Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@00:36:07 GMT

#خودکشی_رضا

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۹۸۹۶۳

#خودکشی_رضا

‌از چند روز پیش که خبر درگذشت رضا، کودک کاری که با حضور در برنامه تلویزیونی «ماه عسل» شناخته شد، منتشر شد شاهد ناراحتی و غم کاربران برای او و دیگر کودکان کار بودیم. گفته می‌شود رضا خودکشی کرده است و هرچند این خبر تأیید نشده اما به این بهانه به مشکلات کودکان کار در شبکه‌های اجتماعی پرداخته می‌شود و البته خیلی‌ها هم از برنامه «ماه عسل» انتقاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احسان علیخانی هم در پاسخ به این نقدها متنی در اینستاگرامش منتشر کرد و از کارهایی که برای خانواده رضا انجام شد نوشت و مشکلاتی که او با آنها درگیر بود.  پاسخ رضا به سؤال «آرزویت چیست؟» در برنامه که گفته بود «از صبح تا شب سر کار بودم وقت نکردم به آرزویم فکر کنم» هم بارها بازنشر شد: «‏علاوه بر دلایل مختلف، انتشار مصاحبه‌ تلویزیونی «ماه عسل» به همراه تصویر و اطلاعات شخصی اون «کودک» و وایرال شدن چهره‌ رضا، چقدر در شکل‌گیری این آینده (امروز) و خودکشی‌اش تأثیر داشته؟ پخش و همه‌گیر شدن اون مصاحبه آینده این بچه‌رو نابودتر کرد»، «‏دیدم خیلی از خارج‌نشینان حامی تحریم و فشار بر ایران، کلی برای ‎رضا کودک کار که ظاهراً از فرط فقر خودکشی کرده ابراز همدردی کردن. برای من واقعاً سؤاله که اینها تو مغزشان چه می‌گذره؟ منطق‌شان چیه؟ با خودشان چند چندن؟ اینها تک‌تک‌شان منطقاً شریک ‌جرم‌اند و در بهترین حالت باید سکوت کنن.»، «‏به‌خاطر خودکشی رضا چند دقیقه‌ای از برنامه ماه عسلو دیدم، علیخانی ازش پرسید اصلاً دوست نداشتی بری مدرسه؟ گفت دوست داشتم ولی نتونستم. زندگی پر از خواستن‌ها و نتونستن‌هاست. بخصوص برای اون قشر»، «‏با رضا و آرزو شعر نسازیم. برای رضاها دنیایی بسازیم که آرزوهایشان را زندگی کنند»، «‏حتی با درد مردم تجارت می‌کنن. خب آوردینش تلویزیون ازش پول درآوردین، ولش نمی‌کردین با این‌همه درد»، «‏سازندگان برنامه ماه عسل و مجریش احسان علیخانی فقط وظیفه داشتن آنتن برنامه رو با گریه و بدبختی میهمان‌هاشون پر کنن و بودجه بگیرن؟ نمی‌شد از اسپانسرها، خیرین، صاحبان کارگاه، کارخونه، تولیدی و... برای بهتر کردن شرایط زندگی اونا کمک بخوان؟ حداقل اون‌هایی که بیشتر نیاز داشتن؟»، «‏روابط عمومی ‎جمعیت امام علی در بیانیه‌ای نوشته: مددکار رضا بهش گفته بود اگه حالت بد شد زنگ بزن ولی زنگ نزد. ابلهانه است که تصور کنیم یه نفر زنگ می‌زنه می‌گه می‌خوام ‎خودکشی کنم. بیانیه این جمعیت در واقع تبلیغ کردن خودشون بود. بیشتر نگران انگشت اتهامی بودند که سمت‌شون نشانه رفته نه رضا.»، «‏شش سال پیش گفت از اینکه وقت نداشته به آرزوهاش فکر کنه..... کاشکی الان بیان بگن بعد اون برنامه دقیقاً چیکار کردن و چی براش رخ داده تو این شش سال؟ همین.»، «‏هدف برنامه ماه عسل اصلاً کمک به آدمای محتاج نبود، کل حرف این برنامه این بود که برید خداروشکر کنید از شما بدبخت‌ترم هست.»

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ماه عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۸۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی

آفتاب‌‌نیوز :

یزدانی می‌گوید: دکتر تیمورزاده از فعالین صنفی که آشنایی با خانم دکتر داشته و در این باره در اینستاگرامشان هم نوشته‌اند دیروز به من گفت ایشان بسیار فرد فعالی بودند، اما طی چند مرحله در پیام‌هایی که با دکتر تیمورزاده رد و بدل می‌کرده به ایشان می‌گوید آیا راهی برای مهاجرت هست که دیگر نیازی به تحصیل مجدد نداشته باشم؟ در ماجرا مرگ دکتر بخشی، خانم دکتر آل سعیدی به دکتر تیمورزاده پیام می‌دهد که باید یک کار جمعی انجام دهیم. یعنی تا چند وقت پیش هم ایشان امیدش به تغییر را از دست نداده بوده است. دکتر تیمورزاده می‌گفت ایشان به ظاهر شرایطی عادی داشت و کسی باور نمی‌کرد به خودکشی فکر کند.

خودکشی پزشکان موضوع بحث این روزهاست و خودکشی دکتر سمیرا آل سعیدی، نمونه دیگری است که پس از مورد خانم دکتر بخشی، شرایط بغرنج پزشکان را به نمایش می‌گذارد. تداوم این روند نه تنها موجب دلسردی و نگرانی دیگر پزشکان خواهد شد بلکه از دست رفتن هر پزشک، بارعلمی پزشکی کشور را نیز کاهش می‌دهد.

جهت بررسی بیشتر این موضوع، گفتگویی با هادی یزدانی، پزشک و فعال صنفی انجام شده است که در ادامه، مشروح آن را می‌خوانید:

*اطلاعات شما از پرونده خودکشی خانم دکتر آل سعیدی از کدام منابع است؟

اطلاعات من از این پرونده مبتنی بر اطلاعاتی است که در دو روز اخیر در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. این اطلاعات به صورت پراکنده از سوی بیماران، دانشجویان و همکاران خانم دکتر منتشر شده است. مورد خانم دکتر آل سعیدی برخلاف مورد خانم دکتر بخشی است که یک مورد استثنایی ناشی از ظلم و تحقیر سیستماتیک ایشان را به سمت خودکشی برد.

* خانم دکتر آل سعیدی در چه شرایطی دست به خودکشی زد و خودکشی ایشان چه تفاوتی با مورد خانم بخشی دارد؟

مورد خانم دکتر آل سعیدی از منظر دیگری نسبت به خانم بخشی قابل بررسی است. ایشان در بالاترین درجه‌ی تحصیلات علمی و فوق تخصص، بوده و سمتی در معاونت امور بین‌الملل بیمارستان امیرعلم داشته است و اگر این فرد را از بیرون نگاه کنیم، نماد یک فرد کامل و موفق است. ایشان متاهل بوده و دارای یک فرزند هشت ساله است. به واقع چه اتفاقی می‌افتد که ایشان خودکشی منجر به مرگ انجام می‌دهد؟ دکتر تیمورزاده از فعالین صنفی که آشنایی با خانم دکتر داشته و در این باره در اینستاگرامشان هم نوشته‌اند دیروز به من گفت ایشان بسیار فرد فعالی بودند، اما طی چند مرحله در پیام‌هایی که با دکتر تیمورزاده رد و بدل می‌کرده به ایشان می‌گوید آیا راهی برای مهاجرت هست که دیگر نیازی به تحصیل مجدد نداشته باشم؟ در ماجرا مرگ دکتر بخشی، خانم دکتر آل سعیدی به دکتر تیمورزاده پیام می‌دهد که باید یک کار جمعی انجام دهیم. یعنی تا چند وقت پیش هم ایشان امیدش به تغییر را از دست نداده بوده. دکتر تیمورزاده می‌گفت ایشان به ظاهر شرایطی عادی داشت و کسی باور نمی‌کرد به خودکشی فکر کند. من تمام این مسائل را گفتم تا به این نکته برسم که خودکشی هیچ قانون و صورت و ظاهری ندارد. اصلاً اینطور نیست که بگویید به چهره و رفتار یک فرد می‌آید که خودکشی کند. مورد خانم دکتر آل سعیدی نشانگر این است یک فرد که از منظر بیرونی در اوج موفقیت است و زندگی شخصی خوبی هم دارد، اما خودکشی می‌کند. خیلی از دانشجویان هم از ایشان تعریف می‌کنند که شخصیت فروتن و علمی داشت. در نتیجه حتی چنین فردی هم در موقعیت ناامیدی اجتماعی، دست به خودکشی می‌زند. آینده حتی برای چنین آدمی هم نکته‌ی مثبتی ندارد و رو به افول است، او این را در صحبت با دکتر تیمورزاده نیز گفته بود. از مجموع اطلاعاتی که از منابع مختلف به جز خانواده ایشان جمع‌آوری کردیم به نظر می‌رسد که علت خودکشی ناامیدی مطلق نسبت به هرگونه تغییر و بهبود در آینده است.

* چند درصد از پزشکان درگیر این نوع از ناامیدی اجتماعی رو به خودکشی هستند؟

من می‌خواهم مسأله را فراتر از پزشکان ببینم، باید ببینیم چند درصد مردم چنین ناامیدی دارند. وقتی شما هیچ امیدی به تغییر نداشته باشید، هرکدام از آدم‌ها در هر شرایط یک نوع تصمیم می‌گیرند. در مورد پزشکان، چندین اتفاق با هم افتاده است؛ یاس فلسفی و ناامیدی اجتماعی که بسیاری از مردم نسبت به آینده‌ی کشور دارند، در کنار مشکلات صنفی و مشکلات مالی در جوان پزشکان موجب خودکشی است. در مورد خانم دکتربخشی، ظلم سیستماتیک هم اضافه شده بود. برخی از شغل‌ها ذاتاً در ساده‌ترین حالت خود هم سخت هستند. به علت اینکه پزشکی با جان افراد در ارتباط است و چالش‌های قانونی بسیاری دارد، پزشکان نگرانی‌ها و تنش‌های زیادی دارند. ممکن است عده‌ای بگویند این شرایط برای همه وجود دارد، اما در ماجرای خودکشی پزشکان، فقط چالش‌های جامعه مطرح نیست، بلکه چالش‌های شغلی هم مطرح است. خیلی از ما در حال دیدن افت علم پزشکی در کشورمان هستیم و ایشان هم در جایگاه شغلی‌شان این مسأله را می‌دیده است. دیدن چنین مسائلی باعث ناامیدی بیشتر می‌شود.

*خودکشی در پزشکان چه تفاوت ساختاری با دیگر اقشار دارد؟

پزشکان خودکشی‌های معطوف به مرگ دارند و فرد به واسطه‌ی علمی که دارد، کار را در لحظه تمام می‌کند. بنا بر شنیده‌ها برخی از رزیدنت‌های خانم دکتر آل سعیدی گفته‌اند که ایشان حتی روز قبل از خودکشی درباره این مسأله برای دانشجویان صحبت کرده است.

* پرونده خانم دکتر بخشی به کجا رسید؟

خود من و یکسری از فعالان صنفی صبر کردیم تا گرد و خاک درگیری‌های ایران و اسراییل فروکش کند. به سبک مدیریت تمام مسائلی که در کشور داریم، یک روش صبر و سکوت در سیستم بوروکراسی اداری کشور وجود دارد که خواهان صبر است تا بحران بعدی فرا برسد و بحران قبلی فراموش شود. ما مورد خانم دکتر بخشی هم ماجرا را فراموش نکرده‌ایم. نزدیک یک ماه از مرگ ایشان گذشته، اما هیچکس در سیستم اداری کشور پاسخگو نبوده و قبول مسئولیت نکرده است. افرادیکه با ترک فعل، مسبب بردن خانم بخشی به سمت خودکشی بودند، متأسفانه با همان روش قبلی و حتی شدیدتر به کار برگشته‌اند. آن‌ها دیدند که هیچکس از آن‌ها پاسخ نمی‌خواهد.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید
  • جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی
  • ببینید | گیاه مرگباری که باعث خودکشی کردن قربانی می‌شود!
  • ویدیو/ ۵۰ هزار خودکشی در یک سال!
  • (ویدئو) تصاویری عجیب از نجات افراد در حال خودکشی
  • بایدن: زمانی به دنبال خودکشی بودم + بشنوید
  • بایدن قصد خودکشی داشت!
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرد
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • دختر کیومرث پوراحمد: پدرم خودکشی نکرده است