Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه پیش از شیوع کرونا ۳۵ شرکت به طور رسمی در کشور به تولید الکل مشغول بودند، گفت: این شرکت‌ها با یک سوم ظرفیت خود فعالیت داشتند که با شیوع کرونا و افزایش تقاضا ظرفیت این شرکت ها به ۱۰۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش برنا؛ سیدحیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: پیش از شیوع کرونا میزان تولید الکل در شرکت های تولیدکننده حدود روزانه ۵ هزار لیتر بود که هم اکنون بسته به میزان مورد نیاز تا ۱۵ هزار لیتر و حتی بیشتر افزایش یافته است که نشان از افزایش ۳ برابری تولید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: پس از جلسه اخیر کمیسیون قانونی ساخت و ورود نیز، مجوز احداث حدود ۴۹ شرکت و کارخانه تولید الکل در استان‌های مختلف صادر شد که الزاماً تمامی این شرکت ها ممکن است به عرصه تولید نرسد، اما درصورت بروز شرایط احتمالی، هر استان پاسخگوی نیاز تامین الکل خود خواهند بود، ضمن آنکه تمام این شرکتها مورد نظارت قرار خواهند داشت.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اظهار کرد: موافقت با افزایش تعداد شرکت‌های تولیدکننده الکل به دلیل شیوع کرونا اتخاذ شد و در حال حاضر نه تنها  در هیچ استانی از لحاظ ذخایر الکل و محلول ضدعفونی کننده مشکلی وجود ندارد، بلکه درخواستهای متعددی برای اخذ مجوز صادرات توسط تولیدکنندگان ارائه شده است.

او خاطرنشان کرد: به منظور تسهیل روند تولید در استانها و کاهش بروکراسی اداری در سال جهش تولید، اختیارات قانونی به معاونت های غذا و داروی سراسر کشور به منظور صدور مجوزها تفویض شده است.

او با بیان اینکه شرکت‌های تولیدکننده الکل در استان‌های مختلفی فعالیت دارند که تولیدات آنها به شرایط مختلفی از جمله شرایط جوی و تامین ماده اولیه بستگی دارد، گفت: در برخی مناطق میزان تولید الکل با تغییرات آب و هوایی و نرخ ماده اولیه از قبیل ذرت یا غلات تحت تاثیر قرار می‌گیرد که برای این موضوع نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده و ذخیره مناسب در نظر گرفته شده‌است.

به گفته محمدی برای جلوگیری از سوء مصرف الکل، نظارت‌ها برای رعایت ضوابط، تقلیب و پلمپ برای تمامی حواله ها انجام شده، که به خوبی رعایت می شوند، این نظارت‌ها منجر به کاهش خود به خود سوء مصرف نیز می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا شیوع کرونا تولید الکل تولید الکل شیوع کرونا غذا و دارو شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۹۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این غذاها و داروها را با هم مصرف نکنید؛ از وارفارین و زغال اخته تا الکل و آنتی هیستامین

اگر بیش از یک دارو مصرف می کنید، احتمالاً پزشکتان در مورد تداخلات دارویی و غذایی خطرناکی که باید از آنها اجتناب کنید، به شما هشدار داده است.

در این مقاله، به بررسی ترکیبات غذایی و دارویی می پردازیم که مصرفشان می تواند خطرناک باشد.

آب گریپ فروت و استاتین ها

به گزارش روزیاتو، استاتین ها معمولاً برای کمک به پیشگیری از حملات قلبی و سکته تجویز می شوند. آنها به کاهش کلسترول LDL یا همان کلسترول «بد» کمک می کنند.

سطوح بالای کلسترول LDL در خون می تواند شریان ها را سفت و باریک کند.

اگر داروی ضد کلسترول خون مصرف می کنید، بهتر است که تغییراتی در سبک زندگی خود مانند افزودن میوه ها و سبزیجات بیشتری به رژیم غذایی‌تان را در نظر بگیرید.

اما یک میوه وجود دارد که افرادی که استاتین مصرف می کنند، باید مراقب آن باشند: گریپ فروت.

ممکن است که پزشکان به بیمارانی که استاتین مصرف می کنند، توصیه کنند که از خوردن و نوشیدن آب گریپ فروت به طور کامل خودداری کنند یا بیماران تنها اجازه مصرف مقدار کمی گریپ فروت را داشته باشند.

گریپ فروت از آنزیمی که برای متابولیسم استاتین‌ها در بدن لازم است، جلوگیری می‌کند. به این ترتیب، می تواند باعث تجمع این داروها در بدن شده و خطر بروز عوارض جانبی را افزایش دهد.

عوارض جانبی مصرف استاتین ها می تواند شامل سردرد، سرگیجه، درد عضلانی و احساس خستگی باشد.

