Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،آخرین تیر ترامپ هم احتمالا به سنگ خواهد خورد. این پیشبینی است که بسیاری از ناظران از جلسه روز چهارشنبه کنگره آمریکا دارند و معتقدند هر چند یاران ترامپ می‌خواهند با سنگ اندازی جلوی تائید ریاست جمهوری بایدن، چالش تازه‌ای ایجاد کنند، اما موفق نخواهند شد. در آمریکا بعد از هر انتخابات و در اولین جلسه آغاز به کار کنگره، نمایندگان برای تائید آرای رئیس جمهور دور هم جمع می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تاکنون سابقه نداشته که رای هیچ یک از روسای جمهوری پیشین آمریکا با چنین جلسه‌ای عوض شود.

ماجرا، اما از شکایت یکی از نمایندگان جمهوری خواه به نام جاش هالی و همراهی یازده نفر دیگر با او آغاز شد. آن‌ها گفته اند که می‌خواهند صحت انتخابات و پیروزی جو بایدن را به چالش بکشند.

این نشست چقدر امکان این را دارد که نتایج انتخابات را تغییر دهد؟

شانس بسیار کمی دارد. برای تغییر باید هر دو مجلس نمایندگان و سنا تایید کنند. روال به این شکل است که یک یا چند سناتور نتایج ارای الکترال را در یک ایالت یا چند ایالت زیر سوال می‌برند و اعلام می‌کنند که نمی‌توانند نتایج انتخابات را در این ایالت‌ها تایید کنند. وقتی این اتفاق افتاد، دو مجلس سنا و نمایندگان وارد شور می‌شوند و بررسی و رای گیری می‌کنند که آیا نظر فرد شاکی باید مورد تایید قرار بگیرد یا در نهایت به این نتیجه برسند که نتیجه آرای الکترال صادق بوده. برای اینکه نتایج انتخابات در یکی از ایالت‌ها رد شود، باید هر دو مجلس رای بدهند و از آنجایی که مجلس نمایندگان در دست دموکرات هاست قطعا همکاری نمی‌کند و حتی در بین جمهوری خواهان هم تعداد کسانی که با این روند مخالف هستند در حال افزایش است. این که انتخابات یک یا چند ایالت در شرایط فعلی کنار گذاشته شود، بسیار دور از انتظار است.

بیشتر بخوانید

نتیجه انتخابات آمریکا/ آنچه از انتخاب بایدن مهم‌تر است

ما مشاهده کردیم که جاش هالی اولین نفر بود و بعد تد کروز و چند نفر دیگر هم سعی کردند که مسیر رسیدن بایدن به ریاست جمهوری را با چالش رو به رو کنند. چقدر می‌تواند این چالش جدی باشد یا روند را کند کنند؟

اگر هر کدام از کاندیدا‌ها دویست و هفتاد رای الکترال داشته باشد به ریاست جمهوری می‌رسد. حالا اگر هیچ کدامشان نتوانند دویست و هفتاد رای الکترال را به دست بیاورند، انتخاب رییس جمهور بر عهده مجلس نمایندگان قرار می‌گیرد. الان جو بایدن ۳۰۶ رای الکترال دارد که اگر چند تا از این ایالت‌ها مورد پذیرش قرار نگیرد، شاید ارای بایدن به زیر ۲۷۰ برسد و ترامپ هم که کلا ۲۳۶ رای الکترال دارد. با این حساب انتخاب رییس جمهور آمریکا به دست مجلس نمایندگان خواهد افتاد که احتمال اینکه این مجلس با توجه به بافتی که دارد به بایدن رای دهد، بسیار بیشتر از ترامپ است. اما رسیدن به همین مرحله هم بسیار بعید و دشوار است.

فایل صوتی از ترامپ منتشر شده که در آن خواسته تا در ایالت جورجیا تقلبی انجام شود. ایا این اتفاق می‌تواند جلسه روز چهارشنبه را تحت شعاع قرار دهد؟

بین حامیان ترامپ اثر گزار نیست. آن‌ها تصمیم خود را گرفته اند که انتخابات را به چالش بکشند. انتشار یا عدم انتشار فایل صوتی که یکشنبه منتشر شد، چیزی را برای این گروه از جمهوری خواهان تغییر نخواهد داد. طرفداران ترامپ معتقدند که یک توطئه‌ای شکل گرفته و صدای رییس جمهور آمریکا بدون اجازه ضبط شده و منتشر شده و این یک توطئه بزرگ است. در بین مخالفین ترامپ هم این اتفاق موثر نیست. آن‌ها از قبل هم می‌دانستند که دونالد ترامپ مشغول ایجاد فشار بر روی مقامات ایالتی و رایزنی است برای اینکه بتواند نتیجه انتخابات را به سود خود برگرداند.

هر دو این دو گروه تصمیم خودشان را از قبل گرفته اند. طرفداران ترامپ در هر شرایطی از او حمایت خواهند کرد و مخالفانش هم در هر شرایطی طرف بایدن را می‌گیرند. البته در افکار عمومی، این فایل صوتی وجه ترامپ را تضعیف می‌کند، اما در اردوکشی که حامیان و مخالفان ترامپ شکل داده اند اثر خاصی ندارد.

یک موضوعی که از آن صحبت می‌شود، دو دستگی‌ست که بین جمهوری خواهان به دلیل عملکرد ترامپ ایجاد شده است. آیا این دو دستگی در جلسه چهارشنبه به طور جدی بروز می‌کند؟

اکثریت جمهوری خواهان به لحاظ عددی طرفدار ترامپ هستند. اما از نظر کیفی الان مثلا رهبر اکثریت جمهوری خواهان سنا، مخالف این فعالیت هاست. جمهوری خواهان بر سر یک دوراهی قرار گرفته اند. یا مجبورند که با ترامپ همراه شوند و انگ ساختار شکنی و تلاش برای رفتار‌های غیر دموکراتیک را بپذیرند و می‌دانند که این در تاریخ ماندگار می‌شود که حزب جمهوری خواه در مسیری قرار گرفته که انتخابات را تغییر دهد و یا اگر با ترامپ همراهی نکنند، با ریزش آرای خودشان در انتخابات بعدی رو به رو خواهند شد. به هر حال ترامپ از جایگاه و نفوذ زیادی در بین رای دهندگان جمهوری خواه برخوردار است.

او می‌تواند علیه افرادی که با او همراه نبوده اند موج راه بیندازد و آن‌ها را به حاشیه براند. در نتیجه بازنده اصلی جلسه‌ای که قرار است برگزار شود و این روندی که پیش آمده حزب جمهوری خواه است.

این شکاف‌ها در انتخابات بعدی تا چه اندازه موثر خواهند بود؟ الان صحبت از این است که خود ترامپ یا مایک پنس و همچنین پمپئو و... ممکن است به عنوان نزدیکان ترامپ وارد رقابت‌های انتخاباتی آینده شوند؟

حتما این طور است. اما از الان تا چهار سال دیگر زمان بسیار زیادی است و بستگی به این دارد که بایدن تا چه اندازه از پس چالش‌هایی که پیش رو دارد بر بیاید. مشکلات بسیاری در مقابل او وجود دارد. یکی از این مشکلات کروناست که اصلا ترامپ به همین خاطر نتوانست در انتخابات رای لازم را کسب کند. معلوم نیست که بایدن بتواند بر مشکلات مربوط به این همه گیری غلبه کند و اگر مرگ و میر همچنان افزایش پیدا کند و پیچ‌های بعدی کرونا از راه برسد، مسیولیتش به عهده رییس جمهور مستقر است.

الان بایدن از حمایت عموم اطمینان دارد و این حمایت عمومی به سرعت، اگر نتواند مشکلات را حل کند، به یک نفرت تبدیل شود. پس اتفاقات چهارسال آینده به عملکرد دولت بایدن و همراهی مردم با این حزب بستگی دارد. اگر بایدن نتواند موفقیت زیادی داشته اشد، مشکلات و شکاف‌های حزب جمهوری خواه هم زیاد خودشان را بروز نمی‌دهند. اما اگر بایدن بتواند مشکلات را پشت سر بگذارد، این شکاف‌هایی که امروز ایجاد شده اند، می‌توانند اثرات مخرب تری بر روی آینده حزب جمهوری خواه داشته باشند.

ناظران می‌گویند آمریکا با بحرانی به عنوان ۷۴ میلیون رای برای ترامپ رو به روست. این موضع تا چه اندازه می‌تواند در زمانی که بایدن سر کار است، مشکل ساز باشد؟

ترامپ علی رغم تمام مشکلاتی که داشت و بحران‌های کرونا و بیکاری و ... توانست رای زیادی به دست بیاورد. یعنی نه تنها آرایش نسبت به چهار سال قبل کاهش پیدا نکرد، بلکه ده میلیون رای هم بیشتر از قبل آورد. ترامپ در رتبه بندی میزان کسب آرای مردمی نفر دوم است که نفر اول بایدن است. این به این معنی است که ترامپ از همه روسای جمهوری آمریکا چه آن‌ها که دور اول بوده اند. چه دور دومی‌ها رای بیشتری اورده و از محبوبیت بیشتری برخوردار بوده است. این یک سرمایه بزرگ اجتماعی پشت سر دونالد ترامپ است و خیلی از رای دهندگان او را به شدت دوست دارند و علاقه مندش هستند. این می‌تواند باعث شود که در انتخابات بعدی یا خود ترامپ با یکی از بستگانش بتوانند رای بیاورند. البته قابل انتظار است که به محض اینکه دوره ریاست جمهوری او تمام شود اسناد و مدارک زیادی علیه او در دادگاه‌ها ارائه شود.

همین نواری که واشنگتن پست منتشر کرده می‌تواند اتهامات مجرمانه‌ای را متوجه ترامپ کند و یا پرونده‌های مالی او ممکن است مشکل ساز شوند. این موضوعات می‌تواند ترامپ را برای آینده در تنگنا قرار دهد. چون رقیبانش می‌توانند آتو‌هایی بگیرند یا شواهدی را بیاورند که او اقداماتی غیر قانونی داشته است؛ بنابراین قطعا او یک سرمایه اجتماعی برای ترامپ وجود دارد. اما اینکه او تواند از آن بهره‌مند شود یا نه بستگی به در درجه اول، بستگی به عملکرد او دارد که تا چه اندازه می‌خواهد در مقابل روند دموکراتیک مقابله کند و خودش را به عنوان رهبر یک جنبش درون سیستم و اعتراضی و ساختار شکن معرفی کند. هر کدام از این‌ها می‌توانند اثرگذار باشند و در درجه دوم به این بستگی دارد که مخالفینش تا چه اندازه بخواهند حرمتش را نگه دارند. اینکه ایا می‌خواهند رفتاری مشابه با روسای جمهور قبلی با او داشته باشند یا اینکه بخواهند، روزگارش را سیاه کنند و تا مرز بردنش تا زندان پیش بروند؛ که در این صورت سرمایه مردمی ۷۴ میلیونی هم نمی‌تواند به او کمکی کند.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ترامپ آمریکا جمهوری خواه حزب جمهوری خواه مجلس نمایندگان جمهوری خواهان ریاست جمهوری تا چه اندازه رای الکترال رییس جمهور ترامپ هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۷۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل

ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

 

به گزارش فارس، وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس اقدام تروریستی واشنگتن در ترور سردار حاج قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس را به میان کشید و گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند