Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد با بیان این که رویه مدیریت مصرف آب باید در همه بخش‌ها دنبال شود، گفت: افت سطح آب زیرزمینی همچنان سفره‌های ما را با خطر مواجه می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدمهدی جوادیان‌زاده ظهر امروز در رویداد آبی یزد که با حضور فرماندار شهرستان یزد برگزار شد اظهار داشت: گزارش‌های ارائه‌شده از وضعیت دشت یزد- اردکان، چاهای کشاورزی و صنعتی نشان می‌دهد طی سه سال گذشته شدت برداشت آب کاهش یافته و سطح آب زیرزمینی افت کمتری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وضعیت کنونی این سفره‌ها، ناشی از اقدامات حفاظتی، همکاری مردم و از طرف دیگر افزایش بارندگی‌ها است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه سالیانه حدود 35 سانتی متر سطح آب زیرزمینی کاهش می‌یابد و این افت همچنان سفره‌های ما را با خطر مواجه می‌کند، باید مدیریت مصرف آب در همه بخش‌ها در دستور کار قرار گیرد.

طرح سلامت آب "سد کمال صالح" استان مرکزی آماده شدکاشان| وضعیت سفره‌های آب زیرزمینی آران و بیدگل بحرانی استاحتمال نفوذ ویروس کرونا به سفره‌های آب زیرزمینی وجود نداردوی همچنین افزود: با توجه به اینکه شهرستان یزد از شاخص‌های خوبی برخوردار است باید تلاش شود تا این شهر به عنوان نمونه کشوری در موضوع سازگاری با کم آبی معرفی شود.

جوادیان‌زاده در ادامه به طرح سپاس آب اشاره کرد و گفت: طرح سپاس آب در استان یزد از سال گذشته آغاز و اکنون برنامه‌ریزی شده در دهه فجر امسال الگوهای برتر در این حوزه معرفی شوند.

وی با تاکید بر روی نصب کنتورهای هوشمند به ویژه نصب آن بر روی چاه‌های دولتی گفت: باید تا پایان سال جاری شاهد نصب صد درصدی کنتور هوشمند در یزد باشیم.

انتهای پیام/781/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آب زیرزمینی سفره ها سطح آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۴۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی

در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیعت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستاییان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قارترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می‌کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیب‌های جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش برای نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.

کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • اتمام عملیات باند شرقی کیلومتر ۷۴ تا ۷۷ رینگ حفاظتی شهر اصفهان
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی