Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، چهارمحال و بختیاری، را آزمایشگاه آبخیزداری طبیعی ایران برشمرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ جواد ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری به لحاظ فعالیت‌های آبخیزداری، آزمایشگاه آبخیزداری طبیعی ایران است و کارهای بزرگی در آن صورت گرفته چراکه این استان حوزه آبریز سدهای بزرگ کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: استان چهارمحال و بختیاری در زمینهٔ کشاورزی ظرفیت‌های بزرگی دارد که بخشی از آن ازنظر توسعه‌یافتگی همچنان مغفول مانده و نیازمند حمایت مالی و تجهیزاتی با فناوری‌های جدید است، ظرفیت اشتغال‌زایی بالایی به‌ویژه در بخش باغات در حوزه کشاورزی در این استان وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری در بخش دام‌پروری نیز دارای ظرفیت سنتی است، ادامه داد: این ظرفیت نشان می‌دهد که این استان قطب دام‌پروری ایران است و در این زمینه نیز نسبت به سایر بخش‌ها توسعه‌یافتگی کمتری دیده می‌شود که باید سرمایه‌گذاری جدی‌تری در این بخش صورت گیرد.

ساداتی نژاد با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذاری در استان چهارمحال و بختیاری مسئله‌ای است که لازم است با نگاه جدی‌تری به آن نگریست، عنوان کرد: از دیگر ظرفیت‌های بسیار خوبی که در این استان وجود دارد بحث آبزیان است و رتبه یک تولید ماهیان سردابی در استان نشان از قدرت پرورش ماهی به‌خصوص در حوزه سردابی است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 70 درصد خوراک ماهی موردنیاز واحدهای تولیدی کشور در این استان تولید می‌شود و زنجیره از تولید خوراک ماهی، تولید ماهی، فراوری ماهی و...  در چهارمحال و بختیاری شکل‌ گرفته که بازار خوبی در داخل کشور ایجاد کرده و صادرات مناسبی نیز شکل گرفته است.

وی اضافه کرد: ارتقا شیلات استان چهارمحال و بختیاری به اداره کل در کنار موفقیت‌های بزرگ مردمی در حوزه آبزی‌پروری می‌تواند حمایت جدی‌تری را در این زمینه رقم بزند.

ساداتی نژاد به صنایع تبدیلی و فراوری اشاره کرد و یادآور شد: وجود سایت پرتودهی گاما محصولات در استان چهارمحال و بختیاری نشان می‌دهد که به لحاظ ماندگاری محصولات غذایی نیز در استان مشکلی وجود نخواهد داشت.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی حاکم در چهارمحال و بختیاری صنایع تبدیلی نیز می‌تواند ظرفیت بسیار مناسبی برای این استان فراهم کند و در جلسه جمع‌بندی سفر رئیس مجلس شورای اسلامی آنچه برای حمایت در حوزه‌های مختلف نیاز است مطرح خواهد شد.

وی تصریح کرد: تلاش می‌شود تا در تدوین بودجه سال 1400 و برنامه هفتم توسعه حمایت‌های لازم از صنعت کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری صورت گیرد.
 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۲۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه حقابۀ لرستان فدای بازی‌های سیاسی شده‌ است، گفت: رودخانۀ کشکان با آب‌آورد ۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت ساخت سد را دارد، اما جوانان با وجود اراضی کشاورزی به حاشیۀ شهرها کوچ کرده‌اند. - اخبار استانها -

کامران ساروقی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به خسارت سیل 1398 در لرستان اظهار داشت: این سیل خسارت بسیار بالایی به ابنیه، راه‌ها، اراضی کشاورزی و باغات این استان به‌ویژه در خرم‌آباد، کوهدشت، نورآباد، چگنی و پلدختر وارد کرد و اگر سد گاوشمار(معشوره) در لرستان ساخته می‌شد شاهد حجم ویرانگر سیل نبودیم، بنابراین اگر نمایندگان از احداث این سد دفاع می‌کردند خسارت 10 هزار میلیارد تومانی به پلدختر در سیل 1398 تحمیل نمی‌شد.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه 160میلی‌متر بارندگی در فروردین سال 1398 در دلفان داشتیم ‌و تمام بستر رودخانه، باغات و اراضی حاشیۀ رودخانه را از بین برد، افزود: ‌مسئولان بعد از وقوع حوادث تازه به فکر چاره‌جویی می‌افتند و برنامه‌ای بلندمدت برای جلوگیری از حوادثی مانند سیل وجود ندارد.

‌وی با بیان اینکه 12میلیارد مترمکعب آب در لرستان سالانه تولید می‌شود که این حجم عظیم از آب به‌صورت روان‌آب از این استان خارج می‌شود، ابراز کرد: عدم اجرای درست روش‌های آبخوان‌داری و آبخیزداری سبب بروز سیل در لرستان می‌شود.

ساروقی با اشاره به قطع بی‌رویۀ درختان در لرستان‌ یادآور شد: ساخت جاده‌های بدون مطالعه، تجاوز در حریم رودخانه‌ها، تغییرات در محیط‌زیست و بودجۀ ناچیز منابع طبیعی بر تکرار سیل در این استان افزوده‌ است.

او با گریزی به قانون توزیع عادلانۀ آب در 52 ماده، خاطرنشان کرد: ما در لرستان با وجود این قانون از حجم عظیم استفاده از تولید آب غافل مانده‌ایم و کشاورزان لرستان به‌دلیل عدم حق برداشت آب‌های تولیدی به شهرهای دیگر مهاجرت کرده‌اند.

ساروقی با تذکّر اینکه حقابۀ لرستان فدای بازی‌های سیاسی شده‌ است، بیان کرد: رودخانۀ کشکان با آب‌آورد 6 میلیارد مترمکعب ظرفیت ساخت سد را دارد، اما جوانان با وجود اراضی کشاورزی به حاشیۀ شهرها کوچ کرده‌اند.

او بیان کرد: قانون توزیع عادلانۀ آب در  لرستان اجرا نمی‌شود و از نمایندگان جدید درخواست می‌کنم از حقابۀ این استان در مجلس دفاع کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با طرح این پرسش که چرا باید برنج در جنوب کشور با آب این استان کشت شود، اما کشاورزان خودمان از آب محروم باشند، اعتراض کرد که کشاورزان لرستان چرا حق کاشت یونجه و ذرت علوفه‌ای را ندارند؟!

ساروقی با اعلام اینکه مدیریت منابع آب لرستان با عملکرد ضعیف خود جفایی عظیم را در حق کشاورزان روا داشته‌است، توضیح داد: حدود 40سال است که حقابۀ این استان به‌دلیل عدم مدیریت و کوتاهی نمایندگان ضایع شده‌است.

او با طرح این سئوال که چرا ساخت سد گاوشمار با دستور مستقیم رئیس‌جمهور هنوز اجرایی نشده‌ است، از مسئولان خواست که درصد پیشرفت فیزیکی این سد را از زمان صدور این دستور اعلام کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی لرستان بیان کرد: خلأ روش‌های علمی و نوین در مدیریت رواناب‌ها، عدم اقدام به‌موقع و اقدامات پیشگیرانه سبب می‌شود که شاهد خسارت هرسالۀ بارندگی در این استان باشیم.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • تشکیل ۵۸ پرونده خرید ادوات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • خسارت به کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه در بارش اخیر
  • پرشدن کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه درپی بارش‌های اخیر
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • رئیس و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل معرفی شد
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود