Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ حشمت‌الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس دهم درباره طرح اقدام متقابل ایران در مقابل ترور شهید سلیمانی که به امضای ۶۴ نماینده مجلس رسیده است، گفت: مجلس حق قانون گذاری دارد، اما مسائل کلان سیاست خارجی کشور در حوزه اختیارات عالی شورای امنیت ملی است به نظر می‌رسد غیبت این شورا در سیاست خارجی کشور مشهود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رییس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس خاطرنشان کرد: بخش اعظم تنش‌های تاریخ سیاست خارجی ایران ناشی از گفتار‌ها و موضع‌گیری‌هایی است که عملی نشدند، اما اثر منفی آن‌ها بر منافع ملی برای مردم کاملا محسوس بوده است.

وی با یادآوری موضع گیری‌های احمدی‌نژاد درباره هولوکاست و اثرات آن در روابط خارجی ایران گفت: مواضع رییس جمهور سابق در سیاست خارجی در آن مقطع هیچ گونه اثر عملی نداشت و در قضیه مطرح کردن «هولوکاست» نوعی اغراق صورت گرفت اگرچه موجودیت رژیم صهیونیست غیرقابل دفاع است، اما اتخاذ چنین مواضعی باعث افزایش دشمنان ایران شد.

این فعال سیاسی تصریح کرد: زمانی احمدی نژاد محو اسراییل را مطرح کرد که جمهوری اسلامی برای حل مساله فلسطین برگزاری رفراندوم در سرزمین اشغالی را مطرح کرده بود و این طرح در آذر ۱۳۷۶ در اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی در تهران مطرح و بعدا در سازمان ملل ثبت شد.

فلاحت پیشه با بیان اینکه طرح برگزاری رفراندوم برای فلسطین اشغالی یک طرح دموکراتیک و مترقی است، گفت: البته با برگزاری رفراندوم هم محو موجودیت اسراییل در قالب دیپلماسی با رای فلسطینی‌های اصیل اعم از مسلمان و یهودی محقق می‌شود و آنان سرنوشت خود را تعیین می‌کنند.
بیشتر بخوانید: طرح «اقدام متقابل برابر ترور شهیدسلیمانی» چه ایرادات سیاسی و حقوقی دارد؟عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس بیان داشت: زمانی که شعار محو اسراییل از سوی احمدی‌نژاد مطرح شد، همزمان شاهد بودیم که ادعا‌ها و اتهامات هسته‌ای علیه ایران مطرح شد. مبنای این اتهام زنی‌ها به ایران این بود که ایران با بمب دنبال محو اسرائیل است در حالی که ایران ایده برگزاری رفراندوم را داده بود.

وی افزود: ملت ایران تاوان چنین موضع‌گیری‌های را در سیاست خارجی را پرداخت کرده است چه بسیار افرادی که هیچ مسئولیتی نداشته‌اند، اما دشمنان از مصاحبه‌هاو اظهار نظر‌های آن‌ها سوء استفاده کردند.

نماینده پیشین مجلس گفت: در طرح جدیدی که از سوی نمایندگان مطرح شده است، چند تابو به تابو‌های متعدد سیاست خارجی ایران اضافه شده است که با واقعیت‌ها همخوانی ندارند و خلاف منافع ملی هستند.

وی چنین طرح‌هایی را غیرقابل دفاع عنوان کرد و افزود: درست در شرایطی که دنیا به دیپلماسی روی آورده است، عده‌ای در ایران جهت مخالف با دیپلماسی حرکت می‌کنند. طرح الزام دولت به نابودی رژیم صهیونیستی و مسائلی مانند الزام دولت به تامین منابع مالی گروه‌هایی در خارج از کشور در چنین شرایطی مورد سوء استفاده دشمنان ما قرار می‌گیرد.

فلاحت پیشه یادآور شد: زمانی که رهبر انقلاب نابودی اسراییل را مطرح کردند، بر این اساس بود که موجودیت رژیم نامشروع صهیونیستی با این ظلم‌ها از بین می‌رود و۲۰سال آینده را نخواهد دید و اینگونه نیست که دولت موظف شود در قالب یک جنگ موجودیت اسرائیل را از بین ببرد.

این فعال سیاسی با اشاره به مواد این طرح تاکید کرد: در شرایطی که مردم ایران با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه هستند طرح این موضوع که تامین منابع مالی گرو‌های خارج از کشور در اولویت دولت قرار بگیرد، منجر به نارضایتی مردم می‌شود. مردم ایران حق دارند حل مشکلاتشان در اولویت قرار گیرد.

فلاحت پیشه با بیان اینکه غیبت شورای عالی امنیت ملی در چنین موضوعاتی به ضرر منافع ملی است، گفت: اتخاذ چنین مواضعی به هر بهانه‌ای آن هم بدون اینکه اثر عملی جدی داشته باشد، دشمنان ایران را بیشتر می‌کند و درست در زمانی که ترامپیسم از بین رفته امید به احیای دیپلماسی را از بین می‌برد.

وی با یادآوری پیش بینی خود از پایان ترامپ و ترامپیسم در حدود یک سال قبل اظهار کرد: باید در تله‌ای نیفتیم که ترامپ برای ما ایجاد کرده است. الان دوره ترامپ پایان یافته است و باید با موضع گیری‌هایی که عملاً دست بیگانگان را برای دشمنی با ما باز می‌کند، مقابله شود.

فلاحت پیشه اضافه کرد: دنیا به برجام روی خوش نشان خواهد داد، اما چنین مواضعی باعث می‌شود که ایران یک تهدید برای منطقه محسوب شود و دشمنان ما این طرح‌ها از این طرح‌ها برای اتهام زنی به کشور استفاده می‌کنند و اتفاقا از چنین طرح‌هایی استقبال می‌کنند.

این فعال سیاسی گفت: این طرح ممکن است تصویب نشود، اما حتی مطرح کردن این موضوعاتی بهانه را به دست مثلث ضد ایرانی مرتجعان، صهیونیست‌ها و ترامپیست‌ها می‌دهد و امیدوارم جلوی این طرح گرفته شود. منبع: ایرنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مجلس یازدهم حشمت الله فلاحت پیشه انتخابات 1400 برگزاری رفراندوم موضع گیری سیاست خارجی فلاحت پیشه منافع ملی امنیت ملی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۹۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد

به گزارش «نماینده»، محسن زنگنه در نشست علنی امروز (یکشنبه، 9 اردیبهشت‌ماه 1403) مجلس شورای اسلامی در تذکری با اشاره به نطق پیش از دستور رئیس مجلس گفت: نمایندگان تا ساعت 23 امشب فرصت طرح پیشنهاد درباره بودجه را دارند اما موضوع عجیبی اتفاق افتاده است، دوستان کمیسیون تلفیق اصل گزارش بودجه را ارائه نکردند و ما باید در خلأ پیشنهاد دهیم، نباید برخورد با مجلس به گونه‌ای باشد که بعدها اگر کسی خواست خلاف آیین‌نامه اقدامی انجام دهد، زبان ما بسته باشد. در فایل مربوط به گزارش فقط نوشته شده مبلغ پیشنهادی کسر می‌شود و اضافه می‌شود.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه‌ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس ماده 182 آیین‌نامه داخلی، کمیسیون تلفیق باید گزارش را به نمایندگان ارائه دهد، با این شرایط ما چگونه می‌توانیم پیشنهادات خود را ارائه دهیم؛ به عنوان مثال بنده اگر به دنبال طرح پیشنهادی درباره درآمدهای اختصاصی استانم باشم باید از وضعیت سایر استان‌ها اطلاع داشته باشم.

وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق فایلی به ما نمی‌دهد، تصریح کرد: طی این 4 سال، امسال اوج غیرشفاف بودن بودجه است. آقای مفتح که پیشنهاد اصلاح آیین‌نامه را مطرح کردند با این هدف بود که نمایندگان نسبت به جداول اشراف داشته باشند. اکنون ما اصلاً جدولی نمی‌بینیم. نمی‌دانیم کمیسیون تلفیق چه اقدامی انجام داده است. ما منتظر هستیم تا جداول را بارگذاری کنند و ما پس از ملاحظه این جداول پیشنهادات خود را مطرح کنیم.

زنگنه افزود: خواهش می‌کنم به دوستان تذکر دهید در ساعات باقی مانده فایل جداول را برای نمایندگان ارسال کنند تا ما بدانیم چه اتفاقی در تلفیق رخ داده است.

دکتر محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: خواهش من این است که اگر نقدی هم دارید این نقد را منصفانه بیان کنید. در چهل و اندی سال گذشته چه زمانی جداول بودجه در صحن مجلس بررسی شده و نمایندگان تک به تک به جداول رأی داده‌اند که شما امروز می‌فرمایید غیرشفاف‌ترین بودجه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید به مجلس ظلم شود، بیان کرد: مجلس ماده 182 آیین‌ نامه را تصویب و بند (الف) و (ب) برای آن در نظر گرفت؛ هیچ زمانی تک تک نمایندگان جداولی که تصویب می‌شود را نمی‌دیدند و کمیسیون تلفیق به تنهایی این کار را انجام می‌داده، در تاریخ مجلس شورای اسلامی نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان گذاشته است که اگر نمایندگان پیشنهادی دارند مطرح کنند. از یک طرف بیان می‌کنند که هیأت رئیسه به مجلس بها نمی دهد، مهمترین بها همین اقدام است.

وی اضافه کرد: البته مجلس این تصمیم را گرفت و هیأت رئیسه نیز با آن همراهی کرد، برخی از دوستان نیز با این اقدام که جداول در صحن بررسی شود مخالف هستند و در حال حاضر پیشنهاد اصلاح مجدد این موضوع مطرح شده است. بنابراین از واژه غیرشفاف استفاده نکنید.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه بند (ب) ماده (182) آیین نامه داخلی مجلس فقط درباره جداول بودجه است، بخش مربوط به احکام و تبصره‌ها تصویب شده و به قانون تبدیل شده است و در اختیار شما قرار دارد، ادامه داد: جداول بر اساس احکام تنظیم شده است؛ من امروز به صورت خاص گزارش را نگاه می‌کنم که اگر اشکالی وجود داشته باشد این نقد را برطرف کنیم.

دیگر خبرها

  • آمریکا ۵ واحد نظامی ارتش اسراییل اقدام به نقض حقوق بشر کرده اند
  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • عکسی از ۲ چهره خارجی حاضر در صحن علنی امروز مجلس ایران
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • انسیه خزعلی : الگوی ایرانی - اسلامی را در خانواده ها احیا می کنیم/ جنبش تعهد به خانواده را مطرح کرده ایم
  • امیرعبدالهیان: روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است