای ناامیدکننده» برای شرکت یاد کرد و گفت:

«اشتباه نکنید. این یک ممنوعیت برای تیک تاک و یک ممنوعیت برای شما و صدای شماست. این قانون در واقع طعنه‌آمیز است، زیرا آزادی بیان در تیک تاک منعکس‌کننده همان ارزش‌های آمریکایی است که ایالات متحده را به نور امید آزادی تبدیل می‌کند.»

این قانون به Bytedance، شرکت مالک تیک‌تاک که در چین مستقر است، یک سال فرصت می‌دهد تا شبکه اجتماعی خود را به مالک جدیدی بفروشد. اگر شرکت چینی نتواند چنین کاری را انجام دهد، TikTok از حضور در استور‌های برنامه و سرویس‌های میزبانی وب ایالات متحده منع خواهد شد.

برخلاف تلاش‌های قبلی برای فروش یا ممنوعیت اجباری تیک تاک، «قانون محافظت از آمریکایی‌ها در برابر برنامه‌های کاربردی کنترل‌شده توسط دشمنان خارجی» از حمایت گسترده دو حزبی برخوردار بوده است و توانست با سرعت قابل توجهی در کنگره پیشرفت کند.

دیگر خبرها

  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  • کاخ سفید: هنوز در خصوص دیدار بایدن و اردوغان برنامه‌ریزی نشده است
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت
  • واکنش عجیب مدیرعامل تیک تاک به اقدام جو بایدن