وارفارین و سبزیجات برگ‌دار

وارفارین برای پیشگیری و درمان لخته شدن خون تجویز می شود.

در حالی که همه ما تشویق به مصرف سبزیجات برگ‌دار مانند بروکلی و اسفناج می‌شویم، افرادی که این دارو را مصرف می‌کنند، باید مراقب این سبزیجات باشند.

برخی از سبزیجات مانند کلم‌پیچ، کلم بروکلی و اسفناج که سرشار از ویتامین K هستند، می توانند اثرات وارفارین را کاهش دهند.

وارفارین، آنزیمی که از ویتامین K استفاده می کند را مسدود می کند.

سبزیجاتی که دارای برگ سبز هستند، مقدار بسیار زیادی ویتامین K در خود دارند. این ویتامین با وارفارین واکنش داده و سرعت خروج آن از بدن را افزایش می دهد. در نتیجه، بیماران در معرض خطر سکته مغزی قرار می گیرند.

اگر می خواهید رژیم غذایی خود را تغییر دهید، باید به پزشک خود اطلاع دهید تا دوز وارفارین شما را تنظیم کند.

وارفارین و آب زغال اخته

اگر وارفارین مصرف می کنید، این فقط سبزیجات برگ‌دار نیستند که باید به آنها توجه داشته باشید. خوردن زغال اخته نیز می تواند شما را دچار مشکل کند.

فعل و انفعالات وارفارین و زغال اخته، اثری متضاد با برهمکنش ویتامین K با این دارو دارد. به جای اینکه باعث تسریع خروج دارو از بدن شود، اثرات آن را تشدید می کند.

در نتیجه، ممکن است که بیماران دچار خونریزی غیرمنتظره یا بیش از حد شوند.

وارفارین خون را رقیق کرده و آب زغال اخته اثر این دارو را افزایش می دهد و به همین خاطر، خطر خونریزی بیشتر می شود.

خار مریم و قرص ضد بارداری

خار مریم یک داروی گیاهی محبوب است که بدون نسخه به عنوان درمانی برای افرادی که از افسردگی رنج می برند، به فروش می رسد. اگرچه پزشکان مصرف خار مریم را برای این منظور توصیه نمی کنند.

اغلب تصور می شود که مصرف خار مریم ضرری ندارد، زیرا تنها یک داروی گیاهی است؛ اما داروسازان هشدار داده اند که این فرض همیشه درست نیست.

خار مریم یک «القاکننده آنزیم» است؛ به این معنی که می تواند تجزیه مواد دیگر را تسریع بخشد. یکی از این مواد، قرص ضد بارداری است.

این گیاه تجزیه قرص های ضد بارداری در بدن را سریع تر می کند.

بنابراین، غلظت قرص های ضد بارداری در بدن کاهش می یابد و ممکن است که به درستی عمل نکند.

در نتیجه، مصرف این ترکیب، احتمال باردار شدن فردی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کند را افزایش می دهد.

خار مریم همچنین با برخی از داروهای ضد افسردگی مانند SSRI تداخل دارد و می تواند خطر عوارض جانبی را افزایش دهد. به همین دلیل، باید در طول درمان از مصرف آن اجتناب کرد.

داروهای ضد افسردگی و ایبوپروفن

یکی از انواع داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) دارای یک تعامل خطرناک با داروهای ضدالتهابی مانند مسکن‌های بدون نسخه است.

SSRIها و مسکن‌های ضدالتهابی مانند ایبوپروفن، هر دو می‌توانند خطر خونریزی در معده را افزایش دهند.

بنابراین، مصرف آنها با یکدیگر خطر خونریزی معده را افزایش خواهد داد.

الکل و آنتی هیستامین ها

آنتی هیستامین ها داروهایی هستند که معمولاً برای تسکین علائم آلرژی مانند تب یونجه یا واکنش به نیش حشرات مصرف می شوند.

برخی از آنتی هیستامین ها مانند کلرفنامین، دیفن هیدرامین و هیدروکسیزین باعث خواب‌آلودگی می شوند.

عوارض جانبی این داروها شامل کاهش هماهنگی بدن، کاهش سرعت واکنش و همچنین خواب‌آلودگی است.

مصرف این داروها با الکل می تواند این علائم را شدیدتر کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حمایت شرکت ملی مس از طرح‌های نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • افتتاح نیروگاه پنج مگاواتی در تبریز
  • افتتاح نیروگاه ۵ مگاواتی در تبریز
  • این غذاها و داروها را با هم مصرف نکنید؛ از وارفارین و زغال اخته تا الکل و آنتی هیستامین
  • مشترکان بد مصرف برق هزینه ۵ برابری تولید را باید بپردازند
  • سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان