Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا معافیت واردات انرژی عراق از ایران را به مدت سه‌ماه تمدید کرده است؛ اما به گفته سخنگوی وزارت انرژی عراق همچنان صادرات گاز ایران به عراق به حالت عادی بازنگشته است. عراق به ایران 6 میلیارد دلار بدهی دارد.

به گزارش برنا، عراق پس از دریافت معافیت ۹۰ روزه از آمریکا برای واردات انرژی از ایران، منتظر دریافت میزان کافی گاز ایران برای تولید برق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران به دلیل بدهی 6 میلیارد دلار عراق تهدید کرده بود که صادرات گاز به این کشور را کم خواهد کرد. به این بهانه و برای مطالبه بدهی ایرانی، رضا اردکانیان، وزیر نیرو سفر یک‌روزه‌ای به عراق داشت.

سایت خبری «شانا» دوشنبه هشتم دی‌ماه نوشته بود که شرکت ملی گاز ایران صادرات گاز خود به عراق را به دلیل بدهی عراق به ایران و پس از اخطارهای چندباره قراردادی، کاهش داده است.

یک روز پیش از بیانیه شرکت ملی گاز ایران، الشرقیه به نقل از سخنگوی وزارت برق عراق اعلام کرده بود که ایران صادرات سوخت گاز را که برای تأمین نیروگاه‌های برق عراق لازم است، به پایین‌ترین سطح در چند سال اخیر کاهش داده است.

 احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق گفته بود که ایران قصد دارد صادرات روزانه گاز به عراق را از پنج میلیون مترمکعب به سه میلیون مترمکعب کاهش دهد. این کاهش پس از برنامه‌های اعلام‌شده قبلی برای کاهش صادرات از ۵۰ میلیون به پنج میلیون مترمکعب در روز صورت می‌گیرد.

در بیانیه شرکت ملی گاز ایران آمده که ایران از وزارت برق عراق بیش از پنج میلیارد دلار طلبکار است: «وزارت برق عراق بابت واردات گاز بیش از معادل پنج میلیارد دلار به شرکت ملی گاز ایران بدهکار است که مبلغ ۳ میلیارد دلار آن در بانک عراقی TBI مسدود و غیرقابل استفاده مانده و بیش از ۲ میلیارد دلار از بدهی سررسید شده وزارت برق نیز هنوز از اساس از طرف وزارت برق عراق پرداخت‌نشده است.»

همچنین به غیر از این پنج میلیارد بدهی، شرکت ملی گاز ایران به گفته «شانا» طرف عراقی، طبق قراردادی که با ایران دارد، بیش از یک میلیارد دلار بابت تخلف‌های قراردادی هم بدهی دارد.

حالا بعد از گذشت یک‌هفته بار دیگر احمد موسی، سخنگوی وزارت برق از وضعیت برق و نحوه صادرات گاز ایران به عراق گفته است: خاموشی در برخی از ستان‌های عراق ادامه دارد و دلیل خاموشی ادامه کاهش عرضه گاز ایران به نیروگاه‌ها است.

طبق بیانیه دفتر مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، رضا اردکانیان، وزیر نیروی ایران در سفر یک‌روزه خود به عراق، قول داده بود تامین گاز به سطح سابق برگردد.

در آن سفر توافق شد که پرداخت هزینه خرید واکسن کرونا از اروپا، از محل منابع مالی ایران در عراق انجام شود.

از طرفی آمریکا در ۳۰ دسامبر یک معافیت ۹۰ روزه صادر کرد که به این کشور اجازه می‌دهد به واردات انرژی ایران ادامه دهد. معافیت قبلی ۴۵ روزه بود و در ۲۰ نوامبر صادر شده بود. عراق از سال ۲۰۱۸ از معافیت‌های آمریکا برای واردات انرژی از ایران برخوردار شده که هدف تحریم‌های واشنگتن قرار گرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفته است: ما بر این باوریم که در مدت ۹۰ روز دولت عراق می‌تواند اقدامات معناداری برای افزایش خودکفایی انرژی انجام داده و وابستگی خود به انرژی گران ایران را کاهش دهد.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: صادرات گاز شرکت ملی گاز ایران وزارت برق عراق واردات انرژی میلیارد دلار سخنگوی وزارت گاز ایران صادرات گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۴۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد

به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از بلومبرگ، پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشور‌های ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسراییل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسراییل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسراییل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسراییل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسراییل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

دیگر خبرها

  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • وزارت نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • ترکیه همه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد