Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان خراسان رضوي از حيث وجود صنايعي همچون خودروسازي و قطعه سازي، صنايع معدني، صنايع غذايي، داروسازي، كاشي و سراميك، ساخت ماشين آلات و تجهيزات، فرش و موكت و كيف وكفش داراي اهميت است و همچنان ظرفيت بسياري براي سرمايه گذاري و احداث واحدهاي توليدي بيشتر در اين استان وجود دارد

به گزارش گروه بانک و بیمه پول نیوز، استان خراسان رضوي از حيث وجود صنايعي همچون خودروسازي و قطعه سازي، صنايع معدني، صنايع غذايي، داروسازي، كاشي و سراميك، ساخت ماشين آلات و تجهيزات، فرش و موكت و كيف وكفش داراي اهميت است و همچنان ظرفيت بسياري براي سرمايه گذاري و احداث واحدهاي توليدي بيشتر در اين استان وجود دارد بر اين اساس روابط عمومي بانك صنعت و معدن با غلامرضا حسن زاده قرائی مدیر استاني خراسان رضوي و رئیس شعبه مشهد در خصوص وضعيت صنايع و سرمايه گذاري در اين استان و برنامه هاي بانك براي حمايت از واحدهاي توليدي استان و رفع مشكلات آنان و ارتقاي خدمات قابل ارائه به مشتريان به گفتگو نشسته است كه در ادامه مي آيد:

1-در راستاي تحقق شعار سال(جهش توليد) چه برنامه هايي داريد؟
اين استان درسال جهش توليد و براساس سياستهاي اعتباري مصوب هيأت مديره محترم درسال 1399 اهم اهداف خودرا به شرح زير تعيين تموده است :

برنامه ريزي به منظور تحقق برنامه عملياتي ابلاغي، شناسايي ظرفيت اقتصادي واحدهاي فعال، تقويت منابع شعبه با محوريت جذب و ارتقاء روابط با مشتريان متوسط و بزرگ، همكاري و مساعدت با واحدهاي آسيب ديده ناشي از كرونا، وصول مطالبات با استراتژي تعامل و مذاكره و به كارگيري روشهاي جايگزين و تعامل بيشتر با مقامات استاني و ارتقاء سطح آموزش پرسنل و جانشين پروري.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همچنين باعنايت به مطالب فوق اهداف خود شامل جذب واحدهاي قطعه ساز خودرويي و تامين 2035 ميليارد ريال تسهيلات سرمايه درگردش، تامين 4 هزار ميليارد ريال تسهيلات ريالي سرمايه درگردش به منظور تثبيت اشتغال در صنايع استان و پرداخت وتصويب تسهيلات تبصره 18 به مبلغ 19 هزار ميليارد ريال را عملياتي نموده است.

2- مهمترين برنامه مديريت تحت سرپرستي جنابعالي در سال 99 چيست؟
مهمترين برنامه اين مديريت حركت به سمت تحقق شعار سال 1399 جهش توليد مي باشد و در همين راستا و در جهت تحقق برنامه عملياتي ابلاغي از سوي ستاد بانك مشتمل بر جذب منابع، افزايش درآمدهاي كارمزدي، افزايش حجم تسهيلات، كاهش مطالبات غير جاري و در نهايت ارتقاء رتبه استان در دستور كار اين مديريت مي باشد.

3- مهمترين اقدامات انجام شده در سال 98 چه بوده است و چه ميزان درتحقق برنامه هاي سال گذشته موفق بوده ايد و دلايل موفقيتتان چه بوده است ؟
از مهمترين اقدامات سال 1398 مي توان به موفقيت در حوزه وصول مطالبات بانك با استقرار يك برنامه هدفمند و برگزاري جلسات متعدد با مشتريان و جلوگيري از طرح دعاوي حقوقي اشاره نمود و اينگونه مي توان گفت با تك تك مشتريان داراي بدهي غير جاري جلسه برگزار شده و از طرحهاي آنها بازديد به عمل آمده و ريسك مطالباتي شعبه در پايان سال 1398 خود گوياي تحقق اين مهم مي باشد.

4- با توجه به مشكلات ناشي از تحريم هاي ظالمانه و شيوع ويروس كرونا چه اقداماتي و راهكاري براي حمايت از توليدكنندگان استان خود داريد؟
تأمين تسهيلات سرمايه ثابت و درگردش براي شركتهايی كه در تأمين ملزومات مقابله با بيماري كرونا دخيل مي باشند كه تاكنون 250 ميليارد ريال تسهيلات سرمايه ثابت پذيرش و بررسي و 120 ميليارد ريال تسهيلات به منظور توليد ماسك تخصيص يافته است و از جهت كاهش مشكلات ناشي از تحريم تأمين سرمايه در گردش واحدهاي توليدي در قالب عقد جعاله كه براي تسريع در ارسال وجه نقد به تأمين كنندگان مواد اوليه در خارج ازكشور از طريق صرافي ها اقدام شده است.

ضمناً استان خراسان رضوي در چارچوب اختيارات تفويض شده و مصوبات ستاد تسهيل و رفع موانع توليد نسبت به امهال بدهي برخي از مشتريان اقدام نموده و نسبت به سايرمشتريان حداكثر تعامل و همكاري را دارد.

5- پس از تدوين سياستهاي اعتباري و راهبردي بانك در سال 99، براي اجراي مؤثر سياست ها و به منظور ايجاد هم افزايي و چابك سازي سازمان، چه اقداماتي را مؤثر مي دانيد؟


به منظور اجراي سياستهاي اعتباري و راهبردي بانك در سال 1399 و به منظور هم افزايي و چابك سازي سازمان پيشنهاد افزايش اختيارات شعب و اختصاص امتيازات خاص جهت مشتريان شركتي و نزديك كردن لايه هاي تصميم گيري در بخش تسهيلات و امتيازات، توجه بيشتر به منابع انساني و اثرگذاري نتيجه عملكرد بخشهاي مختلف بانك درمزاياي پرسنل، افزايش نقاط تماس بين بانك و مشتريان و توسعه خدمات اينترنتي و ارتقاء مستمر نرم افزار بنكو و محصولات جديد مورد نياز مشتريان و پرسنل و مناسب سازي نرم افزار با نيازهاي روز مطرح مي گردد.

6- براي اجراي حاكميت شركتي و بانكداري ديجيتال چه اقداماتي در شعبه تحت مديريت شما صورت گرفته است؟
استقرار حاكميت شركتي و بانكداري ديجيتال بي شك نويد بخش به روز بودن در حوزه رقابت بانكداري مي باشد بانكداري ديجيتال مي تواند خلاء بعد مسافت را كه غالباً باعث گلايه مشتريان براي تمركز و گردش حساب بود را پوشش دهد. تمركز بر بانكداري شركتي و ديجيتال و تدوين دستورالعمل هاي لازم وارتقاء سيستم هاي سخت افزاري و نرم افزاري بانك دراين راستا تأثير بسزايي در رشد و شكوفايي بانك خواهد داشت . اين مديريت نيز تلاش نموده با آموزش مقدماتي در اين زمينه و بررسي مشتريان بزرگ استان و مذاكره با ايشان (درخصوص شناسايي نياز مشتريان )زمينه هاي لازم جهت حركت به سوي بانكداري شركتي را آغاز نمايد و در اين راستا پروژه 4000 را در اين مديريت برنامه ريزي و عملياتي نموده است.

اين مديريت همچنين در زمينه بانكداري شركتي و ديجيتال با پيشنهاد محصولات جديد همچون سامانه مكاتبات مشتريان (سام ) و آپ وصول مطالبات و سامانه تهاتر (ستد) و طرح پيشنهاد پايش مكان محور طرحهاي بانك صنعت ومعدن در قالب طرح "برنامه آمايش راهنمائي وشناسائي صنايع" (بارش صنايع) به اداره بازاريابي و بانكداري شركتي مشاركت نموده است كه در اين ميان سامانه مكاتبات مشتريان (سام) مصوب و جهت اجراي پايلوت در استان خراسان رضوي جهت تأمين زير ساختهاي ارتباطي در دست انجام مي باشد.

7- از چه روشهايي براي جذب منابع بيشتر در استان استفاده مي كنيد؟
مشتري مداري و ارتباط مناسب با مشتريان، ارائه تسهيلات ويژه با شرايط ويژه(حد اعتباري) ، اطلاع رساني كارآمد به مشتريان از خدمات بانك، تقويت ارتباط كارمندان با مشتريان با تعيين مسئول حساب براي هريك از مشتريان اعتباري و شناسايي مشتريان كليدي و خوش حساب به طور ويژه از اهم اقدامات بوده است. رايزني درسطح كلان استان جهت تجهيز منايع (جذب منابع شهرداري مشهد)، ازطريق انتقال وتمركز گردش حساب واحدهاي بزرگ صنعتي و معدني استان، جذب و ارتقاء سطح همكاري شركتهاي بزرگ تامين اعتبارشده توسط ستاد، تقويت روابط با مشتريان موجود وجذب مشتريان توانمند و داراي حسن سابقه نزد سيستم بانكي وحسن رفتار با مشتريان وتكريم ارباب رجوع وتسريع در پاسخگويي دقيق به درخواست مشتريان و تلاش در وارد شدن به جريان گردش مالي متقاضيان ازطريق ارائه خدماتي نظير حوالجات ارزي و ضمانت نامه و اعتبارات اسنادي وكمك و اعطاي تسهيلات مالي به زنجيره توليد وتأمين مشتريان شركتي عمده فعاليت ها و روش هايي است كه در اين راستا در مديريت استان خراسان رضوي مورد توجه قرارگرفته و دنبال مي شود.

8- طي يكسال گذشته به چند طرح صنعتي و به چه ميزان تسهيلات پرداخت كرده ايد؟
طي سال گذشته بيش از 82 طرح صنعتي و بالغ بر 10140 ميليارد ريال توسط مديريت استان خراسان رضوي پرداخت شده است.

از تسهيلات پرداختي ياد شده مبلغ 7095 ميليارد ريال عقد جعاله سرمايه درگردش و 2100 ميليارد ريال عقد سلف و 224 ميليارد ريال تسهيلات عقد فروش اقساطي ماشين آلات و 316 ميليارد ريال عقد فروش اقساطي مواد اوليه و مبلغ 395 ميليارد ريال عقد مشاركت مدني مي باشد .

 

9- در اين مدت چند طرح صنعتي با تسهيلات بانك در استان به بهره برداري رسيده و به چه ميزان اشتغال ايجاد كرده است؟
طي سال هاي گذشته طرحهاي بزرگ مانند شركت سامان داروي هشتم توليد كننده فاكتور 8 انساني، شركت پارس سامان ايرانيان توليد كننده لامپ LED، آذرميناي جام توليد كننده شيشه جام، پارت پاپيروس توليدكننده كاغذ وكارتن از مواد بازيافتي، شركت توليدي و بارزگاني كاشي سراميك و پخت سوم تنديس ابريشم و شركت يكتا الياف شرق توليد كننده الياف مصنوعي پلي استر و ... با تسهيلات بانك صنعت و معدن تأمين اعتبار و به بهره برداري رسيده است كه جمعاً بالغ بر 10140 ميليارد ريال تسهيلات ريالي در سال گذشته توسط مديريت استان خراسان رضوي و بالغ بر يك ميليارد و 242 ميليون يورو تسهيلات ارزي توسط ستاد طي سال هاي گذشته تصويب و پرداخت شده كه با بهره برداري از اين طرحها بالغ بر 2600 نفر به طور مستقيم اشتغال ايجاد گرديده است.

10- چه تعداد واحد صنعتي با تسهيلات بانك در استان در حال اجرا است، چه مقدار پيشرفت داشته است و با بهره برداري از آنها چه مقدار شغل ايجاد شده است؟
درحال حاضر 3 طرح بزرگ دراستان در مرحله اجرا توسط بانك مي باشد كه عبارتند از : شركت فني و مهندسي فولاد قائم اميد نور، شركت پرديس عصاره ترشيز و شركت صنايع شيشه آذر ميناي جام

11- وضعيت استان از نظر توسعه صنعتي چگونه است و شما چه پتانسيل هايي را براي توسعه صنعتي و اقتصادي استان مي شناسيد؟

بيش از 90 درصد سرمايه گذاري در حوزه صنعت و صنايع معدني خراسان رضوي مربوط به بخش خصوصي است كه بزرگترين اقدامات براي اشتغال و ارزش افزوده را در استان انجام داده اند. اين استان قطب سنگ آهن شرق كشور به شمار مي رود، علاوه بر آن مس ، سيليس و كروميت از ديگر ذخاير معدني ارزشمند استان به شمار مي روند كه واحد هاي صنعتي و فرآور مختلفي در كنار آنها شكل گرفته اند. از صنايع بزرگ استان مي توان به ايران خودرو خراسان و صنايع معدني سنگان خواف اشاره نمود. مهم ترين توفيق سرمايه گذاران بخش خصوصي خراسان رضوي در حوزه صنعت را مي توان صنايع غذايي و قطعه سازي ذكر كرد. شايان ذكر است بزرگترين پتانسيل توسعه يك استان بررسي موانع توسعه مي باشد و اگر آن موانع برداشته شوند بي شك توسعه صنعتي و اقتصادي ايجاد خواهد شد. متأسفانه مشكلات بسيار دامنگير نه تنها صنعت استان بلكه صنعت كشور مي باشد كه از جمله آنها تعدد قوانين مربوطه مي باشد كه اگر در اين حوزه مشكلات مرتفع گردد، دورنماي خوبي براي توسعه صنعتي و اقتصادي استان ديده مي شود.

استان خراسان رضوي مهد شركتهاي قطعه سازي است كه با شركتهاي خودرو ساز (سايپا،ايران خودرو ، سازه گستر ) همكاري دارند و توزيع اعطاي تسهيلات در كل كشور نيز به صورت 55% استان تهران و 45 % مابقي استان ها مي باشد كه 45% اعطاي تسهيلات ساير استانها ،خراسان رضوي در جايگاه دوم پس از اصفهان با حدود 5% اعطاي تسهيلات كل كشور قراردارد.

12- براي وصول مطالبات چه برنامه و راهكاري داريد؟
مهمترين ركن برنامه ريزي وصول مطالبات استان خراسان رضوي، بررسي اهليت مشتريان است تا از رشد حجم مطالبات غير جاري در شعب تحت مديريت استان جلوگيري به عمل آيد و در اين راستا و براي حمايت از توليد و اشتغال در جهت تعامل بيشتر با بدهكاران بانكي براي تعيين تكليف و استمهال مجدد بدهي به شرط فعال بودن واحد توليدي اقداماتي بعمل آمده است.

همچنين با برگزاري جلسات وصول مطالبات در شعبه، براي وصول مطالبات استان زمان بندي شده و وصول مطالبات مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرارگرفته و در خصوص مشتريان بدهكار تصميم گيري لازم بعمل آمده است. با توجه به پرونده هاي تسهيلاتي غيرجاري كه هركدام به دلايلي نظير مشكلات اقتصادي كشور همچون افزايش تورم، افزايش نرخ ارز، كمبود سرمايه درگردش، اعلام ورشكستگي، عدم تمايل به بازپرداخت اقساط، استفاده از منابع تسهيلاتي در موارد خارج از طرح و... از بازپرداخت اقساط بانكي خودداري مي نمايند، تصميمات مديريتي در وصول مطالبات بسته به نوع پرونده ودلايل معوق شدن تسهيلات اتخاذ مي گردد.در مورد طرحهايي كه به دلايل موجه در سرفصل غير جاري قراردارند و مجري طرح نيز تمايل به تعيين تكليف و بازپرداخت اقساط دارد، حداكثر مساعدت هاي قانوني نظير استمهال، تقسيط مجدد، ارائه مهلت، مذاكره و يا حتي تأمين سرمايه در گردش مورد نياز طرح دردستور كار شعب قرارمي گيرد ليكن در خصوص طرحهاي راكد و غير فعال با دلايل غير موجه كه در مراحل اوليه، مذاكره و تعامل مناسب براي وصول مطالبات به عمل آمده اقدامات حقوقي و اجرايي در دستور كار قرارمي گيرد.

13- چه برنامه هايي براي ارائه خدمات هر چه بهتر به مشتريان داريد؟براي افزايش كارمزدها چه راهكارهايي داريد؟

تاكنون مشتريان بزرگ صنعتي در استان شناسايي و جذب شده اند و شعب استان نسبت به ارائه خدمات به آنان اقدامات لازم را به انجام رسانده اند. همچنين راهكارهاي حل سريع مشكل مشتري و بررسي دقيق براي رفع نياز هاي اعتباري مشتريان با جديت دنبال مي شود و خوشبختانه طي 9 ماه گذشته مبلغ 706 ميليارد ريال ضمانت نامه واعتبار اسنادي داخلي صادر شده است.

گفتني است، ارائه خدمات مطلوب در جذب مشتريان در جهت ارائه خدمات ارزي و گشايش انواع اعتبارات ريالي و ضمانت هاي ريالي از راهكارهاي جذب كارمزد بيشتر مي باشد.

14- با توجه به افزايش سطح اختيارات شعب، تعامل شما با ستاد بانك چگونه است و چه انتظاري از ستاد داريد؟
نظر به اين كه عمده تسهيلات درخواستي متقاضيان بالاتر از حدود اختيارات مديريت استان مي باشد و با توجه به رويكرد جديد مدير عامل محترم واعضاي محترم هيأت مديره بانك مبني بر استفاده از ظرفيت كارشناسي شعب و اجرايي شدن بانكداري شركتي ، پذيرش اوليه تمام متقاضيان توسط شعب انجام گرفته و در مرحله بعدي مراتب جهت اقدامات بعدي به مديريت هاي محترم ذيربط ستادي ارجاع مي گردد و با توجه به تعامل سازنده بخش هاي مختلف ستادي مديريت هاي ذيربط، پذيرش يا عدم پذيرش متقاضيان را با توجه به نقطه نظر همكاران شعب ملحوظ مي دارند. پيشنهاد مي گردد در جهت تمركز زدايي باتوجه به تجربه و توان بدنه كارشناسي شعب و در نظر گرفتن شرايط همانگونه كه اختيارات ستادي به شعب تفويض گرديده ، منابع ستادي نيز متناسب با اختيارات تفويضي در اختيار استانها قرارگيرد.

15- تعامل شما با مقامات ارشد استاني نظير(استانداري، وزارت اموراقتصادي و دارائي و وزارت صنعت، معدن و تجارت) چگونه است؟
عمده تعاملات بانك در چارچوب كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد و ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان و كميته هاي زير مجموعه و جلسات مشترك با آنان مي باشد و تمامي تلاش مجموعه همكاران مديريت استان خراسان رضوي ايفاي نقش به منظور ايجاد طرحهاي تاثير گذار، تثبيت اشتغال و بهره برداري مناسب از طرح ها مي باشد.

16- به نظر شما نقش نيروي انساني كارآمد در موفقيت و برتري شعب چيست؟ برنامه شما براي افزايش سطح مهارت و دانش كاركنان مجموعه خود و فرآيند جانشين پروري چيست؟
بدون شك نيروي انساني نقشي كارآمد در موفقيت و برتري هر سازماني را دارد و بخش راهبردي بانك جهت نيل به اهداف عملياتي بانك محسوب مي شود و توفيق بانك وابسته به وجود منابع انساني كارآمد، تاثير گذار، خلاق وبا انگيزه است. خوشبختانه استخدام هاي تخصصي بانك صنعت و معدن و داشتن كارشناسان توانمند از تمامي رشته هاي علمي برگ برنده اين بانك در رقابت با ساير بانكها مي باشد و درحال حاضر در سطح استان با وجود همكاران با تجربه و متخصص اصل جانشين پروري به خوبي عملياتي شده است.

از طرفي جهت نيل به موفقيت بيشتر بانك مي بايست به تنوع و كيفيت خدمات ارايه شده به مشتريان توجه نمود كه در اين بخش نيروي انساني نقش سازنده اي دارد. برهمين اساس جهت تحقق اهداف عاليه بانك لازم است به آموزش كاركنان در بخشهاي مختلف در خصوص شناسايي مشتريان، هدف گذاري و تمركز بر جذب مشتريان و ارايه خدمات با كيفيت و مطلوب به آنان و افزايش انگيزه نيروي انساني توجه بيشتري صورت پذيرد.

17- روشهاي شما براي استفاده از ايده ها و پيشنهادات همكارانتان در جهت بهبود فعاليتهاي شعبه چيست؟
تأكيد بر كارتيمي و جزيره اي عمل نكردن هر واحد بانك مورد تأكيد مديريت استان بوده و هست و از همين رو جلسات ماهيانه با حضور كليه همكاران شعب برگزار شده كه ضمن بحث وبررسي مسائل روز ،عملكرد ماه گذشته نيز كنترل و رصد مي گردد و در اين جلسات براي ماه بعد هدف گذاري لازم انجام مي شود.

18- طرحهايي كه با تأمين مالي بانك در آن استان راه اندازي شده و در سطح ملي مطرح هستند را بيان كرده و نحوه حمايت بانك از آنها را تشريح فرمائيد؟
شركتهايي كه با تأمين مالي بانك در استان خراسان راه اندازي شده و در سطح ملي مطرح هستند بدین شرح مي باشند : تضمين اعتبار انتشار اوراق مشاركت خط 3 قطار شهري مشهد، تامين اعتبار خارجي خريد واگن قطار شهري مشهد، شركت سيمان غرب آسيا در منطقه محروم مرزي تربت جام- بهره برداري شده، شركت سپهر فولاد خيام جهت توليد مقاطع فولادي – ايجاد وبهره برداري شده، شركت سامان داروي هشتم – ايجاد وراه اندازي وبهره برداري شده جهت توليد فاكتور 8 انساني، شركت پارس سامان ايرانيان – ايجاد وراه اندازي وبهره برداري شده جهت توليد لامپ LED، شركت آذر ميناي جام – ايجاد وراه اندازي توليد شيشه جام – بهره برداري در سال 1399، شركت پارس هستي آسيا- ايجاد راه اندازي، شركت پارت پاپيروس توليد كاغذ وكارتن ازبازيافت – ايجاد وراه اندازي وبهره برداري شده، توليد وبارزگاني كاشي سراميك وپخت سوم تنديس ابريشم – ايجاد وبهره برداري، شركت نساجي كاشمر مدرس – توسعه وبهره برداري شده، سرمايه گذاري صنايع مشاركتي طاها- ايجاد وراه اندازي، شركت ايران خودرو خراسان – ايجاد بهر ه برداري شده، شركت فني ومهندسي فولادقائم اميد نور – ايجاد راه اندازي جهت حمايت از مجريان طرحهاي صنعتي، نظارت دقيق بر پرداخت به موقع تسهيلات ثابت ايجادي در چارچوب قوانين و مقررات و جلوگيري از اتلاف وقت كه ممكن است تبعات ناشي از افزايش قيمت را در پي داشته مد نظر ويژه اين مديريت مي باشد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سرمايه درگردش وصول مطالبات بانک صنعت و معدن پول نیوز جهش تولید اشتغال وصول مطالبات سرمایه در گردش بانکداری شرکتی مدیریت استان خراسان رضوی میلیارد ریال تسهیلات میلیارد ریال عقد بهره برداری شده واحدهای تولیدی بانکداری شرکتی اعطای تسهیلات سرمایه درگردش سرمایه گذاری نیروی انسانی وصول مطالبات تولید کننده ارائه خدمات صنایع معدنی توسعه صنعتی بانک صنعت راه اندازی سال گذشته قطعه سازی غیر جاری عمل آمده سال 1399

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۳۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟

تولید فرآیندی است که اگر چرخ آن به درستی بچرخد قلب اقتصاد هم مرتب خواهد تپید، تپشی که البته نیاز به خون‌رسانی به موقع دارد و اگر این خون رسانی به درستی انجام نشود آهسته آهسته چرخ تولید هم بی رمق خواهد شد بی رمقی که به شکل مستقیم به سفره مردم رخنه خواهد کرد.

نام‌گذاری امسال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردمی» و سال گذشته «مهار تورم، رشد تولید» خبر از میزان اهمیت تولید می‌دهد، تولیدی که البته کم هم با چالش مواجه نیست! در همین راستا ابراهیمی یکی از تولیدکنندگان کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای واحد تولیدی خود نیازمند تسهیلات بودم، اما شرایط دشواری که برای دریافت این تسهیلات وجود داشت سبب شد منصرف بشوم.

در ادامه هم دیگر مخاطب باشگاه خبرنگاران جوان جعفری گفت: شرایط برای دریافت تسهیلات برای بخش تولید گاهی بسیار دشوار است اگر در این شرایط تسهیلگری شود گره از کار بسیاری از تولیدکنندگان باز خواهد شد.

اعتبارات بانکی به سمت تولید هدایت شود

هدایت اصولی تسهیلات به‌سمت تولید به‌عبارتی یکی از ارکان مهم خون رسانی به قلب تپنده اقتصاد است که اگر به درستی رخ ندهد سرعت چرخ تولید کاهش پیدا خواهد کرد. نکته‌ای که رهبر انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ۵ اردیبهشت در دیدار با کارگران با اشاره به آن فرمودند: اعتبارات بانکی هم هدایت بشود به سمت تولید. امروز البته این جور نیست. باید بیشتر اعتبارات بانکی، تسهیلات بانکی به سمت تولید هدایت بشود که این را مسئولین بانکی باید به آن توجّه کنند.

اما چرا گاهی تسهیلات به سمت تولید هدایت نمی‌شود؟ در همین راستا سیاوش غیبی‌پور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنگاه‌داری بانک‌ها سبب می‌شود منابع به سمت سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال نرود و علاوه بر شکل گیری ناترازی حتی می‌تواند آن را تشدید کند؛ ناترازی شبکه بانکی که می‌تواند قلب اقتصاد و تولید کشور را دچار مشکل کند.

همچنین در ادامه حجت‌الله فرزانی کارشناس امور بانکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: در رابطه با هدایت اعتبار به سمت تولید باید اشاره کرد که با توجه به این که سال گذشته توسط بانک مرکزی سیاست انقباضی پیش گرفته شد همین مسئله باعث شد کمی توان تسهیلات دهی بانک‌ها کاهش پیدا کند. توان تسهیلات دهی با توجه به افزایش میانگین سپرده قانونی بانک‌ها آن هم به میزان ۳ درصد طبیعی بود که حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کند و این موضوع سبب می‌شود یک سری از صنایع از روند تسهیلات جا بمانند و یا این که بانک‌ها تسهیلات بیشتری به بخش اقتصادی که اطمینان خاطر مطلوب‌تری نسبت به باز پرداخت دارند دهند.

بنگاهداری بانک‌ها چالشی مقابل هدایت تسهیلات به سمت تولید

این کارشناس امور بانکی همچنین گفت: موضوع دیگر بحث بنگاهداری است زمانی که بخشی از منابع بانک‌ها منجمد و در بنگاهداری خلاصه شده است در حالی که یکی از رسالت‌های آن رفع نیاز خانوار و تامین تسهیلات مورد نیاز آنها و بخش تولید است به تبع منابع به بخش دیگر تخصیص داده می‌شود و منابع بانک محدود می‌شود. منابع محدود شده بانک‌ها که می‌توانست به تولید و سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی تخصیص داده شود، اما به سوی دیگر می‌رود که این اقدام به بخش‌های تولیدی آسیب خواهد زد. بخش‌های تولیدی که میزان تسهیلات دریافتی آنها متناسب با رشد تورم نخواهد بود لذا توان واحد‌های تولیدی کاهش پیدا می‌کند. واحد‌های تولیدی به سبب این که سرمایه در گردش کوچک تری توانستند دریافت کنند و تامین بر اساس ظرفیت عملی آنها کافی نیست به ناچار ظرفیت تولید کاهش پیدا می‌کند و اگر به شکل کلی نگاه کرد در مجموع این فرآیند باطل به کل اقتصاد کشور آسیب خواهد زد.

فرزانی همچنین بیان کرد: موضوع دیگر این که حدود ۸ بانک بزرگ ما نزدیک ۳۰ درصد مطالبات از دولت‌ها دارند منابعی که اگر بازگردد می‌تواند به سمت تولید البته با نظارت هدایت شود.

راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید 

او در رابطه با راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید هم می‌گوید: لازم است که جدای از بحث‌های حمایتی، بانک‌ها بتوانند از بازگشت منابع خود به نوعی اطمینان خاطر مناسبی کسب کنند که این به اعتبارسنجی اصولی و با دقت لازم بازمی‌گردد. همچنین اکنون ابزار درستی برای نظارت بر مصرف تسهیلات در اختیار بانک‌ها نیست و این ضعف سبب چالش‌هایی در هدایت تسهیلات به سمت تولید شده است که می طلبد بانک مرکزی در این مسیر اقدامات لازم برای نظارت بر مصرف تسهیلات ایجاد کند.

فرزانی همچنین در ادامه اظهار کرد: موضوع دیگر که بانک مرکزی و وزارت صمت به جد به دنبال آن هستند بحث تأمین مالی زنجیره تأمین (Supply Chain Finance) است که این مسیر به تسریع و تسهیل فرآیند تأمین مالی سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی بسیار کمک خواهد کرد و کاهش انحراف منابع و افزایش کارایی تخصیص منابع مالی را به همراه دارد که توجه و پرداختن بیشتر به این مسیر هم می‌تواند در هدایت تسهیلات به سمت تولید موثر واقع شود.

سهم تزریق تسهیلات به بخش تولید که بنابر آخرین آمار بانک مرکزی، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۵۲۴۴.۶ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۴ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است.

همچنین سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۱۳۷۲۸.۸ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۹.۰ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش‌های اقتصادی (مبلغ ۳۵۲۴۴.۶ هزار میلیارد ریال) است و از ۱۶۷۴۳.۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۲.۰ درصد آن (مبلغ ۱۳۷۲۸.۸ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است.

در نهایت، هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید مطالبه مقام معظم رهبری است که می‌طلبد بانک‌ مرکزی و دیگر دستگاه‌های مربوطه در این مسیر گام جدی بردارند هدایت منابعی که اگر به‌درستی رخ دهد می‌تواند به پایداری شاخص‌های کلان اقتصادی کمک مناسبی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • ایده برای طراحی سایت شرکتی
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج در کشور
  • برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی در شهرستان دلفان
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • هفت زندانی جرائم غیرعمد استان هرمزگان با مشارکت کارکنان و مشتریان خیر بانک مسکن آزاد شدند